Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-10-06
ETHEL AND ERNEST

του Αριστείδη Κώτση

Writer/Artist: Raymond Briggs

First Published: 1998

Format: Original Graphic Novel

Random House

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το ETHEL AND ERNEST είναι η ιστορία των γονιών του Raymond Briggs. Ξεκινά μια Δευτέρα του 1928, όταν και γνωρίζονται και συνεχίζεται μέχρι τον θάνατο τους το 1971. Τους βλέπουμε να αποκτούν το δικό τους σπίτι, με σκοπό να στεγάσουν τα όνειρά τους και να περνούν σχεδόν μισό αιώνα μέσα σε αυτό.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το ETHEL AND ERNEST είναι ένα λιτό αριστούργημα. Δεν αναλώνεται σε λόγια εντυπωσιασμού και οι χαρακτήρες του δεν διαλαλούν με πομπώδεις φράσεις τον έρωτα τους. Αλλοτε γίνονται έρμαια των καιρών στους οποίους βρίσκονται και άλλοτε απλά δυσκολεύονται να τους παρακολουθήσουν και να συμβιβαστούν με τις εξελίξεις. Δεν είναι ιδιαίτερα ευφυείς αλλά ούτε και φαίνεται να επιθυμούν κάτι τέτοιο. Τα απαλά χρώματα και η γλυκιά ηρεμία των εικόνων προσδίδουν στο comic έναν ιδιαίτερο τόνο, που άλλοτε έχει μια ελαφρά ιλαρότητα και άλλοτε μια γλυκιά μελαγχολία. Είναι εντυπωσιακό το πως κατορθώνει να συγκινεί με τρόπο απλό, χωρίς να πέφτει στην παγίδα του να γίνει μελό ή γλυκανάλατο.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το comic είναι περισσότερο μια ακολουθία στιγμιότυπων παρά μια συνεχής ιστορία. Διαβάζοντάς το για πρώτη φορά, ο αναγνώστης νιώθει πως κι άλλα τέτοια στιγμιότυπα θα "χωρούσαν" στο ETHEL AND ERNEST.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν πιστεύετε πως το απόλυτο love story είναι ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ τότε μάλλον το ETHEL AND ERNEST δεν είναι για σας. Δεν πρόκειται να βρείτε σε αυτό ούτε καράβια να βυθίζονται, ούτε μάχες με τα κύματα και ζηλόφθονους εραστές. Για τον γράφοντα το απόλυτο love story είναι δυο άνθρωποι που μοιράζονται τη ζωή τους, γερνούν και πεθαίνουν μαζί. Καμιά φορά οι "συνηθισμένες" ζωές, "καθημερινών" ανθρώπων έχουν περισσότερα να πουν για την ιστορία του κόσμου από οποιοδήποτε ανδραγάθημα ηρώων ή βίο αγίων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το WHEN THE WIND BLOWS (και αυτό του Raymond Briggs), όπου εξιστορείται η ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού (με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους Ethel και Ernest), στην αγγλική επαρχία, κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου.comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi