Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-08-07
SPIDER-MAN: MAXIMUM CARNAGE

του Ηλία Μεταξά

Writers: David Michelinie, J.M. DeMatteis, Terry Kavanagh, Tom DeFalco

Artists: Alex Saviuk, Mark Bagley, Ron Lim, Sal Buscema, Tom Lyle

First published: 1993 (AMAZING SPIDER-MAN #378-380, SPECTACULAR SPIDER-MAN #201-203, SPIDER-MAN #35-37, SPIDER-MAN UNLIMITED #1-2, WEB OF SPIDER-MAN #101-103), 1994 (TPB), 2005 (TPB New Edition)

Format: 14-issue storyline

Marvel Comics


ΙΣΤΟΡΙΑ: Αμέσως μετά το τα γεγονότα του επετειακού και μνημειώδους SPECTACULAR SPIDER-MAN #200, με το οριστικό κλείσιμο στην ιστορία της τραγικής φιλίας του Peter Parker και του Harry Osborn, απόρροια του θανάτου του δεύτερου, ο Carnage (Cletus Kasady), δραπετεύει από το Ψυχιατρικό Ίδρυμα Ravencroft, επιστρέφει στην Νέα Υόρκη, και αποφασίζει να την κάψει, βρε αδερφέ! Έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε! Στο πλευρό του έχει πολλούς εχθρούς του Spider-Man, όπως ο Carrion, ο Demogoblin, η Shriek και ο Doppelganger του Spider-Man, οι οποίοι έχουν πολλά κοινά με τον Carnage. Τους αρέσει η καταστροφή, ο πόνος, οι σκοτωμοί και δε δίνουν δεκάρα για τις ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά, ο ήρωας μας δεν θα τα κατάφερνε μόνος του, ενάντια σε τόσους κακούς. Και εδώ έρχονται να τον βοηθήσουν η Black Cat, οι Cloak & Dagger, η Firestar, ο Captain America, ο Deathlok, αλλά και ο Venom (what?!). Σίγουρα σας φαίνεται παράξενο που ο χειρότερος εχθρός του Spider-Man αποφασίζει να τον βοηθήσει, ουσιαστικά όμως δεν το κάνει για το καλό του Spidey, αλλά για τους πολίτες της Νέας Υόρκης, τους οποίους θεωρεί "αθώους". Όμως, οι ήρωες μας, αν και σύμμαχοι, δε τα βλέπουν όλα από την ίδια οπτική γωνία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεταξύ τους πολλές διαφορές και συγκρούσεις. Ο Spider-Man δεν συμφωνεί με τους υπόλοιπους πως η λύση για να απαλλαγούν οριστικά από την τρέλα και την καταστροφική μανία του Carnage, είναι να τον σκοτώσουν, αλλά υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται αν ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει τον βαρύ ηθικό κώδικά που τον συντρόφευε μέχρι σήμερα.


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Guest stars galore!!! Firestar, Black Cat, Cloak & Dagger, Captain America, Deathlok, Venom! Πάντα ήμουν totally sucker για ιστορίες με πολλούς χαρακτήρες. Γι’ αυτό έχω και μια προτίμηση στα team books. Και φυσικά, μου άρεσε και η εμφάνιση της Firestar (Το καρτούν του 1980 με τον Spider-Man, την Firestar και τον Iceman ήταν πάντα από τα αγαπημένα μου). Οι αντιδράσεις του τότε cast του comic στο χαμό και τη καταστροφή που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη - ένα πλούσιο cast να πλαισιώνει τον ήρωα μας είναι κάτι που έχει ξεχάσει καιρό τώρα η Marvel.

Επίσης, η συχνή και όχι βαρετή δράση, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες και τα θαυμάσια characterization moments που εμφανίζονται συχνά-πυκνά, παρόλο που το MAXIMUM CARNAGE είναι ένα κλασικό action-packed crossover. Επιπλέον, όλοι οι συγγραφείς του χειρίζονται πολύ καλά την αρχετυπική μάχη μεταξύ "καλού" και "κακού", παρουσιάζουν με έξυπνο τρόπο τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν και καταφέρνουν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μοιράζουν έξοχα το χρόνο ανάμεσα σε τόσους πολλούς χαρακτήρες.

Εξαιρετική δουλειά και στο artwork. Απλά φανταστικός ο Mark Bagley στο AMAZING και πάρα πολύ καλοί οι Alex Saviuk, Ron Lim, Sal Buscema και Tom Lyle.


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Όταν το είχα πρωτοδιαβάσει, με ενόχλησαν κάπως οι τρεις μήνες που χρειάστηκε να περάσουν μέχρι να ολοκληρωθεί. Το MAXIMUM CARNAGE διαβάζεται καλύτερα σε TPB.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μια αξιοπρεπής, σχεδόν ξεχωριστή, ιστορία. Αν και μου κακοφάνηκε στην αρχή που άρχιζε αμέσως μετά το θάνατο του Harry Osborn, τελικά κατάλαβα πως ήταν το καλύτερο, γιατί έτσι η δύναμη που είχε η ιστορία πάνω στους χαρακτήρες ήταν μεγαλύτερη. Όχι μόνο τα συναισθήματα του Spider-Man είναι νωπά από το θάνατο του στενού φίλου του, αλλά έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και έναν εχθρό για τον οποίο, εν μέρει, θα νοιώθει πάντα υπεύθυνος για τη δημιουργία του. Όλο αυτό κάνει τον Spider-Man, την Mary Jane και το λοιπό κάστ περισσότερο ανθρώπινους και λιγότερο... χάρτινους. Μεταξύ μας, με τις ανοσιουργήματα που έχουμε διαβάσει τελευταία στους Spider-titles και ειδικά στο AMAZING, το MAXIMUM CARNAGE μοιάζει όλο και περισσότερο με αριστούργημα.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Δύσκολο να βρεις κάτι παρόμοιο για ένα τέτοιο storyline. Αν σας αρέσουν οι πολλοί villains, μπορείτε να διαβάσετε το SPIDER-MAN'S GREATEST VILLAINS TPB. Επίσης, καλές προτάσεις είναι τα trade paperbacks SPIDER-MAN: ROUND ROBIN, SPIDER-MAN/X-FORCE: SABOTAGE και SPIDER-MAN: INVASION OF THE SPIDER SLAYERS.



comicdom files archive | email the author
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi