Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-01-07
LONE WOLF AND CUB TPB 1-4

του Θόδωρου Παπαδόπουλου

Writer: Kazuo Koike

Artist: Goseki Kojima

First Published: 1970 (original issues), 2000 reprint graphic novel

Format: 28 TPB storyline

Dark Horse

ΙΣΤΟΡΙΑ: Στην εποχή της Φεουδαρχικής Ιαπωνίας, ένας Ρόνιν (Σαμουράι που έχασε το αφεντικό του), προσπαθεί να επιβιώσει και να μεγαλώσει το τετράχρονο ορφανό από μάνα, γιό του. Στις περιπέτειές του πουλάει τις υπηρεσίες του σε όποιον θέλει ή απλά επιβάλει δικαιοσύνη σύμφωνα με τον προσωπικό του κώδικα. Η τυχοδιωκτική συμπεριφορά του τον μπλέκει σε κάθε είδους ιστορίες, προς τέρψη των αναγνωστών του. Η γνώμη του επιβάλλεται με πολλά πτώματα και πλούσιο αίμα. Ο γιος του τον ακολουθεί και σέβεται τις κινήσεις του πατέρα του, και πολλές φορές συμμετέχει ενεργά στις περιπέτειές τους. Ο Robin του Batman είναι απλά ένα μέτριο sidekick μπροστά του! Δε διστάζει να χρησιμοποιήσει σα δόλωμα το γιό του για να ξεκληρίσει μια οικογένεια πλούσιων ευγενών! Με την συγκατάθεση του πιτσιρικά, φυσικά! Αργότερα σε μια ιστορία «νοικιάζει» το παιδί του σε μια γυναίκα για να την ξαλαφρώσει από το γάλα στα στήθη της, ενώ σε μια βεντέτα που κρατά χρόνια ανάμεσα σε 2 φατρίες, τις λεγόμενες Γιακούζα, βοηθά τη λάθος πλευρά μόνο και μόνο για να τους σκοτώσει την πιο κατάλληλη στιγμή!

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Αν και το μοτίβο των περιπέτειών επαναλαμβάνεται συχνά, αυτές παρουσιάζονται σχεδόν πάντα από διαφορετική σκοπιά, διατηρώντας μια πρωτοτυπία που δε μας κακοφαίνεται καθόλου. Εξάλλου μέσα σε 8.500 σελίδες υλικό, αυτό είναι κάτι που -αν μη τι άλλο- συγχωρείται. Οι σελίδες χωρίς διαλόγους έχουν τόση ένταση που σχεδόν «ουρλιάζουν». Η έλλειψη χρώματος βοηθά να ταξιδέψεις στο μεσαίωνα της Ιαπωνίας. Τα εκφραστικά πρόσωπα των χαρακτήρων προδίδουν εύκολα τις σκέψεις και τις διαθέσεις τους και η ροή της ιστορίας είναι πιο βατή. Αν και γιαπωνέζικο comic (manga), το LONE WOLF AND CUB δεν έχει εκείνο το πομπώδες σουρεαλιστικό σκίτσο με τα ωοειδή μάτια που συχνά διώχνει τους μη μυημένους αναγνώστες από αυτό το στύλ. Και βέβαια το digest μέγεθος των βιβλίων (15cm x 10,5 cm) εκτός του είναι πολύ όμορφο, προσφέρει σε συνδυασμό με την ελλείψη χρώματος μια άκρως δελεαστική τιμή για τις 300 σελίδες του. Πραγματικά... χορταστικές εκδόσεις!

TI ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Η απόδοση των διαλόγων από τη μητρική γλώσσα στα αγγλικά δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Μέσα στο κείμενο υπάρχουν πολλές γιαπωνέζικες λέξεις που παραμένουν αμετάφραστες και απλά παρουσιάζονται με λατινικούς χαρακτήρες. Υπάρχει βέβαια ένα γλωσσάρι στο τέλος κάθε τόμου που αναλύει την έννοια των λέξεων αυτών, διότι έχουν σχέση με την ιστορία και την παράδοση του ιαπωνικού λαού. Πράγμα απαραίτητο για την κατανόηση των ιστοριών, αρκετά εκνευριστικό όμως για τη ροή της ανάγνωσης, να ανατρέχεις διαρκώς στο γλωσσάρι.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το LONE WOLF AND CUB είναι ένα πολύ όμορφο comic που πρέπει να είναι η πρώτη πρόταση για την είσοδό σας στον κόσμο των manga. Οι ταξιδιάρικες περιπέτειες των ηρώων είναι τόσο χαλαρωτικές που ταιριάζουν στις καλοκαιρινές ηλιοθεραπείες μας. Ο πολιτισμός της Άπω Ανατολής παρουσιάζεται με τόσο ενδιαφέρον που θυμίζει ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης. Με σπαθιά, αίμα, βία και φυσικά... πτώματα!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι περιπέτειες του CONAN είναι ένα τέλειο ανάγνωσμα για τους οπαδούς του LONE WOLF AND CUB. Ακόμη το SAMURAI EXECUTIONER των ίδιων δημιουργών σε παρόμοιο format είναι μια καλή ιδέα. Το PATH της γρήγορα αδικοχαμένης Crossgen Comics και το SAMURAI της Dark Horse Comics, κινούνται στο ίδιο μοτίβο και θεματολογία. Τα δυο τελευταία από τους Ron Marz (δυνατός σεναριογράφος ο οποίος αδικείται που δε προμοτάρεται αρκετά) και Luke Ross (το καταπληκτικό του σκίτσο έχει ωριμάσει τόσο πολύ που οι παλιότερες δουλειές του είναι επιεικώς απαράδεκτες).

 



comicdom files archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi