Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-03-06
BATMAN: YEAR ONE (BATMAN #404-407)

του Γιώργου Καμπάδαη

Writer: Frank Miller

Illustrator: David Mazzucchelli

Published: 1987

Format: 4 issue storyline

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο James Gordon και ο Bruce Wayne έρχονται ταυτόχρονα στην Gotham, ο ένας με μετάθεση και ο άλλος επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια σκληρής εκπαίδευσης σε πάσης φύσεως πολεμικές τέχνες. Η πρώτη προσπάθεια του Wayne να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με το έγκλημα, καταλήγει σε φιάσκο, θα είναι όμως αυτή η αποτυχία που θα τον οδηγήσει στην υιοθέτηση της ταυτότητας του Batman προκειμένου να τρομοκρατεί τους κακοποιούς. Από τη δική του πλευρά ο Gordon προσπαθεί να απαλλάξει το αστυνομικό τμήμα του Gotham από τη διαφθορά. Καθ' ένας από τη σκοπιά του, οι δυο αυτοί άντρες αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τo Gotham από τους εγκληματίες, καθώς παρακολουθούμε από τη μια τον Bruce να ντύνεται τη στολή της νυχτερίδας κι από την άλλη τον James Gordon ο οποίος θα αναρριχηθεί και θα φτάσει να γίνει αρχηγός της αστυνομίας.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία. Η προσπάθεια του Bruce Wayne να κρατήσει την υπόσχεσή του για εκδίκηση, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να γίνει ο σκοτεινός τιμωρός που γνωρίζουμε σήμερα. Το γεγονός ότι ο Batman δεν είναι ο iconic, αλάνθαστος και σκοτεινός ήρωας που όλοι αγαπάμε, αλλά ένας περίεργος τύπος που βρίσκει σταδιακά τη θέση του ως τιμωρού του εγκλήματος. Στην ίδια λογική, μας άρεσε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι ο Gordon δεν παρουσιάζεται ως ο ακριβοδίκαιος παράγοντας της ηθικής, καθώς ένα από τα subplots τον παρουσιάζει να έχει σχέση με μια μπατσίνα, την ίδια στιγμή που η γυναίκα του είναι ετοιμόγεννη στο γιο τους. Τέλος, μας άρεσε η παράλληλη "μάχη" του Bruce Wayne και τον James Gordon να "καθαρίσουν μία πόλη που αρέσκεται στο να είναι βρώμικη".

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Προσωπικά με ενόχλησε ο χρωματισμός αυτού του comic. Τον βρήκα αρκετά κακό και σαφώς πρόχειρα τοποθετημένο.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα εξαιρετικό storyline για τα πρώτα βήματα του Batman -αλλά και του James Gordon- σε μια Gotham City που καταρρέει καθώς πάσης φύσεως εγκληματίες της ροκανίζουν τα θεμέλια. Ακολουθώντας την τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία του 1986 με το "THE DARK KNIGHT RETURNS", ο Frank Miller συνεργάζεται με τον David Mazzucchelli σε μία από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ για τον μασκοφόρο μαχητή. Η Gotham City του Frank Miller θυμίζει σε αρκετά σημεία την παρακμή και τη σήψη που συναντήσαμε αργότερα στη σειρά SIN CITY. Δεν θυμάμαι που ακριβώς είχα διαβάσει αυτή τη διαπίστωση, αλλά την αναπαράγω γιατί μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και συμφωνώ απόλυτα μαζί της: "Αν ο Dennis O'Neil βοήθησε τα comics του Batman να μπουν στην εφηβεία, τότε ο Frank Miller τα έφερε πιο κοντά στην ενηλικίωση".

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το BATMAN: THE DARK KNIGHT RETURNS, επίσης του Frank Miller. Επίσης μια άλλη πρόταση είναι το ΒΑΤΜΑΝ: ΤΗΕ LONG HALLOWEEN των Jeff Loeb και Tim Sale, του οποίου τα γεγονότα τοποθετούνται χρονικά λίγο μετά το YEAR ONE.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi