Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-05-07
ZERO HOUR: A CRISIS IN TIME

του Ηλία Μεταξά

Writer/Artist: Dan Jurgens

Format: 5-issue limited series

First Published: 1994

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο κόσμος αλλάζει. Στοιχεία της ζωής σου αλλάζουν. Στην αρχή, οι αλλαγές είναι τόσο ανεπαίσθητες που δεν το καταλαβαίνεις. Αλλά ξαφνικά, όλα μοιάζουν να καταρρέουν. Το παρόν δεν είναι σε τέλεια αρμονία με το παρελθόν. Το δικό σου παρόν, η πραγματικότητα γύρω σου, ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι σου... Όλα αλλάζουν.

Στη Smallville, οι γονείς του Superman, Jor-El και Lara, επέστρεψαν για να τον πάρουν πίσω στον Krypton.

Στη Metropolis, ο Superman αντικρίζει ταυτόχρονα πολλαπλές εκδοχές του Batman.

Στη Gotham City, ο Batman, ο Nightwing, ο Robin και η Barbara Gordon σοκάρονται όταν συναντούν μια άλλη, εντελώς διαφορετική Batgirl, η οποία ποτέ δεν πυροβολήθηκε από τον Joker.

Όλοι οι ήρωες του DC Universe ενώνονται για να αντιμετωπίσουν αυτή τη χρονική κρίση, αλλιώς το σύμπαν θα καταστραφεί.

Το μεγαλύτερο event της DC, σχεδόν μια δεκαετία μετά από το CRISIS ON INFINITE EARTHS. Μπορεί το core της ιστορίας να βρίσκεται στα τεύχη ZERO HOUR #4-0, αλλά κατά τη διάρκεια της σειράς, υπάρχουν αρκετά tie-ins στα οποία δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς του κάθε τίτλου να παίξουν με το ίδιο το continuity. Ο Dan Jurgens, σε συνεργασία με τους τότε συγγραφείς των τίτλων, προσπάθησε να λύσει παλιά και νέα continuity problems και όπως είπε και ο ίδιος, η ιδέα πάνω στην οποία βάσισε την ιστορία του είναι πως το CRISIS ON INFINITE EARTHS δεν τελείωσε τελείως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούσε να εξηγηθεί η μπερδεμένη ιστορία ορισμένων χαρακτήρων, όπως π.χ. ο Hawkman.


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ:
Το σχέδιο του Dan Jurgens, πάντα φρέσκο και ξεκούραστο, και η αφήγηση του, που κάνει την ιστορία προσβάσιμη ακόμα και στα σημεία που, λόγω του δαιδαλώδους plot και των πολλών χαρακτήρων, δεν είναι εύκολο. Στα υπέρ της σειράς, το ότι εμφανίζονται σχεδόν οι πάντες από το DC Universe.


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Μόλις καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός για τους πολλούς guest-stars και -πολύ περισσότερο- μετά από μια δεύτερη ανάγνωση, μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως ίσως αυτό το "warm reboot" δεν λύνει όλα τα ζητήματα continuity που μαστίζουν το DC Universe. (Για παράδειγμα, το ποιος είναι τελικά ο Hawkman έγινε ακόμα ποιο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.)

Επίσης, πολλοί φανς και δημιουργοί πίστευαν πως οι πολλαπλοί κόσμοι και τα πολλά timelines ήταν περισσότερο θετικό, παρά αρνητικό στοιχείο για το ίδιο το DC Universe. Γι' αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων, η DC εισήγαγε ξανά μια συγγενή έννοια του pre-Crisis concept του Multiverse, με την μορφή του Hypertime.

Τέλος, οι θάνατοι σε αυτό το limited series δεν σε πείθουν πως συνέβησαν στα αλήθεια, αλλά και δεν έχουν την ίδια βαρύτητα που είχαν οι θάνατοι της Supergirl και του Flash στο CRISIS ON INFINITE EARTHS.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η εμβέλεια του συγκεκριμένου project ήταν μοναδική. Μετά το CRISIS ON INFINITE EARTHS, που θεωρείται landmark στα superhero events, το ZERO HOUR ήταν ένα ακόμη μεγαλεπήβολο σχέδιο της DC. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προσπάθεια να μπαλώσουν τα κενά ή τα προβλήματα που είχε αφήσει το CRISIS στο DC Universe και κατά μια έννοια, λειτουργεί και ως sequel. Ο κύριος σκοπός του ZERO HOUR ήταν να βοηθήσει το continuity να είναι περισσότερο προσβάσιμο σε νέους αναγνώστες και να μην πονοκεφαλιάζει και τους παλιούς, αφού μετά από τόσες ιστορίες με ταξίδια στο χρόνο και revamps, όσο να 'ναι, ήταν ελαφρώς δυσνόητο. Τώρα, κατά πόσο αυτό πέτυχε, είναι στην κρίση του καθενός. Προσωπικά, πιστεύω πως αν είχε πετύχει απόλυτα, δεν θα χρειαζόμασταν το INFINITE CRISIS.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Για τους φανς του Dan Jurgens, είτε σαν writer, είτε σαν penciller, προτείνονται τα runs του σε WARLORD, BOOSTER GOLD, ADVENTURES OF SUPERMAN (writer/penciller, 1989-1991), SUPERMAN (vol. 2) (writer/penciller, 1991-1995, writer only: 1995-1999), SUPERMAN/DOOMSDAY: HUNTER/PREY (1994 limited series, story & layouts), SUPERMAN: THE DOOMSDAY WARS, JUSTICE LEAGUE AMERICA, METAL MEN, TEEN TITANS (vol. 2), CAPTAIN AMERICA (vol. 3) #25-50 (writer), #33-50 (penciller), THE SENSATIONAL SPIDER-MAN (Vol. 1) #0-6 (January-July, 1996) (writer & penciller), THOR (vol. 2) #1-79 (writer); Annual 1999; Annual 2000.

Αν πάλι σας αρέσουν τέτοιου τύπου "μεγάλες ιστορίες", σας προτείνουμε τα κλασικά CRISIS ON INFINITE EARTHS και KINGDOM COME, αλλά φυσικά και το "sequel", INFINITE CRISIS, από τους Geoff Johns και Phil Jimenez.

 comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi