Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


των Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρη Σακαρίδη
17-05-06

COMICDOM CON ATHENS 2006: The Final Word

Δημήτρης Σακαρίδης: Δεν είναι λίγο τραγικό που έχουν περάσει ήδη δέκα μέρες από τη λήξη του COMICDOM CON ATHENS και μόλις τώρα αξιωθήκαμε να γράψουμε ένα EDITORIAL; Τι θα σκεφτεί ο κόσμος που μας διαβάζει;

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Ο κόσμος που μας διαβάζει, προφανώς, ήταν εκεί...

Δημήτρης Σακαρίδης: Όλοι;

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Θέλω να πιστεύω οι περισσότεροι. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, το συλλογισμό μου, αν ήταν εκεί, θα αντιλήφθηκαν ότι αυτό το πράγμα ούτε μπορούσε να "ξεστηθεί" ούτε όμως και να μας απελευθερώσει από τις απαιτήσεις του άμεσα.

Δημήτρης Σακαρίδης: 'Αρα λοιπόν, εφόσον οι περισσότεροι όπως λες ήταν εκεί, τότε ποιο το νόημα του να γράψουμε αυτό το editorial (ή ακόμη και το report που έγραψε ο Αντρέας Μιχαηλίδης και ανεβάσαμε χθες). Γιατί λοιπόν καθόμαστε μέσα μια τόσο ωραία βραδιά και δεν πεταγόμαστε σε κανένα μπαράκι να σε κεράσω κανένα ποτό μια και είμαι και χαρούμενος που κέρδισε η Barcelona το Champions League;

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Γιατί το γράφουμε; Για τον ίδιο λόγο που στα διάφορα forums, ο κόσμος μπαίνει και ποστάρει φωτογραφίες φίλων γνωστών και συνεργατών. Αυτό είναι το όλο point, το "ήμουν και εγώ εκεί". Και αυτό έχει fun για όλους. Όσο για το "γιατί δεν πάμε για ένα ποτό", σε παραπέμπω στους γέρους του MUPPET SHOW.

Δημήτρης Σακαρίδης: Προσπερνώ το ελαφρώς δυσάρεστο -αλλά παράλληλα, μάλλον ειλικρινές και ακριβές- σχόλιο σου και στέκομαι λίγο στο "ήμουν και εγώ εκεί". Εσύ λοιπόν που ήσουν εκεί, πέρασες καλά; Εφόσον το κάνουμε μάλλον για την πάρτη μας και καθώς το report του Αντρέα μάλλον έχει καλύψει πλήρως όσους -λίγους- δεν ήταν εκεί, ας μιλήσουμε λίγο για το πώς ζήσαμε εμείς την εκδήλωση.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Ναι πέρασα καλά... Αλλά όχι όπως περίμενε να ακούσει ο κόσμος. Πέρασα καλά, παρότι δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω το Workshop του Peter Milligan (στο οποίο είχα κρατήσει θέση), παρότι δεν είδα τα original art...

Δημήτρης Σακαρίδης: Ε, εδώ που τα λέμε, δεν θα σου έπαιρνε και πολύ ώρα να τα δεις. Πέντε σελίδες ήταν, συν κάποια paintings του Linsner...

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Δυστυχώς, η έκθεση ήταν το event εκείνο που επηρεάστηκε περισσότερο αρνητικά από την αιφνίδια ακύρωση του Sienkiewicz, ο οποίος είχε δεσμευτεί πως θα έφερνε μαζί του κάμποσες σελίδες. Καινούργιοι διοργανωτές είμαστε όμως και θέλω να πιστεύω ότι τα όποια παθήματα θα μας γίνουν μαθήματα.

Δημήτρης Σακαρίδης: Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου δεν θα έχουμε αντίστοιχες αναποδιές της τελευταίας στιγμής, αλλά ακόμη και αν έχουμε, θα πρέπει το θέμα της έκθεσης να το έχουμε "στήσει" λίγο καλύτερα. Αλλιώς ας μην το κάνουμε καθόλου.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Δεν διαφωνώ.

Δημήτρης Σακαρίδης: Συνεχίζουμε λοιπόν. Πέρασες καλά, παρότι...

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Παρότι επίσης δεν είδα το ντοκιμαντέρ THE MINDSCAPE OF ALAN MOORE.

Δημήτρης Σακαρίδης: Neither did I.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Περνούσα καλά όμως, όταν έβλεπα τον κόσμο να γεμίζει την αίθουσα. Και περνούσα ακόμη καλύτερα όταν, μετά την προβολή, άκουγα -κατά συντριπτική πλειοψηφία- διθυραμβικά σχόλια.

Δημήτρης Σακαρίδης: Πλάκα-πλάκα, θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κάτι που θα ξεπεράσει το MINDSCAPE. Ή έστω θα φτάνει στο ίδιο επίπεδο. Φοβερός τύπος ο Dez.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Ο Vylenz ήταν το outsider που έκλεψε την παράσταση.

Δημήτρης Σακαρίδης: Και αρκετές γυναικείες καρδιές, όπως πρόλαβα να παρατηρήσω.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Γυναικείες καρδιές (μαζί με τα "συμπαρομαρτούντα") υπήρχαν σε αφθονία, πάντως. Κάτι το οποίο ήταν παράδοξο. Βλέπεις εσύ τόσες πολλές εμφανίσιμες γυναίκες στα comic shops;

Δημήτρης Σακαρίδης: Ρητορικό, φαντάζομαι, το ερώτημα. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω το "εμφανίσιμες". Οι γυναίκες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο από το CON ήταν περισσότερες από αυτές που μπαίνουν σε ένα average comic shop μέσα σε ένα εξάμηνο. Και μιλάω για γυναίκες που, εμφανώς, αποτελούσαν "potential audience", όχι κοπελίτσες που είχαν το βλέμμα "μα που με σέρνει ο γκόμενος μου πάλι". Κατά συνέπεια, αποδεικνύεται πως υπάρχει, στην Ελλάδα, γυναικείος πληθυσμός που ασχολείται -ή μπορεί, δυναμικά, να ασχοληθεί- με τα comics. Το ερώτημα είναι πώς τις φέρνεις στα μαγαζιά. Εκτός πάλι αν χρειάζεται να συνυπάρχει και το "event"/"happening" μέσα στο όλο πακέτο. Οπότε ας συνεννοηθούμε με τους μαγαζάτορες να κάνουμε ένα mini-con κάθε δυο μήνες.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Θα το άντεχες; Βιολογικά ή ψυχολογικά. Γιατί είναι δεδομένο ότι η αγορά δεν το αντέχει.

Δημήτρης Σακαρίδης: No fuckin' way! Απαντώντας στο αν θα το άντεχα εγώ, φυσικά. Όσο για την αγορά, μάλλον έχεις δίκιο, αλλά ας το ψάξει κάποιος άλλος.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Πάμε όμως να σχολιάσουμε κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν από την ημέρα που τελείωσε το διήμερο μέχρι σήμερα και που πιστεύω πως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημήτρης Σακαρίδης: Be my guest.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Σχετικά με την αίθουσα των comic shops, συμφωνούμε νομίζω όλοι πως ένα από τα πρώτιστα μελήματα μας για του χρόνου θα πρέπει να είναι ένας μεγαλύτερος χώρος. Γιατί στα άλλα επίπεδα, πιστεύω ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικό και τα μαγαζιά δεν διαψεύστηκαν για την εμπορική τους επιλογή να βρεθούν εκεί.

Δημήτρης Σακαρίδης: Να διαβεβαιώσουμε, λοιπόν, κοινό και μαγαζάτορες, πως αν του χρόνου το COMICDOM CON γίνει και πάλι στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (κάτι που ευχόμαστε όλοι εδώ στο COMICDOM και που, με βάση το feedback που λαμβάνουμε, θα ευχαριστούσε και τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες), θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερο χώρο για το bazaar των comic shops.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Σε σχέση τώρα με την Ημερίδα, έχω να σταθώ σε δύο σημεία: Το ένα δεν βαρύνει τόσο τους διοργανωτές, αλλά έχει να κάνει με τη διστακτικότητα του κόσμου απέναντι στις ομιλίες. Όπως, όμως, πολύ σωστά ανέφερε πάνω σε κουβέντα μας ιδιοκτήτρια αθηναϊκού comic shop, η "εκπαίδευση" του κοινού απαιτεί χρόνο και επιμονή.

Δημήτρης Σακαρίδης: Θέλω να πιστεύω πως έχουμε και απ' τα δύο... Ή έστω, θα ψάξουμε να βρούμε.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Το άλλο, πάλι, αφορά εμάς και πρέπει να φροντίσουμε ώστε του χρόνου, να υπάρχει καλύτερη διαδικασία "διαδοχής" ανάμεσα στις ομιλίες, με το συντονιστή να προλογίζει κάθε φορά την ομιλία που θα ακολουθήσει.

Δημήτρης Σακαρίδης: Η Λήδα Τσενέ, υπεύθυνη της Ημερίδας, έχει ήδη αρχίσει να μελετά πολύ σοβαρά όλες τις σχετικές παρατηρήσεις.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Όπως όλοι μας, εξάλλου, καθένας από το πόστο του.

Δημήτρης Σακαρίδης: Ένα κομμάτι της διοργάνωσης που, προς στιγμήν, κινδύνεψε -για διάφορους λόγους- να "τιναχτεί στον αέρα", ήταν το φιλανθρωπικό sketch event για το Draw The World Together. Ευτυχώς, τελικά, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που κινήθηκαν γρήγορα και μεθοδικά, με αποτέλεσμα η επιτυχία του event να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας (του Andrew Wildman, ιδρυτή του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου).

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Βασίλης Σάκκος και Νίκος Βλασερός. Χωρίς αυτούς τους δύο, νομίζω ότι θα είχα πάθει νευρικό κλονισμό. Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η αναστάτωση προήλθε από το γεγονός πως κάποιοι από τους καλλιτέχνες που είχαν δεσμευτεί ότι θα βρίσκονται εκεί, δεν ενημέρωσαν καν για την απουσία τους. Αυτό προκάλεσε ένα μικρό χάος και εξηγεί το γιατί καλύψαμε αυτές τις θέσεις με όποιον καλλιτέχνη τύχαινε να περνούσε από εκεί και προσφερόταν να συμμετάσχει.

Δημήτρης Σακαρίδης: Εννοείται πως θα ήταν χαρά μας να είχαμε όσο περισσότερους καλλιτέχνες γίνεται, αλλά επειδή όταν ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το συγκεκριμένο event, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την επιτυχία που θα είχε, είχαμε αποφασίσει να κρατήσουμε τον αριθμό των καλλιτεχνών στους δεκαπέντε. Γι' αυτό και δεν ψάξαμε περισσότερο να μάθουμε ποιοι καλλιτέχνες βρίσκονταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή και πήραμε μόνο όσους χρειαζόταν για να συμπληρώσουμε τη 15άδα. Τώρα που είδαμε πως το κοινό ανταποκρίνεται, μάλλον θα πρέπει του χρόνου να κάνουμε το event (ή όποιο αντίστοιχο φιλανθρωπικό event) λίγο πιο ανοιχτό.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Το ευτύχημα πάντως είναι ότι μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ελληνικό κοινό χάρισαν στο Draw The World Together, 735 ευρώ. Για να καταλάβετε τα μεγέθη, στο φεστιβάλ comics της Κοπεγχάγης, για να συγκεντρωθούν 900 ευρώ από τον ίδιο φιλανθρωπικό οργανισμό, χρειάστηκαν 3 ολόκληρες μέρες.

Δημήτρης Σακαρίδης: Δεν νομίζω πως έχουμε τίποτε άλλο που πρέπει να σχολιαστεί... Εκτός από τα COMICDOM AWARDS, φυσικά.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Εννοείς την απονομή ή τα αποτελέσματα;

Δημήτρης Σακαρίδης: Τα αποτελέσματα σηκώνουν πάρα πολύ συζήτηση και δεν είναι του παρόντος. Πάντως ακούστηκαν αρκετές ιδέες και απόψεις σχετικά με τον τρόπο ψηφοφορίας, με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες (τουλάχιστον, κατ' εμέ) να προέρχεται από έναν εκ των βραβευθέντων, τον Ηλία Κυριαζή. Δεν θα τις αναλύσουμε τώρα, αλλά να είστε βέβαιοι πως τις μελετάμε και ενδέχεται του χρόνου να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην όλη διαδικασία. (προσωπικά πάντως, τα αποτελέσματα των awards ήταν "too mainstream" for my tastes)

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Όχι μόνο τα δικά σου γούστα. Όπως έγραψε και η Μυρτώ Τσελέντη στο τελευταίο EUROPEAN CIRCUS, "απλά αναρωτιέμαι... αν και κατά πόσο πρέπει να ψηφίζουν άτομα που έχουν διαβάσει μόνο ένα από τα υποψήφια comics και τί γίνεται με comics που ούτε οι δημιουργοί τους, ούτε τα ίδια, είναι γνωστά στους Έλληνες αναγνώστες, αλλά είναι εξαιρετικού επιπέδου".

Δημήτρης Σακαρίδης: Εν κατακλείδι, guys, το INFINITE CRISIS δεν μπορεί να είναι το καλύτερο comic της χρονιάς. Αν είναι, τότε ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Σάκκος και Τσελέντη, όμως, έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για "Παρουσιαστές Της Χρονιάς". Ο Βασίλης είναι "the unstoppable fun machine" και η Μυρτώ είναι η γυναίκα (από εκείνες με σάρκα και οστά) που κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα του κοινού από τη Zatanna. Εμείς γνωρίζαμε από πριν αυτά τους τα ταλέντα. Χαίρομαι που τώρα τα έμαθε και ο κόσμος.

Δημήτρης Σακαρίδης: Πολλά συγχαρητήρια, λοιπόν, στα παιδιά, γιατί εκτός των άλλων γλίτωσαν τον κόσμο από το τραγικό θέαμα του Κατιρτζιγιανόγλου με βερμούδα και του Σακαρίδη με μακριά γάντια και γιλέκο (ή και το ανάποδο - τα κοστούμια τα είχαμε κλείσει πριν τους παρουσιαστές).

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Μη δίνεις εφιαλτικές εικόνες στους ανθρώπους. Η ώρα είναι περασμένη (τουλάχιστον τώρα που γράφεται το κείμενο).

Δημήτρης Σακαρίδης: Πριν κλείσουμε, νομίζω πως είναι απολύτως απαραίτητο να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς τους οποίους η εκδήλωση αυτή θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Πολλά ευχαριστώ στη Λήδα (Τσενέ), γιατί υπήρξε ο συνδετικός μας κρίκος με το Media Lab και γιατί απέδειξε πως δεν χρειάζεται να προέρχεσαι από το χώρο των comics για να προσφέρεις σε αυτά. Η Λήδα έκανε το όνειρο μας και δικό της.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τον Γιάννη (Κουρουμπακάλη), γιατί κυριολεκτικά δούλεψε "σαν σκυλί" για να γίνει το COMICDOM CON ATHENS πραγματικότητα, συμμετέχοντας ενεργά σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της εκδήλωσης, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και στο ίδιο το διήμερο (μέχρι και τραπέζια κουβαλήσαμε, Γιάννη μου)

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Τον ΣΕΑ (Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη), για την Έκθεση, τα workshops και τις "μάννα εξ ουρανού" λύσεις, που μας έσωζαν, όταν οι υπόλοιποι είχαν "παραδώσει πνεύμα".

Δημήτρης Σακαρίδης: Τον Βασίλη (Σάκκο) που παραμένοντας απελπιστικά "in character", υπήρξε μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για όλους όσους βρέθηκαν εκεί και τη Μυρτώ (Τσελέντη), για την εξαιρετική δουλειά της στο management των workshops αλλά και προσωπικά, για όλα όσα της έγραψα στο e-mail που της έστειλα, την επομένη του convention (μην είστε περίεργοι - ξέρει αυτή).

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Τον Αντρέα (Μιχαηλίδη), που προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά όλα τα events του διημέρου, θα πρέπει να ανεβοκατέβηκε τόσες σκάλες όσες σε όλη τη ζωή του ως τώρα.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τους δύο Γίωργους (Χατζηκωστή και Καμπάδαη), γιατί αν και newcomers, συνεργάστηκαν αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, σαν να ήταν μαζί μας χρόνια.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Το Νίκο (Λάμπρη) και τον έτερο Γιάννη (Αγαπίου), γιατί παρ' ότι οι υποχρεώσεις τους δεν τους επέτρεψαν να "τρέξουν" μαζί μας πριν, έτρεξαν όσο και εμείς (αν όχι περισσότερο) κατά τη διάρκεια.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τον έτερο Νίκο (Βλασερό), γιατί επιδείκνυε απίστευτα καθαρό μυαλό σε όλες τις "δύσκολες" στιγμές και γιατί, όπως δεν έχω βαρεθεί να του λέω εδώ και δέκα μέρες, χωρίς αυτόν, το sketch event του Draw The World Together μπορεί να μην είχε ξεκινήσει ακόμη.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Το Μανώλη (Βαμβούνη) και τον -τρίτο- Γιώργο (Παναγόπουλο), τους δύο "εθελοντές" μας σε αυτή την προσπάθεια. Μανώλη, το Ελληνικό κοινό οφείλει, σε μεγάλο βαθμό, σε σένα, τόσο την παρουσία του Peter Milligan, όσο και την εμπειρία του THE MINDSCAPE OF ALAN MOORE.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τον -τέταρτο- Γιώργο (Κομιώτη), για την εκπληκτική αφίσα που ετοίμασε για το COMICDOM CON ATHENS (η οποία εισέπραξε και επαινετικά σχόλια από το σύνολο των ανθρώπων που την είδαν) και την Έλλη (Μόκα - A.K.A. "Asaph" - A.K.A. "η γυναίκα με το πιο irreverent humor στον πλανήτη"), for her love and support.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Τις Θεοδώρα (Νάκου), Μακρίνα (Διονυσοπούλου) και Νάγια (Καθητζιώτου), γιατί ήταν η φιλικότερη και η πλέον eye-soothing γραμματεία στην οποία θα μπορούσε να ελπίζει ένα συνέδριο comics.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τους εκλεκτούς (και αυτό δεν είναι τυπικότητα) καλεσμένους μας, Joseph Michael Linsner, Peter Milligan, Jim Demonakos, Andrew Wildman, Dez Vylenz, Jeffrey Kahan και Jeff McLaughlin, γιατί επέδειξαν απόλυτο επαγγελματισμό σε όλα τα κομμάτια της συμμετοχής τους στο con και γιατί έφεραν στη διοργάνωση το διεθνή "αέρα" που όλοι αναζητούσαμε.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό sketch event για το Draw The World Together. Η ευαισθησία και η γενναιοδωρία σας μας έκαναν όλους υπερήφανους.

Δημήτρης Σακαρίδης: Τους χορηγούς, καταστήματα, εκδοτικές, οργανισμούς και εταιρίες, δίχως τους οποίους δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί το COMICDOM CON ATHENS.

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Το Media Lab του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, για την ψήφο εμπιστοσύνης να σταθεί με το ακαδημαϊκό κύρος του στο πλευρό μας ως συνδιοργανωτής, καθώς και όλους τους ομιλητές της Ημερίδας για τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις, παρουσιάσεις και αναλύσεις τους.

Δημήτρης Σακαρίδης: Την Ελληνοαμερικανική Ένωση, για την ευγενική παραχώρηση των χώρων του κεντρικού της κτιρίου και πιο συγκεκριμένα το πολιτιστικό τμήμα, αποτελούμενο από τους Ήρα Παπαδοπούλου, Λήλα Μανιώτη και Γιώργο Μπανιώκα, για την εξαιρετική πολύμηνη συνεργασία, καθώς και τον επιστάτη του κτιρίου, Γιάννη Ζαρμπή, που ήταν "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών" καθ' όλη τη διάρκεια του... τριημέρου (ξεκινώντας από τις ετοιμασίες της Παρασκευής).

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Και τέλος, όλους εσάς, που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή τη γιορτή. See you next year.

 



editorial archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi