Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-10-06
MOON KNIGHT #1 (VOL. 2)

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Alan Zelenetz

Artists: Chris Warner & E.R.Cruz

First Published: 1985

Format: first issue (vol.2) of ongoing series,

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Marc Spector εγκαταλείφθηκε στην έρημο από τον μισθοφόρο Bushman για να πεθάνει, επειδή παράκουσε εντολές, αρνούμενος να σκοτώσει δύο αθώους, τη Marlene και τον πατέρα της. Μέσα στον ναό το Khonsu, Αιγυπτίου Θεού του Φεγγαριού και της Εκδίκησης, θα αναγεννηθεί και θα φορέσει το λευκό μανδύα: θα γίνει ο σύγχρονος ιερέας του προστάτη των ζωντανών. Από φονιάς, μισθοφόρος, κι από μισθοφόρος, ήρωας. Μερικά χρόνια αργότερα: η Marlene πείθει τον Marc να εγκαταλείψει την τρέλα των πολλαπλών ταυτοτήτων και τους κινδύνους της νύχτας. Έτσι ο πρώην ήρωας αρχίζει να ζει την καλή ζωή του εκατομμυριούχου και μάλιστα δημοπρατεί το άγαλμα του Khonsu που μέχρι πρότινος κοσμούσε το δωμάτιό του.
Ένας φόνος που περνάει απαρατήρητος από τους ανθρώπους γίνεται αισθητός από τους θεούς και ο Marc Spector αρχίζει να στοιχειώνεται από τη φωνή του θεού του: «η εικόνα παραδίδεται απόψε στο κακό!». Ποιος αγόρασε το άγαλμα του Khonsu και γιατί έφτασε να δολοφονήσει για αυτό; Ποιον εχθρό έχει ο Marc Spector τον οποίο δεν γνωρίζει καν; Στην Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου τον οδηγεί η φωνή, θα βρει την απάντηση και θα του δοθούν τα ιερά άμφια και όπλα του ιερέα, της Γροθιάς του Khonsu. «Ένας άνθρωπος μπορεί να κινήσει τις ψυχές δέκα χιλιάδων». Έτσι ο Marc Spector θα πάει να συναντήσει τον άγνωστο εχθρό του και να ανακτήσει την εικόνα του Khonsu από τα χέρια του σκότους. Ο Moon Knight ξαναγεννιέται!

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ο λόγος που μου αρέσει ο Moon Knight ίσως σας ακουστεί παράδοξος: πάντα τον θεωρούσα τον Batman της Marvel (αν και η νέα σειρά MOON KNIGHT, μάλλον κάπως έτσι τον βλέπει), με το ενδιαφέρον twist της αιγυπτιακής θρησκείας. Ενώ μπορεί να πολεμούσε μέρα ή νύχτα ήταν ντυμένος πάντα στα λευκά, διότι αυτά ήταν τα ιερά άμφια του θεού του, χρησιμοποιώντας boomerang, bolas, μινι-λεπίδες και άλλα συναφή. Εδώ βλέπουμε πού τα απέκτησε όλα αυτά και το comic κάνει μια ωραία σύνδεση του παρελθόντος του χαρακτήρα με τη νέα (τότε) σειρά. Επικές ατάκες που αρέσουν ακριβώς επειδή μπορεί να θεωρηθούν ηρωικά κλισέ και μια αίσθηση πεπρωμένου για τον χαρακτήρα που φέρνει ανατριχίλα. Περαιτέρω, η αμίμητη αισθητική και οι διάλογοι των 80's (που στην προκειμένη περίπτωση σε ορισμένα σημεία θυμίζουν τα παλιά pulp magazines).

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Έχω εμμονή με τη μυθολογία, ιδιαίτερα αυτή που σχετίζεται με άλλες θρησκείες. Αυτό με καθιστά κάπως ευαίσθητο σε στοιχεία που χρησιμοποιούνται at face value και σε υποθέσεις που ίσως εξυπηρετούν τον μύθο του comic, αλλά προσβάλλουν τον «μύθο προελεύσεως». Για παράδειγμα, ο Ανούβις δεν ήταν ο Αιγύπτιος Θεός των Νεκρών, αλλά ο Θεός-Κριτής των Ψυχών και Φύλακας των Πυλών του Κάτω Κόσμου. Επίσης το κεφάλι του δεν είναι τσακάλι, αλλά σκύλος (άσχετα με το τι θεωρεί κανείς πως μοιάζει). Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν είναι Θεός του Κακού, ούτε και έχει οποιαδήποτε έχθρα με τον Khonsu στην αιγυπτιακή μυθολογία. Το όχημα του σεναριογράφου για την εξέλιξη της πλοκής είναι, το λιγότερο, ασταθές αν όχι αβάσιμο. Επίσης, ένας αθάνατος ιερέας ο οποίος μισεί τον σύγχρονο κόσμο αλλά πέρα από αυτό, εκτιμά τις ακτίνες λέιζερ;! Ahem...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα πολύ καλό υπερηρωικό comic, με την προϋπόθεση ότι σας αρέσει ο χαρακτήρας, καθώς και ήρωες σαν κι αυτόν, δίχως (ή σχεδόν δίχως) υπερδυνάμεις. Επίσης αν είστε retro-diggers όπως εγώ και έχετε μια γενικότερη αγάπη για τη δεκαετία αυτή. Καλή συνοχή, έξυπνο revamp, ωραία χρώματα και έξυπνη χρήση των μελανιών και των φωτοσκιάσεων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Προφανώς, η νέα σειρά MOON KNIGHT (με μια μικρή επιφύλαξη μέχρι να δούμε πού ακριβώς το πάνε), BATMAN τίτλοι της ίδιας εποχής καθώς και το storyline από τα WEST COAST AVENGERS #17-23, όπου η ομάδα χάνεται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και ο Moon Knight (ο οποίος εμφανίζεται στο #21) βρίσκει τρόπο να τους βοηθήσει όταν βρίσκει το άγαλμα του Khonsu στην εποχή του Rama-Tut.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi