Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-01-05
AMERICAN FLAGG!

του Νίκου Λάμπρη

Writer/Artist: Howard Chaykin

First Published: 1983

Format: 26-issue run (American Flagg #1-26)

First Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Καλώς ήρθατε στις ΗΠΑ του 2031. Η κυβέρνηση κατέρρευσε το 1996 στο East Coast Meltdown, μαζί με το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε από ισλαμικές εξεγέρσεις , στην Ασία εξαπλώθηκε επιδημία πανώλης , η ενοποιημένη Γερμανία βομβάρδισε με πυρηνικά όπλα το Λονδίνο και η Καλιφόρνια καταποντίστηκε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όσα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των μεγάλων εταιρειών επέζησαν κατέφυγαν στον ’ρη, όπου με τη βοήθεια της βιομηχανίας επικοινωνιών και των Σοβιετικών τεχνικών στη Σελήνη που αυτομόλησαν, δημιούργησαν το πολιτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα που κυβερνά τις ΗΠΑ και όχι μόνο: το PLEX.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο κόσμος του AMERICAN FLAGG! είναι τόσο ρεαλιστικός που δίνει την εντύπωση ότι εξιστορεί πραγματικά γεγονότα. Στην πραγματικότητα είναι πολιτική σάτιρα με sci-fi pretext. Σε αυτή τη μελλοντική κοινωνία ο καταναλωτισμός, το sex, τα ναρκωτικά, η βία και ο υπερκορεσμός των media έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Ο ήρωας είναι ένας πρώην πορνοστάρ (Mark Thrust: Sexus Ranger) και η κυβέρνηση δίνει όπλα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις τις οποίες εξωθεί στη βία με υποσυνείδητα μηνύματα σε τηλεοπτικές εκπομπές (Bob Violence) για να βιντεοσκοπηθούν στη συνέχεια οι ένοπλες συγκρούσεις για τις ανάγκες του reality show με την υψηλότερη τηλεθέαση σε τρεις πλανήτες. (Firefight Night Live)

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Ότι ο Chaykin από ένα σημείο και μετά άφησε σε άλλα creative teams το FLAGG!. Αν και οι ιστορίες δεν ήταν κακές, κανένας δεν μπόρεσε να φτάσει σε ποιότητα τα 26 πρώτα τεύχη που ήταν εξ' ολοκλήρου δική του δημιουργία.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Howard Chaykin επιδεικνύει απίστευτη διορατικότητα γράφοντας για όλα αυτά το 1983! Οι ικανότητές του στο storytelling είναι ασύγκριτες -προσέξτε τις λεπτομέρειες και πως δένουν τα subplots μεταξύ τους- ενώ και το artwork είναι μια ανεπανάληπτη οπτική εμπειρία με το comic να υιοθετεί συχνά την τηλεοπτική αισθητική των TV shows που σατιρίζει.

Το AMERICAN FLAGG! αποτελεί αναμφισβήτητα το magnum opus του Chaykin και μια από τις σημαντικότερες δουλειές ever στο χώρο των comics.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: THE SHADOW, TIME2, IRONWOLF, BLACK KISS, BLACKHAWK, CODY STARBACK, DARK ALLEGIANCES είναι μερικές μόνο από τις πολλές εξαιρετικές δουλειές που έχει δημιουργήσει ο Chaykin. Try them. You're not gonna be sorry you did!



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi