Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-06-05
WILDC.A.TS #1-4, #0

του ΣΕΑ

Writer: Brandon Choi

Artist: Jim Lee

Published: 1992 (serialized)

Format: 6-issue storyline

Image Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ Aliens που ζουν incognito ανάμεσά μας για αιώνες, προσπαθούν να επιλύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, συνεχίζοντας έναν πόλεμο μεταξύ των φυλών τους, με τη βοήθεια καλοθελητών humans που δεν ανέχονται ξενέρωτους εξωγήινους να κλέβουν τις θέσεις των υψηλών κλιμακίων που τους αναλογούν.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα από τα πρώτα comics που συνετέλεσαν στο άγριο «ταρακούνημα» των 2 μεγάλων εταιρειών (Marvel/DC) στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Ο Jim Lee προσπαθώντας να κάνει τη «διαφορά», δείχνοντας έτσι στα πρώην αφεντικά του το πόσο καλά projects αγνοούσαν, αποφάσισε να ιδρύσει την Image μαζί με τους φίλους του Todd McFarlane, Jim Valentino, Marc Silvestri, Rob Liefeld και Erik Larsen. Το WildC.A.TS που αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα της εταιρείας, δεν είναι τυχαία ο ένας εκ των 2 μόνο αρχικών τίτλων που συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι και σήμερα. Η απλή λογική ενός σεναρίου που έχει λίγο απ’ όλα μάλλον έπιασε: Εξωγήινους καλούς (WildC.ATS-Kherubim), εξωγήινους κακούς (Deamonites με μια καθαρά «Alien» αισθητική), επιχειρηματικές ίντριγκες (HALO ent.), γυναίκες-πολεμιστές (Coda warriors) και κυβερνητικά κατακάθια! Η σύγχρονη εκδοχή της αιώνιας μάχης του καλού με το κακό παρουσιάζεται εδώ με πολύ δυνατές σκηνές και ένα αξιοπρεπέστατο σενάριο. Τι άλλο να ζητούσες; (Προσέξτε τον χρόνο του ρήματος «ζητώ», δεν είναι τυχαίος, μια και τώρα περνάμε στο...)

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Πολλά πράγματα. Κατά πρώτον η εμμονή των δημιουργών για crossovers. Εντάξει, δε θα διαφωνήσω πλήρως με την ιδέα, είναι αρκετά εμπορική και πιασιάρικη, αλλά έλεος! Μέσα στα 4 πρώτα τεύχη έχει παρελάσει σχεδόν όλο το υπόλοιπο «universe» της νεοσυσταθείσας εταιρείας, χωρίς -κατά την ταπεινή μου άποψη- κανέναν ουσιαστικό λόγο! Οι πρωταγωνιστές της σειράς μπορούσαν άνετα να τα καταφέρουν κι από μόνοι τους με λίγη καλή θέληση! Οι πομπώδεις, Xmen-ικές επιρροές τόσο στο design όσο και στην συμπεριφορά των χαρακτήρων είναι κάτι λιγότερο από κραυγαλέες (γιατί οι καθαρά κραυγαλέες ανήκουν στον Liefeld), γεγονός που αν κάποιος παρατηρήσει θα αναρωτηθεί για την «καινοτομία» που διαφήμιζε στα πρώτα βήματά της η Image.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Στιγμιαία αδρεναλίνη και έξυπνες ατάκες σε μία πληθώρα πολεμικών σκηνών. Το comic καταφέρνει να δώσει το στίγμα του από την πρώτη στιγμή, καθώς και να πλάσει προσωπικότητες ηρώων που υπόσχονται πολλά. Διαβάστε το. Αν όχι για ιστορικούς λόγους, είναι απαραίτητη μια γρήγορη ανάγνωση για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα επόμενα volumes, τα οποία ο γράφοντας θεωρεί από καταπληκτικά μέχρι απίστευτα!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Τα 2 επόμενα volumes (προφανώς) της σειράς, που μπορεί βέβαια να μην έχουν καμία σχέση σεναριακά με την πρώτη, αλλά αυτό πιστέψτε με, είναι για καλό τους! Τα Batman #608-619 του Jim Lee καθώς και έναν ακόμα ακρογωνιαίο λίθο της Image με παράλληλο plot, το Cyberforce του Silvestri. Τέλος, να μην ξεχάσουμε τα τεύχη του Lee στους X-Men, που μετέτρεψαν τον νεαρό -τότε- σχεδιαστή σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi