Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
25-10-04

Ιεροσυλία Ή Απλή Ανευθυνότητα

Πολύς ντόρος έγινε τώρα τελευταία για το storyline του J.M. Straczynski στο Amazing Spider-Man με τα «παιδιά» της Gwen Stacey και το αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί ασέβεια προς το μύθο του Spider-Man και τη μνήμη της Gwen.

Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει τα συγκεκριμένα τεύχη, αλλά με τον πακτωλό πληροφοριών που υπάρχει στο internet, αισθάνομαι ότι ξέρω σχεδόν τα πάντα για το όλο story.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω αν το concept του Straczynski είναι προσβολή στη μνήμη της πρώην αγαπημένης του Peter ή όχι. Κραυγές του στιλ «μετέτρεψε τη Gwen σε πόρνη», «την σκότωσε για δεύτερη φορά» κ.λπ με αφήνουν ψιλό-ασυγκίνητο. Σε τελική ανάλυση γιατί δεν ούρλιαζε κανείς όταν ο Frank Miller έκανε πρεζάκι και πορνοστάρ την «άσπιλη» Karen Page;

Έχω όμως δύο βασικά προβλήματα με το storyline του Straczynski (τονίζοντας και πάλι πως δεν το έχω διαβάσει, οπότε αν κάπου έχω καταλάβει κάτι λάθος, διορθώστε με).

  1. To συγκεκριμένο concept δεν είναι και πολύ καλό από πλευράς plot. Ο Norman Osborn είχε σχέση με τη Gwen Stacey; Πως; Πότε; Αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να είχαν συναντηθεί πάνω από 2 φορές. Τα παιδιά του παράνομου ζευγαριού έχουν μεγαλώσει με γρηγορότερο ρυθμό από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Πως; Είναι κάποιο element στο DNA του Norman; Αν, ναι, τότε γιατί δεν συνέβη το ίδιο και στον γιο του, τον Harry; H στον εγγονό του. Πόσον καιρό έλειψε η Gwen στην Ευρώπη ώστε να προλάβει να γεννήσει και να επιστρέψει μια χαρά στην πατρίδα χωρίς κανείς να υποψιαστεί τίποτα; Το plot είναι γεμάτο παρόμοιες τρύπες.
  2. Με το παρόν retcon, ακυρώνεται -ή έστω υπονομεύεται σοβαρά- η δυναμική του original Death Of Gwen Stacey. Πλέον η δολοφονία της Gwen από τον Goblin δεν είναι μια πράξη μίσους και εκδίκησης προς τον Spider-Man αλλά αποτέλεσμα ζήλιας και θυμού μεταξύ εραστών. Το high concept του Amazing Spider-Man #121 ήταν ότι το υπέρτατο μίσος δεν είναι αυτό που σε κάνει να σκοτώσεις κάποιον, αλλά αυτό που σε κάνει να σκοτώσεις αυτόν-ην που αγαπά περισσότερο. Όλο αυτό πλέον δεν ισχύει και ο Norman Osborn γίνεται ίσος με την κυρία που είχε δολοφονήσει τον ιερέα γκόμενο της πριν από 5-6 χρόνια.
Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα μου. Όχι ότι κάποιος συγγραφέας «βίασε» τη Gwen, αλλά ότι ουσιαστικά «έσβησε» μια από τις αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μου χρόνων. Και δεν την έσβησε βγάζοντας της από το continuity. Αυτό θα ήταν σε ένα βαθμό θεμιτό. Απλά την ευνούχισε, την ξεγύμνωσε από αυτά ακριβώς τα στοιχεία που την έκαναν μεγάλη και τη μετέτρεψε σε μια κοινή σαπουνόπερα.

Είμαι σίγουρος ότι οι συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο storyline δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα το εκτιμούσα όμως αν σταματούσε ο Straczynski.

Stick to Doctor Strange, dude.



editors dungeon archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi