Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-02-06
BATMAN 452-454 (DARK KNIGHT, DARK CITY)

του Γιάννη Αγαπίου

Writer: Peter Milligan

Penciler: Kieron Dwyer

Published: 1990

Format: 3 issue storyline

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Έτος 1764: Μια παράξενη τελετή λαμβάνει χώρα σε ένα κελάρι σιταποθηκών στην Gotham Towne. Μια ομάδα ατόμων, που υπονοείται σαφώς ότι είναι Freemasons (ακόμα και ο Thomas Jefferson είναι εκεί), εκτελεί ένα τελετουργικό που θα επιτρέψει σε αυτούς να καλέσουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους έναν δαίμονα. Το πρώτο μέρος της επίκλησης είναι εύκολο, αλλά για να τον ελέγξουν, πρέπει να θυσιάσουν ένα νέο κορίτσι, και μερικά από τα μέλη εμποδίζουν τη δολοφονία της. Τότε κάτι συμβαίνει, ο πανικός των ατόμων είναι μεγάλος και εγκαταλείπουν τη σκηνή κλειδώνοντας όμως το κορίτσι στο υπόγειο. Μεταφορά στο παρόν. Ο Riddler αφήνει εύκολες ενδείξεις για τον Batman σαν να θέλει να τον ακολουθήσει. Αιχμαλωτίζει τους υπάλληλους μιας βιβλιοθήκης και αναγκάζει έναν να σταθεί πάνω σε ένα σωρό βιβλίων. (ενώ φαινομενικά και χωρίς λόγο πυροβολεί έναν άλλο στο κεφάλι). Όταν ο Batman φτάνει, ο Riddler κλωτσά το σωρό και φεύγει, αφήνοντας τον ήρωα να κάνει τεχνητή αναπνοή μήπως και σώσει τον -σχεδόν νεκρό- φρουρό. Απαγάγει τέσσερα μωρά, ηλικίας τεσσάρων εβδομάδων το καθένα, (από τα οποία κανένα δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια), καταστρέφει ένα κέντρο μετάγγισης αίματος, και λούζει τον Batman στο αίμα, αναγκάζοντάς τον στη συνέχεια, να πάει σε ένα νεκροταφείο, όπου zombies του επιτίθενται (ή δεν είναι zombies στην πραγματικότητα). Επιπλέον σκοτώνει έναν από τους μπράβους του, κάτι που σοκάρει τους πάντες και η συμπεριφορά του αυτή προκαλεί ερωτηματικά.
Όλα αυτά οδηγούν τον Batman κάπου. Και ο ήρωας το ξέρει, αλλά όχι μόνο δεν μπορεί να το σταματήσει επειδή υπαίτιος είναι ο Riddler, αλλά και επειδή συνεχώς κάτι άλλο τον κρατά απασχολημένο. Δεν θέλω να σας χαλάσω την απόλαυση της ιστορίας με spoilers γιατί πραγματικά αξίζει να την χαρείτε μόνοι σας.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Τα πάντα. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Το σενάριο αποδίδει σαν ρολόι και το σχέδιο πλαισιώνει ιδανικά την κάθε σύλληψη του συγγραφέα. Είναι απλά μια από τις καλύτερες ιστορίες που υπάρχουν με πρωταγωνιστή το Riddler . Καμία άλλη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Riddler, και παρά τις προσπάθειες των Loeb και Lee να τον κάνουν να φαίνεται απειλητικός, δεν προσεγγίζει καν αυτή, στην οποία ο villain είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ. (και το εκπληκτικό πράγμα στην ιστορία, είναι ότι όλοι αναρωτιούνται γιατί). Υπάρχει βέβαια ένας πολύ καλός λόγος για αυτό, και όχι μόνο το ότι οι κακοποιοί έτσι φέρονται αυτές τις μέρες. Ο Milligan τοποθετεί τον Riddler σε μια κατάσταση που έχει νόημα (στα πλαίσια ενός comic πάντα), βάζοντας παράλληλα τους υπόλοιπους χαρακτήρες να σχολιάζουν γιατί έχει γίνει πιο αιμοδιψής και σκληρότερος από ποτέ. Αυτός δεν είναι ο Riddler που ξέρουμε, και αναρωτιόμαστε μαζί με τους χαρακτήρες τι έχει συμβεί σε αυτόν.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Μια πραγματικά αψεγάδιαστη ιστορία (μπορεί το σενάριο της ιστορίας να είναι δαιδαλώδες αλλά ούτε μια στιγμή δεν είναι συγκεχυμένο). Το μόνο που ενοχλεί είναι ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα γνωστή ιστορία και δεν έχει ποτέ μπει σε κάποιο τόμο.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έτσι πρέπει να είναι οι ιστορίες του ανθρώπου -νυχτερίδα. Το Batman # 452-454 ήταν μια "μίνι-σειρά" τριών τευχών μέσα στην κύρια σειρά BATMAN, με τίτλο "Dark Knight, Dark City". Μια ιστορία που μπαίνει άνετα στο top 10 του ήρωα. Ο Milligan έχει να παρουσιάσει πάντα κάτι ενδιαφέρον για τη σκοτεινή πλευρά της ζωής και τη σκοτεινή πλευρά των superheroes. Είναι ένας συγγραφέας ικανός και με μεγάλη αφηγηματική γκάμα (από το πιο χαρούμενο μέχρι το πιο σκοτεινό). Ενδιαφέρεται επίσης για το υπερφυσικό, κάτι που φαίνεται στο "Dark Knight, Dark City" και ταιριάζει πολύ στο χαρακτήρα του Batman.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: To αριστούργημα HUMAN TARGET του ίδιου συγγραφέα με σχέδιο του εκλιπόντα Edwin Biukovic.comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi