Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-12-06
GOODBYE CHUNKY RICE

του Αριστείδη Κώτση

Writer/ Artist: Craig Thompson

First Published: 1999

Format: Original Graphic Novel

Top Shelf

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ήρθε η ώρα για τον Chunky Rice να φύγει και να αναζητήσει την τύχη του σε έναν καινούριο τόπο. Πίσω του όμως θα αναγκαστεί να αφήσει την φίλη του, τη Dandel. Το γεγονός ότι ο Chunky Rice είναι μια μικρή χελώνα και η Dandel ένα λευκό ποντίκι δεν κάνει τη σχέση τους λιγότερο ρεαλιστική ή τον χωρισμό τους λιγότερο οδυνηρό. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Όλοι γύρω τους μοιάζουν να στοιχειώνονται από αντίστοιχα προβλήματα.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το artwork του Craig Thompson είναι πραγματικά απίστευτο. Υπέροχες εικόνες συνθέτουν με μοναδικό τρόπο τις σελίδες. Μέσα στο comic υπάρχει διάχυτη μια έντονη μουσικότητα και ένας διαρκής ρυθμός που παρασύρει τον αναγνώστη. Τόσο το layout των σελίδων, όσο και η δυναμική του σχεδίου, δίνουν μια τρομερή ροή στο comic το οποίο μοιάζει να βρίσκεται σε μια διαρκή, αρμονική κίνηση.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του GOODBYE CHUNKY RICE είναι οι λεγόμενοι «δεύτεροι» χαρακτήρες. Θυμίζουν από μια άποψη χαρακτήρες ταινίας του David Lynch (παράξενοι, παραπέμπουν σε καρικατούρες, ταυτόχρονα και ολοκληρωμένοι καθώς κουβαλούν το δικό τους μαρτύριο) είναι όμως ιδωμένοι με μια πιο αφελή ματιά. Αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα αντίστοιχα με αυτά του ήρωα. Οι σχέσεις τους έχουν και αυτές προβλήματα, ενώ η απώλεια και η μοναξιά στοιχειώνουν και τις δικές τους ζωές.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Σίγουρα ο Craig Thompson στην πρώτη του δουλειά δεν έχει την εμπειρία και τις ικανότητες στην αφήγηση που δείχνει αργότερα στο BLANKETS, αλλά το GOODBYE CHUNKY RICE για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει έναν πιο άμεσο χαρακτήρα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το GOODBYE CHUNKY RICE ήταν το πρώτο graphic novel του Craig Thompson. Με αυτό έκανε αισθητή την παρουσία του στον χώρο της ανεξάρτητης αμερικανικής σκηνής και όχι μόνο. Καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα αστείος και συγκινητικός και να σχολιάζει με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο το πως λειτουργούν οι σχέσεις και το τι είναι ακριβώς ο αποχωρισμός. Οποιοσδήποτε έχει αφήσει πίσω του κάποιο φίλο ή έχει αποχωριστεί κάτι ή κάποιον που αγαπά, θα βρει μέσα σε αυτό το βιβλίο κάτι που θα τον αφορά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μετά το GOODBYE CHUNKY RICE o Craig Thompson δημιούργησε το BLANKETS, το οποίο από τη μια γνώρισε πολύ μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και από την άλλη «έριξε» φως στο τι μπορεί να σήμαιναν για τον δημιουργό κάποιες λεπτομέρειες του πρωτόλειού του. Ένα πολύ ενδιαφέρον comic με πολλά κοινά στοιχεία με το GOODBYE CHUNKY RICE είναι το CRY YOURSELF TO SLEEP του Jeremy Tinker.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi