Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-05-05
CHRONICLES OF CONAN VOL. 1

του Γιάννη Κουρουμπακάλη

Writer: Roy Thomas

Artist: Barry Windsor-Smith

First Published: 1970 (serialized), 2003 (TPB)

Format: 8-issue regular series run

Dark Horse

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η πρώτη εμφάνιση σε comic του βάρβαρου pulp ήρωα του Robert E. Howard. Μια σειρά από πρωτότυπες καθώς και remake ιστορίες του Howard γραμμένες από την ικανότατη πένα του Roy Thomas και σχεδιασμένες από το ιδιαίτερο χέρι του Barry Windsor-Smith. Ο Conan κάνει τα πρώτα του βήματα μακριά από την Κιμμέρια και έρχεται αντιμέτωπος με ανθρώπους και κοινωνίες πολύπλοκες και δυσνόητες για τα βασικά ένστικτα που τον οδηγούν.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Sword and Sorcery σε επίπεδα που δύσκολα θα ξαναδούμε. Ο Thomas αποφεύγοντας πολλά από τα κλισέ της ηρωικής φαντασίας ζωντανεύει με επιτυχία τον Κιμμέριο, γράφοντας ιστορίες που στέκουν μόνες τους και μπορούν άνετα να διαβαστούν σαν one-shots. Συγχρόνως όμως δεν ξεχνάει να "ανταμείψει" τον πιστό αναγνώστη, καθώς σε κάθε τεύχος διακρίνονται στοιχεία που το συνδέουν με τα προηγούμενα. Η δουλειά του Smith, αν και πολύ λιτή αρχικά σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει (θα τολμήσω να πω ότι θυμίζει Kirby σε posture και action), καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι παραπάνω από μια απλά κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εξιστόρηση περιπετειών στην Hyborean Age.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Αν εξαιρέσουμε το λιγοστό χρόνο που χρειάστηκε o Thomas για να προσαρμοστεί στον τρόπο γραφής ενός sword and sorcery comic και ο Smith για να αναπτύξει το δικό του προσωπικό στυλ -γεγονός που δημιουργεί μερικά ψεγάδια- από ένα σημείο και μετά θα τα χαρακτήριζα όλα άψογα. Μακάρι η ηρωική φαντασία να είχε και άλλους τέτοιους εκπροσώπους στον κόσμο των comics.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διάλογοι που σε αιχμαλωτίζουν και σε μεταφέρουν πραγματικά στον μακρινό και αρχέγονο κόσμο του βάρβαρου πολεμιστή. Σενάρια με αίσθηση ρεαλισμού στην πλοκή και στη δομή τους που καταφέρνουν όχι μόνο να μην κουράσουν τον αναγνώστη αλλά αντιθέτως να τον καθηλώσουν, περιέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα sword and sorcery comic, όπως σκληροτράχηλους πολεμιστές, αδίστακτους ληστές και δολοφόνους, δαιμονικούς μάγους που κλείνουν συμφωνίες με ανείπωτες οντότητες καθώς και δολοπλόκες καλλίγραμμες παρουσίες που με τον δικό τους τρόπο καταφέρνουν να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που με ελάχιστες εξαιρέσεις (Red Sonja, Valeria, Belit) ανήκει ολοκληρωτικά στους άντρες. Ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα βιβλία που απεικονίζεται άριστα σε κάθε λεπτομέρεια, είτε αυτή είναι η εξωγήινη μορφή του θεού ελέφαντα, είτε είναι τα σκοτεινά και αιματοβαμμένα σοκάκια της Shadizar.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα CONAN: THE LORD OF THE SPIDERS, DEATH COVERED IN GOLD, THE SCARLET SWORD και FLAME AND THE FIEND είναι οι πιο πρόσφατες δουλειές του Thomas πάνω στον Amra. Φυσικά όλο το CONAN THE BARBARIAN VOL. 1 (1970-1993, 275 τεύχη) ειδικώς τα τεύχη που έχει γράψει ο Thomas. Ακόμη, τα SAVAGE TALES (1971-1975), SAVAGE SWORD OF CONAN (1974-1995) και πάρα πολλά άλλα. Το κλασσικό WEAPON X γραμμένο και σχεδιασμένο από τον Smith. Τέλος, μην ξεχνάμε την πηγή όλων όσων περιγράψαμε εδώ, τις original ιστορίες του δημιουργού του Conan, Robert E. Howard (1906-1936), μοναδικές και ασύγκριτες στο είδος τους.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi