Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


06-04-06
JUSTICE LEAGUE: A NEW BEGINNING

του Γιώργου Χατζηκωστή

Plot & Breakdowns: Keith Giffen

Script: J.M. DeMatteis

Penciler: Kevin Maguire

Format: Issues #1-6 (JUSTICE LEAGUE) & #7 (JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL) of monthly series

First Published: 1987 (TPB 1989)

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Justice League. Μέλη της η ελίτ του DC Universe. (τουλάχιστον μέχρι αυτή της την ενσάρκωση). Εκτός και αν οι Blue Beetle, Black Canary, Mr. Miracle και Dr. Fate έγιναν ξαφνικά πρωτοκλασάτοι ήρωες. Επειδή ο Superman δεν μπορεί, βολευόμαστε με τον Captain Marvel (από το τίποτα…). Τουλάχιστον η ομάδα διαθέτει έναν Green Lantern (αλλά όχι τον Hal Jordan). O Guy Gardner τους έλαχε, γνωστός για την "ευχάριστη" και "γοητευτική" προσωπικότητα του. Μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι με το ένδοξο παρελθόν είναι ο Martian Manhunter και ο Batman. Ο τελευταίος αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο του ηγέτη αυτού του τρελοκομείου. Θα μπορέσει αυτή η ομάδα να αντιμετωπίσει απειλές όπως τρομοκρατικές επιθέσεις στον κτήριο του ΟΗΕ ή τους τελευταίους επιζώντες μιας παράλληλης διάστασης που έχουν σκοπό τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό της Γης; Παράλληλα ο Gray Man, πράκτορας των Lords of Order, συγκεντρώνει δύναμη για τον εαυτό του και δεν σκοπεύει να δεχθεί εμπόδια στον δρόμο του. Για μια στιγμή όμως: Ποιος είναι αυτός ο Maxwell Lord; Εμφανίστηκε από το πουθενά, βάζει με το έτσι θέλω την Dr. Light και τον Booster Gold στην ομάδα και από ότι αποδεικνύεται κινεί πολλά -παρασκηνιακά κυρίως- νήματα. Κάτι τρέχει. Το σημαντικότερο ερώτημα όλων όμως είναι ένα: Πότε θα σταματήσουν τα μέλη της Justice League τις εσωτερικές αψιμαχίες που καταλήγουν πάντα σε ομηρικούς καυγάδες και θα κάνουν επιτέλους την δουλειά τους;

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: O Keith Giffen παίρνοντας κυρίως δευτεροκλασάτους (και βάλε…) χαρακτήρες, δημιουργεί μια ομάδα εντελώς διαφορετική από τις άλλες. Γνωρίζοντας ότι αυτό το line-up δεν πρόκειται να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού, αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι διαφορετικά. Βάζει σε αντιπαράθεση τους πρωταγωνιστές του μέσα από κωμικές καταστάσεις που βγαίνουν πολλές φορές μόνο από το εξαιρετικό character interaction. Σε αυτό πάνω πατάει και ο DeMatteis για να βάλει στα στόματα τους ευφυείς, “δολοφονικές” ατάκες που προκαλούν άνετα το γέλιο μέχρι δακρύων. Όλα αυτά σχεδιασμένα από τον Maguire που έχει μοναδικό ταλέντο στο σχεδιασμό των εκφράσεων του προσώπου. Πολλές φορές δεν είναι καν απαραίτητη η ανάγνωση του κειμένου για να σχηματιστεί ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη του αναγνώστη. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι εκρηκτικός!

Ίσως να σας έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι αυτό είναι ένα καθαρά humor comic. Όταν έρθει η ώρα για δράση, να είστε βέβαιοι ότι η δημιουργική ομάδα τα καταφέρνει με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι απειλές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η Justice League μόνο αστείες δεν είναι, άσχετα αν τα μέλη της δεν χάνουν την διάθεσή τους για πλάκες. Αφού μέχρι και ο Batman το ρίχνει στο δούλεμα. Σωστά, ο Batman! Αλλά μόνο μια φορά. Παρόλα αυτά, η αγωνία και η απορία για το πώς θα τα καταφέρουν είναι έντονη, χωρίς να δίνει στον αναγνώστη ευκαιρίες για χαλάρωση. Απλά μαθηματικά είναι: Super Heroes + Humor + Great Talent = ένα απολαυστικότατο comic!

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Προκαλώ οποιονδήποτε να μου βρει έστω και κάτι! Σοβαρά…

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε μία περίοδο που ο χώρος των comics είχε αρχίσει να έχει σαν οδηγούς το DARK NIGHT RETURNS και το WATCHMEN, ήρθε αυτή η σειρά να μας υπενθυμίσει το αυτονόητο: Superheroes can be fun! Το ρίσκο μεγάλο, ο κόσμος όμως αγκάλιασε τόσο την ριζοσπαστική αυτή εκδοχή αυτής της –πλέον- κλασσικής ομάδας όσο και τους δημιουργούς της. Και στην πορεία του χρόνου δεν ξέχασε κανέναν από τους δύο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Όλη η υπόλοιπη σειρά μέχρι το τεύχος #60, τα 5 πρώτα annual αυτής και τα 6 πρώτα JUSTICE LEAGUE QUARTERLY. Στο τεύχος #26 αλλάζει η επωνυμία του τίτλου για ακόμα μια φορά σε JUSTICE LEAGUE AMERICA. Επίσης το run των Keith Giffen/Gerard Jones στο JUSTICE LEAGUE EUROPE (#1-#36). Το ίδιο team μας πρόσφερε πρόσφατα τα πολύ καλά FORMERLY KNOWN AS THE JUSTICE LEAGUE και JLA CLASSIFIED #4-#8 (διατηρώντας το ίδιο πνεύμα), όπως και το συμπαθητικό περσινό limited των DEFENDERS στην Marvel. Το δίδυμο Giffen/DeMatteis αυτό τον καιρό εργάζεται στο HERO SQUARED στην Boom! Studios. Τέλος τα πρώτο run του Peter David στο X-FACTOR (#70 - #89) είχε ένα ανάλογο , επίσης επιτυχημένο, πάντρεμα humor, καλογραμμένων χαρακτήρων και δράσης.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi