Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


05-10-06
SPIDER-MAN: THE DEATH OF GWEN STACY

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Gerry Conway

Penciler: Gil Kane

Inkers: John Romita & Tony Mortellaro

First Published: 1973 (storyline), 2001 (trade paperback)

Format: 2 issue storyline (AMAZING SPIDER-MAN #121-#122)<

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: O Norman Osborn, κυλά ξανά στην άβυσσο της παράνοιας. Το γεγονός που τον ώθησε πάλι σε αυτή την κατεύθυνση, είναι η άθλια κατάσταση που έχει καταλήξει ο γιος του Harry, εξαιτίας της εξάρτησης του από τις ναρκωτικές ουσίες. Η μνήμη του Norman επανέρχεται ,θυμάται ότι είναι ο Green Goblin και ότι ο Peter Parker, φίλος και συγκάτοικος του γιου του, είναι ο εχθρός του, Spider-Man. Θεωρώντας τον υπεύθυνο, για την άσχημη τροπή που έχει πάρει τόσο η δική του ζωή, όσο και του γιου του, αποφασίζει να τον εκδικηθεί... έμμεσα. Ο στόχος του δεν θα είναι ο ίδιος ο Peter, αλλά η κοπέλα του , η Gwen Stacy, την οποία και απαγάγει.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Από την πρώτη σελίδα, η ιστορία μας γραπώνει, ως ανυποψίαστους αναγνώστες, από τον γιακά, δίχως να έχει τον παραμικρό σκοπό να τον απελευθερώσει. Το γράψιμο είναι γρήγορο, έντονο και αγχώδες, ενώ το εξαιρετικό σχέδιο υπηρετεί στο μέγιστο βαθμό την επική κλίμακα της ιστορίας Μέχρι να φτάσουμε στην τραγική κατάληξη του πρώτου μέρους, η συναισθηματική φόρτιση έχει χτυπήσει κορυφή. Σε εκείνο το σημείο, ο πόνος του ήρωα, μέσα από τα αξεπέραστα τρία πρώτα panels, της προτελευταίας σελίδας, είναι εξωπραγματικά ισχυρός. Διαπερνά τις σελίδες και είναι ικανός να μας αγγίξει, ανεξάρτητα από τις πόσες φορές μπορεί να έχουμε διαβάσει την συγκεκριμένη ιστορία. Κάθε φορά, θα υπάρχει η -εντελώς παράλογα- αισιόδοξη σκέψη, ότι ίσως το τέλος να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. Η δίψα του Peter για εκδίκηση, γίνεται και δική μας. Όταν όμως αυτή πραγματοποιηθεί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μας αφήνει κενούς. Η Gwen παραμένει νεκρή και για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες του θανάτου της.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Σε αυτό το storyline δεν πρέπει να προστεθεί τίποτα που μπορεί να αλλάξει τις δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να το διαφθείρει. Ο J.M. Straczynski και το editorial της Marvel, δείχνουν να έχουν αντίθετη άποψη. Αποτέλεσμα: το -please insert your own comment here - Sin's Past storyline (AMAZING SPIDER-MAN #509-#514).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαζί με την Gwen, πέθανε και η αθωότητα στα super-hero comics. Από εδώ και πέρα, όσο σημαντικός και να είναι ένας χαρακτήρας για τον πρωταγωνιστή του comic, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ανέγγιχτος από τους κινδύνους, πόσο μάλλον τον θάνατο. Μετά από αυτό το ιστορικό storyline, ο κόσμος των spandex-clad χαρακτήρων άρχισε να αλλάζει προς το σκοτεινότερο.

Παράλληλα, είναι όχι απλά μια από τις καλύτερες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Spider-Man, αλλά συγκαταλέγεται μεταξύ κορυφαίων και σε περίοπτη θέση μάλιστα. Εξαιτίας της αποτυχίας του Spider-Man, να σώσει για ακόμα μια φορά ένα αγαπημένο του πρόσωπο, το βάρος των ενοχών -η κινητήρια δύναμη των πράξεων του- αυξήθηκε. Συνεχίζει να στοιχειώνει writers, κοινό και φυσικά τον ίδιο τον χαρακτήρα, γιατί και όλοι γνωρίζουν το ίδιο: Ότι στην καρδιά των περισσοτέρων, μαζί και του Peter, η Mary Jane έρχεται πάντα δεύτερη.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Σε αυτό το σημείο, ομολογώ ότι κολλάω. Ίσως τα WEBSPINNERS: TALES OF SPIDER-MAN #10 -#12, επειδή στο τελευταίο τεύχος του storyline, ο Spider-Man αποδέχεται την απώλεια του. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις!comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi