Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-03-05
MINOR MIRACLES

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer/Artist: Will Eisner

First Published: 2000

Format: Trade Paperback

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Τα μικροθαύματα του Will Eisner λαμβάνουν χώρα σε μία εβραϊκή συνοικία της Νέας Υόρκης, τη δεκαετία του 1930. Στην πρώτη ιστορία, ένας άφραγκος, αλλά άκρως απαιτητικός άντρας, εκμεταλλεύεται τη γενναιότητα και την αφέλεια ενός συγγενή του, μέχρι του σημείου που οι ρόλοι θα αντιστραφούν. Στη δεύτερη ιστορία η ανάγκη για επιβίωση γεννά την ικανότητα των ελιγμών σε έναν έφηβο. Στην τρίτη, ένα μυστηριώδες αγόρι εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά στη συνοικία και ο ερχομός του σηματοδοτεί την απαρχή μικρών καθημερινών θαυμάτων, ενώ στην τέταρτη και τελευταία ιστορία ένας γέροντας κοσμηματοπώλης, ο οποίος μελετά την Καμπάλα και φημολογείται ότι κατέχει μαγικές δυνάμεις, δωρίζει το δαχτυλίδι των αρραβώνων σε ένα ζευγάρι που το ενώνει η αναπηρία και οι ατυχίες της ζωής. Όταν όμως οι δύο έσονται εις σάρκα μία, μήπως η ευλογία του ενός είναι κατ' ουσία η κατάρα του άλλου;

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: THE MIRACLE OF DIGNITY, STREET MAGIC, A NEW KID ON THE BLOCK, A SPECIAL WEDDING RING: Τέσσερις ιστορίες όπου το θαύμα συνυπάρχει με την καθημερινότητα, όπου η ανθρώπινη φύση διψά να ονομάσει μαγεία, τη σύμπτωση ή την εφευρετικότητα. 2/3 του αιώνα μετά από την εποχή που τοποθετούνται τα συμβάντα των ιστοριών του, ο Eisner επιστρέφει στην αγαπημένη του θεματική της συνοικίας και αποφεύγοντας το διδακτικό ύφος, παραμένει αμέτοχος παρατηρητής μίας εποχής που κινείται στο μεταίχμιο του φυσικού με το μεταφυσικό, της αλήθειας με τη φήμη, του ρεαλισμού με το θαύμα.
Ως παρατηρητής αποτυπώνει, αλλά δεν παίρνει θέση. Ως καλλιτέχνης όμως δεν επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από τη φυσική δύναμη των χαρακτήρων του: Αυτοί είναι που τον καθοδηγούν με τα ταλέντα και τους αυτοπεριορισμούς τους, τη συνέπεια στη φύση τους και τα ελλείμματά τους. Και ακριβώς εκεί βρίσκεται η μαγεία αυτής της εικονογραφημένης διήγησης.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Σε ορισμένα comics του Eisner και ειδικά σε εκείνα που έχουν να κάνουν με καθημερινούς ανθρώπους, υπάρχει ένα στοιχείο θεατρικής υπερβολής σε κάποιους χαρακτήρες. Αυτό άλλους αναγνώστες τους ενοχλεί και άλλους -όπως ο γράφοντας- τους αρέσει.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την έκδοση του Α CONTRACT WITH GOD, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, o Eisner εισήλθε σε μία νέα φάση της καριέρας του και μαζί με τους επιβιώσαντες μεσσίες του underground, Robert Crumb και Art Spiegelman, έδωσε νέα πνοή στο Μέσο, αποδεικνύοντας ότι για το δημιουργό, μοναδικό όριο στη θεματική και την εκτέλεση ενός comic-book, είναι η ίδια η έμπνευση. Μία εικοσαετία μετά το Α CONTRACT WITH GOD, το αριστουργηματικά ακριβές MINOR MIRACLES έρχεται να επισφραγίσει αυτή τη «διαθήκη» του Eisner με το κοινό. Και φυσικά με το ταλέντο του.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Φυσικά το Α CONTRACT WITH GOD, αλλά και τα INVISIBLE PEOPLE, THE BUILDING και DROPSIE AVENUE.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi