Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-12-05
SCUD: THE DISPOSABLE ASSASSIN #1-20

του ΣΕΑ

Writer: Rob Schrab

Artist: Rob Schrab

First Published: 1994

Format: 20 issue ongoing series

Fireman Press LTD

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ποιος -ή καλύτερα τί- είναι ο SCUD; Απάντηση: Ένα ρομπότ. Ή για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ένα ρομπότ πληρωμένος δολοφόνος. Δίπλα στα αυτοματοποιημένα μεταλλικά κουτιά πώλησης αναψυκτικών, βρίσκεται σε κάθε μίνι μάρκετ ή δημόσιο χώρο ένα κάπως διαφορετικό "αναψυκτήριο", ένας προθάλαμος που με τρία μόλις νομίσματα μπορεί να σου προσφέρει εκδίκηση. Αυτό είναι λοιπόν και το origin του συγκεκριμένου SCUD DISPOSABLE ROBOT ASSASSIN: HEART BREAKER SERIES 1373, μέχρι τουλάχιστον το σημείο της αποστολής του. Γιατί βλέπετε, κάθε τέτοια μονάδα εξόντωσης έχει μία αποστολή, εκείνη την οποία καλείται να βγάλει εις πέρας σαν τον μοναδικό σκοπό ύπαρξής του. Και μετά...τί; No future, just death. Αυτοκαταστροφή κι απελευθέρωση ενός ανύπαρκτου "εγώ" μίας νοήμουσας μηχανής. Όμως ο καθρέφτης ποτέ δε λέει ψέματα, και στην συγκεκριμένη περίπτωση αναγράφει στην πλάτη του SCUD το ίδιο του το τέλος. Έτσι, ο πρωταγωνιστής -και John Malkovitch impersonator- θα διατηρήσει τον στόχο του στη ζωή για να σώσει τη δική του.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Κάθε τεύχος είναι δομημένο και άριστα δοσμένο με μία ανησυχητικά κινηματογραφική οπτική: Από τη συνοχή και συνάφεια των καρέ, στον τρόπο διαδοχής τους και την πολυμορφική ανάπτυξη των χαρακτήρων, μέχρι τις petites notes του δημιουργού "suggested voice talent: Mr. Dpidergod- Christopher Plummer, SCUD- John Malkovich, The Doctor- Max Von Sydow" κάθε γραμμή και ατάκα που απαντάται στις σελίδες αυτών των τευχών, δίνουν την εντύπωση ενός χολιγουντιανού τηλεμαραθώνα. Που όμως τελικά κατέληξε να αποδωθεί σε μία διαφορετική μορφή Τέχνης.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το τέλος...Ποιο τέλος; Το τεύχος #20 κλείνει με ένα απίστευτα promissing clifhanger, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και ούτε πρόκειται, μια κι ο δημιουργός του έχει δηλώσει επανειλημμένα πως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τα comics περισσότερο από το filmaking, και δε σκοπεύει να επιστρέψει. Τώρα τί να πω σε αυτό;

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν σας φάνηκε κάπως αλλοπρόσαλλο το origin του συγκεκριμένου τίτλου, δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Ο αφάνταστα μπλεγμένος κόσμος του SCUD: THE DISPOSABLE ASSASSIN σε έναν κυκεώνα αντιπαραθέσεων και τεχνολογικών αντιθέσεων θα σας καθηλώσει. Συνδιασμός ωμής βίας, έξυπνου χιούμορ, cartoon-οειδούς σχεδίου, σκοτεινής ατμόσφαιρας αλλά και αισθηματικών σκηνών και σχέσεων μέσα σε μία "ταινία" που πρωταγωνιστεί η μαφία της Αμερικής, για να καταλήξει στον Παράδεισο και την προδοσία του Θεού από τους Αρχαγγέλους του. Mind blowing action in every corner just for your feelings.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Εκτός της συγκεκριμένης ongoing σειράς, η Fireman Press εξέδωσε και 5 one shots τευχάκια με τις περιπέτειες άλλων SCUDS ανά την υφήλιο υπό τον τίτλο SCUD: TALES FROM THE VENDING MACHINE. Μία από τις πρώτες δουλειές του Jim Mahfood ανάμεσά τους. Και φυσικά, το spin off series LA COSA NOSTROID, η μαφία των ρομποτοειδών σε έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα, που επίσης σταμάτησε σε κρίσιμο σημείο στο ένατο τεύχος.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi