Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
15-07-06

We're Off To See The Wizard...

Χαίρετε, χαίρετε. 'Αλλη μια εβδομάδα πέρασε, άλλο ένα MARKET WATCH ήρθε. Και μαζί με αυτή, τελείωσε και η πρώτη, δοκιμαστική (έτσι το έβλεπα εγώ τουλάχιστον), περίοδος των MARKET NEWS, τα οποία αν και είχαν κάποια μικροπροβλήματα στην αρχή, ξεπεράστηκαν γρήγορα κι ως φαίνεται, το όλο πράγμα λειτουργεί μια χαρά.

Αυτή τη φορά, στην αγαπημένη σας στήλη, έχουμε διάφορα μικρά, αλλά πικάντικα νέα προς σχολιασμό. Πάμε λοιπόν!

 

Hot Book Of The Week

Νέες σειρές της DC. Δεν ασχολούμαι με το "52", το οποίο, ούτως ή άλλως, πηγαίνει καλά (το ως πότε βέβαια είναι άγνωστο - μιλάμε για ένα weekly ongoing που θα κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο), αλλά με τα νέα ή relaunched projects. Σταθερά σε υψηλά επίπεδα τιμών, και με ένα μόνο variant στο πρώτο τεύχος και μάλιστα μόνο στους major τίτλους, η DC κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών της. Εν αναμονή, λοιπόν, για το σημείο εκείνο όπου θα γίνει η πρώτη αλλαγή πλεύσης, ή η πρώτη αλλαγή των δημιουργικών teams των τίτλων.

 

Greek News

Για πολλούς από εσάς ίσως είναι old news, πλέον, αλλά οφείλω να το αναφέρω: ο Αρκάς πάει PREVIEWS. Μεταφρασμένος στα αγγλικά, ξεκινά με την έκδοση δύο άλμπουμς από τις δύο πιο επιτυχημένες του σειρές. Έχουμε λοιπόν το FLYING STARTS vol.1: "Look dad, I'm flying!" (ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ: "Μπαμπά Πετάω!") και το LIFER vol.1 "Bad Company" (ΙΣΟΒΙΤΗΣ: "Κακές Παρέες"). Οι εκδόσεις γίνονται υπό το όνομα της Cassandra Comics, ενώ η τιμή τους είναι στα $12.90 έκαστο, μία πολύ καλή τιμή για graphic novels. Θα μπορούσε, βέβαια, λόγω του μεγέθους τους, να ήταν στα $7.99 περίπου, αλλά δε γνωρίζω το τελικό αγγλικό format, οπότε και επιφυλάσσομαι.

 

New Ice Age

Η επιστροφή των Παγετώνων σήμανε παράλληλα και την επιστροφή του... E-MAN! Ένας μέτριος τίτλος του -σχετικά- μακρινού παρελθόντος, με αρκετά χαμηλή back issue κίνηση (της τάξεως του "ό,τι πάρεις 100", περίπου) επανακυκλοφορεί από την Digital Webbing! E-MAN: RECHARGED, λοιπόν. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω ένα χριστιανό να μου εξηγήσει... γιατί;;;

 

Reader Power

Πριν από λίγο καιρό, ο γενικός κουμανταδόρος της DC, Dan Di Dio, ανακοίνωσε πως τελικά το MANHUNTER θα συνεχιστεί. Σε αυτή του την απόφαση μεγάλο ρόλο έπαιξε η ένσταση πολλών αναγνωστών αλλά και retailers, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για τη διακοπή του. Καλά το fan base, αλλά οι καταστηματάρχες γιατί σκοτώνονται τόσο; Το MANHUNTER είναι ένα από τα κλασσικά "επιβεβαιώνω τον κανόνα" παραδείγματα στους δείκτες πωλήσεων, όσον αφορά το "One Year Later". Αυτό και το AQUAMAN: SWORD OF ATLANTIS βρίσκονται στις χειρότερες θέσεις των charts, ενώ το relaunch της εταιρίας κατάφερε να τα ξεκολλήσει οριακά, μέχρι να ξαναπέσουν στον πάτο από όπου και ξεκίνησαν. Και για του λόγου το αληθές:

MANHUNTER

04/2005: Manhunter #9 -- 13,603 (- 4.4%)
05/2005: Manhunter #10 -- 13,741 (+ 1.0%)
06/2005: Manhunter #11 -- 14,040 (+ 2.2%)
07/2005: Manhunter #12 -- 13,591 (- 3.2%)
08/2005: Manhunter #13 -- 22,110 (+62.7%)
09/2005: Manhunter #14 -- 17,162 (-22.4%)
10/2005: Manhunter #15 -- 14,345 (-16.4%)
11/2005: Manhunter #16 -- 14,257 (- 0.6%)
12/2005: Manhunter #17 -- 13,615 (- 4.5%)
01/2006: Manhunter #18 -- 13,212 (- 3.0%)
02/2006: Manhunter #19 -- 12,970 (- 1.8%)
03/2006: Manhunter #20 -- 16,090 (+24.1%)
04/2006: Manhunter #21 -- 14,950 (- 7.1%)


Οπότε, ποιός ο λόγος να διαμαρτύρονται οι retailers; Δεν πουλούσαν που δεν πουλούσαν, θέλουν να συνεχίσουν να μην πουλάνε; Πες μας πως εσύ προσωπικά δε θέλεις να κόψεις τον τίτλο, το μετάνιωσες ή σε απείλησε η Wonder Woman και τελείωσε το θέμα.

 

Previews Picks

Ανασκαλεύοντας το PREVIEWS του Ιουλίου, έπεσα επάνω σε δύο περίεργα items. Ας τους ρίξουμε μια ματιά:

- DARKNESS E3 EXCLUSIVE EDITION
Τί έχουμε εδώ; Το παραγοντικό comic series κατευθείαν από το DARKNESS E3 video game. Ένα καινούργιο ongoing series από την Top Cow, το οποίο όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το PREVIEWS, είναι "available in limited copies". What the fuck does that mean??? Μία ongoing σειρά με limited copies, έστω και μόνο στο πρώτο της τεύχος; Πού ξανακούστηκε κάτι τέτοιο; Ωραία, λοιπόν, ας πούμε πως γράφομαι στη σειρά και λόγω... you know, το #1 δεν έρχεται στα χέρια μου. Τί κάνω τότε; Περιμένω τα Wizard World Ohio variant covers; Περιμένω το second printing για να διαβάσω το #1 όταν η σειρά θα έχει φτάσει στο #4; Ή μήπως ψάχνω να το βρω από dealers και ebay, για να το πάρω τελικά στην τριπλάσια τιμή; Και το θέμα είναι το θράσος τους! (Εκτός κι αν εννοούσαν κάτι άλλο, αλλά δεν πάει το μυαλό μου...)

- A.C.T.O.R. RANDOM CGC GRADED COMIC
...και συνεχίζει στο κειμενάκι του PREVIEWS: "from Dynamic Forces back stock". Κάνε το καλό, OK, να βοηθήσουμε στον άγιο σκοπό της A.C.T.O.R., αλλά να έχει και κάποιο νόημα! Γιατί τα ξέρουμε πλέον αυτά τα "random fills" της DF: ό,τι έχει ξεμείνει στο στοκ, ό,τι αραχνασμένο RISING STARS και LIONHEART έχει ξεπέσει, θα είναι παρών! Τί να το κάνω που θα είναι "CGC 9.6 or higher" όταν η αξία του CGC 9.8 του αυτού τεύχους ισούται με το διπλάσιο -maximum- του cover price του;

 

Grey Area

Και περνάμε στην Wizard Entertainment. Στο τεύχος WIZARD του Ιουλίου (#177), όπως και κάθε μήνα, έχουμε τη στήλη με τα 10 Hot Comics. Σε μια άλλη στήλη τώρα, επίσης σταθερά μηνιαία, τη λεγόμενη Movers & Shakers, έχουμε το ακόλουθο μικρό κειμενάκι: "VARIANT HEAVEN: The recent onslaught of variant covers may have u thinking it's 1991 again, but fear not! Loads of hottest books these days are regular editions people just gotta have. For every ALL STAR SUPERMAN variant there's a MARVEL ZOMBIES #1 or STAR WARS: PURGE staring back at you! Believe that!"

Ooookaaaaayyyyy... Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στη στήλη που πρωτοαναφέραμε, τα 10 hot τεύχη του μήνα:


#10- JUSTICE #1 Heroes cover. (Ωραία, ένα regular τεύχος. Πάμε παρακάτω.)

#9- AMAZING SPIDER-MAN #529 (Δεύτερο regular, αλλά εδώ μιλάμε για ένα key issue-σταθμός.)

#8- ALL STAR SUPERMAN #1 Adams Variant (Χμμ... αυτό θα τους ξέφυγε μάλλον.)

#7- STAR WARS: PURGE (Δεν προσέφερε variants το συγκεκριμένο τεύχος, οι Star Wars fans είναι πολλοί, u got the point.)

#6- IRON MAN #7 Hitch variant (Να ένα ακόμη.)

#5- FANTASTIC FOUR #536 (key issue χωρίς variant, και το 2nd printing ανακοινώθηκε αρκετά αργότερα από της εξαντλήσεώς του.)

#4- MOON KNIGHT #1 Sketch variant

#3- TEEN TITANS #34 Benes variant

#2- WOLVERINE: ORIGINS #1 Turner variant

#1- MARVEL ZOMBIES #1 Το οποίο και φυσικά είναι στα top 10 και τόσο ακριβό, αφού κανονικά variants δεν είχε, κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι κι όλοι το έψαχναν.


Φαίνεται, λοιπόν, πως τα regular τεύχη είναι, μάλλον, η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Θέλει το WIZARD να κάνει μια καταμέτρηση τιμών και του πόσο εύκολα πέφτουν αν δεν είναι variants με μεγάλες αναλογίες; Μέσα στην τελευταία πενταετία, μπορεί να βρει 10 τεύχη με regular edition άνω των $10.00; Ούτε καν 5 δε θα βρει στην mainstream αγορα! (Με normal κάτω του $3.99 cover price εννοείται.)

 

Part Deux

Πριν από λίγες ημέρες, παρατήρησα κάτι το περίεργο στην ύλη του WIZARD: όταν γίνεται κάποιο αφιέρωμα, όταν παίρνει κάποια συνέντευξη ή αναλύει ένα εκδοτικό νέο, κυρίως αναφορικά με τα #1 τεύχη, στο 90% των περιπτώσεων η συνοδευτική φωτογραφία του τεύχους είναι το variant cover. Ξεφυλλίζοντας για παράδειγμα το WIZARD #177, θα πέσουμε στα variant covers των CIVIL WAR #1, CIVIL WAR #2, ETERNALS #1, JSA: CLASSIFIED #1, RED SONJA #12, TEEN TITANS #1, NEW AVENGERS #1, SUPERGIRL #1 και MOON KNIGHT #1. Το ακόμα χειρότερο όμως είναι, πως όταν αναφέρεται κάποιος χαρακτήρας, σχεδιαστής ή whoever related με κάποιο comic, η εικόνα του χαρακτήρα που θα χρησιμοποιηθεί θα προέρχεται από το variant! Ειδικά αυτό το NEW AVENGERS #1 McNiven variant και το 1:25 ETERNALS #1 το βλέπεις κολάζ παντού! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της γκρίζας διαφήμισης τότε τί είναι; Γι' αυτό λοιπόν, κύριε Purdin, αφήστε κατά μέρος την προπαγάνδα των "ακριβών" normal issues, γιατί μόνο αυτό δεν ισχύει!

 

Diamond and Marvel Tales

Θα παρουσιάσω απλά τα δύο νέα που ακολουθούν, με μοναδική δική μου κριτική το επιλεγμένο boldάρισμα.

- Από τις 22 Μαρτίου, το εβδομαδιαίο First Look της Marvel Comics ανανεώνεται, και προσφέρει στους retailers στο flyer package του εκτός από κάποιες πληροφορίες για τους upcoming τίτλους της και έναν κατάλογο με item codes, τιμές και sneak peeks. Το όλο αυτό promotional και διαφημιστικό πακέτο της εταιρίας έχει ένα net cost της τάξεως των $10.00 την εβδομάδα.

- Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, τα promotional banners της Free Comic Book Day είναι διαθέσιμα. (Διαβάζω ανακοίνωση της Diamond που ήρθε στην Ελλάδα πριν από μία βδομάδα περίπου και αναφέρεται στον περασμένο Μάιο!) Τα banners είναι πολύχρωμα με ωραίο design, αποκλειστικά για το 2006 (κι αυτό είναι πλέον απαγορευτικό δηλαδή για τα ελληνικά comic stores) και κοστίζουν $90.00 έκαστο. Επαναλαμβάνω: Το banner που διαφημίζει το Free Comic Book Day, τα τεύχη δηλαδή που δίνονται δωρεάν στους αναγνώστες ενώ οι retailers τα πληρώνουν (έστω και σε πολύ χαμηλές τιμές) για να τα παραγγείλουν, κοστίζει ενενήντα δολάρια.

 

And Now... Something Completely Different

Next week guys, μαζί με την ανάλυση των πωλήσεων της Diamond.

 market watch archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi