Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
08-11-04

Moving On

To Comicdom Online έκλεισε ένα μήνα ζωής. Ένα μήνα που θα τον χαρακτήριζα «δοκιμαστική περίοδο» μέσα σε αυτές τις 30 (και κάτι) μέρες τεστάραμε τις δυνάμεις μας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Η αλήθεια είναι πως το φοβόμουν λιγάκι. Η όλη προσπάθεια απαιτούσε τον ύψιστο βαθμό αφοσίωσης από το σύνολο των συντελεστών του Comicdom καθώς και τρομακτικά επίπεδα οργάνωσης, συνεννόησης, συνεργασίας και συγχρονισμού.

Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά.

Με εξαίρεση τη μία και μοναδική 24ωρη καθυστέρηση ενός δικού μου κειμένου (shame, shame) και αυτή λόγω ασθένειας, όλες οι υπόλοιπες στήλες ανανεώνονται κανονικότατα, τα reviews είναι πάντα στη θέση τους, τα news εμφανίζονται με ζηλευτή ακρίβεια και το strip «χτυπάει» πάντα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Τώρα λοιπόν που είδαμε πως μπορούμε... what next?

Μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ αλλά...τα καλύτερα έρχονται για το Comicdom Online. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δείτε πράγματα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν αδιανόητα για οποιοδήποτε ελληνικό site (to be honest, ούτε εμείς τα φανταζόμασταν).

Ας δούμε λοιπόν μαζί ένα overview σε όλα τα sections του site καθώς και ένα preview για όσα έρχονται στο (πολύ κοντινό) μέλλον.

Columns: Αν νομίζετε πως το Comicdom Online έχει ήδη αρκετά columns, you're in for a surprise! Σύντομα η στήλη του Μανόλη Βαμβούνη, Leave Your Spandex At The Door θα είναι κοντά μας, στην ελληνική της version ενώ υπάρχουν στα σκαριά και 2 ή τρεις ακόμα στήλες που θα καλύπτουν ακόμα περισσότερους τομείς του χώρου. Οι ήδη υπάρχουσες στήλες θα παραμείνουν αν και ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή μετάλλαξη σε μια εξ αυτών.

Reviews: Το ιδανικό για εμάς θα ήταν να έχουμε περισσότερα από 10 νέα reviews κάθε εβδομάδα! Αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε αυτό το νούμερο τόσο πιο ευχαριστημένοι θα είμαστε. Στο συγκεκριμένο κομμάτι βέβαια μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς, καθώς πολιτική μας είναι να δεχόμαστε προτάσεις για reviews από όποιον ενδιαφέρεται να γράψει και πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε κάποιο review για ένα καινούργιο comic στείλτε ένα e-mail στο comicdom@comicdom.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για λεπτομέρειες.

News: Το τμήμα των news είναι αυτό με το οποίο είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ως τώρα. Η πλήρης κάλυψη των σημαντικότερων headlines από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά comics sites θα εξακολουθήσει να είναι κοντά σας καθημερινά. Επίσης, για όσους θέλουν κάτι παραπάνω, στην αρχική μας σελίδα υπάρχει πάντα και το πληρέστατο news feed του CBR με όλα τα νέα της comic βιομηχανίας.

Interviews: Βαρεθήκατε να διαβάζετε και να ξαναδιαβάζετε τις δύο συνεντεύξεις που υπάρχουν σε αυτό το section; Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη η αποκλειστική συνέντευξη που πήραμε από τον superstar writer Joe Casey! Και δεν θα σταματήσουμε εκεί! Έρχονται ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις από συγγραφείς, σχεδιαστές, inkers και editors από Αμερική και Αγγλία. Αν μάλιστα όλα πάνε καλά σε λίγο καιρό θα έχουμε μια αποκλειστική κουβεντούλα με ένα όνομα που θα κάνει πάταγο!

Special Features: Το ολοκαίνουργιο section του Comicdom Online έκανε τα εγκαίνια του σήμερα με το preview από το επόμενο θέμα του πολυσυζητημένου Ύψιλον ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα previews από ελληνικές δουλειές που πιστεύουμε πως αξίζουν την προσοχή σας. Σε αυτό το section θα έχουμε επίσης αφιερώματα, μεγαλύτερες παρουσιάσεις comics που δεν χωρούν στα reviews, unpublished art από comics του εξωτερικού, άρθρα γενικού ενδιαφέροντος και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους μας για να κάνουμε το site καλύτερο.

Strips: Σύντομα ο Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης δεν θα είναι μόνος του σε αυτό το χώρο του site. Λεπτομέρειες εν καιρώ.

Link Database: Το ξέρω ότι αρχίζω να ακούγομαι σαν σπασμένος δίσκος, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Το συγκεκριμένο database θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του διαδικτύου.

Δεν είναι και λίγα, έτσι; Για να γίνει όμως το Comicdom Online καλύτερο, περά από τα δική μας προσπάθεια, χρειάζεται και η δική σας ενεργή συμμετοχή. Βλέπετε κάτι στο site που δεν σας αρέσει ή που πιστεύετε ότι θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να βελτιωθεί; Στείλτε μας mail. Διαβάζετε κάτι σε ένα column το οποίο σας βάζει σε σκέψεις; Επικοινωνήστε με τον συντάκτη και πείτε του την άποψη σας. Θέλετε περισσότερα reviews, μεγαλύτερα, μικρότερα; Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας το πείτε.

Γενικά, αυτό που χρειαζόμαστε είναι το δικό σας feedback. Μόνο έτσι μπορούμε και εμείς να κατανοήσουμε απόλυτα ποια πράγματα κάνουμε σωστά και ποια λάθος. Και επιπλέον θα ξέρουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει στο βρόντο.



editors dungeon archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi