Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-12-06
STRAY BULLETS: INNOCENCE OF NIHILISM

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist: David Lapham

First Published: 1995

Format: 7 Issue storyline (STRAY BULLETS #1-7)

El Capitan Books

ΙΣΤΟΡΙΑ: Δυο τύποι που προσπαθούν να ξεφορτωθούν ένα πτώμα και όλα τους πηγαίνουν στραβά. Ένα κοριτσάκι που γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και η ζωή του αλλάζει για πάντα. Ένα ζευγάρι που καταλαβαίνει πόσο πολύ αξίζει η σχέση τους –μόνο που είναι πλέον πολύ αργά. Διεστραμμένοι, πολιτικοί και διεστραμμένοι πολιτικοί. Ένα «καλό παιδι» με πολλές προοπτικές για το μέλλον, το οποίο όμως συναντά και έλκει τα λάθος κορίτσια. Η «γένεση» της πιο (κυριολεκτικά) απίστευτης παρανόμου του πλανήτη (και όχι μόνο) και τέλος ο αργός θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. Επτά ιστορίες που υφαίνουν την εισαγωγή σε έναν βίαιο και παράλογο κόσμο. Σφαίρες, ναρκωτικά, πάρτυ, μικροαπατεώνες, σχέδια που χαλάνε την τελευταία στιγμή και ζωές που καταστρέφονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ο Lapham καταφέρνει να φτιάχνει ιστορίες αυτοτελείς που όμως όλες μαζί σχηματίζουν ένα μωσαϊκό και αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο. Οι ιστορίες καθ’ αυτές κρατάνε τoν αναγνώστη σε διαρκή ένταση ισορροπώντας ανάμεσα στο αστείο και το τραγικό, απεικονίζοντας έναν υπόκοσμο ρεαλιστικό, ξεγυμνωμένο από οποιαδήποτε τάση ωραιοποίησης. Οι χαρακτήρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου τους. Ρεαλιστικοί και αυτοί, χωρίς οι περισσότεροι να είναι ιδιαιτέρα όμορφοι, ικανοί ή ευφυείς (με εξαίρεση την Amy Racecar, η οποία όμως δε “μετράει” - για λόγους προφανείς για όσους διαβάσουν το comic), θύτες και θύματα ζούνε μέσα σε έναν ατέρμονο κύκλο βίας.

Το σχέδιο του Lapham είναι λιτό και εκφραστικό. Διακρίνονται έντονες επιρροές από πολλούς δημιουργούς και κυρίως τους Frank Miller και David Mazzuccheli αλλά καταφέρνει να κρατά ένα πολύ προσωπικό ύφος. Καταφέρνει επίσης να κρατά γρήγορους, νευρώδεις ρυθμούς που εξυπηρετούν την πλοκή και που συνδυάζονται άριστα με την γλώσσα των χαρακτήρων.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Τι θα μπορούσε να μας ενοχλήσει άραγε σε ένα τόσο καλό comic; Προσωπικά τίποτε. Αν από την άλλη νιώθετε ότι η απεικόνιση βίας σας προσβάλει και προτιμάτε τα πολιτικώς ορθά αναγνώσματα είναι δικαίωμα σας να μη διαβάσετε το STRAY BULLETS και να χάσετε ένα από τα καλύτερα ανεξάρτητα (και μάλιστα self-published) comics που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 15 χρόνια.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To STRAY BULLETS είναι ένα κουβάρι από ανθρώπινες ζωές. Η μια μπλέκει με την άλλη, άλλες κόβονται πολύ απότομα και άλλες διαρκουν πολύ περισσότερο από ότι αρχικά δείχνουν. Μικρές ιστορίες γεμάτες βία, γέλιο, πόνο και παραφροσύνη που σχηματίζουν με έναν εκπληκτικό τρόπο, μια μεγαλύτερη εικόνα. Τα plot twists διαδέχονται το ένα το άλλο και κόβουν την ανάσα του αναγνώστη-επιβάτη ενός rollercoaster με αβέβαιο προορισμό. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Είναι πολύ χειρότερα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ασφαλώς και το υπόλοιπο STRAY BULLETS το οποίο συνεχίζει να διατηρεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας. Οι ιστορίες του Jaime Hernandez στα LOVE AND ROCKETS και PENNY CENTURY (κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται μεταξύ τους). To DAREDEVIL: BORN AGAIN των Miller, Mazzuccheli και το SIN CITY. Ταινίες του Tarantino (RESERVOIR DOGS και PULP FICTION) αλλά και των αδερφών Cohen (FARGO, BIG LEBOWSKI, THE MAN WHO WASN’T THERE)



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi