Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


28-09-05
THE GREAT DARKNESS SAGA

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Paul Levitz

Artist: Keith Giffen

First Published: 1982

Format: 5-issue storyline (LEGION OF SUPER HEROES VOL. 2 #290-294)

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Darkseid στέλνει τους πέντε Servants Of Darkness -τους οποίους είχε δημιουργήσει με κλωνοποίηση από τους γιους του Orion και Kalibak, τον Superman, έναν από τους Guardians του Oa και την Lydia Mallor, πρόγονο της Shadow Lass- με σκοπό να κλέψουν κάποια μυθικά artifacts από τη Γη και τον πλανήτη Talok III. Οι Legionnaires μαθαίνουν σύντομα πως ένας από τους Servants είναι πρόγονος ενός μέλους τους και προσπαθούν να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την νέα απειλή που παρουσιάζεται με τον ερχομό του Darkseid στο προσκήνιο. Την ίδια στιγμή, ο Darkseid και οι servants του προσπαθούν να κλέψουν δυνάμεις και μυστικά από τον Mordru και τον Time Trapper, τους δύο μεγαλύτερους εχθρούς των Legionnaires. Παράλληλα, οι Legionnaires πρέπει να συμβιβαστούν και με την ιδέα πως ένα από τα παλαιότερα μέλη τους, ο Chameleon Lad, έχει καταδικαστεί σε εξορία με την κατηγορία της προδοσίας κατά των United Planets. Σύντομα ο Darkseid οδηγεί τον αποτελούμενο από Daxamites στρατό του, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους United Planets. Για να τον αντιμετωπίσουν, οι Legionnaires είναι υποχρεωμένοι να καλέσουν όλα τα reserve members αλλά και αρκετούς συμμάχους εκτός ομάδας, για βοήθεια.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Επικό, μέχρι εκεί που δεν πάει, αλλά παράλληλα απίστευτα ώριμο και ρεαλιστικό, το GREAT DARKNESS SAGA μας βάζει για τα καλά στον "καινούργιο κόσμο" που θέλουν να δημιουργήσουν για τους Legionnaires οι Paul Levitz και Keith Giffen. Αυτά που είχαν αρχίσει ήδη να φαίνονται από τα προηγούμενα πέντε-έξι τεύχη του καινούργιου creative team, γίνονται εδώ καθεστώς και καθορίζουν λεπτομερώς το μέλλον της δημοφιλούς ομάδας. Κανείς πια δεν μπορεί να κατηγορήσει τις ιστορίες στο LEGION OF SUPER HEROES για υπολανθάνουσα αθωότητα και εξωφρενική αφέλεια. Οι Legionnaires μεγάλωσαν, και το comic (όπως και οι αναγνώστες του) δεν πρόκειται ποτέ ξανά να είναι αυτό που ήταν.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Τίποτα απολύτως! Το GREAT DARKNESS SAGA είναι η καλύτερη ιστορία στο LEGION OF SUPER HEROES και σίγουρα ένα από τα κορυφαία υπερηρωικά comics όλων των εποχών. Σίγουρα κάποιος που δεν διαβάζει υπερηρωικά comics θα μπορούσε να βρει αρκετά ελαττώματα, αλλά αυτό το comic δεν απευθύνεται σε αυτόν, ούτως ή άλλως.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρζουν πολλά ακόμη που μπορεί να πει κανείς για το GREAT DARKNESS SAGA. Να μιλήσει για το πόσο αληθινοί έμοιαζαν οι χαρακτήρες με τον τρόπο που τους έγραφε ο Paul Levitz. Για το βαθμό που αναπτύχθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις και το πώς το interplay ανάμεσα σε συγκεκριμένα ζευγάρια χαρακτήρων (κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο στα τεύχη που ακολούθησαν το storyline) απετέλεσε σήμα κατατεθέν του τίτλου. Για την απίστευτα πετυχημένη απεικόνιση του Darkseid, πιθανότατα την κορυφαία από τη δημιουργία του σπουδαίου αυτού villain μέχρι σήμερα. Για το εκπληκτικό, αφάνταστα addictive, σκίτσο του Keith Giffen που έκανε τους αναγνώστες να ξεχάσουν τους παλιότερους fan-favorites, Dave Cockrum και Mike Grell Κυρίως όμως, για το πώς οι Levitz και Giffen έμοιαζαν να συμπληρώνουν άψογα ο ένας τον άλλο και δημιούργησαν νέα δεδομένα στο τι σημαίνει επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα σε συγγραφέα και σχεδιαστή. Ότι όμως και να πει κανείς θα είναι πολύ λίγο για να αποδώσει απόλυτα το πόσο πραγματικά σπουδαίο και σημαντικό comic είναι το GREAT DARKNESS SAGA. Long Live The Legion!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ολόκληρο το run των Levitz/Giffen στο LEGION OF SUPER HEROES, αλλά και τα υπόλοιπα τεύχη που έγραψε ο Levitz με τη συνεργασία άλλων ταλαντούχων σχεδιαστών στη συνεχεια. Ελαφρώς πιο mature και ίσως λίγο ριζοσπαστικό για κάποιους από τους hardcore fans του τίτλου (ο υπογράφων πάντως, αν και ανήκει σε αυτούς, το λάτρεψε), αλλά εξίσου συναρπαστικό ως ανάγνωσμα, είναι το LEGION OF SUPER HEROES VOL. 4 -γνωστό και ως "Five Years Later..."- που έγραψε και σχεδίασε ο Keith Giffen, με το οποίο ο δημιουργός προσπάθησε να απευθυνθεί σε ένα ακόμη πιο ώριμο κοινό, να εντάξει τους Legionnaires στα 90's και παράλληλα να ολοκληρώσει όλα όσα είχαν δρομολογήσει κάποια χρόνια πριν, μαζί με τον Paul Levitz, στο storyline για το οποίο μιλάμε στο σημερινό COMICDOM FILES.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi