Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
23-08-05

On/Off


ΟΝ το ότι ο Brian Michael Bendis επέκτεινε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τη Marvel. ON γιατί ο διαφορετικός τρόπος αφήγησης, δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και κακός. ON γιατί παρά τα λάθη του, οι ιστορίες του είναι εμπνευσμένες και οι χαρακτήρες εξελίσσονται (αν κάποιοι χαλιούνται με τον τρόπο που εξελίσσονται, αυτή είναι άλλη κουβέντα). ΟΝ γιατί έχει πλάκα να νευριάζεις το Σακαρίδη με το ζήτημα Bendis.

ΟΝ ο ερχομός του Graham Masterton στην Αθήνα από τη Jemma Press. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο πολυβραβευμένος συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου θα βρίσκεται στην Καλλιθέα κι εμένα προσωπικά ο δείκτης αντικειμενικότητάς μου για το γεγονός πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αφενός γιατί ο Λευτέρης Σταυριανός του Jemma είναι πάντα στο πλευρό αυτής της θεότρελης ιστορίας που λέγεται COMICDOM, αφετέρου γιατί τουλάχιστον δύο βιβλία του Masterton (συγκεκριμένα τα Ο Παρίας και Ο ʼρχοντας του Ψεύδους) συγκαταλέγονται ανάμεσα στις αγαπημένες μου ιστορίες τρόμου.

ΟΝ-OFF, ειλικρινά δεν ξέρω που να κατατάξω τα συγκεκριμένα γενέθλια. Πέντε χρόνια ζωής κλείνει το Ultimate Line της Marvel (μιλάμε δηλαδή για 1/2 δεκαετίας) και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είδαμε καλά comics, λιγότερο καλά comics, ακόμα και κακά comics. Αυτό που δεν είδαμε είναι γενναίες κινήσεις. Αμφιβάλλω για το αν μπορούν τα δύο universes να συνυπάρχουν για πολύ ακόμα χωρίς να επέλθει η απόλυτη σύγχιση στο κοινό. Πόσο μάλλον όταν το original universe έχει σοβαρότατα προβλήματα continuity. Φαντάζεστε την έκταση του προβλήματος μετά από 5 ακόμα χρόνια και καμιά ντουζίνα crossovers ανάμεσα στα lines; Ή για γέλια ή για κλάματα.

OFF η αναβολή του COMICFEST που ήρθε να χαλάσει λίγο το κλίμα κινητικότητας που έπαιζε τον τελευταίο καιρό στην εγχώρια σκηνή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή και διοργανωτή του COMICFEST, ʼνδρεα Πεφάνη, η αποχώρηση ενός σημαντικού σπόνσορα καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του μέσα στο Σεπτέμβριο και όπως είπε, η εκδήλωση μετατίθεται για το Μάιο του 2006. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ευωδοθούν οι προσπάθειες του Αντρέα ώστε να γίνει τελικά το δεύτερο COMICFEST, έστω και τρία χρόνια μετά το πρώτο. Θα είναι μία εξαίρετη τονωτική ένεση για την ελληνική comic book community.

ΟFF η εμμονή της Marvel με τον Moon Knight. Πώς μπορεί αλήθεια να είναι ΤΟΣΟ σημαντική η επιστροφή ενός δευτεροκλασσάτου ήρωα, με ανύπαρκτο fan base και μηδαμινό impact στο Marvel Universe; Για αυτόν τον τίτλο μονομαχούν οι editors στη Marvel και γιατί άραγε ο Axel Alonso αισθάνεται υπερήφανος για τη "νίκη" του; Έχω την υπόνοια ότι εκεί στη Marvel δυο λαλούν και τρεις χορεύουν σε τέτοιου τύπου θέματα. Ή μπορεί πάλι απλά, αυτή να είναι και η εντύπωση του "απ' έξω".

OFF το ALL STAR BATMAN & ROBIN. Γιατί αν δεν υπήρχε το όνομα του Frank Miller ως συγγραφέα, κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτό το comic γράφτηκε από κάποιον που θαυμάζει τον Brian Michael Bendis (για τους λάθους λόγους), χωρίς όμως να έχει και το ταλέντο του. OFF γιατί είναι ιεροσυλία να λες ότι αυτή η ιστορία εκτυλίσσεται στο universe του DARK KNIGHT RETURNS. Ότι εκτυλλίσεται σε άλλο σύμπαν, αυτό είναι βέβαιο: Μιλούσαμε όμως για το σύμπαν του decompression, της προχειρότητας και της έλλειψης έμπνευσης;

OFF το γεγονός ότι βρίσκομαι ακόμα σε mood διακοπών. OFF γιατί τώρα που είναι σειρά του Σακαρίδη να φύγει για διακοπές και όλο το βάρος του site πέφτει πάνω μου, εγώ ακόμα ξυπνάω μέσα στη σκηνή μου, κάνω νοητές βουτιές, παραπονιέμαι για τα μεταλλαγμένα κουνούπια του camp και... Αγαπητέ μπες γρήγορα στο κλίμα γιατί μετά την παρούσα εξομολόγηση, όλοι όσοι μπαίνουν σε αυτό το site θα ξέρουν πως κάθε μαλακία που θα γίνει θα έχει την "υπογραφή" σου.



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi