Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
07-11-05

Confessions of a birthday mind

Αυτή την Παρασκευή γίνομαι τριάντα. Κι όταν σκέφτομαι την εικόνα που είχα στο κεφάλι μου για το πως θα ήθελα να είμαι όταν θα περνάω το κατώφλι της τέταρτης δεκαετίας ζωής, με πιάνουν τα γέλια.

Γιατί τελικά -με τα καλά και τα κακά μου- έγινα αυτός που γούσταρα να γίνω.

Ένα πράγμα μόνο με αγχώνει. Μία βασανιστική ανυπομονησία να κάνω αυτά που ονειρεύτηκα και μέχρι σήμερα τα χω κλεισμένα στη ναφθαλίνη. Μία βασανιστική ανυπομονησία να προλάβω -τελικά- να τα κάνω.

Το COMICDOM είναι ένα από τα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα. Ένα πνευματικό παιδί που τροφοδότησε με στόχους και ενέργεια την ύπαρξή μου, όταν οι σταθερές γύρω μου κατέρρεαν.

Αυτό το φανζινάκι που ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου χρόνια για να εξελιχθεί στο site που βλέπετε σήμερα, με βοήθησε να «ξεπεράσω» θανάτους αγαπημένων προσώπων, να κρατήσω ψηλά το κεφάλι σε αρρώστιες, να αντιπαλέψω την απώλεια φίλων και ερώτων, να τροφοδοτούμαι (δια της όσμωσης) με κίνητρα για βιοποριστικές ενασχολήσεις που επέλεξα από ανάγκη.

Για ένα μόνο μετανιώνω. Όχι σε σχέση με το COMICDOM αλλά στη σχέση μου με τα ίδια τα comics,

Όταν πριν από τέσσερα χρόνια έμεινα άνεργος, το «σενάριο» έγραφε ότι το «ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται» θα ταίριαζε γάντι στην περίπτωση. Μία πολυδάπανη αρρώστια οικογενειακού μου προσώπου, η πτώχευση της οικογενειακής επιχείρησης και στο καπάκι η δική μου απόλυση, με οδήγησαν να κόψω τα comics.

Μαχαίρι. Δεν είναι μόνο ότι δεν είχα τα φράγκα να τα αγοράζω. Με όλα αυτά που συνέβαιναν δεν είχα καν διάθεση να διαβάσω ούτε τα comics που ήδη είχα στη συλλογή μου. Εξαφανίστηκα από τα μέχρι πρότινος στέκια μου, έκοψα επαφές με ανθρώπους του χώρου, σταμάτησα να ενημερώνομαι για νέες κυκλοφορίες, έπαψα να υπάρχω για τα comics. Κι εκείνα για μένα.

Ευτυχώς όμως το πράγμα έκανε τον κύκλο του. Βρήκα ξανά δουλειά, τα τραυματισμένα οικονομικά της οικογένειάς μου, σταμάτησαν κάποια στιγμή να γεννούν καινούριες πληγές κι έτσι χωρίς πολλά, πολλά, μόλις έπιασα στα χέρια μου τα πρώτα λεφτά μετά από πολύ καιρό, επανήλθα.

Και τότε κάποιοι πρόστρεξαν να βοηθήσουν. Ο Σακαρίδης έσπευσε να με βοηθήσει να καλύψω τα κενά μου, ενημερώνοντάς με και δίνοντάς μου πράγματα να διαβάζω. Ακόμα όμως κι αν περίμενα λόγω της πολύχρονης φιλίας μας, να κάνει κάτι τέτοιο ο Δημήτρης, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την κίνηση που έκανε ο Παναγιώτης Κόνδρας του Relax Your Soul Comics, να βγάλει ολόκληρα πακέτα από τη συλλογή του και να μου τα εμπιστευθεί.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι με έκαναν να αισθανθώ ότι δεν είχα φύγει ποτέ. Από αυτό το σημείο και μετά, το «μικρόβιο» της επιστροφής του COMICDOM ήταν αναπόφευκτο να ξυπνήσει. Πράγμα και το οποίο έγινε.

Δεν θέλω να εγκαταλείψω ποτέ ξανά τα comics. Το πάθος μου για αυτά είναι μία από τις θεμελιώδεις συνιστώσες της προσωπικότητάς μου, πράγμα το οποίο μόνο η αποχή μου από αυτά κατόρθωσε να με βοηθήσει να το συνειδητοποιήσω στην ολότητά του.

Ξέρω πως η ζωή δεν κάνει χατίρια σε μερικούς ανθρώπους, ενώ είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη με άλλους. Πρόσφατα άκουσα ότι ένας έλληνας δημιουργός comics, στέκεται απέναντι στο ενδεχόμενο να τα παρατήσει λόγω σφοδρών οικονομικών προβλημάτων. Και στεναχωρήθηκα πολύ. Γιατί ξέρω πως είναι να εξαναγκάζεσαι από τις συνθήκες να παραδίδεις τα όπλα. Και ξέρω επίσης ότι πονάει. Πολύ. Αν μπορούσα όμως να δώσω μία συμβουλή σε αυτό το παιδί, ως άνθρωπος που έχει βρεθεί -περίπου- στη θέση του, αυτή θα ήταν να μην εγκαταλείψει οριστικά: Ώστε όταν κάποια στιγμή κοπάσουν τα μεγάλα κύματα (γιατί θέλει-δε θέλει κάνει κύκλους το γαμίδι) να μπορεί να ισορροπήσει και πάλι πάνω στη σανίδα του.


Stay Tuned!

 

EDITORS' PICKS

Έχετε χρόνο (ή και χρήμα) για χάσιμο; Κάθε δεκαπέντε ημέρες στο section EDITORS PICKS, θα προτείνω, comics, μουσικές και ταινίες που ούτως ή άλλως, προτείνω σε φίλους. Είναι το "κομμάτι" που διασώζεται από τη "συχωρεμένη" στήλη, NOIZ, και για το οποίο ("κομμάτι") έστειλα τουλάχιστον 20 fan mails στον εαυτό μου προκειμένου να υποστηρίξω τη διάσωσή του (too much work drives you nuts, man)

 

COMIC

YOUNG AVENGERS

Writer: Allan Heinberg

Penciler: Jim Cheung

MARVEL COMICS

 

Όταν πρωτοβγήκε αυτός ο τίτλος πίστευα ότι πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της Marvel, να "στραγγίξει την τροφαντή αγελάδα" του Avengers franchise. Αρκούσαν όμως τα τρία πρώτα τεύχη της σειράς για να διαλυθούν και οι παραμικρές αμφιβολίες μου. Ο Allan Heinberg χτίζει μήνα με το μήνα ένα εκπληκτικό teen superhero book. Που σέβεται το παρελθόν των Avengers και χρησιμοποιεί elements από αυτό χωρίς να το κανιβαλίζει. Που γράφει τους έφηβους χαρακτήρες του ως έφηβους. Που υπόσχεται λιγότερα στο εξώφυλλο του comic και πραγματοποιεί περισσότερα στις σελίδες του. Που αγγίζει θέματα όπως τα ναρκωτικά και η σεξουαλική ταυτότητα, με απλότητα, χωρίς μελοδραματισμούς και καθοδηγούμενα ηθικά διδάγματα. Κι ας φωνάζουν ορισμένοι στο letters page ότι αυτό το comic διαφθείρει τη νεολαία και προσβάλλει τα χρηστά ήθη. I say, screw them! Το YOUNG AVENGERS είναι ένα φρέσκο και συναρπαστικό υπερηρωικό comic γεμάτο δράση και καλό interaction μεταξύ των χαρακτήρων. Ξέρετε πολλά που θα έμπαιναν σε αυτή την κατηγορία;

 

 

ΜUSIC

PORCUPINE TREE
DEADWING

 

 

Lava Records
2005

 

Μετά το βαρύ κι ασήκωτο (σχεδόν μεταλλικό) άλμπουμ του 2002 με τίτλο IN ABSENTIA, οι Porcupine Tree επιστρέφουν με το DEADWING, μία συλλογή εννέα κομματιών που ταξιδεύουν τον ακροατή σε ατμοσφαιρικά μπαλαντοειδή μονοπάτια, σκοτεινά μυστικά περάσματα, βίαια ξεσπάσματα, χαοτικές εναλλαγές και ένα εξαιρετικά γοητευτικό φλερτ με FM φόρμες. Το ομώνυμο τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ διαπνέεται από αυτές ακριβώς τις αξίες, ενώ το single, Shallow, έρχεται να ξυπνήσει αναμνήσεις από Led Zeppelin και Foo Fighters. Το Lazarus είναι μία αριστοτεχνικά δομημένη μπαλάντα από εκείνες που οι Coldplay θα "σκότωναν" να έχουν γράψει, το Open Car "υποδεικνύει" στους Linkin Park τον τρόπο να γράφουν καλό NU Rock, ενώ κορυφαίο κατά τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου είναι το επικό, διάρκειας 12 λεπτών track με τίτλο Arriving Somewhere But Not Here, ένα υπνωτικό και εσωστρεφές κομμάτι που αποκαλύπτει σταδιακά τη δύναμη και την ένταση του. Σας προτείνω να επισκεφθείτε το official site των Porcupine Tree, όπου θα βρείτε sound clips και lyrics του άλμπουμ. Και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στο άπαιχτο section των wallpapers.

 

 

ΜOVIE

CROUPIER (Ο κρουπιέρης)

Σκηνοθεσία: Mike Hodges

με τους Clive Owen, Gina McKee και Nick Reding


FilmFour 1997

 

Ο Jack Manfred, ένας επίδοξος συγγραφέας που ζει χωρίς ουσιαστικά έσοδα από το επάγγελμά του, πιάνει δουλειά ως κρουπιέρης σε ένα καζίνο, με σκοπό να συγκεντρώσει υλικό για το νέο του βιβλίο. Ωστόσο παρά τις προσπάθειές του, να παραμείνει ένας ψυχρός και ανεπηρέαστος θεατής, γρήγορα θα αρχίσει να παρασύρεται από την κίβδηλη αλλά εθιστική γοητεία του κόσμου του τζόγου. Μέχρι του σημείου εκείνου που θα αρχίσουν να πέφτουν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον συγγραφέα και τον πρωταγωνιστή του βιβλίου του. Ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Ο "Κρουπιέρης" ήταν η ταινία στην οποία πρωτοείδα τον Clive Owen που είδα και αμέσως εντυπωσιάστηκα από την πυκνή, συμπαγή ερμηνεία του. Απολαύστε την, υιοθετώντας για εκείνη την ώρα την πιο cool και χαλαρή διάθεσή σας.editorial archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi