Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


27-10-07
SECRET WARS

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Jim Shooter

Artist: Mike Zeck

First Published: 1984-1985

Format: 12-issue limited series

Marvel Comics


ΙΣΤΟΡΙΑ: "I am from Beyond! Slay your enemies and all you desire shall be yours! Nothing you dream of is impossible for me to accomplish!"

Αυτές τις λέξεις άκουσαν μερικοί από τους ισχυρότερους superheroes και villains, μερικά λεπτά αφότου είχαν διαπιστώσει ότι είχαν μεταφερθεί στο αχανές διάστημα. Έκπληκτοι, είδαν μπροστά στα μάτια τους τον Beyonder να καταστρέφει έναν ολόκληρο γαλαξία και να δημιουργεί ένα νέο πλανήτη, χάρη στις απίστευτες δυνάμεις του. Αυτόν τον πλανήτη θα τον χρησιμοποιήσουν ως πεδίο μάχης, μέχρι την τελική επικράτηση του "καλού" ή του "κακού".

O Dr. Doom, όπως είναι φυσικό, θα ηγηθεί των villains, ενώ οι superheroes θα βρουν τον ηγέτη τους στο πρόσωπο του Captain America. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι X-Men, οι οποίοι θα αποσπαστούν από τους υπολοίπους ήρωες, έχοντας στο πλευρό τους, ως σύμμαχο, τον αιώνιο εχθρό τους, Magneto. O Galactus, όμως, πεινάει, καθιστώντας το μέλλον του νέου αυτού πλανήτη, μάλλον αμφίβολο.

Let the war begin...


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, μια και έξω - το MARVEL SUPER HEROES SECRET WARS απευθύνεται αποκλειστικά σε δυο κατηγορίες αναγνωστών. Η μία είναι αυτή των... εντεκάχρονων και ή άλλη αυτή όσων κρατούν ακόμα το εντεκάχρονο μέσα τους, σε κατάσταση πλήρους νάρκωσης. Οι τελευταίοι θα χρειαστούν να το ξυπνήσουν, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να απολαύσουν το comic αυτό. Και εξηγώ το γιατί...

Η σειρά προσφέρει συνεχές action, σχηματική πλοκή -αρκετή για να δικαιολογεί την ασταμάτητη δράση- και το κυριότερο, τη μεγαλύτερη μάζωξη ηρώων της Marvel, που μάχονται κάποιους από τους ισχυρότερους αντιπάλους του. Πείτε μου, δεν είναι αυτά αρκετά για να ενθουσιαστεί ο κάθε Marvel-άκιας πιτσιρίκος;

Επίσης, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η σειρά δεν λειτουργεί σε ένα "χρονικό κενό", απομακρυσμένη από το continuity των τίτλων, από τους οποίους "απήγαγε" τους χαρακτήρες. Έρχονται στο προσκήνιο οι εσωτερικές διαμάχες των X-Men, η ανησυχία του Reed Richards για την έγκυο σύζυγο του, Sue, ακόμη και οι δυσκολίες του Jim Rhodes, ως αναπληρωματικού Iron Man, καθώς και άλλα στοιχεία από τους εκάστοτε τίτλους των ηρώων. Για τον Shooter, όλα αυτά είναι αναγκαία συστατικά, για να μπορέσει να δώσει -έστω και λίγο- characterization, σε ένα all-out action comic.

Τέλος, ορίζεται ως αδιαμφισβήτητο "numero uno" του Marvel Universe ο Captain America, με τον Dr. Doom, να αποτελεί το αντίπαλο δέος, στην άλλη πλευρά του φράχτη.


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Καμία φορά, αυτό το άτιμο εντεκάχρονο, δε λέει να ξυπνήσει με τίποτα! Τότε είναι που εύχομαι να μπορούσα να ξαναζήσω τη μαγεία που μου πρόσφερε αυτή η σειρά, όταν την παρουσίασε για πρώτη φορά ο Καμπανάς, μέσα από τις σελίδες του ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ, πριν από δυο δεκαετίες. Κάτι μου λέει ότι δεν είμαι ο μόνος εκπρόσωπος αυτής της γενιάς που νιώθει έτσι.

Κάτι άλλο που με χάλασε, είναι ότι ο Shooter δεν "έπιασε" το πώς γράφονται οι X-Men. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να τους αναγνωρίσω, εκτός και αν, πολύ απλά, είμαι μαθημένος αποκλειστικά στο πως τους έγραφε ο Claremont εκείνη την περίοδο...


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όταν μια σειρά έχει ως λόγω ύπαρξης την υποστήριξη ενός line από κουκλάκια (ναι, κουκλακια, όχι action figures!), τότε οφείλει να είναι όσο πιο εμπορική γίνεται! Έτσι λοιπόν, η Marvel έδωσε στους fans της, αυτό που (οι περισσότεροι) ήθελαν - την πιο μαζική, μέχρι τότε, good vs. evil σύγκρουση! The gloves were off and massive destruction was delivered!

Πέρα από αυτό, το SECRET WARS είχε μακροχρόνιες (και μη) επιπτώσεις σε κάποιους από τους σημαντικότερους τίτλους της εταιρίας. O Ben Grimm (Thing) αποχώρησε προσωρινά από τους Fantastic Four (με την She-Hulk να τον αναπληρώνει), η σχέση του Peter Rasputin (Colossus) με την Kitty Pryde διαλύθηκε, ενώ η πιο μεγάλη και διαχρονική αλλαγή, είναι αυτή της αλλαγής της στολής του Spider-Man! Yup, από τον πλανήτη του Beyonder προμηθεύτηκε ο webhead την μαύρη (και για πολλούς -myself included- πιο καλαίσθητη) κουστουμιά του!

Ένα τελευταίο, μάλλον ασήμαντο, αλλά παρ' όλα αυτά, σίγουρα αξιοπερίεργο. Η σειρά αυτή πρέπει να κάνει την συχνότερη χρήση του θαυμαστικού ως σημείο στίξης, από οποιαδήποτε άλλη, στην ιστορία του Μέσου. Αν δεν με πιστεύετε, ανοίξετε μια οποιαδήποτε τυχαία σελίδα...


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν θέλετε να διαβάσετε για το ταξίδι του Beyonder στην Γη και για τον έρωτα του με την Dazzler, τότε... καθίστε κάτω και θα σας περάσει. Το SECRET WARS II είναι το -αναγκαίο- sequel, and nothing more. Αν θέλετε να μάθετε το origin του Beyonder, τότε το FANTASTIC FOUR #319 ή το NEW AVENGERS: ILLUMINATI #3 είναι για σας! Γιατί 2 comics με διαφορά τόσων ετών μεταξύ τους; Ίσως επειδή το δεύτερο αγνοεί την ύπαρξη του πρώτου (πού είναι οι editors, οέο;).

More Marvel superhero slugfest, στο INFINITY GAUNTLET, ή γενικότερα, σε οποιοδήποτε company-wide crossover. That's what they're here for, love 'em or hate 'em...



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi