Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
29-07-06

Slow Week...

Χαίρετε αναγνώστες μου και αυτή την εβδομάδα. H αγαπημένη σας στήλη, ξανά στις επάλξεις, σε νέες περιπέτειες και τα λοιπά. This week έχουμε περισσότερο fun news, μια και το San Diego Comic Con δεν επέτρεψε την ομαλή διακίνηση ιδεών στην αγορά, έχοντας όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω στο πρόγραμμα του convention. Ας ξεκινήσουμε, όμως.


Hot Book Of The Week

Για την ακρίβεια, "hot label of the week". Η ετικέτα FUTURAMA πήρε και πάλι τα πάνω της τις τελευταίες ημέρες, χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο. Και λέγοντας ετικέτα, εννοώ φυσικά όχι μόνο τα comics της Bongo, αλλά και ό,τι related υπάρχει τριγύρω. Ας αναπτύξουμε μία μικρή λίστα για να πάρετε μια γεύση:

FUTURAMA comics (Bongo)
Το πρώτο τεύχος παίζει γύρω στα $12.00, με τα #2-8 στα $6.00. Μεγαλύτερη αίσθηση κάνει το #8, ως GIANT SIZE X-MEN #1 parody. Αν θέλετε να τα πάρετε σε set, θα πρέπει να τα σκάσετε χοντρά, μια και ένα lot #1-20 στοιχίζει γύρω στα $70.00.

FUTURAMA/SIMPSONS: CRISIS
Δύο limited series έχουν βγει έως τώρα, με το πρώτο να βρίσκεται στις 15 λίρες, και το δεύτερο στις 5.

FUTURAMA UK magazines
10 λίρες το τεύχος, ανεξαρτήτου αρίθμησης. Είτε το #1, είτε το #33, το δεκάλιρο δεν το αποφεύγεις.

FUTURAMA dvd's
Από 20 έως 30 λίρες η σαιζόν, με τις πιο πρόσφατες, σε μεγαλύτερη ζήτηση.

FUTURAMA action figures
Τα πρώτα action figures έχουν ξεπεράσει τα $15.00 each, με εξαιρέσεις εκείνα του διάσημου ρομπότ, Bender. Και εδώ έχουμε τις "εκρήξεις": το πρώτο "απλό" action figure του Bender πωλείται στα $40.00, ενώ τα San Diego exclusive και Wizard World variant figures μπορεί να φτάσουν και τα $80.00! Την τιμητική τους σε αυτές τις υψηλές κατηγορίες έχουν ο Bender 5'' και ο Bender Chef, μία ειδική έκδοση του ήρωα που είχε κάνει πάταγο από την εμφάνισή της, χάρη στην ποδιά chef που φορούσε, στην οποία αναγραφόταν η φράση "kill all humans".

 

Stolen Art

Όπως, πιθανώς, θα πληροφορηθήκατε στα News του COMICDOM (και πιο αναλυτικά, χθες στα Market News), είχαμε και φέτος κρούσμα κλοπής στο SDCC. Αυτή τη φορά, εκλάπη original art του George Pratt, από το WOLVERINE: NETSUKE #1, ένα πολύ ωραίο έγχρωμο spash page με λάδι, μελάνι και ακουαρέλες. Είναι κρίμα να εμφανίζονται τέτοια περιστατικά, ειδικά όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο comic convention της Αμερικής. Κι επίσης, είναι κατ' εμέ, ηλιθιότητα να κλέβεις ένα έργο Τέχνης, όταν εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να το κάνεις τίποτε άλλο εκτός από το να το έχεις κρυμμένο! Ποιός θα το αγοράσει μετά από τις -λογικά τεράστιες- διαστάσεις που παίρνει ένα τέτοιο νέο; Πώς να το κρεμάσεις στον τοίχο σου; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τη λογική...

Αυτό λοιπόν είναι το κλεμμένο κομμάτι, αν το πετύχετε πουθενά στείλτε μου ένα email να ενημερώσω τις αρμόδιες αρχές.

 

The Professionals

Σήμερα έχουμε ένα λειτουργικό ebay tip. Ας υποθέσουμε πως είστε στο ebay και ψάχνετε να βρείτε... κάτι. Το μάτι σας πέφτει σε μία δημοπρασία που έχει χαμηλή αρχική τιμή, και σίγουρα δε θέλετε να τη χάσετε. Ελέγχετε όλα τα τριγύρω στοιχεία (feedback πωλητή, ταχυδρομικά τέλη, το αν στέλνει εκτός USA κ.λπ.) και καταλήγετε πως αξίζει τον κόπο. Παρατηρείτε τότε, πως η εν λόγω δημοπρασία έχει reserve price, ένα προαπαιτούμενο χρηματικό όριο δηλαδή, κάτω του οποίου το αντικείμενο δεν πωλείται σε bidder. Τί κάνετε συνήθως; Βάζετε ένα δικό σας όριο, maximum bid, κι ελπίζετε πως θα είναι μεγαλύτερο του ορίου του seller. Αν όχι, ξαναδοκιμάζετε.

Τα πράγματα γίνονται κάπως πιο "απλά" πλέον: το ebay έχει ένα δικό του όριο, στο όριο του seller. Με άλλα λόγια, ο δημοπράτης δεν μπορεί να βάλει reserve price κατώτερο των 50. 50 δολλαρίων, 50 Ευρώ, 50 λιρών ή Γιέν, ό,τι νόμισμα εν ολίγοις αντιστοιχεί στο ebay site όπου και έχει ανεβάσει το auction.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια τέτοια περίπτωση, μην δοκιμάσετε να βάλετε ένα $30.00 maximum bid ελπίζοντας να ικανοποιεί τον πωλητή! Εδώ δεν ικανοποιεί το ίδιο το ebay καλά-καλά! Από 50 και πάνω λοιπόν! ΠΕΝΗΝΤΑ! Ναι, το ξέρω πως το καταλάβατε, αλλά γενικά ο κόσμος δεν ακούει ή δε διαβάζει 'η ξεχνάει εύκολα! Πόσες και πόσες φορές έχω τύχει σε περιπτώσεις, όπου ο seller αναφέρει με μεγάλα 24άρια κόκκινα γράμματα στη δημοπρασία του "RESERVE PRICE IS $120.00" και τελικά κλείνει με 12 bids, και $82.00! Ποιός ο λόγος να χτυπήσεις αν δεν διατίθεσαι να δώσεις ούτε το κατώτατο όριο; Λες να σε κοροϊδεύει ο seller των 4.765 θετικών feedbacks, με 99,9% positive και Silver Power Seller badge;

 

Original Art News

Πρόσφατα, πουλήθηκε ένα original NEW AVENGERS cover. Σπάνια περίπτωση δημοπρασίας, όχι μόνο λόγω πρόσφατου τεύχους αλλά επίσης, γιατί στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο NEW AVENGERS #10, Sal Buscema 1/10 Variant! Δε νομίζω να έχω ξαναδεί σε auction κάτι παρόμοιο, ένα variant cover δηλαδή από major Marvel τίτλο και μάλιστα από έναν legendary δημιουργό σαν τον Sal! Η τελική τιμή, δυστυχώς (ή ευτυχώς αν κυνηγάτε τέτοια κομμάτια), έφτασε μόλις τα $399.95, με μόνο ένα χτύπημα!

 

Disappointment

Πριν από λίγες ημέρες, ήρθε η είδηση πως η Speakeasy κλείνει οριστικά. Το θέμα δεν είναι το νέο αυτό καθαυτό, όλοι λίγο-πολύ περιμέναμε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που πατήθηκε το pause σε όλους τους τίτλους της εταιρίας ένεκα οικονομικών δυσχερειών, αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη.

Το "γαμώτο" της όλης υπόθεσης είναι, όταν βλέπεις κάποιους ανθρώπους όπως τον Adam Fortier, που αγαπούν τα comics και σέβονται τους δημιουργούς, φίλους ή υπαλλήλους τους, να έχουν αυτή την κατάληξη. Μειωμένες πωλήσεις, δισταγμός των retailers να παραγγείλουν comics μικρών εταιριών, αλλά και η ατυχής συμφωνία της Speakeasy με την Ardustry Entertainment, που σύμφωνα με τον Fortier, τους κορόιδεψε, σε ένα χρονικό σημείο όπου η εταιρία του είχε ανάγκη από τα συμφωνηθέντα χρήματα, είναι οι βασικότεροι λόγοι που ανάγκασαν την Speakeasy να βάλει λουκέτο. Όχι κηρύσσοντας πτώχευση, κάτι ανέντιμο, όπως πολύ σωστά και ο ίδιος ο Fortier υπογραμμίζει, αλλά έχοντας καλύψει όλα σχεδόν τα χρέη της εκδοτικής. Ειλικρινά, είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη, και μάλιστα, ακόμη περισσότερο όταν ακούω τη σκληρή πραγματικότητα από το στόμα του ίδιου του Adam:

"I know why consumers and retailers don't support small publishers Retailers and consumers only support publishers who show solidness. But publishers need that support to get solid. If a multi-millionaire like [CrossGen Founder] Mark Alessi couldn't afford to float all his projects, how could mere mortals survive? I hate to say it because I've loved comics for a long time, but I just don't think it's a healthy place to be right now."

 

Variant Watch

Ακολουθείτε το CIVIL WAR της Marvel; Αγοράζετε όλα τα tie-ins, και όοοολα τα εξώφυλλα; Πόσο τοις 100 βέβαιος είστε γι' αυτό; Ναι, σωστά το μαντέψατε, υπάρχουν και variant covers που δεν τα φέρνει το comicshop της γειτονιάς σας, γιατί πολύ απλά δεν διατίθενται μέσω PREVIEWS! Λέγονται "Aspen Exclsives" και θα τα βρείτε μόνο online, σε τιμές αρκετά τσουχτερές! Έως τώρα έχουμε δύο και αναμένεται συνέχεια:

CIVIL WAR #1 ASPEN Exclusive Variant


CIVIL WAR: X-MEN #1 ASPEN Exclusive Variant

 

And Now... Something Completely Different

Το σημερινό installment μας, έχει σα γενική θεματολογία την τηλεόραση. Την τηλεόραση ως μέσο ψυχαγωγίας, εν γένει, αλλά και ως μέσο παραγωγής τζογαδόρων εν... όχι εν γένει. Αλλά ας συγκεκριμενοποιήσουμε...

Σήμερα, δε θα μιλήσουμε για όλα εκείνα τα παιχνίδια των 090-, που κυκλοφορούν νόμιμα στα διάφορα κανάλια. Θα μιλήσουμε για ένα τζόγο ακόμη πιο νόμιμο, τις ιπποδρομίες. Όχι πως έχω πρόβλημα με τα άλογα και τους πράσινους οπαδούς τους. Κανένα. Έχω όμως πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, με το επίπεδο σεβασμού που μου δείχνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα: Το TV Μακεδονία το γνωρίζετε. Κανάλι από την Σαλονίκη, με τις καλύτερες ξένες σειρές που παίζουν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, από FUTURAMA, SIMPSONS και FAMILY GUY, μέχρι κάποιες από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών όπως... anyway, ας μην ξεφεύγουμε. Κάθε μέρα, λοιπόν, το TV Μακεδονία, τα απογεύματα, έχει ένα πρόγραμμα με τέτοιες εκπομπές. Το οποίο όμως, μέρα παρά μέρα, εδώ και κάποια χρόνια, διακόπτεται κάθε 20λεπτο για τις live ιπποδρομίες. Τέλος πάντων, κάρβουνο να γίνει, μια ιπποδρομία δεν κρατάει και πολύ, άντε 3-4 λεπτά, μαζί με την προετοιμασία των αλόγων. Το κατάπιαμε. Το συνηθίσαμε. Το παραβλέψαμε. Όμως, ΞΑΦΝΙΚΑ, ο τηλεοπτικός χρόνος άρχισε να αλλάζει! Κάθομαι τις προάλλες να δω μία σειρούλα κι εγώ σαν άνθρωπος, να σου η 7η ιπποδρομία. "Ε, καλά, δεν πειράζει," λέω εγώ, "τα μάθαμε πια, θα το υποστούμε".

Έλα όμως που η 7η ιπποδρομία ξεκινούσε σε 7 λεπτά! Οπότε είχαμε λίγο χρόνο να δούμε τα άλογα να τρώνε σανό, τους αναβάτες να ανταλλάσουν σανό με τα άλογα, τα άλογα να βουρτσίζουν τους αναβάτες και τον παρουσιαστή -ναι, έχουμε και παρουσιαστή τώρα- να αναλύει την φυσική κατάσταση αλόγων, αναβατών, οπαδών, φιλάθλων και της αγελάδας του Αρναούτογλου. Περνάνε τα ρημαδιασμένα τα 7 λεπτά, επιτέλους, γίνεται η ιπποδρομία. "Ωραία, πάει κι αυτό. Θα πετάξει και κάνα-δυο στατιστικά και θα δούμε το FUTURAMA". Τα στατιστικά, όμως, έγιναν τρία, τέσσερα, πέντε, δέκα, είχε περάσει συνολικά ένα 20λεπτο κι ακόμη δεν είχαν τελειώσει! Τί σκατά κάνουν στα πρακτορεία όλης της χώρας, που τους έχουν επιβάλλει πλέον το ιπποδρομιακό στοίχημα; Αυτοί να μη φάνε ψωμάκι; Και τελειώνουν τα γαμημένα τα στατιστικά επιτέλους, κι εκεί που η αγανάχτηση έχει φτάσει στο ζενίθ, ακούγεται η φράση: "Ας περάσουμε στην 6η ιπποδρομία στις 7/6/2006, να δούμε ένα συγκριτικό τεστ για την Αστραπή"

FLASHBACK!!!

Έχουν και flashback!!! Αν είναι δυνατόν! Σε ποιον να το πω και να το πιστέψει;

Ανακεφαλαιώνουμε, λοιπόν: Κάθε απόγευμα, μπορείτε να απολαύσετε ένα δίωρο ιπποδρομιών που διακόπτεται από διαφημίσεις και previews από ξένες σειρές που δεν προλαβαίνουν να παιχτούν, στο TV Μακεδονία.

ΔΕΝ μπορείτε να βλέπετε πλέον τα τηλεοπτικά παιχνίδια, Πόκερ και Βελάκια, στο Κανάλι 9, στη βραδυνή, μετά τις 23:00, ζώνη, γιατί τα έκοψε το ΕΣΡ.

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi