Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


22-06-06
FANTASTIC FOUR: MONSTERS UNLEASHED

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Walter Simonson

Penciler: Arthur Adams

Penciling Assist: Gracine Tanaka

Inkers: Art Thibert, Al Milgrom

First Published: 1990 (TPB 1992)

Format: Issues: 3 issue storyline (#347-349 of monthly series)

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι Fantastic Four είναι νεκροί. Tα δυσάρεστα νέα, τα πληροφορείται η τετράδα ηρώων (αποτελούμενη από τους Spider-Man, Wolverine, Hulk και Ghost Rider) που έχει συγκεντρωθεί στο Four Freedoms Plaza, από την Susan Richards, την μοναδική επιζήσασα της μοιραίας επίθεσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ο δολοφόνος της οικογένειας της, έχει εξαπολύσει μια μαζική επίθεση απεχθών και τεράστιων τεράτων, σε όλο τον πλανήτη. Η Susan διψώντας για εκδίκηση, τους εξοπλίζει με ένα από τα πολλά μαραφέτια του συζύγου της Reed, το sub-photonic spectro-analyzer, για να τους βοηθήσει στην ανεύρεση του ενόχου.

Οι ήρωες μας όμως, δεν γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, έχουν μπροστά τους μια Skrull, την De'Lila, που μάλιστα είναι και καταζητούμενη από την φυλή της! Εκείνη είναι υπεύθυνη, όχι για την δολοφονία των Fantastic Four, αλλά για την αναισθητοποίηση τους και χρησιμοποιεί τους αντικαταστάτες τους, για τους δικούς της σκοπούς. Οι διώκτες της, δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και έχουν και αυτοί καταφτάσει στον πλανήτη μας και προσγειώθηκαν στο γνωστό από παλιά Monster Island. Με την βοήθεια της τεχνολογίας τους, έθεσαν υπό έλεγχο τα τέρατα που συνάντησαν εκεί (αυτά που έλεγα πιο πάνω), για να ανακαλύψουν την ακριβή θέση της De'Lila. Ο Mole Man, όμως δυσαρεστείται όταν μαθαίνει για την κακομεταχείριση των πλασμάτων, που τα θεωρεί υπό την προστασία του ως ηγέτης του νησιού και παίρνει τα μέτρα του.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ανόθευτο Super-hero fun! O Simonson δένει με μαεστρία δυο από τους κλασσικότερους nemesis της θρυλικής τετράδας, σε μια ιστορία με το γκάζι κολλημένο στο δάπεδο και δεν σκοπεύει να σταματήσει για κανέναν! Με αυτούς τους ρυθμούς και το πλήθος χαρακτήρων που παρουσιάζονται, θα μπορούσε άνετα να δημιουργηθεί ένα δυσνόητο σύμπλεγμα. Ευτυχώς, ο σκόπελος του μπάχαλου αποφεύγεται και τα πάντα κυλούν όπως θα έπρεπε. Η καινούρια ομάδα πρέπει να επιτελέσει το έργο της, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποκτά αναγκαστικά, την δική της δυναμική. O Spider-Man, ως πιο ψύχραιμος, αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο του ηγέτη αυτού τσούρμου. Ο Wolverine είναι σε μόνιμη κόντρα με τον Hulk (που περνούσε την "γκρίζα" Las Vegas bouncer περίοδο του), ενώ ο Ghost Rider, απλώς θέλει να εκδικηθεί, χωρίς πολυλογίες - τι σόι spirit of vengeance είναι; Το character interaction δεν θυσιάζεται χάρη της πλοκής, με τις ατάκες να πάνε και να έρχονται, προσφέροντας χιούμορ, με σεβασμό στα όρια ενός τέτοιου comic, χωρίς να γίνεται σάτυρα ή παρωδία.

Δεν μπορώ να ξεχάσω και τον πάντα υπέροχο Arthur Adams, έναν καλλιτέχνη με φήμη και επιρροή δυσανάλογη της ποσότητας του έργο του. Το στυλ του είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και εδώ μπορείτε να τον απολαύσετε σε μια πολύ καλή στιγμή. Τα πρόσωπα του, πολλές φορές φτάνουν στα όρια της καρικατούρας, με την πιο light και cartoon άποψη που έχει. Ειδικά, φοβερές είναι οι φάτσες των Skrull! Αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εύκολη λύση, σχεδιάζοντάς τους πανομοιότυπους και έδωσε στον καθέναν τους διαφορετικά χαρακτηριστικά. Απόλυτα ταιριαστή η επιλογή να του αναθέσουν αυτά τα τρία τεύχη, γιατί αν τα σχεδίαζε ο ίδιος ο Simonson (όπως και έκανε, στο μεγαλύτερο μέρος του run του), το συνολικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο απολαυστικό!

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Μα καλά, αυτές οι mutant powers του Wolverine, είχαν πάρει ρεπό εκείνες τις μέρες; Πώς είναι δυνατόν να μην πιάσει η μύτη του ότι αυτή δεν είναι η Susan Richards; Μην αρχίσω για τα ¨πτώματα¨ της υπόλοιπης ομάδας! Μπροστά στην εξέλιξη του σεναρίου, κάποιες λεπτομέρειες δεν λαμβάνονται καν υπόψη.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ορισμένοι ξίνισαν με την επιλογή των συγκεκριμένων χαρακτήρων για την ανάληψη των πρωταγωνιστικών ρόλων, ισχυριζόμενοι ότι επιλέχθηκαν με εμπορικά κριτήρια, επειδή δυο από αυτούς (ο Ghost Rider και ο Wolverine για την ακρίβεια), δεν είχαν καμία ιδιαίτερη σχέση με το παρελθόν της ομάδας, σε αντίθεση π.χ. με την She-Hulk, την Crystal ή ακόμα και τον Power-Man (Luke Cage). Τι να πω, προφανώς δεν έπιασαν το αστείο! Ανεπίτρεπτο, γιατί το βροντοφωνάζει και η ίδια η Marvel στα εξώφυλλα, αντικαθιστώντας το greatest στο ¨The world's greatest comic!¨ με τα goofiest, most commercial και most collectible, αντίστοιχα για κάθε τεύχος. Δεν σταματούν όμως εκεί, θαώς και στο τελευταίο τεύχος του storyline, κάνει cameo και o Punisher (που τότε συντηρούσε δυο on-going τίτλους), δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα. Ναι αγαπητοί μου, μας δούλεψαν (εν γνώση τους, κλείνοντας μας το μάτι ταυτόχρονα) για να ανεβάσουν τις πωλήσεις, χωρίς να μας προσβάλουν όμως, με το να μας προσφέρουν μια μέτρια και αδιάφορη ιστοριούλα της σειράς.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο Simonson εργάστηκε στο τίτλο, εκτός από αυτά τα τρία τεύχη, και στα #334 -#341, #343-#346, #350 και #352-#354, δείχνοντας μια προτίμηση στο time travel με το #352, να ξεχωρίζει εξαιτίας του μοναδικά εμπνευσμένου τρόπου δόμησης της ιστορίας. Δείτε το και θα καταλάβετε. Επίσης, τσεκάρετε οπωσδήποτε το MONKEYMAN AND O'BRIEN του Arthur Adams, για ένα πολύ καλό tribute στην First Family του Marvel Universe.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi