Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


02-02-06
THE RED SNAKE

της Μυρτώς Τσελέντη

Writer/Artist: Hideshi Hino

First Published: 2004

Format: one shot manga

DH Publishing

ΙΣΤΟΡΙΑ: Στο βάθος του δάσους από το οποίο ποτέ κανείς δεν βγαίνει, μέσα σε ένα τεράστιο λαβυρινθοειδές σπίτι, ζει ένα μικρό αγόρι με την παράξενη οικογένειά του. Η γιαγιά του, πιστεύει πως είναι κότα και κλωσσάει τα αυγά που της φέρνει καθημερινά ο γιoς της, ο οποίος στην περίπτωση που οι κότες δεν γεννούν, τις σκοτώνει βίαια και παίζει με το αίμα τους. Η μητέρα του, κάνει με ευχαρίστηση μασάζ στον τεράστιο όγκο του παππού του με αυγά, μέχρι να σπάσει σαν σπυράκι, και η αδελφή του έχει αναπτύξει μια αφύσικη σχέση με πάσης φύσεως έρποντα όντα. Μάταια προσπαθεί ο ήρωας, να δραπετεύσει απο την φρίκη και επιπλέον υπάρχει και ένας καθρέφτης που σφραγίζει το μέρος του σπιτιού που ζουν από τους δαίμονες. Κατά την εξέλιξη της ιστορίας η πλοκή γίνεται όλο και πιο εφιαλτική, οι χαρακτήρες χάνουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στον εσωτερικό τους κόσμο, και το όλο εγχείρημα παραδίδεται στην τρέλα. Όμως σε αντιστοιχία με το έργο του E.A. Poe η πραγματική φρίκη κρύβεται στο ανθρώπινο μυαλό, ενώ ταυτόχρονα ο υποφώσκων ερωτισμός δίνει μια ακόμα διεστραμμένη διάσταση.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Βλέπουμε τον τρόμο μέσα απο τα μάτια του αφηγητή, που είναι ο μόνος χαρακτήρας με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο αναγνώστης, αλλά ακόμα και αυτός περιγράφεται ως ηδονοβλεψίας. Ο φόβος του ήρωα για την τελική καταστροφή της οικογένειάς του μεγεθύνει αυτόν του αναγνώστη. Το στοιχείο που κάνει αυτό το manga να ξεχωρίζει, είναι πως όπως και σε όλο το έργο του δημιουργού του, διατηρείται μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της φρίκης, του μαύρου χιούμορ και του συγκαλειμένου κοινωνικού σχολιασμού. Τέλος, το γεγονός ότι ανανεώνονται κλασσικές φόρμες όπως το στοιχειωμένο σπίτι, ο καθρέφτης, η μαγική σφραγίδα και τα φίδια ως ενσάρκωση του κακού.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το THE RED SNAKE είναι ένα πραγματικά βίαιο, σουρρεαλιστικό, παραισθησιακό και ανησυχητικό παραμύθι, στο οποίο -σε αντίθεση με άλλες ιστορίες τρόμου- δεν έχουμε το υπερφυσικό και το παράξενο στοιχείο να διεισδύει στον πραγματικό κόσμο αλλά τον ίδιο τον κόσμο να παρουσιάζεται ως υπερφυσικός και παράξενος εξ αρχής, γεγονός που οι ήρωες αντιλαμβάνονται ως φυσιολογικό. Η διάρρηξη αυτή της κλασσικής φόρμας, σε συνδυασμό και με το ιδιαίτερο σχέδιο του Hideshi Hino, ίσως ξενίσει τους φανατικούς του είδους αυτού, κάτι το οποίο για τον αμύητο αναγνώστη μπορεί να είναι υπερβολικά γκροτέσκο και σοκαριστικό.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με περισσότερες από 400 ιστορίες τρόμου στο ενεργητικό του και αμίμητο στυλ, ο Hideshi Hino είναι μία απο τις αναγνωρισμένες μορφές των manga τρόμου. Στο έργο του, εντοπίζονται αναφορές σε παλιές ταινίες τρόμου και σε συγγραφείς όπως ο H.P. Lovecraft και ο M.R. James, αλλά και το μεταπολεμικό τοπίο της Ιαπωνίας που βίωσε στα παιδικά του χρόνια αντηχεί στο σύνολο του.
Στα καρέ του, παρουσιάζεται μια στοιχειωμένη ανάμιξη τερατώδους και συναισθηματικής βιαιότητας. Οι ήρωες του είναι διαστεβλωμένοι και παρανοϊκοί, αγκιστρωμένοι σε έναν παραμορφωμένο κόσμο γεμάτο ερείπια και αίμα.
Το σχέδιο του Hino είναι εναρμονισμένο με την πλοκη των ιστοριών του. Οι εμφανώς καρτουνίστικοι ήρωές του φαντάζουν σχεδόν παράταιροι μέσα στο πλούσιο, λεπτομερές και ρεαλιστικό περιβάλλον τους. «Επειδή άρχισα ζωγραφίζοντας κωμικές ιστορίες, έπρεπε να αποδομήσω το σχέδιό μου ώστε να το κάνω τρομακτικό. Έτσι έκανα το ένα μάτι μεγαλύτερο από το άλλο ή τον αντίχειρα μακρύτερο απο τον δείκτη» λέει για τους χαρακτήρες που σχεδιάζει.
Η παραμόρφωση είναι το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τον κόσμο του Hino. Ζωγραφίζει τερατώδη παιδιά με ανόμοια μάτια ή σακατεμένα άκρα για να αποδώσει την τυρρανία τους απο τους συμμαθητές τους ή την κοινωνία. Δεν αποφεύγει τις φρικιαστικές και αποκρουστικές σκηνές, που πολλές φορές φτάνουν στα όρια του σοκαριστικού. Ο ίδιος δηλώνει: «Προσπάθησα να βγάλω ομορφιά μέσα από την παραμόρφωση. Ήθελα να δείξω πόσο άσπλαχνοι και χυδαίοι μπορουν να γίνουν οι άνθρωποι. Οι χαρακτήρες μου είναι άσχημοι αλλά ήθελα να δώσω στους αναγνώστες να καταλάβουν ότι ακόμα και αυτοί οι άσχημοι χαρακτήρες έχουν την προσωπική τους ζωή».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο κύριος Hino είναι πολυγραφότατος οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει και τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς Hino Horror. Τα τομάκια είναι τις περισσότερες φορές αυτοτελή. Κι αν επέλθει κορεσμός από Hino, υπάρχουν και οι άλλοι μεγάλοι του Ιαπωνικού τρόμου όπως ο Junji Ito δημιουργός του διαβόητου UZUMAKI και ο Kazuo Umezu του OROCHI: BLOOD.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi