Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


10-08-06
AUTHORITY #1-12

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Warren Ellis

Penciller: Bryan Hitch

Inker: Paul Neary

Colorist: Laura Depuy

First Published: 1999

Format: 12-issue ongoing series run

DC Comics (Wildstorm)

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο πλανήτης Γη βρίσκεται ανυπεράσπιστος, μετά την διάλυση της UN-sponsored ομάδας, γνωστής ως Stormwatch. Ένα από τα τέως μέλη της, η Jenny Sparks, επιστρατεύει τα επίσης παλιά μέλη, Jack Hawksmoor, Swift, Apollo and Midnighter, καθώς και τους καινούριους Doctor και Engineer, για την δημιουργία της δικής της ομάδας. Ενωμένοι, θα υπερασπίσουν τον πλανήτη από απειλές όπως τα παρανοϊκά σχέδια κατάκτησης του τρομοκράτη ηγέτη της νήσου Gamorra, την απόπειρα εισβολής από μια παράλληλη πραγματικότητα, οπού η ιστορία έχει ακολουθήσει την δική της ξεχωριστή πορεία, και τέλος θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια οντότητα, που μπορεί απλά να χαρακτηριστεί ως... ο Θεός!


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Superheroes in extremis! Αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να δώσω, για την άποψη που μας παρουσιάζει ο Ellis για το πώς θα έπρεπε να είναι μια super team για τον 21ο αιώνα. Τα πάντα είναι ακραία - από την συμπεριφορά των μελών της ομάδας, που δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς να βάψουν το χώμα κόκκινο, προκειμένου να σώσουν αθώες ζωές, μέχρι την κλίμακα της καταστροφής κατά την διάρκεια της μάχης. Το σύνηθες σε ένα slugfest με super-beings είναι να καταστρέφονται, το πολύ, μερικά οικοδομικά τετράγωνα. Στο συγκεκριμένο comic, δεν την βγάζουν καθαρή πόλεις ολόκληρες! Παρόλο που μάχονται ενάντια σε αντιπάλους με ξεκάθαρη αριθμητική υπεροχή, δεν χάνουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν θανατηφόρες, super cool, υπεροπτικές ατάκες. Η υπεροψία που τους διακρίνει, γίνεται ακόμη πιο εμφανής, όταν καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν σκοπό να σώσουν απλά τον πλανήτη, αλλά να του επιβληθούν, οδηγώντας τον στο μονοπάτι που θεωρούν καλύτερο - το δικό τους. Όχι και άσχημα για μια ομάδα που έχει στις τάξεις της ένα gay ζευγάρι (βασισμένο στους Superman και Batman) και που το inter-dimensional headquarters της (διαστάσεων 50 επί 35 μίλια, παρακαλώ), έχει μια εμφανή ομοιότητα με... μουσούδα σκύλου.

Όλα τα παραπάνω, δεν θα είχαν το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αν δεν αποφάσιζε ο Hitch, να μας τρελάνει τελείως. Ρεαλισμός στις απεικονίσεις του, με panels που πιάνουν από τη μια άκρη της σελίδας ως την άλλη και splash pages που προκαλούν αποκόλληση του κάτω μέρος της σιαγώνας. A star shines here!


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Όταν ένα creative team έχει θέσει τόσο ψηλά επίπεδα, τότε αυτό που θα το ακολουθήσει έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Οι Mark Millar και Frank Quitely τα κατάφεραν, μέχρι ενός σημείου, αλλά η ασυνέπεια της συχνότητας της κυκλοφορίας, εξαιτίας των παρεμβάσεων των editors, σε πρώτο βαθμό και η χαμηλή ποιοτικά δουλεία των συνεχιστών τους, είχαν ως αποτέλεσμα τον εκφυλισμό του τίτλου σε ένα "just another average super hero book".


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το AUTHORITY των Ellis/Hitch έθεσε νέα όρια στα mainstream comics. Έφερε στο λεξιλόγιο τους όρους widescreen (δεν έκατσε) και decompressed (το παραμάθαμε). Κατάφεραν να δημιουργήσουν το απόλυτο blockbuster comic book: bigger, louder and better. Ήρθαν να μας ψυχαγωγήσουν, διατηρώντας μια tongue-in-cheek διάθεση, προκαλώντας όσους θέλουν τους superheroes εσωτερικά προβληματισμένους. Αλλού αυτά. The Authority kicks ass because they have to and because they love it!


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τι καλύτερο από το ULTIMATES της Marvel, των Millar/Hitch. Η ίδια τάση υπερβολής και ένας Hitch ακόμα πιο... εξελιγμένος. Από τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στα ράφια το reboot του AUTHORITY, από τους Grant Morrison και Gene Ha. 'Αντε να δούμε, αν θα ξανανάψει η φλόγα...

 comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi