Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-12-05
GHOST WORLD

του Γαβριήλ Τομπαλίδη

Writer/Artist: Daniel Clowes

First Published: 1992-1994 (serialized in EIGHTBALL #9-13), 1996 (hardcover graphic album, first edition)

Format: Graphic Novel

Fantagraphics Books

ΙΣΤΟΡΙΑ: Δύο φίλες, η Rebecca και η Enid, στο τέλος της εφηβείας τους, έρχονται αντιμέτωπες με τη ζωή μετά το λύκειο. Κλεισμένες μέσα σε ένα δικό τους σύμπαν, προσπαθούν να διατηρήσουν τη φιλία τους και την εύθραυστη αθωότητα τους. Αυτό το δέσιμο τους στην πραγματικότητα εμποδίζει και τις δύο να μεγαλώσουν. Όλα θα αλλάξουν, όμως, από τη στιγμή που η Enid θα αποφασίσει να φύγει από την πόλη για να ξεκινήσει το κολέγιο. Η φιλία θα κλονιστεί και όλα θα ανατραπούν. Η εφηβική ειρωνεία θα δώσει τη θέση της στη μελαγχολία και η ασφάλεια του "κόσμου-φαντάσματος" θα δώσει τη θέση της στην αβεβαιότητα.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η εξαιρετική παρουσίαση "δύσκολων" θεμάτων όπως η φιλία, η ωρίμανση και η απομόνωση από τον σκληρό, κυνικό -αλλά και μοναδικά δοσμένο μέσα από τη μεγαλοφυΐα του Daniel Clowes- κόσμο. Η άψογη τεχνική του Clowes στα βασικά του storytelling, δίχως εξάρσεις και ακρότητες (όπως στο επίσης αριστουργηματικό, αλλά ελαφρώς "δύστροπο" LIKE A VELVET GLOVE CAST IN IRON). Η θαυμάσια οπτική παρουσίαση όλου του comic, από το design του hardcover, μέχρι το -πολύ ιδιαίτερο- lettering.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το ότι υπάρχει πολύς κόσμος που γνωρίζει την ταινία, αλλά δεν έχει διαβάσει ποτέ το graphic novel. Για άλλη μια φορά, η "επέκταση" των comics σε άλλα μέσα δεν κατορθώνει να προσφέρει την προβολή που θα θέλαμε όλοι μας.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Clowes δημιουργεί, μέσα από 8 αλληλένδετες ιστορίες, ένα από τα πιο σημαντικά Graphic Novel όλων των εποχών. Ακόμη κι αν έχετε δει την ταινία, διαβάστε το οπωσδήποτε! Είναι μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε ένα σπουδαίο δημιουργό στην -πιθανότατα- κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα LIKE A VELVET GLOVE CAST IN IRON, CARICATURE, DAVID BORING, ICE HAVEN είναι τα πιο γνωστά άλλα έργα του Clowes, αλλά εννοείται πως οτιδήποτε φέρει την υπογραφή του δημιουργού αποτελεί ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα στο GHOST WORLD και αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. Επίσης, στην εισαγωγή της έκδοσης του GHOST WORLD από τη Fantagraphics υπάρχει και μια παλιά βιβλιοθήκη στην οποία δεσπόζει το βίντεο της ταινίας THE WORLD OF HENRY ORIENT, με πρωταγωνιστή τον Peter Sellers. Προσπαθήστε να τη βρείτε -αξίζει το ψάξιμο- και θα ανακαλύψετε εκτός από μια εξαιρετική ταινία και μια από τις πρώιμες επιρροές του Clowes για το GHOST WORLD.comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi