Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-05-05
KURT BUSIEK'S ASTRO CITY

του Γιάννη Κουρουμπακάλη

Writer: Kurt Busiek
Artist: Brent Anderson
First Published: 1996
Format: Six-issue Limited Series

Image Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Astro City. H Πόλη. Το κέντρο ενός σύμπαντος που αποτελείται από φιγούρες, οι οποίες αποδίδουν, με μοναδικό τρόπο, φόρο τιμής στα μεγαλύτερα ονόματα της ιστορίας των comics. Η Astro City μοιάζει με ένα ιδιαίτερα γνώριμο τοπίο, το οποίο όμως, όσο περισσότερο το εξερευνάς, τόσο πιο μυθικό φαντάζει. Σύντομα ανακαλύπτεις πως στο προσκήνιο αυτού του μαγικού κόσμου δεν βρίσκονται μόνο οι υπερήρωες, αλλά και οι απλοί κάτοικοι αυτής της πόλης που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες, αλλά και να γευτούν τiς χαρές της ζωής σε μια πόλη που κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο Kurt Busiek με τη σωστή δόση νοσταλγίας για τη χρυσή εποχή, αρχικά δημιουργεί και στη συνέχεια ζωντανεύει ίσως το πιο επιτυχημένο μεταγενέστερο σύμπαν υπερηρώων, ενώ παράλληλα ο ίδιος δεν παύει να μας καταπλήσσει με την αστείρευτη φαντασία του, δίνοντας σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες του, μοναδική προσωπικότητα. Μέσα σε λίγες μόνο σελίδες καταφέρνει να καθηλώσει τον αναγνώστη και να του μεταφέρει ένα αίσθημα παλιάς γνωριμίας με ήρωες που πριν από το τεύχος που κρατάει στα χέρια του δεν τους είχε συναντήσει πουθενά αλλού. Σε όλο αυτό έρχεται να προσθέσει ο Alex Ross με μοναδικά εξώφυλλα και sketchbooks και ο Brent Anderson στο σχέδιο. Κάθε τεύχος είναι μια μοναδική καινούργια ιδέα που δεν μπορεί παρά να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που η πηγή των ιδεών έμοιαζε ανεξάντλητη.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Δυστυχώς η πρώτη σειρά του ASTRO CITY ήταν μόνο 6 τεύχη και παρά το υψηλό επίπεδο που διατηρήθηκε στα επόμενα volumes, οι δημιουργοί δεν κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την αρχική μαγεία.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα άστρο γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Ποιος θα το πίστευε ότι στη χειρότερη, δημιουργικά και επαγγελματικά, δεκαετία της Ένατης Τέχνης, ένα από τα πιο σημαντικά της έργα θα έκανε την εμφάνισή του και θα επαναπροσδιόριζε τις αρχές της υπερηρωικής φαντασίας; Το ASTRO CITY παραμένει ένα από τα κορυφαία δείγματα ρεαλιστικών υπερηρώων και αποτελεί απαραίτητο κομμάτι για τη βιβλιοθήκη κάθε σοβαρού superhero fan.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Όπως πάντα, όταν μιλάμε για ρεαλιστικούς υπερήρωες, τα προτεινόμενα comics είναι λίγο ως πολύ γνωστά: WATCHMEN, KINGDOM COME, GOLDEN AGE και MAXIMORTAL είναι ίσως τα καλύτερα από αυτά. Αν πάλι κάποιος ψάχνει για άλλες ποιοτικές δουλειές του συγγραφέα Kurt Busiek, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει τα AVENGERS FOREVER και τα AVENGERS VOLUME 3 #1-20, ενώ καλά θα έκανε να ρίξει μια ματιά και στο ongoing CONAN που κυκλοφορεί αυτή την εποχή από την Dark Horse.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi