Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-02-05
BADLANDS

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Steven Grant

Artist: Vince Giarrano

First Published: 1991

Format: 6-issue limited series (Trade Paperback Edition in 1993)

Dark Horse

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Connie Bremen είναι ένας μικροκακοποιός που μόλις βγήκε από τη φυλακή. Γνωρίζει πως η Αμερική των αρχών της δεκαετίας του '60 δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος για να ξαναρχίσει τη ζωή του. Αυτό που δε γνωρίζει είναι πως έχει κάποιους φίλους με πολύ υψηλές γνωριμίες.

Ένας πρώην συγκρατούμενος του, του προσφέρει την ευκαιρία να πιάσει δουλειά ως σωματοφύλακας της κόρης ενός πολύ πλούσιου «επιχειρηματία», μία δουλειά που στην πορεία αποδεικνύεται πως είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι φανταζόταν, αλλά ευτυχώς έχει και τα τυχερά της (you get the drift).

Λίγο καιρό μετά τον προσεγγίζει ένας πράκτορας της CIA και του «προτείνει» μια δύσκολη αλλά επικερδή δουλειά (ουσιαστικά η CIA δεν «προτείνει» ποτέ - απλά υποδεικνύει). Ο Connie πρόκειται να είναι ο άνθρωπος που θα πυροβολήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, John Kennedy στο Dallas. Στην πραγματικότητα όμως -και χωρίς ο ήρωας μας να το γνωρίζει- επρόκειτο να παίξει τον ρόλο του Lee Harvey (I'm just a patsy) Oswald.

Ο Connie Bremen βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα σκοτεινό παιχνίδι από το οποίο μοιάζει να μην υπάρχει έξοδος. Παράλληλα πρέπει να παλέψει και με τους προσωπικούς του δαίμονες και το τραυματικό παρελθόν του. Η λύτρωση θα έρθει στις τελευταίες σελίδες μέσα από έναν βίαιο ξυλοδαρμό, μια σφαίρα στα πλευρά και ένα πολύχρωμο λεωφορείο που διασχίζει την Αμερική γεμάτο όνειρα και παραισθησιογόνα ναρκωτικά.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το μεστό και πολύπλοκο σενάριο του Steven Grant με τους ρεαλιστικούς, γεμάτους ελαττώματα και προσωπικά μυστικά, χαρακτήρες που μας θυμίζουν κάτι από τον ίδιο μας τον εαυτό - για όλους τους λάθος λόγους. Ο τρόπος που ο Grant συνδυάζει το μύθο με την πραγματικότητα, δίνοντας απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα προκαλώντας νέα ερωτήματα.

Το λιτό, αφαιρετικό σχέδιο του, παραγνωρισμένου, Vince Giarrano, κατάλληλα εναρμονισμένο με το κλίμα της ιστορίας, λειτουργεί ως ο τέλειος αγωγός των ιδεών του συγγραφέα.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Σε ένα τόσο καλογραμμένο comic δεν υπάρχουν ελαττώματα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα πραγματικά πολυεπίπεδο comic, που συνδυάζει crime story, conspiracy theories και personal drama με ιδανικό τρόπο χωρίς να προμοτάρει επιδεικτικά ή να αγνοεί κανένα από τα τρία genres. Ίσως η καλύτερη δουλειά του Steven Grant.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Για όσους αναζητούν άλλα comics του Grant, οι καλύτερες επιλογές είναι το PUNISHER LTD. SERIES σε σχέδιο Mike Zeck (άνετα η καλύτερη ιστορία Punisher που γράφτηκε ποτέ) και τα εξαιρετικά ENEMY και Χ που έκανε τη δεκαετία του '90 στη Dark Horse. Αν ψάχνετε για κάτι σχετικό με τη συνωμοσία που είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου Kennedy, επιβάλλεται να διαβάσετε το CROSSFIRE: THE PLOT THAT KILLED KENNEDY του Jim Marrs και να δείτε το αριστουργηματικό JFK του Oliver Stone.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi