Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


18-05-06
THE MANY DEATHS OF THE BATMAN

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: John Byrne

Penciler: Jim Aparo

Inker Mike DeCarlo

First Published: 1989

Format: 3 issue storyline (Batman#433-435)

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Δυο αστυνομικοί του Gotham City δεν πιστεύουν αυτό που ανακαλύπτουν σε ένα σκοτεινό σοκάκι, κρεμασμένο από ένα ξύλινο φράχτη. Μία φιγούρα που όλη την αναγνωρίζουν ως τον προστάτη της πόλης, τον Batman. Δυστυχώς μέσα στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο ασθενής υποκύπτει στα τραύματα του. Μέσα στις επόμενες 12 ώρες θα βρεθούν αλλά 4 πτώματα, όλα φορώντας την ίδια στολή. Ο μόνος συνδετικός κρίκος μεταξύ τους, είναι η εξαιρετική γνώση που είχε ο καθένας στον τομέα του. O commissioner Gordon πιστεύει ότι ο γνωστός εκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Bruce Wayne (και επίσης ο Batman, γεγονός που το αγνοεί ο Gordon), μπορεί να εμπλέκεται στην υπόθεση. Ποια είναι όμως η πραγματική σχέση του Wayne με τα θύματα, αφού ο ίδιος είναι αδύνατον να διέπραξε αυτούς τους φόνους;

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Πολλοί συγγραφείς ξεχνούν την ιδιότητα του Batman ως detective και προτιμούν τις πιο action και σκοτεινές πλευρές που μπορεί να προσφέρει. Ευτυχώς o Byrne ως ταλαντούχος συγγραφέας, την αναγνωρίζει και εστιάζει σε αυτή, προκαλώντας και εμάς να την δούμε μέσα από ένα εξαιρετικό murder mystery. Ξέρει καλά τον τρόπο δημιουργίας έντασης και αγωνίας, προκαλώντας εθισμό και ταχύτατο γύρισμα των σελίδων. Επίσης, αν ο partner in crime είναι ο Jim Aparo (1932-2005), ένας από τους κλασσικούς σχεδιαστές αυτού του χαρακτήρα, τότε ο πήχης τις ποιότητας ανεβαίνει και άλλο. Η καλή χημεία μεταξύ τους είναι φανερή ιδιαίτερα στο πρώτο από τα 3 τεύχη, δημιουργώντας ένα –σχεδόν- silent issue, με τον letterer να γράφει μόνο δυο λέξεις(και ναι, αναγράφεται το όνομα του στα credits αν έχετε την απορία). Εκεί οι λέξεις δεν χρειάζονται για να μεταφερθεί το μήνυμα και ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει τα κενά μόνος του. Η αρχή του επόμενου τεύχους είναι και αυτή silent, προσπαθώντας να ψαρώσει, με επιτυχημένα αποτελέσματα αφού η εμφάνιση πολλών word balloons έρχεται απότομα και απρόσμενα.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Η δομή τέτοιων mysteries, θέλει παραδοσιακά στην τελευταία πράξη την αποκάλυψη του ενόχου και την παράδοση του στα χέρια του νόμου, ανεξάρτητα από τα twists που θα μεσολαβήσουν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Byrne παραμένει πιστός σε αυτή την παράδοση και δεν μας ξαφνιάζει με κάποια ανατροπή νωρίτερα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μια καλογραμμένη ιστορία από ένα μεγάλο δημιουργό που έχει ασχοληθεί λίγο με το συγκεκριμένο iconic χαρακτήρα της DC. Ευτυχώς ξεφεύγει από την κοινοτυπία και προσφέρει κάτι καλύτερο από π.χ. μία ακόμα αναμέτρηση με τον Penguin. Το storyline αυτό δυστυχώς είναι ξεχασμένο πλέον πέρα από λίγους και πιστεύω ότι αξίζει μια σωστότερης αντιμετώπισης. Τώρα αν θέλετε τον Batman σας πιο σκοτεινό, "κάφρο" και λιγότερο ανθρώπινο, δεν θα σας συνιστούσα αυτή την ιστορία σε καμία περίπτωση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν η καρδιά σας ζητάει Dark Knight και ανεξιχνίαστους φόνους, βοηθήστε τη αναζητώντας με τη σειρά σας το πολυσυζητημένο την εποχή που εκδόθηκε, BATMAN: THE LONG HALLOWEEN των Loeb/Sale.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi