Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-12-04
BATMAN ANNUAL #14

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Andy Helfer

Artist: Chris Sprouse

First Published: 1990

Format: Single Issue

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο εισαγγελέας της Gotham City, Harvey Dent εκτός από την καθημερινή του μάχη με τους παρανόμους που μαστίζουν την πόλη, έχει να παλέψει και με τους προσωπικούς του δαίμονες. Το παρελθόν του, η δύσκολη παιδική ηλικία του και η σχέση του με τον πατέρα του, θολώνουν την κρίση του και αποπροσανατολίζουν τις προτεραιότητες του. Η σχέση ανάγκης που έχει με τον Batman, κάνει ακόμα πιο λεπτές τις ισορροπίες ανάμεσα στο καλό και το κακό μέσα του. Ώσπου κάποια στιγμή, το μυαλό του θολώνει, η ψυχή του καταρρέει και οι αναστολές του εξανεμίζονται. Μετά από όλα αυτά, η παραμόρφωση του προσώπου του είναι απλά διακοσμητική αλλαγή. H λύτρωση που έρχεται λίγες σελίδες πριν το τέλος είναι παροδική. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Για πρώτη φορά βλέπουμε το Origin του Two-Face στο post-crisis continuity της DC, και είναι μακράν το πλέον ενδιαφέρον από όλων των υπόλοιπων villains. Ο Harvey Dent είναι μια τραγική φιγούρα, ένας άνθρωπος που έχει «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του να κάνει το καλό για τόσα χρόνια, καταπνίγοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον «διάβολο» που έκρυβε μέσα του. Δεν θα ήταν εύκολο να αισθανθεί κανείς οίκτο για έναν villain σαν τον Joker (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Alan Moore). Για τον Two-Face όμως είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Οι διάλογοι του -παραγνωρισμένου ως συγγραφέα, αλλά δοξασμένου ως editor- Andy Helfer είναι σκληροί, ρεαλιστικοί, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα πιστοί στους χαρακτήρες και την ιστορία τους. Επίσης για πρώτη φορά βλέπουμε τη δουλειά του απίστευτου ταλέντου που ακούει στο όνομα Chris Sprouse.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Απολύτως τίποτε!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To BATMAN ANNUAL #14 είναι ένα -ελάχιστα γνωστό για την αξία του- αριστούργημα. Παρά την υψηλή εκτίμηση που απολαμβάνει από τους Bat-Fans, είναι κρίμα που δεν το ξέρει περισσότερος κόσμος. Συναρπαστικό στόρι, αψεγάδιαστο σενάριο και πανέμορφο σχέδιο. Αναμφισβήτητα μια από τις 5-6 καλύτερες ιστορίες Batman όλων των εποχών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το storyline Faces, στα LEGENDS OF THE DARK KNIGHT #28-30 του Matt Wagner, αποτελεί την αμέσως επόμενη επιλογή για κάποιον που θέλει να διαβάσει μια καλή ιστορία Batman με τον Two-Face ως villain.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi