Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-12-05
SILVER SURFER vol.1

του Γαβριήλ Τομπαλίδη

Writer: Stan Lee

Artist: John Buscema

First Published: 1968

Format: 18 issue ongoing series

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: O ήρωας τιμωρημένος από τον Galactus (την πανάρχαια οντότητα που αναγκάστηκε να υπηρετεί για να γλιτώσει το λαό του από την καταστροφή) να μην μπορεί να επιστρέψει στον πλανήτη του (Zen La) και μακριά από την αγαπημένη του(Shala Bal) περιφέρεται στη Γη, ανάμεσα σε ανθρώπους που τον καταδιώκουν μη αποδεχόμενοι το διαφορετικό και οι οποίοι σαν λύση τους έχουν πάντα την καταφυγή στη βία.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Βασισμένος στους χαρακτήρες που είχε δημιουργήσει μαζί με το άλλο ιερό τέρας -όχι μόνο της Marvel αλλά και των αμερικανικών comics γενικότερα- τον Jack Kirby, ο Lee προεκτείνει το μύθο του Surfer σε τέτοιο επίπεδο ώστε ακόμα και σήμερα η σειρά να θεωρείται μια από τις καλύτερες του είδους. O Lee με τη συνδρομή του Buscema καταπιάνεται με ζητήματα φιλοσοφικά, θεολογικά και ψυχολογικά προσπαθώντας -ίσως και ο ίδιος- να κατανοήσει μέσα από τη φιγούρα του ήρωα του τη δομή της ανθρώπινης ψυχής.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Η αιφνίδια διακοπή της σειράς και κατ’ επέκταση της ίδιας της ιστορίας. Στην τελευταία σελίδα του #18 αναγγέλλεται το επόμενο τεύχος το οποίο έμελλε να μην κυκλοφορήσει ποτέ. Πολλά χρόνια μετά, στη σειρά Webspinners: Tales of Spider-Man, ο Keith Giffen θα ολοκληρώσει τα loose ends αυτής της τελευταίας ιστορίας.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στις αρχές της δεκαετίας του 60, η Marvel δημιούργησε ένα νέο trend εισάγοντας τους super-heroes με καθημερινά προβλήματα. Ήδη από τις ιστορίες του Spider-man και των Fantastic Four διαφαινόταν η διάθεση του Stan Lee να περάσει υπαρξιακές ανησυχίες στους ήρωες του και μέσα από bigger than life καταστάσεις να τους φέρει αντιμέτωπους με το πεπρωμένο τους. Το concept αυτό θα έφτανε στο αποκορύφωμα του μέσα από τη σειρά SILVER SURFER, έχοντας συμπαραστάτη του έναν από τους μεγαλύτερους αμερικάνους σχεδιαστές, τον "Big" John Buscema.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν δεν έχετε διαβάσει αυτό το comic προμηθευτείτε επειγόντως το ESSENTIAL SILVER SURFER. Εξαιρετικές εναλλακτικές -cosmic scale- προτάσεις, αποτελούν επίσης τα DEATH OF CAPTAIN MARVEL, WARLOCK του Starlin και STRANGE TALES #178-181, επίσης του τελευταίου.comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi