Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-11-05
DAVID BORING

του ΣΕΑ

Writer-Artist: Daniel Clowes

First Published: EIGHTBALL #19-21, 1998

Format: 3-issue storyline

Fantagraphics Books

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο David Boring είναι ένας απόλυτα παρεξηγήσιμος χαρακτήρας. Άχρωμος, χωρίς -φαινομενικά- λόγο ύπαρξης, έχει πάψει να ελπίζει. Η ζωή του απόλυτα βαρετή και μονότονη, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε μία ανέραστη καθημερινότητα που του προξενεί πόνο. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το συναίσθημα αυτοκαταστροφής δεν τον αγγίζει. Όπως και τίποτε άλλο άλλωστε, ο ήρωας του Clowes ζει καθαρά συμπτωματικά. Στο ανέκφραστο βλέμμα του διακρίνεται μόνο η απόλυτη αδιαφορία, μιας και ο David Boring, ακόμα και λίγες στιγμές πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, βαραίνει τον κόσμο γύρω του με μία αντισυμβατική λύπηση από την οποία δεν μπορεί να λυτρωθεί, μιας και αδυνατεί να πεθάνει.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο Daniel Clowes δεν παραθέτει άλλη μια κοινωνική ιστορία. Όπως και στους περισσότερους χαρακτήρες του, αποδίδει με τον απλούστερο τρόπο στοιχεία και συναισθήματα που τους καθιστούν ρομαντικούς. Κάθε ήρωας φέρει στους ώμους του το βαρύ φορτίο ολόκληρης της κοινωνίας, η οποία με τη σειρά της τους εξωστρακίζει στον προσωπικό τους κόσμο με απώτερο σκοπό να τους απομονώσει και να τους καταστρέψει. Η φύση όμως των παραφυσικών όντων με την ανθρώπινη μορφή, αντιτίθεται σθεναρά στην όποια πραγματικότητα τους περιβάλλει.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το κλασσικά άβολο format του EIGHTBALL, που δε χωράει στις συνηθισμένες κούτες αποθήκευσης comics (αν καταφέρετε και βρείτε αντιστοίχου μεγέθους bags&boards πάντα).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο "ψεύτικος" ρεαλισμός, η φαιδρή παραστατικότητα καθημερινών καταστάσεων καθώς και ο υπερφυσικός συναισθηματικός κόσμος του David Boring επιρρεάζουν όχι μόνο το κοντινό του περιβάλλον, αλλά και ολόκληρη τη σφαίρα του ρεαλισμού. Η θεωρία του Χάους μετατρέπεται και περικλείεται στο άκαμπτο βλέμμα ενός ανθρώπου, που όλα δείχνουν πως είναι η ουσιαστική αιτία της Όγδοης Μέρας. Χωρίς επικριτικά πολυδιάστατους διαλόγους και πάντα με μία αφαιρετική -αλλά επιτηδευμένη- σχεδιαστική αφέλεια, ο δημιουργός και εκτελεστής της πολυμορφικής θεώρησης -και όχι θεωρίας- που ονομάζεται David Boring, θα αποδείξει για μία ακόμη φορά το αδιέξοδο της σύγχρονης Ψυχολογίας: τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα πάντα οδηγούν σε μία συμπτωματική συνύπαρξη ενός άπειρου πλήθους πραγματικοτήτων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Φυσικά η άλλη μεγάλη επιτυχία του Daniel Clowes, επίσης μέσα από τις σελίδες του EIGHTBALL, GHOST WORLD. Διαβάστε το TPB ή τα τεύχη, πριν δείτε την ταινία.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi