Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
07-06-05

Fortnight

Καλώς ήλθατε στο 2ο installment του NOIZ Fortnight, το οποίο βγαίνει με μία εβδομάδα καθυστέρηση, λόγω της φυσικής παρουσίας μου στο Συνέδριο και της νοητής παρουσίας μου εκεί, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

 

June 2005 PREVIEWS Picks

Λίγες οι νέες κυκλοφορίες που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή τη φορά και αρκετές από αυτές είναι ανατυπώσεις. Ξεκινάμε λοιπόν με το...

THE AMERICAN TPB (Dark Horse Comics)
Μόλις τις προάλλες σκεφτόμουν ότι ο Captain America παρά ήταν πάντοτε ατσαλάκωτος και τώρα έρχεται η επανακυκλοφορία του THE AMERICAN, η οποία συλλέγει όλες τις ιστορίες του ήρωα σε 360 σελίδες σε καλή τιμή ( $15 cover price) και με contributors τους Frank Miller, Mike Mignola και Jim Lee (το πιθανότερο βέβαια είναι να έχουν κάνει pin-ups). (page 28)

CONCRETE VOL. 2: HEIGHTS TPB (Dark Horse Comics)
Είναι η καλύτερη δουλειά του Paul Chadwick και είναι ένα από τα καλύτερα comics όλων των εποχών. Αν δεν έχετε τα τεύχη, αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να βρει το CONCRETE μία θέση στη συλλογή σας. (page 31)

FERRO CITY #1(Image Comics)
Έχω μία αμφιβολία σχετικά με το αν έχει να μου πει κάτι, ένα ακόμα pulp detective comic με ενέσεις sci-fi, αλλά η αλήθεια είναι ότι κόλλησα με τα γκρίζα του Jason Armstrong. (page 134)

HANK KETCHAM'S COMPLETE DENNIS THE MENACE 1951-1952 (Fantagraphics)
624 σελίδες που καλύπτουν τα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του θρυλικού strip. Θέλετε κι άλλους λόγους; (page 284)

IDENTITY CRISIS HC (DC Comics)
Για όσους δεν πήραν τα τεύχη και παράλληλα δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία του softcover. (page 69)

JUSTICE #1 (DC Comics)
Τρεις από τους δημιουργούς της τριλογίας EARTH X/UNIVERSE X/PARADISE X, ενώνουν πάλι τις δυνάμεις τους για να πάνε λίγο πιο κάτω την πολυσυζητημένη ωρίμανση των αρχετυπικών ηρώων της DC. Το καλό είναι ότι ο Alex Ross κάνει μόνο μελάνια και εξώφυλλα, γιατί διαφορετικά αυτή θα ήταν η πιο στατική ωρίμανση ever! (page 76)

MARVEL VISIONAIRIES: CHRIS CLAREMONT HC (Marvel Comics)
Βλέποντας με πόσους και ποιους μεγάλους σχεδιαστές έχει συνεργαστεί ο Claremont, με πιάνει πονοκέφαλος. John Byrne, Frank Miller, Bill Sienkiewicz, Barry Windsor-Smith, Art Adams, Alan Davis... Προσωπικά έχω τα περισσότερα από τα τεύχη που παρουσιάζονται εδώ (DAREDEVIL #102, MARVEL PREMIERE #11, IRON FIST #14, UNCANNY X-MEN #137, #153, #205, #268 & Annual #10, WOLVERINE #3 κλπ.) και δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται να βγάζουμε visionaires για τον Jack Kirby και τον Chris Claremont. Θεωρούμε ότι είναι ιδίου μεγέθους; (page M77)

NEW RECRUITS TPB (Dark Horse Comics)
Ευκαιρία για τα νέα ταλέντα να αναδειχθούν, ευκαιρία για μας να γνωρίσουμε μέρος της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών και ένα μεγάλο μπράβο στη Dark Horse που έκανε την πρωτοβουλία πράξη. (page 31)

SHOCKING GUN TALES #1 (Cellar Door Publishing)
Διαφορετικοί δημιουργοί, σε διαφορετικές ιστορίες με κοινό άξονα τα όπλα. Sounds interesting... (page 252)

TEEN TITANS #27 (DC Comics)
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΤΕ ΤΟ
Για λόγους που αδυνατώ να φανταστώ ο Rob -είμαι ο χειρότερος διάσημος σχεδιαστής- Liefeld επιλέχθηκε για guest artist στη σειρά. Υπόσχομαι πως όταν φύγει θα σας ενημερώσω. (page 86)

V FOR VENDETTA NEW EDITION HC (DC Comics/Vertigo)
Νομίζω πως τα comics αναφοράς δεν χρειάζονται παρουσίαση. Απλά σας εφιστώ την προσοχή σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη το comic (page 119)

WATCHMEN: THE ABSOLUTE EDITION HC (DC Comics)
Ως άνωθεν. (page 94)

 

Comic Book Present
Αυτή την περίοδο στα stands το...

BATMAN: THE GREATEST STORIES EVER TOLD TPB

Writer/Artists: Sal Amendola, Vin Amendola
Writers: Devin Grayson, Bill Finger, Mark Millar, Mike W. Barr, Frank Robbins, Steve Englehart, Denny O'Neil
Artists: Paul Neary, Neal Adams, Steve Yeowell, Frank Miller, Charles Paris, Sheldon Moldoff, Bob Kane, Steve Mitchell, Dick Giordano, Marshall Rogers, Alan Davis, Roger Robinson, Lew Sayre Schwartz
Published: April 2005
Format: Full color, 192 pages, softcover
Publisher: DC Comics

Ποτέ δεν είχα με τους Rolling Stones το κόλλημα που είχα με τους Beatles. Έτσι ενώ στη δισκοθήκη μου υπάρχουν αρκετά albums των δεύτερων, από τους Stones έχω μόνο δύο συλλογές best of. Για κάποιον λοιπόν όπως ο γράφοντας που δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερος fan του Batman, αυτό το τομάκι, είναι ιδανική ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ήρωα μέσα στις δεκαετίες (σχεδιαστικά και σεναριακά), αλλά και να διαβάσει δώδεκα από τις καλύτερες ιστορίες του ήρωα. Η συλλογή περιλαμβάνει τα DETECTIVE COMICS #33, 439, 574, BATMAN #5, 62, 156, 250, 251, BATMAN: LEGENDS OF THE DARK KNIGHT #79, BATMAN: GOTHAM NIGHTS #32 και DC SPECIAL SERIES #15, 21.

 

Comic Book Past
Το ανακάλυψα κάπως αργά, και μετανιώνω γι αυτό. Αναφέρομαι στο...

SUPERMAN FOR ALL SEASONS

Writer: Jeph Loeb
Artist: Tim Sale
Colorist: Bjarne Hansen
Letterer: Richard Starkings
Editor: Joey Cavalieri
Published: 1999
Format: Full color, 208 pages, softcover
Publisher: DC Comics

Αυτό που λάτρεψα στο συγκεκριμένο comic, είναι ότι διαβάζοντάς το δεν είχα την αίσθηση ότι παρακολουθούσα το continuity κάποιου universe. Αυτός δεν είναι ο Superman της Earth 1, δεν είναι ο Superman της Earth 2. Δεν είναι καν ο Superman της DC. Είναι σαν ο Jeph Loeb να κατόρθωσε να δει μέσα στο συλλογικό ασυνείδητο όλων μας και να βγάλει στην επιφάνεια τον αρχετυπικό Superman, αυτόν που ζει στο πίσω μέρος του μυαλού, ακόμα κι όσων γνώρισαν τον ήρωα μέσα από τα cartoons ή τις ταινίες του.
Το Superman For All Seasons το βρήκα στο Relax your Soul Comics (Σολωμού 5Α, Εξάρχεια, τηλ.210/3844994)

 

Cover Story

ASTONISHING X-MEN #10
by John Cassaday

Ένα εξώφυλλο-έκπληξη στο πιο αδιάφορο τεύχος της σειράς. You win some, you lose some.

(Δείτε το εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση ΕΔΩ)

 

Track by Track
Αυτό το δεκαπενθήμερο το NOIZ προτείνει...

Rare Earth - MA (Motown, 1973)

Ξέρω ελάχιστα πράγματα για τους Rare Earth. Για παράδειγμα, νομίζω ότι είναι μία από τις ελάχιστες -αν όχι η μοναδική- μπάντα λευκών που υπέγραψε στη Motown. Το συγκεκριμένο EP των 5 τραγουδιών κυκλοφόρησε το 1973 και ήταν η πρώτη και τελευταία συνεργασία του group με τον διάσημο παραγωγό Norman Whitfield. Πολλοί λένε ότι το MA είναι με διαφορά το καλύτερο album των Rare Earth. Δεν έχω ακούσει άλλη δουλειά τους, αλλά αυτή εδώ είναι ίσως το καλύτερο funky ταξίδι μου.

1. Ma
Μπορεί αυτό το κομμάτι να έχει παιχτεί από τους Temptations και Undisputed Truth, όμως το συγκεκριμένο 17λεπτό τζαμάρισμα που κάνουν εδώ οι Rare Earth είναι ό,τι πιο funky μπορεί να ακούσει κανείς από μία μπάντα λευκών! (με μαύρο παραγωγό όμως, για να μην ξεχνιόμαστε)

2. Big John Is My Name
Τρομπέτες, ένταση και bluesy διαθέσεις με τη φωνή του Gil Bridges να κάνει μία απλή, αλλά γαμάτη rock soul ερμηνεία.

3. Smiling Faces Sometimes
Σε παρασύρει αργά, αργά. Κι λίγο πριν τελειώσει, συνειδητοποιείς ότι δεν σταμάτησες στιγμή να χτυπάς ρυθμικά το πόδι σου στο πάτωμα.

4. Hum Along And Dance
Είμαι βέβαιος πως όταν οι Temptations άκουσαν αυτή τη διασκευή του τραγουδιού τους, θα σκέφτηκαν: Χμμμ, τελικά αυτό το κομμάτι είχε κρυμμένη ένταση που δεν τη φανταζόμασταν!

5. Come With Me
Για έξι περίπου λεπτά, ένας αισθησιακός ρυθμός συνοδεύει τα βογκητά μίας ξαναμμένης γκόμενας μέχρι να φτάσει σε οργασμό! Πόσο sexy μπορεί να γίνει το πράγμα; Πολύ! Σχεδόν πορνογραφικό και εντελώς ερεθιστικό.

 

Deleted Scenes
Αυτό το δεκαπενθήμερο το NOIZ προτείνει...

ARSENIC AND OLD LACE (1944)

Director: Frank Capra
Cast: Cary Grant, Josephine Hull, Jean Adair, Raymond Massey, Peter Lorre, Priscilla Lane, John Alexander.

Το ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ είναι θεατρικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από έναν εκ των κορυφαίων σκηνοθετών της εποχής, τον Frank Capra. Και ως μεταφορά θεατρικού, το περισσότερο μέρος του διαδραματίζεται σε ένα χώρο. Αλλά τι χώρο! Την οικεία δύο αξιαγάπητων γιαγιάδων, αφελών και ευγενέστατων, αλλά με ένα άκρως ενδιαφέρον hobby: Οι δύο γριούλες έχουν ένα δωμάτιο για νοίκιασμα, στο οποίο περιέργως δεν στεριώνει νοικάρης. Ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που κάποιος ηλικιωμένος κύριος καταφτάνει εκεί, οι αγγελικές αυτές μορφές, μόλις βεβαιωθούν ότι ο "κακομοίρης" δεν έχει κανέναν στον κόσμο, φροντίζουν να τον απαλλάξουν από τη μίζερη ζωή του!

Το ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ είναι ίσως η καλύτερη μαύρη κωμωδία που έχω δει. Απανωτές ανατροπές, σουρεαλιστικοί χαρακτήρες και αμίμητες σεκάνς ευφυούς γέλιου, με ένα Cary Grant σε τεράστιες ερμηνευτικές φόρμες.

 

Fortnight-mare
Ο εφιάλτης του δεκαπενθημέρου

Περνάς ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου διαβάζοντας comics και γράφοντας για αυτά. Κλέβεις ώρες από τη δουλειά σου, κλέβεις ώρες από τους φίλους σου και χώνεις ενέργεια και πείσμα σε ένα πράγμα που σου προσφέρει μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες.

Παλεύεις με deadlines, παλεύεις με κείμενα που ερμηνεύτηκαν λάθος, παλεύεις με ιδέες, παλεύεις με την επικαιρότητα.

Μαλακίες θα κάνεις -μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτές- αλλά τουλάχιστον εσύ ξέρεις ποιες είναι οι προθέσεις σου. Οι τελευταίες, θα γίνουν αντιληπτές από κάποιους και από κάποιους δεν θα γίνουν. Είτε το δέχεσαι, είτε όχι.

Παλεύεις να κρατήσεις ακμαίο το ηθικό ανθρώπων που δουλεύουν αμισθί και κάποια στιγμή, χάνεις τη μπάλα, βγάζεις σε αυτούς τη μιζέρια σου.

Παλεύεις να μην ρίχνεις συνεργάτες σου για το γενικότερο καλό, αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Και τότε οφείλεις μία συγνώμη στον άλλον σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο. (Συγνώμη Σπύρο)

Και καθώς όλα αυτά γυρίζουν στο κεφάλι σου, έρχεται μία καλή είδηση: μία θετική απάντηση σε interview request, μια καλή κουβέντα από κάποιον που συναντάς σε ένα comic shop και... Ε, δεν θέλει πολύ το πράγμα: Όσο το γουστάρεις φίλε μου, θα σαι μέσα και θα λούζεσαι τις μαλακίες!



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi