Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-09-06
THE BRADLEYS

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist: Peter Bagge

First Published: 1986-1988 (NEAT STUFF #1-15), 1989 (collected edition)

Format: Trade Paperback

Fantagraphics Books

ΙΣΤΟΡΙΑ: Γνωρίστε τους Bradleys! Ο Buddy είναι ένας νεαρός που τελειώνει το σχολείο, λατρεύει τη μουσική, μισεί την οικογένεια του και κάνει ότι περνά από το χέρι του για να κάνει δυσκολότερη τη ζωή του μικρού αδερφού (Butch) και της αδερφής του (Babs). Η Babs είναι μια τυπική(;) έφηβη με σιδεράκια και ανησυχίες για το (ενδοσχολικό) κοινωνικό status της και τις σχέσεις της με τα αγόρια, ενώ ο πιτσιρικάς Butch, ένας εκκολαπτόμενος redneck, με βαθιά πίστη σε αξίες όπως η πατρίδα, η οικογένεια, η θρησκεία και ο ’γιος Βασίλης. Ο πατέρας τους μοιάζει να αδιαφορεί για τα πάντα εκτός από τις μπύρες και από το να παρακολουθεί αθλητικά, ενώ η μητέρα τους είναι η ήρεμη δύναμη της οικογένειας, βάζοντας τάξη σε ότι μπορεί, ώσπου να φτάσει και αυτή στα όρια της και να μας αποκαλύψει μια νέα πτυχή του χαρακτήρα της.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το τρομερό, δυναμικό και βίαιο σχέδιο του Peter Bagge παραμορφώνει τους χαρακτήρες ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα δένει απίθανα με το «παλαβό» σενάριο. Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες με καταπληκτικούς και ολοκληρωμένους χαρακτήρες και επεισόδια που ξεκινούν από το παραμικρό και παίρνουν την πιο απρόβλεπτη κατάληξη. Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι παρά τα σουρεαλιστικά στιγμιότυπα οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις είναι επικίνδυνα ρεαλιστικοί.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Πολλοί χαρακτήρες εμφανίζονται και εξαφανίζονται από τη ζωή του Buddy και των Bradleys (και συνεπώς από το comic) πριν να εκμεταλλευτεί ο δημιουργός όλο τους το potential (Όπως συμβαίνει άλλωστε και στην πραγματική ζωή).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To THE BRADLEYS είναι ένα από τα πιο αστεία comics που γράφτηκαν ποτέ. Μια αρρωστημένη ματιά στην σύγχρονη αμερικανική οικογένεια, που κάνει το MARRIED WITH CHILDREN να μοιάζει πρότυπο οικογένειας και που ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις για τους SIMPSONS.
Με το THE BRADLEYS (αλλά και τις υπόλοιπες δουλειές του) ο Bagge παίρνει θέση ανάμεσα στους μεγάλους σατιρικούς δημιουργούς όπως οι Kurtzman και Crumb.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι περιπέτειες του Buddy Bradley συνεχίστηκαν στα 30 τεύχη του HATE και τώρα πια στα HATE ANNUALS. Τα πρώτα 15 τεύχη κρατούν μπόλικη από την τρέλα του THE BRADLEYS και έχουν συγκεντρωθεί στην τρομερά συμφέρουσα (value for money!) BUDDY DOES SEATTLE. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το APOCALYPSE NERD (από τη Dark Horse) και το -σχεδόν- mainstream THE MEGALOMANIAC SPIDER MAN που κυκλοφόρησε από την Marvel.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi