Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-07-06
CRISIS ON INFINITE EARTHS

του Νίκου Λάμπρη

Writer: Marv Wolfman

Artist: George Perez

Format: 12-issue maxi series

First Published: 1985

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Μια μυστηριώδης δύναμη καταστρέφει το ένα παράλληλο σύμπαν μετά το άλλο. Ο επίσης μυστηριώδης Monitor, στην προσπάθειά του να σώσει όσα έχουν απομείνει, συγκεντρώνει ομάδες από super heroes και villains, για να αντιμετωπίσουν την απειλή. Στο τέλος, απομένει ένα και μόνο σύμπαν, το οποίο είναι ένα αμάλγαμα από όσα γλύτωσαν.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το artwork του George Perez. Η λεπτομέρεια στο σχέδιο είναι εξαιρετική, ενώ και η αφήγηση από την αρχή σε αιχμαλωτίζει και δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Εμφανίζονται σχεδόν όλοι (!) οι χαρακτήρες του DC Universe. H DC είχε το θάρρος να σκοτώσει όχι έναν, αλλά δύο major superheroes. Πριν προλάβουν οι fans να συνέλθουν από το θάνατο της Supergirl, o Flash θυσιάζεται για να σώσει το σύμπαν από τον Anti-monitor.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Μετά και από μια δεύτερη ανάγνωση, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η ιστορία κάνει "κοιλιά" μετά το θάνατο του Flash και μέχρι την τελική αναμέτρηση. Θα μπορούσε να κρατήσει λιγότερα τεύχη. Η πολυπλοκότητα της ιστορίας είναι τέτοια, που μπορεί να αποθαρρύνει τους μη DC fans (shame on you, Marvel zombies)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το scope του project ήταν μοναδικό. Ποτέ δεν είχε γίνει crossover με τέτοιο αντίκτυπο σε ένα ολόκληρο universe και ούτε ξανάγινε από τότε, με τέτοια επιτυχία, γι' αυτό, το CRISIS (δε χρειάζεται ο πλήρης τίτλος - όταν μιλάμε για CRISIS, πρέπει να αναφερόμαστε, by default, στο CRISIS ON INFINITE EARTHS) θεωρείται landmark στα superhero comics. Ο σκοπός του project ήταν να απλοποιήσει το συγκεχυμένο continuity της DC (με τα διάφορα Earth-1, Earth-2 etc.) και να το καταστήσει προσβάσιμο σε νέους αναγνώστες και όχι μόνο στους long-time, hardcore fans. Μετά το CRISIS, ακολούθησε major revamp σε χαρακτήρες όπως ο Superman, ο Flash και η Wonder Woman. To research γι' αυτό το project κράτησε πάνω από 3 χρόνια και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, θα λέγαμε ότι πέτυχε το στόχο του.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Για τους fans του George Perez, προτείνεται ανεπιφύλακτα τα runs του σε NEW TEEN TITANS και AVENGERS. Φυσικά, προτείνεται και το φετινό "sequel", INFINITE CRISIS, από τους Geoff Johns και Phil Jimenez.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi