Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-05-06
CYBERFROG #1-4

του ΣΕΑ

Writer/Artist: Ethan Van Sciver

First Published: 1996

Format: 4-issue Limited Series

Harris Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ένας ανθρωπόμορφος βάτραχος εμφανίζεται από το πουθενά στους κακόφημους δρόμους της Αμερικής, με μοναδικό σκοπό της ζωής του να "καθαρίσει" την πιάτσα από το έγκλημα. Οι μέθοδοί του είναι κάπως ανορθόδοξες και πολύ βίαιες, γεγονός που δεν ενοχλεί ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε τους αναγνώστες, μια και ταυτίζονται άμεσα με το όλο κλίμα "raw χιούμορ" της σειράς. Φυσικά και μέσα στην όλη υπόθεση παίζει μια γκόμενα κι ένας κλασικός υπέρ-κακός, εξαιτίας των οποίων ο Cyberfrog θα κάνει ένα επίπονο ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στην Κόλαση. Η πρώτη -ή μάλλον δεύτερη- προσωπική δουλειά του, famous πλέον, penciller της DC, Ethan Van Sciver, είχε αφήσει ποικίλες αντιδράσεις για την ποιότητά της στα μέσα της δεκαετίας του 90.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το CYBERFROG είναι μία σπάνια απόδειξη πως ο Van Sciver εκτός από πολύ καλός σχεδιαστής έχει και συγγραφικό ταλέντο. Η μίξη έξυπνου χιούμορ, παρωδίας και κοινωνικής ειρωνίας, πολλές φορές, σε συνδυασμό με μία αρκετά ενδιαφέρουσα και ορθά δομημένη ιστορία, οδήγησαν τους fans του σημερινού Ethan Van Sciver σε ένα μικρό "σαφάρι" αυτών των τευχών, μιας όχι και τόσο επιτυχημένης εμπορικά απόπειρας της Harris Comics.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Καταρχάς, το σχέδιο του Van Sciver σε αυτό το πρώιμο mini series δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικό για τον καλλιτέχνη. Αν και από τότε φαινόταν πως είχε μεγάλο potential για την περεταίρω καριέρα του, παρ' όλα αυτά, οι McFarlane-ικές του αδυναμίες έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως, ειδικά εκείνη την περίοδο, δεν μπορούσε να σταθεί επαγγελματικά σε έναν χώρο που έσφυζε από διάσημες μετριότητες.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το δεύτερο αυτό limited του CYBERFROG (το πρώτο-2-issue mini εκδόθηκε, κοντά μια δεκαετία πριν, από την Hall Of Heroes -εταιρία υπεύθυνη και για τον Trent Kaniuga- και επέστρεψε ως Commemorative Edition από την Harris) για μία μεγάλη περίοδο λειτουργούσε σχεδόν ως "urban legend" πρώιμης δουλειάς του Van Sciver. Το εκτός ορίων και συνειρμών χιούμορ του, οι ασυναίσθητα αλλοπρόσαλλες ιδέες των origins των χαρακτήρων καθώς και το φαινομενικά απλοϊκό στήσιμο της δομής αυτών, κάνουν το CYBERFROG εύπεπτο και ξεκαρδιστικό. Αγγίζοντας τα όρια της "decadence" υποκουλτούρας, καταφέρνει να παραμένει "on the edge", χωρίς να ξεπερνά τους όποιους αόρατους κανόνες του mainstream ιδεατού.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το δεύτερο mini series του CYBERFROG, από την Harris, με υπότιτλο RESERVOIR FROG αποτελεί συνέχεια του πρώτου, ενώ τα CYBERFROG #0, SALAMANDROID ZINE και CYBERFROG: AMPHIBIONIX 2000 δίνουν μία νέα τροπή στην ιστορία και παράλληλα αποκαλύπτουν το πραγματικό origin του αμφίβιου πρωταγωνιστή της.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi