Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-01-05
WRATH OF THE SPECTRE

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Michael Fleisher

Artist: Jim Aparo

First Published: 1974

Format: 10-issue run (Adventure Comics #431-440)

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Jim Corrigan είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που πολύ συχνά βλέπει τα αποβράσματα και τους εγκληματίες να γλιτώνουν, καθώς το χέρι του νόμου δεν είναι αρκετά μακρύ για να τους πιάσει. Παράλληλα όμως, ο Jim Corrigan είναι ο host του εκδικητικού πνεύματος του Θεού. Είναι ο Spectre, και επιφυλάσσει εφιαλτική τιμωρία για όσους τολμούν να παρανομήσουν.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Τα πάντα! Πυκνό, πολυλογάδικο σενάριο από τον Michael Fleisher, που κάνει εδώ την καλύτερη δουλειά της καριέρας του, και υπέροχο storytelling από τον master Jim Aparo, ο οποίος μεταφέρει τη νοσηρή φαντασία του συγγραφέα στο χαρτί, με μοναδικό τρόπο. Σκληρό comic, πολύ βίαιο για το mainstream της εποχής, με σκηνές ανθολογίας όπως αυτή με το γιγαντιαίο ψαλίδι που κόβει στα δύο τον δυστυχή κακοποιό. Η πεσιμιστική, σχεδόν μισανθρωπική διάθεση του Fleisher είναι ότι πρέπει για όσους έχουν βαρεθεί τους clean-cut υπερήρωες.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Χαμηλές πωλήσεις, αλλά και γράμματα ενοχλημένων αναγνωστών, περιόρισαν το αριστουργηματικό αυτό run σε 10 μόνο τεύχη. Κρίμα, γιατί πολύ θα ήθελα να δω πόσους ακόμη αρρωστημένους τρόπους τιμωρίας-δολοφονίας των κακών μπορούσε να σκεφτεί ο Fleisher.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απλά ένα αριστούργημα! Ίσως το πιο έντονο, δημιουργικό και πρωτότυπο κράμα υπερηρωικού και horror comic που έγινε ποτέ. Κάθε ιστορία, αν και μοιάζει αρκετά σε δομή και ύφος με τις υπόλοιπες, είναι υπέροχη με τον δικό της διεστραμμένο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν πρόκειται να βαρεθεί διαβάζοντας το WRATH OF THE SPECTRE.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική παράλληλη πρόταση εδώ. Το run των Fleisher/Aparo στο ADVENTURE COMICS παραμένει μοναδικό στο είδος του. Ένα απολύτως ξεχωριστό και ιδιαίτερο comic που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Οι υπόλοιπες δουλειές του συγγραφέα δεν προσεγγίζουν καν αυτό το επίπεδο. Σε όσους αρέσει ο Jim Aparo, μπορείτε να τσεκάρετε τις δουλειές του στα AQUAMAN, OUTSIDERS και BATMAN.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi