Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
09-08-05

PREVIEWS Picks - August 2005

Αυγουστιάτικο PREVIEWS Picks με guest τον συνεργάτη του COMICDOM -ειδικό επί θεμάτων αγορών και συλλεκτικότητας- Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη. Μαζί θα ξεφυλλίσουμε τον κατάλογο παραγγελιών και θα μιλήσουμε για τις νέες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή μας. Το ενδιαφέρον (τουλάχιστον για μένα - ελπίζω και για σας) είναι ότι με το Σπύρο προσεγγίζουμε αρκετά διαφορετικά το ζήτημα της "συλλεκτικότητας". Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, αδιαφορώ παντελώς για την αξία που μπορεί να πάρει ένα τεύχος σε αντίθεση με τον ΣΕΑ που θα μπορούσε να πει κανείς ότι "αυτή είναι η δουλειά του".

 

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Welcome Σπύρος. Γενικά, πως το είδες αυτό το PREVIEWS από πλευράς όγκου νέων πραγμάτων;

Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης: Hello Ηλίας. Μπαίνουμε κατευθείαν στο ζουμί βλέπω! Αρκετά ενδιαφέρον το καινούριο PREVIEWS, τόσο από πλευράς investment όσο και από αναγνωστικής. Δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αυτά τα δύο, αλλά κάτι θα κάνουμε.

CONAN AND THE DEMONS OF KHITAI #1 (Dark Horse Comics, page 18)
ΗΚ: Φαίνεται πως ούτε ο ήρωας του Howard γλιτώνει από την τρέλα για οτιδήποτε προέρχεται από την ανατολική κουλτούρα. Συμπαθητικό το preview art, αλλά δεν ψήνομαι...

ΣΕΑ: Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι για το εξώφυλλο! Ο Pat Lee δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους art, τον έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με TRANSFORMERS stuff. Ο Conan άλλωστε δεν έχει πλέον το μεγάλο κοινό που θέλουμε να πιστεύουμε...

ΗΚ: Διαφωνώ ως προς αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Conan fanatics, απλά δεν αγοράζουν πλέον τις related εκδόσεις με την ίδια θέρμη που το έκαναν παλιότερα.

EDEN VOLUME 1: IT'S AN ENDLESS WORLD! TPB (Dark Horse Comics, page 34)
ΣΕΑ: No Manga for me, thank you! Πολύ τρεντιά έχει γίνει τελευταία όλο αυτό το "φαινόμενο" στην Ελλάδα αλλά δεν τσιμπαω. Μπορεί να πουλάει έξω, εμένα όμως δεν με αγγίζει.

ΗΚ: Καταρχάς θεωρώ ότι μια και αυτή την περίοδο έχω κουραστεί από το αδιέξοδο των υπερηρωικών, είναι ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσω καινούρια πράγματα. Και παρότι έχω αρκετές επιφυλάξεις για το manga genre και το hype που το ακολουθεί, το εξώφυλλο του EDEN με εντυπωσίασε, όπως επίσης μου φάνηκε ενδιαφέρον και το σενάριο: Η ανθρωπότητα φτάνει στα όρια της εξαφάνισης εξαιτίας ενός ιού που σκληραίνει το δέρμα και διαλύει τα εσωτερικά όργανα. Sounds promising!

ΣΕΑ: Sounds like IDW's HOUSE OF M.

ΗΚ: We are at Dark Horse though...

INFINITE CRISIS #1 (DC Comics, page 71)
ΗΚ: Το mega storyline που μπορεί να αποτελέσει τη σωτηρία των υπερηρωικών από την επανάλληψη και την ένδεια ιδεών. Φυσικά θα το παραγγείλω, όπως εξάλλου έκανα και με τα related projects που προηγήθηκαν.

ΣΕΑ: Μία λέξη: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Προσωπικά θεωρώ το CRISIS καταπληκτικό, κι αυτό το mini series το περίμενα πώς και πώς! Να υπογραμμίσω τη σπουδαίοτητά του σε όποιον θέλει να θεωρείται DC fan, καθώς και ότι έχει δύο εξώφυλλα. Εννοείται φυσικά ότι αυτό είναι το pick μου για τον μήνα.

ΗΚ: Μην ακούτε τον "έμπορα"! Επενδύστε στην καλή ιστορία. Οι πιθανότητες να σας απογοητεύσει είναι σαφώς λιγότερες από το value που ορίζει η προσφορά και η ζήτηση.

ΣΕΑ: Αυτά είναι για τους συλλέκτες Ηλία, μην ασχολείσαι εσύ. Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω μέσα από τη στήλη σου και τα tie-ins του μήνα, γιατί σε πολλά μαγαζιά παρατηρείται το φαινόμενο "αν αυτό είναι CRISIS, το ΘΕΛΩ!" -αλλά εφόσον δεν ξέρεις να διαβάζεις το PREVIEWS, δε θα το βρεις, τουλάχιστον σε cover price! Έχουμε και λέμε λοιπόν: BATMAN #646, NIGHTWING #113, ROBIN #143, SUPERMAN #222, ADVENTURES OF SUPERMAN #645, AQUAMAN #35, BIRDS OF PREY #87, FIRESTORM #18, JSA #78, OUTSIDERS #29, WONDER WOMAN #222 και φυσικά τα JLA #120-121 που μετά το τέλος του "Crisis Of Conscience" μας βάζει κατευθείαν στο CRISIS με το 2-part "World Without A Justice League" storyline.

CAPTAIN ATOM: ARMAGEDDON #1 (DC Comics/Wildstorm, page 99)
ΣΕΑ: Wildstorm and DC universes merge some more! Μετά τον Majestic, ο Captain Atom περνά στην άλλη όχθη. Για να δούμε... εγώ μια φορά θα το δοκιμάσω... (two covers)

ΗΚ: Couldn't care less about this shit! Next...

THE ORIGINALS SC (DC Comics/Vertigo, page 118)
ΗΚ: Οι μισοί γνωστοί μου το χαρακτηρίζουν masterpiece και οι άλλοι μισοί crap. Με την κυκλοφορία αυτού του softcover είναι η ευκαιρία όσων δεν το έχουμε διαβάσει να αποκτήσουμε ιδία γνώμη.

ΣΕΑ: Count me στους "άλλοι μισοί." Neeeext... Επίτρεψέ μου Ηλία, να κάνω εδώ μία παρένθεση για λίγο γέλιο: page 122, BATMAN BEGINS: CAMOUFLAGE BATMOBILE. Θα περιμένω να βγάλουν και το "BATMOBILE ΡΕΟ" για στρατόκαβλους να τα πάρω σετάκι!

DAWN VOL.1 LUCIFER'S HALO TPB (Image Comics, page 141)
ΣΕΑ: Για όσους δεν έχουν τα πανάκριβα πλέον τεύχη, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσουν το συγκεκριμένο αριστούργημα του J.M. Linsner! Και φυσικά, το SUPPLEMENTAL BOOK TPB σε reprint, άλλη μία ευκαιρία για να αποκτήσετε κάτι το οποίο στην original μορφή του πιάνει τα $70.00.

ΗΚ: Για να το λες εσύ...

V.I.C.E #1 (Image/Top Cow, page 166)
ΗΚ: Αυτό που με χαλάει με τα comics της Top Cow είναι ότι μπορείς να καταλάβεις από ποια εταιρία προέρχονται ακόμα και από το preview art. Κι αυτό -κατ' εμέ- δεν ειναι καλό.

ΣΕΑ: Λογικό, μια και μιλάμε κυρίως για "μαθητές" των Silvestri και Turner. Καλό ή κακό, είναι υποκειμενική άποψη. Ούτε κι εγώ πεθαίνω, αλλά συνήθως τα σενάρια διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Υπο σκέψη.

ΗΚ: Μαθητές ενός πρώην καλού σχεδιαστή που έκανε την τέχνη του μανιέρα και ενός άλλου σχεδιαστή που φτιάχνει όλες τις ηρωίδες στα πρότυπα του Ντιτρού. Όσο για τα σενάρια; Διαφέρουν μεταξύ τους όσο και η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση. Minor differences, minor interest.

ΣΕΑ: Γνωρίζεις καλά, πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορούν να είναι μπαλαντέρ για το 80% των σημερινών καλλιτεχνών. Όσο για το σχολιάκι σου για τα σενάρια της Top Cow... ξέρω ότι δεν έχεις ασχοληθεί και τόοοοσο με αυτά!

ΗΚ: Κι ευχαριστώ το γούστο μου για αυτό.

FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN #1 (Marvel Comics,page M7)
ΣΕΑ: Το "The Other" αρχίζει και... who fucking cares? Η απογοήτευση η ίδια ήταν τα preview stories - "major (my ass) events", οπότε μακριά. Όσο για την υποτιθέμενη μελλοντική αξία του, αυτό που θα πιάσει καλά λεφτά θα είναι το Dynamic Forces Signed (ή κάτι παρόμοιο).

ΗΚ: Ας μην ήταν το δίδυμο Peter David-Mike Wieringo και δεν θα ασχολούμουν καν.

MARVEL MONSTERS LINE
MONSTERS ON THE PROWL, DEVIL DINOSAUR, FIN FANG 4, WHERE MONSTERS DWELL, OFFICIAL HANDBOOK OF THE MARVEL UNIVERSE: HORROR 2005 (Marvel Comics,pages M47-51)
ΗΚ: OK, υπάρχουν στα credits μεταξύ άλλων τα ονόματα των Steve Niles, Peter David, Eric Powell και Keith Giffen. OK, υπάρχει ένα έντονο golden age feeling στο νέο αυτό line. Παρ' όλα αυτά η εμπιστοσύνη μου στη Marvel έχει κλονιστεί σε τέτοιο βαθμό, που εν προκειμένω δεν με χαλάει να περιμένω τα paperbacks (και φυσικά να ακούσω και κανα-δυο γνώμες φίλων που θα τα παραγγείλουν). Στο τελευταίο να υπολογίζω σε σένα;

ΣΕΑ: Γιατί όχι; Μιλάμε για κάτι διαφορετικό (ή καλύτερα, "διαφορετικό" για τους νέους αναγνώστες κυρίως) από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Marvel. Θα δοκιμασω κάποια... Α, και φυσικά όχι το HANDBOOK!

THE BOOK OF THE LOST SOULS #1 (Marvel Comics/Icon,page M67)
ΗΚ: Όσο βέβαιος είμαι για το ότι θα μου αρέσει -όπως πάντα- το σχέδιο της Colleen Doran, τόσες αμφιβολίες έχω για το σενάριο του Straczynski που μας υποβάλλει σε διαρκή "σκωτσέζικα ντους" με την αυξομειούμενη ποιότητα των έργων του. I'll take the risk και το πολύ-πολύ να το σταματήσω.

ΣΕΑ: Straczynski και Bendis, οι στηλοβάτες της Marvel... Από εκεί να καταλάβεις... Και μετά απορούν γιατί δεν πάνε καλά τελευταία!

THE CRYPT OF HORROR VOL.1 TPB (AC Comics, page 201)
ΗΚ: Μία συλλογή από reprints κλασικών horror πριν και μετά την επιβολή του Comics Code. Ανάμεσα στις δουλειές που περιέχονται συναντάμε και τα ονόματα των Steve Ditko και Dick Ayers! Δύσκολα προσπερνάει κανείς μία τέτοια κυκλοφορία.

ΣΕΑ: Διαβάστε τα και αναζητήστε τα originals... ΣΕΑ says so!

RED SONJA #5 (DYNAMITE ENTERTAINMENT, page 257)
ΣΕΑ: Απλά μια παρατήρηση: "Όποιος retailer παραγείλει τον ίδιο αριθμό τευχών με αυτά που είχε παραγγείλει από το το #2, θα λάβει ένα RRP Edition του #5". ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΘΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ INCENTIVE RRP ΜΕ ΜΟΝΟ 2 ΤΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ #5; Κάποιο λάκο έχει η φάβα... (όχι πως θα τα δούμε ποτέ εν Ελλάδι βέβαια...)

OPTIC NERVE- 10TH ANNIVERSARY PACK (Drawn & Quarterly, page 277)
ΗΚ: Reprints των 7 πρώτων τευχών του OPTIC NERVE, με special print από τον Adrian Tomine για τα δέκα χρόνια του εξαίρετου αυτού comic. Αυτή είναι η ευκαιρία να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα από τα σπουδαιότερα εναλλακτικά comics των τελευταίων ετών. Δύσκολα θα ονόμαζα κάτι άλλο pick of the month.

ΣΕΑ: Το 32 STORIES το βρήκα απαίσιο, για τα σκουπίδια πραγματικά, οπότε καταλαβαίνεις την άποψή μου γι αυτό το "celebrating Mr. Tomine"...

ΗΚ: ...είπε ο άνθρωπος που θεωρεί συγγραφικά αριστουργήματα τα βυζιά και τον κώλο της Dawn. Mη με προκαλείς τώρα!

ΣΕΑ: Είπε ο άνθρωπος που θεωρεί diversity το HOUSE OF M...

DF BATMAN'S GREATEST ADVERSARIES SIGNED PACK (Dynamic Forces, page 282)
ΣΕΑ: Καλή τιμή, καλή επένδυση. Μλάμε για ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ out of print τεύχη, VILLAINS UNITED #1 και DC COUNTDOWN, τα οποία στην απλή τους μορφή στο back issue merket φτάνουν σε ανάλογες τιμές!

R. CRUMB'S KAFKA GN, New Printing (iBooks, page 296)
ΗΚ: Τον Robert Crumb τον ξέρετε, τον Τσέχο συγγραφέα που άλλαξε το ρου της λογοτεχνίας, θέλω να ελπίζω ότι τον ξέρετε. Αν δεν είχατε ιδέα ότι ο πρώτος έκανε comic τη ζωή και το έργο του δεύτερου, παραγγείλτε αυτο το masterpiece σε επανέκδοση. HIGHLY RECOMMENDED!

ΣΕΑ: τον υπερεκτιμημένο Robert Crumb τον ξέρετε, όπως και την κλασσική καραμέλα που πιπιλάνε όλοι οι "διανοούμενοι" comicsόφιλοι στην Ελλάδα χωρίς να έχουν διαβάσει καν ούτε ένα τεύχος του... (δεν εννοώ εσένα Ηλία). Καλός στο είδος του, ο πατέρας των underground comics, αλλά ως εκεί. Δεν είναι για όλα τα γούστα, sorry.

ΗΚ: Είσαι βλάσφημος ρε!

ΣΕΑ: Απλά δεν είμαι με τη "μάζα"...

ΗΚ: Η αξία του έργου του Crumb δεν μειώνεται επειδή είναι το προσφιλές άλλοθι των "wannabe κουλτουριάρηδων" (γεια σου Σακαρίδη με τους αθάνατους χαρακτηρισμούς σου).

TRANSFORMERS #0 (IDW, page 298)
ΣΕΑ: Μόνο 99 cents για το jumping on point για όσους δεν είχαν μέχρι στιγμής μυηθεί στα αντίστοιχα comics.

ΗΚ: Not meant for me. Next, please.

ATTITUDE PRESENTS: ANDY SINGER "NO EXIT" (NBM, page 316)
ΗΚ: Σάτιρα πολιτικής φύσης, από έναν εκ των καλύτερων εναλλακτικών cartoonists των ημερών μας. Για την περίπτωση που ψάχνετε κάτι εντελώς διαφορετικό και άκρως πνευματώδες.

EXTINCTIONERS PRESENTS: ANDOROZONES ONE-SHOT (Shanda Fantasy Arts, page 324)
ΣΕΑ:Μία καλή ευκαιρία για να εντρυφήσετε στο θαυμαστό κόσμο ενός από τα καλύτερα sci-fi furries comics! Η κανονικη σειρά του EXTINCTIONERS είναι καταπληκτική, παραγγείλτε το και θα με θυμηθείτε!

ΗΚ: Οι κανόνες φιλοξενίας απαιτούν να ακούσω τουλάχιστον μία προτροπή σου και μάλλον θα είναι αυτή. Thanks που αποδέχθηκες την πρόσκληση για αυτό το installment, φίλε.

ΣΕΑ: Παρακαλώ σας, ήταν το ίδιο ευχάριστο και για μένα! (Μην περιμένεις βέβαια αντίστοιχη πρόσκληση στο MARKET WATCH, γιατί θα μου το κάνεις μπουρδέλλο με τον tradepaperback-ισμό που σε έχει πιάσει τελευταία!)

 

That's all folks! Το NOIZ θα λείψει για μία εβδομάδα. Ίσα να προλάβει αυτός που το γράφει να ρίξει καμιά βουτιά και να πετάξει το άρρωστο χρώμα του χειμώνα από πάνω του. Ραντεβού σε 15, dudes. Καλά να περνάτε όλοι.

 



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi