Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
06-09-05

PREVIEWS Picks - September 2005

 

PREVIEWS PICKS αυτή τη φορά με guest τον Γιάννη Κουρουμπακάλη, webmaster του COMICDOM και επειδή για άλλη μία φορά η στήλη μου ανεβαίνει καθυστερημένη, δεν θα σας κουράσω με πολλές φιλολογίες και χαιρετούρες. Μπαίνουμε κατ' ευθείαν στο ψητό και εύχομαι να ανακαλύψετε μαζί μας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για την παραγγελία σας.


SEXY CHIX TPB (Dark Horse Comics - page 31)
Hλίας Kατιρτζιγιανόγλου: Ανθολογία comics από γυναίκες δημιουργούς ανάμεσα στις οποίες και η Colleen Doran (Α DISTANT SOIL), η Jill Thompson (SCARY GODMOTHER), η Gail Simone (BIRDS OF PREY) και η Roberta Gregory (BITCHY BITCH). Αν και εμένα ο τίτλος women cartoonists μου λέει ό,τι και το men cartoonists: Τίποτα! O λόγος λοιπόν που το παραγγέλνω είναι γιατί μου αρέσουν τουλάχιστον τρεις από τις δημιουργούς που συμμετέχουν και είμαι περίεργος να δω τι παίζει με τις υπόλοιπες (κυρίως αυτές που δεν ξέρω).
Γιάννης Κουρουμπακάλης: Αν έχω περίσευμα στο budget μου το ξανασυζητάμε, γιατί ούτως ή άλλως υπάρχουν πολλά πράγματα υποψήφια για παραγγελία.

ALL-STAR SUPERMAN #1 (DC Comics - page 63)
ΓΚ: Δοκιμάσαμε το ALL STAR BATMAN το οποίο εγώ το βρήκα μετριότατο, για να μην πω και τίποτα χειρότερο. Είχαμε δοκιμάσει και το Superman του Azzarello και Lee το οποίο με εξαίρεση κάνα δύο τεύχη ήταν για τρελούς. Τελικά αυτά τα All-Star είναι κάτι σαν Elseworlds; (τα Μarvel Knights της DC;), δεν ξέρω τέλος πάντων...
Για να μην αδικήσω τους Morrison και Quitely θα κάνω μια προσπάθεια. Και για να λέμε την αλήθεια ο Quitely δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, ο άνθρωπος είναι θεός! Από την άλλη ο Morrison, ναι ταλεντάρα, κάτι όμως πρέπει να παίζει με τα ψυχοτροπικά (χάπια) του τώρα τελευταία, αν και το WE3 ήταν καταπληκτικό. Χμμμ... άρχισα να ακούγομαι περίεργος οπότε ας σταματήσω.
ΗΚ: Μήπως δεν είσαι εσύ ο περίεργος, αλλά είναι περίεργη η ίδια η κατάσταση; Οι καλοί δημιουργοί δεν αποτελούν πλέον εγγύηση, αυτό είναι αλήθεια. Και να συμφωνήσω για το ALL STAR BATMAN πως ήταν τρελή μετριότητα, καθώς και τα υπόλοιπα ότι δεν ήταν και πολύ καλά. Έλα όμως που ανάμεσα στις μαλακίες ο Morrison γράφει και κανα αξιόλογο comic! Κι επειδή δεν θέλω να το χάσω, τρώω στη μάπα και τα υπόλοιπα.

JONAH HEX #1 (DC Comics - page 73)
ΓΚ: OK, τον «ήρωα» δεν τον γνωρίζω από προηγούμενες εμφανίσεις του, αλλαααα... σκληρό ουέστερν, Gray και Palmiotti στο τιμόνι, ο εκπληκτικός Luke Ross στο σχέδιο, εξώφυλλο Frank Quitely και ένα φανταστικό preview μέσα στο PREVIEWS με έχει σχεδόν πείσει. Να το τσεκάρετε οπωσδήποτε.
HK: Eγώ πάλι δεν ψήνομαι. Ούτε το preview με εντυπωσίασε, ούτε η υπόθεση μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ίσως να φταίει κιόλας ότι προτιμώ Western τύπου THE WILD BUNCH, παρά αυτά με τους μισθοφόρους εκδικητές. Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι και το εξώφυλλο το Quitely είναι το κάτι άλλο και το σχέδιο δείχνει promising. Μάλλον όμως με βλέπω να το δανείζομαι από σένα, παρά να το παραγγέλνω.

SEVEN SOLDIERS: THE BULLETEER #1 (DC Comics - page 82) και SEVEN SOLDIERS: FRANKENSTEIN #1 (DC Comics - page 83)
ΗΚ: Όλοι ξέρουμε τι είναι το SEVEN SOLDIERS, αυτή λοιπόν η αναφορά έχει νόημα μόνο ως υπενθύμιση σε αυτούς που θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν θα ξεχάσει ο retailer να τα προσθέσει στη παραγγελία τους.
ΓΚ: Ακριβώς. Για να μην σας ξεφύγουν όπως ξεφυλλίζετε το PREVIEWS ή θεωρήσετε πως το Friendly Neighborhood Comic Store σας θα σας τους κρατήσει αυτόματα μιας και πήρατε όλους του προηγούμενους. Όσοι διαβάζετε Seven Soldiers ξέρετε τι να περιμένετε, όσοι πάλι όχι μάλλον είναι λίγο αργά να ξεκινήσετε οπότε καλύτερα να περιμένετε για τα TPB.

DANGER GIRL: BACK IN BLACK #1 (DC Comics/Wildstorm - page 99)
ΓΚ: Θα το κάνω όσο απλά το κάνει και το PREVIEW: Μια ολοκαίνουργια περιπέτεια DANGER GIRL γεμάτη δράση και περιπέτεια (ok, ok και πολύ eye candy για τα αγοράκια). Εδώ που τα λέμε το εξώφυλλο είναι αμαρτία. Όσοι γουστάρουν τις ηρωίδες του τίτλου νομίζω πως δεν πρέπει να το προσπεράσουν. Την συγκεκριμένη ιστορία την γράφει ο συν-δημιουργός του τίτλου, Andy Hartnell, και την σχεδιάζει ένα νέο ταλέντο που ακούει στο όνομα Nick Bradshaw (δεν έχω δει ποτέ άλλη δουλειά του, και δεν είμαι σίγουρος αν έχει κιόλας) ενώ τουλάχιστον το πρώτο εξώφυλλο είναι του γνωστού σε όλους μας J. Scott Campbell. Μηχανές, συμμορίες, κατασκοπεία, μαύρη μαγεία και sexy θηλυκά...όσοι την βρίσκετε με τα παραπάνω have a go.
HK: Κι αν τη βρίσκει κάποιος με τα παραπάνω και δεν τη βρίσκει με το σχέδιο του Campbell και της "σχολής" του; Μάλλον θα πρέπει να ψάξω αλλού για αντίστοιχα καλή προσφορά!

SMAX TPB (DC Comics/Wildstorm - page 103)
ΓΚ: Όπως ξεφύλλιζα το PREVIEWS έπεσε το μάτι μου σε αυτό το διαμάντι. Το SMAX είναι ένα limited series πέντε τευχών το οποίο έλεγε μια φανταστική ιστορία (φανταστική as in fantasy) για τον Jeff Smax, έναν από τους χαρακτήρες του Alan Moore στο TOP TEN. Γραμμένο και αυτό από τον Moore και σχεδιασμένο από τον Zander Cannon, έναν από τους βασικούς σχεδιαστές του TOP TEN, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιοδήποτε αγαπάει το fantasy, τον χαβαλέ, το πνευματώδες χιούμορ και γενικότερα το ιδιαίτερο γράψιμο του Moore. Και μην ανησυχείτε αν δεν έχετε διαβάσει TOP TEN, γιατί και εγώ όταν το πήρα δεν τα είχα διαβάσει ακόμη, και δεν είχα κανένα πρόβλημα να ακολουθήσω την ιστορία, η οποία είναι -κατά μια χαζή έννοια- ένα fantasy TOP TEN. Ένα πολύ καλό comic και επειδή ξέρω Ηλία ότι δεν το έχεις...να το ΠΑΡΕΙΣ!
ΗΚ: Βασικά χαίρομαι που υπάρχουν στις εταιρίες και κάποιοι που σκέφτονται εμάς τους tradepaperback-άδες. Το έχω προσθέσει ήδη στη λίστα μου bro, thanks for the recomendation!

DMZ #1 (DC Comics/Vertigo - page 106)
ΗΚ: Τί είπαμε ότι σημαίνει DMZ;
ΓΚ: DMZ = De Militarized Zone. Το preview πραγματικά με εντυπωσίασε. Κάπου στο κοντινό μέλλον σε μια εμπόλεμη ζώνη μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας αρχάριος φωτορεπόρτερ προσπαθεί να επιβιώσει σε μια αποστολή η οποία δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε. Πολύ δυνατό concept όπου κάτω από το imprint της Vertigo και στα χέρια του ταλαντούχου Brian Wood μπορεί να μας δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Αξίζει την προσοχή μας.
ΗΚ: Λάτρεψα το DEMO και πλέον είμαι αποφασισμένος να παρακολουθώ τα σενάρια του Brian Wood. Το preview που είναι δημοσιευμένο στον κατάλογο, "τα σπάει" κανονικά, οπότε και εγώ το συστήνω χωρίς πολλά λόγια. Εξάλλου, αυτό είναι το δικό μου PICK OF THE MONTH.

ROCK' N 'ROLL (Image Comics - page 136)
ΓΚ: Στην αρχή με έπιασε ο τίτλος. Μετά είδα ότι είναι one-shot (συνεπώς όχι μεγάλο ρίσκο). Τέλος είδα το preview art στη διπλανή σελίδα... ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ!! Όπως διάβασα στο Newsarama... είναι μια ιστορία για ένα αγοράκι που γνωρίζει ένα κοριτσάκι, το αγοράκι χάνει το κοριτσάκι, το κοριτσάκι πάει για θυσία στο όνομα κάποιας ανείπωτης οντότητας και το αγοράκι προσπαθεί να την σώσει. Δεν με χαλάει καθόλου...απλά και μόνο για να το ξεφυλλίζω θα το πάρω.
HK: Κι εγώ αν το αγόραζα, θα το έκανα ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Από ότι θυμάμαι όμως έχω σημειώσει αρκετά πράγματα πιο κάτω, συνεπώς...

DOWN #1 (Image Comics/Top Cow - page 169)
ΓΚ: Και κάτι άσχετο αλλά μιας και είμαστε στην Top Cow...ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ PREVIEWS!? Για να καταλάβεις τι ακριβώς δείχνει η κάθε σελίδα θέλει απίστευτη προσπάθεια.
ΗΚ: Αστα να πάνε, είναι οι δύσκολες στο μάτι σελίδες του PREVIEWS. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο comic το ξεχωρίσαμε κι οι δύο. Και για μένα μέτρησε τόσο το όνομα του Ellis -παρότι κάνει κι αυτός τα στραβοπατήματά του τελευταία, πχ, το JACK CROSS ήταν ψιλομούφα- όσο φυσικά μέτρησε και το γαμάτο story...
ΓΚ: Mαφία, διαφθορά και διακίνηση ναρκωτικών είναι πάντα καλό θέμα. Στο προκείμενο που ένας μπάτσος της δίωξης ναρκωτικών αλλάζει πλευρά και γίνεται ο αρχηγός την μεγαλύτερης μαφίας διακίνησης ναρκωτικών και μια δεύτερη μπάτσος στέλνεται να τον βγάλει από κει μέσα - ζωντανό η νεκρό, μου κάνει πολύ καλή φάση. Ιδίως όταν τίθεται το ερώτημα αν αυτή θα αντέξει στους πειρασμούς που ενέδωσε ο πρώτος...Όπως και να'χει, θα μάθουμε σε μερικούς μήνες.

BOOKS OF DOOM #1 (Marvel Comics - page M27)
ΓΚ: Ο Ed Brubacker θα γράψει ένα από τους all time super villains της ιστορίας των comics. Συγκεκριμένα θα μελετήσει και θα αναπτύξει τον χαρακτήρα του Victor von Doom από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που έγινε ηγέτης της Latveria. Σε συνδυασμό με το σχέδιο του Pablo Raimondi το όλο project είναι promising, ίσως και λίγο παραπάνω. Αν και ο Brubacker είναι φανταστικός crime writer πιστεύω οι σκοτεινές πτυχές της ζωής αυτής της πολύπλοκης προσωπικότητας που είναι ο Doom θα του δώσει την ευκαιρία να πει μια καλή ιστορία. Σίγουρα θα το δοκιμάσω μιας και η Marvel μας έχει απογοητεύσει υπερβολικά τώρα τελευταία, μήπως και ξελασπώσει.
HK: Κάθε μήνα κόβω από το budget που έχω για τη Marvel και αυτό το μήνα έχω ήδη σημειώσει πολλά της εταιρίας. Οπότε το συγκεκριμένο, μάλλον θα είναι από αυτά που θα μείνουν εκτός στην παραγγελία μου.

DECIMATION: HOUSE OF M - THE DAY AFTER (Marvel Comics - page M33)
HK: Ακόμα δεν έχει τελειώσει το HOUSE OF M για να δούμε αν στο τέλος θα κλαίμε από τα γέλια ή θα λέμε "respect" και να σου τα πρώτα aftermath... Προσωπικά έχω θετικά vibes για αυτό το comic. (Όταν δεν με πιάνει ο σκεπτικισμός για τη γερασμένη γραφή του Claremont).
ΓΚ: Το τεύχος αυτό το αναφέρω απλά και μόνο επειδή σηματοδοτεί το τέλος του House of M. Τώρα καλό είναι αυτό, κακό, ας κρίνει ο καθείς για τον εαυτό του. Κατά τα άλλα, όποιοι πήρατε το House of M, ακόμα και αν δεν σας ξετρέλανε, ε... δε λέει να μην έχετε το φινάλε, σωστά; (και καλά...)

X-FACTOR #1 (Marvel Comics - page M61)
ΓΚ: Ο τίτλος που έχει αναστατώσει περισσότερο από όλους τους true Marvel fans. Ο Peter David γράφει ξανά το X-FACTOR. Εγώ προσωπικά δεν έχω διαβάσει αυτά τα «μαγικά» τεύχη, αλλά έχω ακούσει τόσο καλά λόγια που αυτός ο τίτλος είναι no-miss αυτό τον μήνα. Γενικά επικρατεί πολύ hype και στο διαδύκτυο και όλοι τον περιμένουν πως και πως. Κάτι όπως στο νέο ξεκίνημα των Runaways, των οποίων και πάλι δεν είχα διαβάσει το πρώτο run αλλά αυτό ως τώρα είναι φανταστικό, σε μεγαλύτερο όμως νομίζω βαθμό. Αν γουστάρετε X-things ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.
HK: Και τώρα, η άποψη κάποιου που έχει διαβάσει τα πρώτα X-FACTOR του David: Γιάννη και λοιποί πρωτάρηδες στη φάση David-X-Factor, πηγαίνετε τώρα στη σελίδα M89 και αγοράστε το trade με τα πέντε πρώτα τεύχη! Και μετά ξαναγυρίστε εδώ και σημειώστε ΚΑΙ το καινούριο X-FACTOR. Ελπίζω μόνο αυτό το run του να είναι τόσο διασκεδαστικό, ζωντανό και πρωτοποριακό, όσο και το πρώτο του.

X-MΕΝ: DEADLY GENESIS #1 (Marvel Comics - page M63)
ΓΚ: X-men μπλα, μπλα... τρομερό μυστικό του Xavier από το παρελθόν... μπλα, μπλα θα τα γ.......ει όλα μπλα, μπλα. Δυσπιστία. Ναι. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τα συναισθήματα όλων των (σοβαρών) X-Fans όταν βλέπουν τέτοια διαφημιστικά κόλπα. Μην με πάρετε στραβά, μπορεί και να γ...ει το story. Είμαι σίγουρος πως ο Brubacker θα μας δώσει κάτι ικανοποιητικό, και το σχέδιο του Hairsine είναι καταπληκτικό. Τι θα έχουμε στο τέλος; Αλλη μια μέτρια X-men ιστορία, της οποίας η μετριότητα θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ικανότητα των δημιουργών να διατηρούν ένα ικανοποιητικό στάνταρντ στις δουλειές τους όσο και σκατά να είναι το project που τους δίνουν τα editorial teams των μεγάλων εταιριών ή το κοσμοϊστορικό storyline για το οποίο όπως γράφει μέσα στο PREVIEWS εμείς οι X-fans θα μιλάμε και θα το θυμόμαστε για χρόνια. Μήπως όταν θα το θυμάμαι αυτό θα είναι του στυλ... «ρε μ.......α Ηλία, θυμάσαι εκείνη την π.......α πριν από μερικά χρόνια, πως το λέγανε Deadly...κάτι τεσπά». Ελπίζω να κάνω λάθος και να τα σπάει, γιατί η Marvel με έχει φέρει στα όρια μου και ήδη έχουν φάει κλότσο πολλοί τίτλοι και αν συνεχίσει έτσι θα ακολουθήσουν και πολλοί ακόμη. (κοίτα ποιος μιλάει ε, το κορόιδο που έχει αναφέρει ήδη 4 τίτλους της Marvel. Για εσάς το κάνω βρε...λέμε τώρα).
HK: Από την πρώτη στιγμή που διάβασα την υπόθεση, μου έσκασε η σκέψη ότι πρόκειται να μάθουμε πως ο Xavier είχε μία προηγούμενη ομάδα X-Men πριν τους original που σκοτώθηκαν όλοι! Και αν κρίνω από το γεγονός ότι διάβασα και αλλού στο Internet αυτή τη θεωρία, προβλέπεται να πέσει τρελό γέλιο! You know... όπως σαπουνόπερες!

ALAN MOORE SPELLS IT OUT (Airwave Comics - page 213)
HK: Don't have enough money for interview stuff... Για πες όμως μία και το προτείνεις, περί τίνος πρόκειται;
ΓΚ: Είναι μια συνέντευξη που είχε κάνει ο Bill Baker στον Alan Moore σχετικά με την καριέρα του και τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και δημιουργεί. Πιστεύω ένα πολύ καλό κομμάτι για κάθε aspiring writer - όχι τόσο για να αντιγράψει κάποιος φυσικά, αλλά για να προβληματιστεί και να ικανοποιήσει την περιέργειά του.
ΗΚ: Ενδιαφέρον ακούγεται but still.... don't have enough money for interview stuff!

FIVE FISTS OF SCIENCE gn (AIT/Planet Lar - page 213)
ΓΚ: Οι Mark Twain, Nikola Tesla, J.P. Morgan και Thomas Edison στο 1899. Οι δύο πρώτοι αποφασίζουν να σώσουν τον κόσμο και οι δύο τελευταίοι θα τους σταθούν εμπόδιο. Τεχνολογία και μαγεία αναμειγμένα, μαύρες τέχνες και τα πνεύματα της επιστήμης θα συγκρουστούν για να αποφασιστεί η μοίρα της ανθρώπινης ψυχής. Όλα αυτά σε 120 έγχρωμες σελίδες και με καταπληκτικό -αν και μικρό- preview στην σελίδα 214. Να του ρίξετε μια ματιά οπωσδήποτε.
HK: Εμένα πάλι γιατί μου θυμίζει LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN; Πάρτο εσύ και περιμένω κριτικές!

WARREN ELLIS' APPARAT Vol. 1 TPB (Avatar Press - page 240)
HK: Απλά μια αναφορά για αυτό το item για να μην σας διαφύγει. Πάντα σε περίπτωση που δεν πήρατε τα one shots...
ΓΚ: Αν δεν έχετε τα τευχάκια, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσετε τα 4 αυτοτελή APPARAT του Warren Ellis σε TPB. 112 ασπρόμαυρες σελίδες comic-μαγείας για 15 ευρώ περίπου. Μέσα στην συλλογή περιλαμβάνεται και μια 10σέλιδη έκθεση του Ellis σχετικά με την δημιουργία αυτής της σειράς.

10 ONE-SHOT (Boom! Studios - page 246)
ΗΚ: "Σκότωσε για να μην σε σκοτώσουν". αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο του one-shot που έχει γράψει ο Keith Giffen και αφορά ένα περίεργο παιχνίδι θανάτου όπου κάθε ένας από τους συμμετέχοντες έχει στη διάθεσή του 10 σφαίρες και ένα όπλο για να σκοτώσει τους υπόλοιπους 9 ή να σκοτωθεί από αυτούς. Sounds promising...

RED SONJA: GOES EAST (Dynamite Entertainment - page 256)
ΓΚ: Και πάλι ένα friendly reminder από εμένα για τους φίλους της κοκκινομάλας πολεμίστριας. Ένα one shot ανατολικής κουλτούρας από τον συγγραφέα Ron Marz που πρόσφατα μας έδωσε το πολύ όμορφο Samurai: Heaven and Earth. Σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για το συγκεκριμένο concept.

BLACK HARVEST #1 (Devil's Due Publishing - page 267)
ΓΚ: «Ένα φαινόμενο που τραβάει τους UFO enthusiasts στην μικρή πόλη Jericho του Texas θα φέρει μαζί του και την 19χρονη Zaya Vahn, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και 3 χρόνια. Φανερά τραυματισμένη από την εμπειρία της φαίνεται να κουβαλάει μαζί της και πολλά μυστικά για την μικρή αλλά μυστηριώδη Jericho».
Καθόλου άσχημο concept αλλά κάτι δεν μου κάθεται με το σχέδιο. Δεν ξέρω τι...παρόλα αυτά πρόκειται για ένα limited series των 6 τευχών, με 32 σελίδες το κάθε ένα τεύχος και περίπου 4 ευρώ κόστος. Η μικρή πόλη με το μεγάλο μυστικό...μου κάνει και κάτι από OUT THERE της Cliffhanger, ίσως γι΄ αυτό να με ψιλοχαλάει. Ποιος ξέρει...

ΗΚ: Εμένα οι φόβοι μου δεν αφορούν το concept, αλλά το ίδιο το σχέδιο που μου φαίνεται πολύ hip'n'trendy για να υποστηρίξει αυτού του είδους το story.

GEORGE PEREZ, STORYTELLER: THE FIRST 30 YEARS HC (Dynamic Forces - page 277)
ΓΚ: Απλά και μόνο για τους οπαδούς του George Perez. 200 σελίδες με υλικό και μια συνέντευξη που καλύπτει όλη την καριέρα του. Μην το χάσετε.
HK: Από τα interview books και τις αφιερωματικές εκδόσεις, πάντα θα προτιμώ τα ίδια τα comics. Δεν ξέρω βέβαια αν θα έλεγα το ίδιο σε περίπτωση που ήμουν από τους μεγαλύτερους fans του Perez, οπότε καλύπτομαι από το διαχωρισμό που έκανε ο Γιάννης.

NIGHT FISHER GN (Fantagraphics - page 281)
ΓΚ: Ένα κοινωνικού χαρακτήρα Graphic Novel. Μπορώ να πω πως τα γουστάρω αφάνταστα. Πρόσφατα διάβασα το Tricked το οποίο ήταν και αυτό σε αυτό το στυλάκι (εντελώς διαφορετική ιστορία βέβαια) το οποίο επίσης με εντυπωσίασε. Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από τον συγγραφέα όσον αφορά την χρονική περίοδο που αναπτύσσει τους χαρακτήρες του -προς το τέλος του σχολείου. Η εποχή που δοκιμάζονται οι παιδικές φιλίες, η εποχή που παίρνουμε μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μας. Αποφάσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον μας, τις παρέες μας και τους κύκλους που θα κινηθούμε στη ζωή μας. Σίγουρα κάτι που δεν αξίζει να προσπεράσουμε.
ΗΚ: Όντως η εποχή προς το τέλος του σχολείου είναι εκείνη που δοκιμάζονται οι παιδικές φιλίες και που παίρνουμε μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μας, στην περίπτωση όμως του NIGHT FISHER ήταν το σχέδιο και όχι τόσο η υπόθεση που μου τράβηξε την προσοχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα λείπει από την παραγγελία μου.

SMOKE TPB (IDW Publishing - page 292)
ΗΚ: Αγοράστε το! Παραγγείλτε το! Μην το χάσετε, παρά μόνο αν έχετε τα τεύχη. Το SMOKE είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών.
ΓΚ: Όσοι από εσάς δεν είχατε την τύχη να αγοράσετε τα prestige format τεύχη του Smoke μια μοναδική ευκαιρία να μαζέψετε μια καταπληκτική ιστορία. Θα συμφωνήσω κι εγώ: μην το χάσετε! Χαλαρά αυτό είναι το δικό μου PICK OF THE MONTH (αν και έχω τα τευχάκια).

THE MAZE AGENCY #1 (IDW Publishing - page 293)
ΓΚ: Αλλο ένα revamp μιας σειράς των 80's από την IDW. Ο Mike W. Barr (CAMELOT 3000), συγγραφέας και δημιουργός της σειράς, μας εξιστορεί περιπέτειες μυστηρίου, δράσης και ρομαντισμού με πρωταγωνιστές έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και ένα πολέμιο του εγκλήματος. Σίγουρα κάτι που πρέπει να τσεκάρουμε.
HK: Τόσο ο Barr ως συγγραφέας όσο και ο Adam Hughes ως σχεδιαστής είναι από τους αγαπημένους μου, δεν αποκλείεται λοιπόν -παρά την πρώτη αρνητική αντίδραση που είχα όταν μου το υπέδειξες, τελικά να το παραγγείλω.

CHICANOS #1 (IDW Publishing - page 296)
ΓΚ: Αλλη μια ευρωπαϊκή δουλειά βρίσκει το δρόμο της για την Αμερικάνικη αγορά. Αυτή τη φορά από δύο πολύ γνωστά ονόματα στο Αμερικάνικο κοινό, τους Carlos Trillo και Eduardo Risso (100 BULLETS). Μια ιστορία που αφορά μια Μεξικανή ντετέκτιβ η οποία κυνηγάει την τύχη της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και το concept δεν μπορώ να πω πως με τρελαίνει η υπόσχεση που δίνουν τα δύο ονόματα στο εξώφυλλο είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να δοκιμάσω το πρώτο τεύχος.
ΗΚ: Trillo και Risso είναι ένα από τα πιο προσφιλή μου δίδυμα στο χώρο των comics. Σκέφτομαι όμως μήπως να περίμενα την paperback έκδοση... (you can't teach an old dog, new tricks)

NARWAIN PREVIEW και HORRORAMA VOL.1 GN (Narwain Publishing - page 307)
ΗΚ: Αλλη μία νέα εκδοτική κάνει την εμφάνισή της και αν δεν ξέρετε τί να περιμένετε, περάστε μία βόλτα απ΄την ιστοσελίδα της Narwain Publishing όπου υπάρχουν αρκετά previews και μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τα ηχεία του υπολογιστή σας πριν μπείτε...Τί τη θέλουν τη μουσική στο site τους κομιξάδες άνθρωποι; (και δη αυτό το χαζό chill out που παίζει στο repeat). Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, τα previews που είδα εκεί μου φάνηκαν από απλώς καλά ως εξαιρετικά, συνεπώς σκέφτομαι να παραγγείλω το teaser αφού έχει μόνο 2,50 δολάρια και φυσικά να "τσιμπήσω" και την πολλά υποσχόμενη ανθολογία τρόμου HORRORAMA. Ας ελπίσουμε μόνο να μην επαναληφθεί η ιστορία με την CrossGen και να έχει η Narwain την ίδια τύχη...

LOCAL #1 (Oni Press - page 312)
ΓΚ: Ενας ακόμα τίτλος από τον Brian Wood (μετά το DMZ) για αυτόν το μήνα. 12 αυτοτελή τεύχη που αφορούν 12 διαφορετικά άτομα σε 12 διαφορετικές πολιτείες. Κάθε ένα από αυτά τα άτομα έρχεται αντιμέτωπο με κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά όχι μόνο την ζωή του, αλλά και την ζωή των κοντινών ανθρώπων του, ίσως και της κοινότητας στην οποία ζει. Πως ο κάθε ένας τους αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις, ποιες αποφάσεις παίρνει και που τον οδηγούν αυτές; Αλλος ένα τίτλος που φαίνεται να έχει κάτι να πει αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα...και έχει μαζευτεί και τόσο πράγμα και ακόμα δεν τελειώσαμε...εσύ τι λες;
ΗΚ: Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ τον τελευταίο χρόνο μιλάω για το DEMO και γενικά κάνω χαρές όταν βλέπω ότι ο Wood είναι πολυγραφότατος. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω την επανάληψη του αυτοτελούς ιστορίας, με τους διαφορετικούς χαρακτήρες, στους διαφορετικούς τόπους διαμονής. Ναι, η σύλληψη, μου κάνει πολλές ομοιότητες με το DEMO και ΝΑΙ θα το παραγγείλω γιατί ακόμα κι αν είναι κάτι σε Vol.2 της προαναφερθείσας σειράς, αυτό δεν σημαίνει και ότι το LOCAL δεν θα είναι καλό comic!

JUDGE DREDD: TOTAL WAR TPB (Rebellion - page 314)
ΓΚ: Αλλη μια απλή αναφορά από εμένα, αυτή την φορά για τους φίλους του «περίφημου» δικαστή Dredd. Αν και δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο storyline, από την περιγραφή στο PREVIEWS φαίνεται ενδιαφέρον ενώ ο συγγραφέας είναι ο John Wagner. Τίποτα κακό σε ένα κλασικό comic για όλους εσάς που τα παραπάνω σας «trendίζουν» ή σας φαίνονται ξενέρωτα...

BUTTERNUTSQUASH #1 (Speakeasy Comics - page 319)
ΗΚ: O Ramon είναι connοisseur του καπουτσίνο και η αγάπη του για τις γυναίκες επισκιάζεται μόνο από την αποτυχία του με αυτές! Καλό tag line και για να είμαι ειλικρινής χαίρομαι που στην μετα-slacker εποχή βγαίνουν ακόμα comics (και ταινίες και μουσικές) με πρωταγωνιστές χαμένα κορμιά, με ανύπαρκτες κοινωνικές δεξιότητες. Το BUTTERNUTSQUASH μπορείτε να το δείτε στην online μορφή του αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του http://www.butternutsquash.net/ και να διαμορφώσετε ιδίαν γνώμη.
ΓΚ: Not bad at all. Δεν το είχα προσέξει, τώρα όμως θα του ρίξω σίγουρα μια ματιά.

SURROGATES #1 (Top Shelf Productions - page 354)
ΓΚ: Offered again λέει η περιγραφή του συγκεκριμένου comic. Και γιατί το αναφέρω εδώ; Γιατί ο φίλος και συνεργάτης Γιάννης Αγαπίου είχε πει μερικά πολύ καλά λόγια για αυτόν τον τίτλο οπότε μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε αυτό το 5 part limited series. Αυτή είναι και η τελευταία πρόταση από την πλευρά μου.

WALLY'S WORLD SC (Vanguard Productions - page 360)
ΗΚ: Κι αυτή είναι η τελευταία πρόταση από μένα, η βιογραφία του Wally Wood, του πρώτου cartoonist που ανέδειξε το περιοδικό MAD ως αστέρα βεληνεκούς και τον άνθρωπο που ενέπνευσε μεγάλους ανεξάρτητους όπως ο Robert Crumb και ο Art Spiegelman.
ΓΚ: Με αυτά και με αυτά κλείσαμε και αυτό το μήνα. Αντε να αποφασίσω τι θα αγοράσω αυτό τον μήνα γιατί είμαι way off budget. Αν έχετε εσείς εκεί έξω καμία καλή πρόταση ρίξτε κάνα e-mail (με τρώει ο κώλος μου). See you around...

ΗΚ: Αυτά κι από μένα. Ευχαριστώ και το Γιάννη για την κουβεντούλα και εμείς τα λέμε την άλλη εβδομάδα με NOIZ listmania. Να στε όλοι καλά.



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi