Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-04-07
AMAZING FANTASY #15

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Stan Lee

Penciler: Steve Ditko

First Published: 1962

Format: single issue

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ:  O Peter Parker είναι ένας 100% τυπικός nerd. Τα cool άτομα του σχολείου του τον έχουν στο περιθώριο, δεν μπορεί να σταυρώσει ραντεβού ακόμα και αν αυτό ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου και προτιμά αντί για την καλοπέραση, επιστημονικές εκθέσεις. Η επίσκεψη του σε μια από αυτές – που είχε ως θέμα την ραδιενέργεια – θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Μια αράχνη η οποία είχε δεχθεί μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας τον τσιμπάει, χαρίζοντας του μοναδικές ικανότητες και δυνάμεις, όμοιες με τις δικές της. Μετά το πρώτο σοκ, ο νεαρός Peter αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του, όχι για το καλό της ανθρωπότητας, αλλά για να κερδίσει χρήματα! Με την βοήθεια της τηλεόρασης γίνεται διάσημος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιστεύει ότι όλος ο κόσμος είναι στα πόδια του. Ένα λάθος του όμως, στοιχίζει την ζωή του πολυαγαπημένου του θειου Ben, ο οποίος τον ανέτρεφε μαζί με την σύζυγο του May, ελλείψει γονέων.         

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Μέχρι τότε, οι super-heroes ήταν ενήλικες, οι οποίοι ενστικτωδώς μόλις αποκτούσαν ικανότητες ανώτερες από αυτές του μέσου θνητού, φορούσαν ένα παρδαλό κουστούμι και χωρίς τον παραμικρό προβληματισμό, πολεμούσαν την αδικία όπου την έβρισκαν. Ο Peter Parker τα άλλαξε όλα αυτά! Ήταν ένας έφηβος, περιθωριοποιημένος από τους συμμαθητές του, ένας χαρακτήρας κομμένος και ραμμένος στα μέτρα που απαιτούνται για να ταυτιστεί ο μέσος αναγνώστης. Δεν έχει το αλάθητο, και την υπεροπτική και αλαζονική το συμπεριφορά την πληρώνει με το ακριβότερο νόμισμα. Ο Stan Lee κατάφερε να προσθέσει την πολυπόθητη δεύτερη διάσταση στο τρόπο που γράφονται οι super-heroes, δίνοντας ως κίνητρο στο Peter, όχι την παρθενογένεση της επιθυμίας για την προάσπιση του καλού, αλλά τους τόνους ενοχών που κουβαλάει μέχρι τις μέρες μας. Το μάθημα είναι διαχρονικό και το έχουν εμπεδώσει πολλές γενεές αναγνωστών:  

¨With great power there must also comegreat responsibility!¨     

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Τίποτα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέσα σε 11 μόλις σελίδες, ξετυλίγεται το τραγικό origin του χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο των υπέρ-ηρωικών comics. Η πρώτη εμφάνιση του Spider-Man μπορεί να μην έφερε τα πάνω κάτω την στιγμή που εκδόθηκε (έχοντας όμως αρκετά καλές πωλήσεις, ώστε η έκδοση του on-going AMAZING SPIDER-MAN κάποιους μήνες μετά να μην έχει μεγάλο ρίσκο), αλλά αποτέλεσε αφετηρία για τα όσα ακολούθησαν μέχρι να γίνει ο flagship character της Marvel. Με περίσσεια άνεση, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Universe της Marvel και γιατί όχι, ολόκληρου του συγκεκριμένου τμήματος της αμερικανικής σκηνής των comics. Can’t get more classic than that! 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο μύθος του Spider-Man ξετυλίχθηκε στις δεκαετίες που ακολούθησαν αυτή του ‘60 και παρά τα λογικά σκαμπανεβάσματα ποιότητας των σειρών του, βάλτε ως "τερματικό" σημείο της ιστορίας του μοναδικού αυτού ήρωα, την κυκλοφορία του KRAVEN”S LAST HUNT. Έκτοτε ο μύθος απλά συντηρείται!  Πληροφοριακά αναφέρω ότι η συνεργασία των Lee/Ditko έληξε στο στο τεύχος #38 του AMAZING SPIDER-MAN. Τέλος από όλα τα υπόλοιπα early Marvel books, αυτό που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι το FANTASTIC FOUR των Stan Lee και Jack Kirbycomicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi