Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


13-08-07
PREVIEWS (August 2007)

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Diamond Comic Distributors

Ήρθε λοιπόν και εκείνη η στιγμή στο χρόνο, όπου πρέπει και εγώ να κάνω PREVIEWS PICKS! The fear, the horror, the anticipation! Ahem... Τέλος πάντων, επειδή είναι η... πρώτη μου φορά, να είστε ευγενικοί (και ευγενικές, δεν βλάπτει). Πολύ φοβάμαι ότι όντας άνθρωπος-θύμα της διαφήμισης, θα είμαστε κάμποση ώρα εδώ, οπότε βουλιάξτε αναπαυτικά σε... ε, δεν ξέρω, κάτι που να βουλιάζει, και ας δούμε το PREVIEWS του μήνα. For the record, τόσο το κανονικό εξώφυλλο με το BATMAN AND THE OUTSIDERS, όσο και το πίσω, με έναν ακόμη δράκο του McFarlane, είναι εξίσου άθλια. Here we go!


Dark Horse

LIVING WITH THE DEAD #1 (of 3) (p20)
Σιχαίνομαι τα ζόμπι. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει undead που να θεωρώ πιο lame, από κάτι που περπατάει μουγκρίζοντας "Μυαλάαα! Μυαλάαα!". Τα ζόμπι είναι μόνο για να βλέπεις άθλιες R-Rated ταινίες με τους φίλους σου, τρώγοντας πίτσα - τελεία και παύλα! Ωστόσο, τα credits του συγκεκριμένου δικαιολογούν την παρουσία του εδώ, δεδομένου ότι το γράφει ο Mike Richardson και το σχεδιάζει ο Ben Stenbeck, με εξώφυλλα του "πολύ" Richard Corben. Θετικό στοιχείο, το νέο concept της επιβίωσης των ζωντανών, μεταμφιέζοντας τους εαυτούς τους ως ζόμπι. Επιτέλους, κάποιος χρησιμοποίησε το γεγονός ότι τα ζόμπι είναι... brainless.

THE BADLANDER #1 (of 4) (p22)
Κι άλλα ζόμπι σήμερα, από τον Kevin Ferrara, με τη διαφορά ότι δεν μιλάμε για ορδές, αλλά για έναν καταραμένο cowboy, ο οποίος περιπλανιέται στη Νεβάδα, αιχμάλωτος της σατανικής Bog Witch (oooooh), σε αναζήτηση της ψυχής του. Αν το σχέδιο παραμείνει πιστό στη σελίδα που παρατίθεται στο PREVIEWS, είναι ένα μικρό horror κόσμημα.

B.P.R.D.: KILLING GROUND #3 (of 5) (p26)
Σε περίπτωση που δεν παίρνετε, ούτως ή άλλως, όλη τη σειρά, το συγκεκριμένο προτείνεται για τους thrill-seekers, ως isolation horror, με το απομονωμένο αρχηγείο του B.P.R.D να αιματοκυλίζεται από κάποιον, ενώ ένα τέρας κυκλοφορεί ελεύθερο. Οι Guy Davis και Dave Stewart φροντίζουν να κάνουν την εμπειρία ιδιαιτέρως ανατριχιαστική...

REX MUNDI #8 (p29)
REX MUNDI VOL. 4 (p29)
Ευτυχώς ο Arvid Nelson έχει επιστρέψει στο κυρίως σενάριο και με το εξαιρετικό σχέδιο του Juan Ferreyra, μετά το παραστράτημα του #6. Την ώρα που ο Lorraine βρίσκεται προ της καταστροφής και η Εκκλησία νιώθει τα θεμέλια της ισχύος της να ραγίζουν, ο Julien και ο Inquisitor Moricant βρίσκουν το Κάστρο του Αγίου Δισκοπότηρου. Το εξώφυλλο φέρνει στο νου σκηνές από την ιστορία του δικού μας κόσμου. Από την άλλη, ένας ματωμένος Father Calvet κοσμεί το εξώφυλλο του 4ου τόμου.

CONAN #45 (p36)
Για μία και μόνο φορά, η ομάδα των Kurt Busiek και Greg Ruth επιστρέφει στο comic του αγαπημένου μας βάρβαρου, για να μας παραδώσουν το τελευταίο κεφάλαιο του "Born On The Battlefield", καθώς ο νεαρός Conan έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος, μαζί με τους συμπατριώτες του, με τον στρατό της Aquilonia. Θα καταφέρουν να ρίξουν το οχυρό Venarium;

THE SAVAGE SWORD OF CONAN TPB (p37)
Ναι, καλά είδατε! Roy Thomas, Barry Windsor-Smith, John Buscema και πολλοί άλλοι! Ο πρώτος τόμος που συλλέγει τις ιστορίες του SAVAGE SWORD, από τα μέσα του 1970, είναι γεγονός! Ξεκινάει από το SAVAGE SWORD #1, ενώ περιλαμβάνει και τις όποιες εμφανίσεις του βλοσυρού βάρβαρου στο SAVAGE TALES. Μα τα βυζιά του Crom!

ALIENS OMNIBUS VOL. 2 (p39)
Για όσους αγαπάτε τα γλοιώδη και φρικιαστικά τερατάκια του H.R. Giger, ο δεύτερος τόμος, μεγέθους 400 σελίδων, θα σας προσφέρει ώρες απόλαυσης (;), καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν φράγκα από... τη γλίτσα της βασίλισσας των Alien; Weird.

BATMAN/GRENDEL (p40)
Ο Matt Wagner έγραψε και σχεδίασε, η Dark Horse έφερε σε TPB. Η σύγκρουση του Σκοτεινού Ιππότη με τον αρχικό Grendel, έναν αντίπαλο εξίσου οξυδερκή με τον ήρωά μας και η αντιμετώπιση του Grendel-Prime, μερικά χρόνια αργότερα, σε έναν βολικό τόμο 208 σελίδων. Must have!

STAR WARS: 30th ANNIVERSARY COLLECTION VOL. 10 - CRIMSON EMPIRE (p45)
STAR WARS: EPISODE IV - A NEW HOPE PHOTO COMIC (p45)
Δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του STAR WARS, πέρα από τις κλασσικές ταινίες, αλλά με ονόματα όπως οι Mike Richardson, Paul Gulacy και P. Craig Russell, ο τόμος αξίζει τουλάχιστον μνείας. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι ξεφεύγουμε λίγο από το Jedi vs Sith και ο τόμος αναλώνεται στην ιστορία του πιο πιστού μέλους της Imperial Guard, του Kir Kanos, όταν η Αυτοκρατορία προδίδεται εκ των έσω. Το δεύτερο είναι για όσους επίσης νοσταλγούν τις παλιές ταινίες, όπου ένα αγροτόπαιδο έφτασε να καταστρέψει το Death Star.

LANKHMAR VOL. 4: SWORDS AGAINST WIZARDRY
Όταν ρώτησα γιατί οι νουβέλες του Fritz Leiber δεν έρχονται στα comic shops, η απάντηση ήταν ότι κανείς δεν τις παραγγέλνει. Well, no more! Ο Fafhrd και ο Gray Mouser είναι δύο από τους πιο εικονικούς, ενδιαφέροντες και διασκεδαστικούς χαρακτήρες της φανταστικής λογοτεχνίας, των οποίων τις ιστορίες έχει γράψει ένας μάστορας του είδους (πρέπει να ασχοληθείτε, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσοι πήρατε το TPB με τη μεταφορά του Mike Mignola). Στο συγκεκριμένο βιβλίο, οι πρωταγωνιστές αναλαμβάνουν την αποστολή μιας μάγισσας και φτάνουν να σφετεριστούν (προσωρινά) το θρόνο ενός αρχαίου βασιλείου.

PATH OF THE ASSASSIN VOL. 10 (p50)
Οι σπουδαίες προσωπικότητες της προ-φεουδαρχικής Ιαπωνίας συναντιούνται στο πεδίο της μάχης: Takeda Shingen, Oda Nobunaga, Ieyasu Tokugawa και ο πιστός του Hattori Hanzo, ο οποίος του σώζει τη ζωή από δύο επίδοξους δολοφόνους. Τακτική, πολιτική, δολοφονία, δράση, απόλαυση.

MPD-PSYCHO VOL. 3 (p51)
Οι Eiji Otsuka και Sho-U Tajima (MADARA) συνεχίζουν την σκοτεινή, φρικιαστική και εξαιρετική αφήγηση των ιστοριών του ψυχωτικού μας ντετέκτιβ, καθώς αναλαμβάνει τις πιο αιματηρές, παράδοξες και δυσεπίλυτες υποθέσεις. Όσο καταφέρνει να κρατήσει τις προσωπικότητές του σε μια σειρά, δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να εξιχνιάσει. Όσο τα καταφέρνει... Μακάβριοι φόνοι, πτώματα-σωσίες και σκοτεινό χιούμορ από έναν ψυχωτικό δολοφόνο, ίσως οδηγήσουν σε περισσότερα στοιχεία για το Gakuso Group.

STYLE SCHOOL VOL. 2 (p52)
Για τους επίδοξους καλλιτέχνες manga, κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος του μεγαλύτερου περιοδικού, σχετικού με τη δημιουργία manga και anime, μεταφρασμένος από τη Dark Horse. Εκατόν εξήντα σελίδες γεμάτες συμβουλές για σκίτσο, μελάνι, σκιές και πολλά ακόμα, βήμα-βήμα.


DC Comics

COUNTDOWN #30-#26 (p63)
DC mega-event, everyone vs everyone (που να τους μοιάζει, περίπου), Joker wannabees και offshoots και... ο Mr. Mxyzptlk τα εξηγεί όλα. Neeext!

COUNTDOWN TO MYSTERY #2 (of 8) (p63)
Νέος Dr. Fate, νέο training, artwork από Justiniano και ο νέος Δόκτωρ αντιμετωπίζει τον Devourer of Souls στο... wait for it... Las Vegas! Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά όπου ακούς πολλά Countdown, κράτα μικρό καλάθι.

COUNTDOWN PRESENTS: LORD HAVOC AND THE EXTREMISTS #1 (of 6) (p65)
Δεν έχω ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι τυπάδες από το Earth-8, αλλά έχουν αρκετά φρικιαστικά ονόματα (Dreamslayer, Gorgon, Havoc etc) και αρκετά καλό artwork ο Liam Sharpe για να αξίζει να το τσεκάρετε. Το "πόσο σημαντικοί θα είναι για το Countdown και το πολυσύμπαν", καλύτερα ας το αφήσουμε.

CAPTAIN CARROT AND THE FINAL ARK #1 (of3) (p66)
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι συμπεραίνετε εσείς όταν αυτό είναι Countdown tie-in, αλλά καθαρά για το χιουμοριστικό της όλης υπόθεσης, σας προτείνω να το τσεκάρετε: Captain Carrot, Pig-Iron, American Eagle και άλλοι. Yaaay!

DETECTIVE COMICS #837 (p66)
Δεν ξέρω τι είναι αυτή η ιστορία με το Κέντρο Βοήθειας Αμαζόνων σε Απόγνωση, αλλά η ομάδα των Dini, Kramer και Bianchi, ως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει, so go buy it!

BATMAN AND THE OUTSIDERS #1 (p67)
Δεν είμαι βέβαιος αν αυτό που με ανησυχεί είναι ο Batman στον ίδιο τίτλο με μια C-List (άντε B, για τους φανατικούς) ομάδα ή το φρικτό σχέδιο του Koi Turnbull. Ο Batman στέλνει τη νέα του ομάδα (!) (Editor's Note: Προς τι η έκπληξις, μικρέ και αμόρφωτε reviewer; Έχεις φάει και εσύ το παραμυθάκι που σας ταίζουν οι νεοτρέντουλες πως "ο Batman είναι από τη φύση μοναχικός και οπωσδήποτε not-a-team-player"; Ahhh, those young punks... No sense of history, I tell ye!) στις πρώτες γραμμές προς βοήθεια διαφόρων metahumans, όπου οι Outsiders θα πρέπει να πολεμήσουν βρώμικα για να κερδίσουν, κινδυνεύοντας αυτοί και ο Batman να γίνουν villains. So, what else is new; Και τι δουλειά έχει εκεί η Catwoman και ο Martian Manhunter;

DEATH OF THE NEW GODS #1-#2 (of 8) (p69)
Εκκινώντας από τους θανάτους των New Gods σε όλο το DCU (με σημαντικότερο αυτόν του Lightray, στο COUNTDOWN), ο Jim Starlin ενώνει τις δυνάμεις του με τον Matt Banning (και τον Ryan Sook στα εξώφυλλα), για να γράψει ένα cosmic saga, γεμάτο θάνατο, καταστροφή και old school επικές μάχες.

CRIME BIBLE: THE FIVE LESSONS OF BLOOD #1 (of 5) (p72)
Επιτέλους, λίγο σκοτάδι και αστυνομικό thriller με τη συνδρομή του Question, ο οποίος ακολουθεί έναν φονιά και δολοπλόκο του Dark Faith, προκειμένου να σώσει τον συγγραφέα που τους εξέθεσε.

GOTHAM UNDERGROUND #1 (of 8) (p73)
Ο Frank Tieri και ο ανεβασμένος Jim Calafiore, παραδίδουν ένα comic με ίσα ποσά δράσης και μυστηρίου. Καθώς ένα κάρο villains της Gotham εξαφανίζονται στο πουθενά, δημιουργείται ένα κενό ισχύος που πρέπει να γεμίσει. Η Bat-Family (Batman, Robin, Batwoman, Nightwing) πρέπει να ετοιμάσει ένα counter-attack για όλους τους φιλόδοξους εγκληματίες που θέλουν να πάρουν τη θέση των "μεγάλων τεράτων".

DC INFINITE HALLOWEEN SPECIAL #1 (p76)
Δεκατρείς ιστορίες, δεκατρείς σεναριογράφοι, υπερήρωες και κλασσικά τέρατα. Robin vs Werewolves, Batman vs Vampires, Superman vs Zombies (έχουν το ίδιο IQ - Editor's Note: Actually, είναι τεκμηριωμένο ιστορικά πως ο Superman έχει ένα από τα υψηλότερα IQ μεταξύ των υπερηρώων του DC Universe, but don't mind me...) και πολλά ακόμη σε αυτό το ειδικό one-shot.

TALES OF THE SINESTRO CORPS PRESENTS: THE ANTI-MONITOR #1 (p77)
TALES OF THE SINESTRO CORPS PRESENTS: CYBORG SUPERMAN #1 (p77)
Αν και κανείς δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει το παράδοξο της μακροχρόνιας ύπαρξης του Sinestro Corps σε σχέση με την πρόσφατη δημιουργία του, ομολογώ ότι το concept είναι αρκετά ενδιαφέρον για villains, οπότε ρίξτε μια ματιά στη νέα περσόνα του Superboy-Prime και στον ψεύτικο Superman που δημιουργήθηκε ως εκτρωματική απόπειρα άυξησης πωλήσεων, και έχει μετατραπεί σε villain in his own right. (Editor's Note: Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, όσον αφορά στον Cyborg Superman, αλλά σε δικαιολογώ γιατί ήσουν αρκετά μικρός όταν αυτά τα γεγονότα actually took place και προφανώς γνωρίζεις μόνο το "reader's digest version", διανθισμένο, ενδεχομένως, με μπόλικο "retcon bullshit powder". Carry on...)

GREEN LANTERN #24 (p78)
GREEN LANTERN CORPS #17 (p78)
BLUE BEETLE #20 (p78)
Το Sinestro Corps War storyline βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και δεδομένου ότι η επιστροφή του Hal Jordan ήταν μία από τις καλύτερες κινήσεις των τελευταίων ετών, θα τα συστήσω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του κλασσικού superhero sci-fi. Μάχες στο διάστημα, δαχτυλίδια με δική τους θέληση και σύγκρουση των δυνάμεων του φόβου και του θάρρους. Doesn't get any better.

SIMON DARK #1 (p79)
Η Gotham προστατεύεται, πλην του Batman, και από μία μορφή που κάνει την εμφάνισή της μόνο σε φοβισμένους ψιθύρους, μια μορφή σκοτεινή και ματωμένη. Το όνομα αυτού, Simon Dark! Ένας χαρακτήρας στα όρια μεταξύ καλού και κακού, αλλά μόνο με τις καλύτερες προθέσεις. Ξέρετε τι λένε για το δρόμο προς την Κόλαση... Οι Steve Nile και Scott Hampton ξέρουν πάντως. Εγώ, θα το τσιμπήσω.

BATMAN CONFIDENTIAL #10 (p80)
Μια σκηνή που έχουμε να δούμε από τότε που τον φονικό γελωτοποιό έπαιζε ο Jack Nicholson, με εξαιρετικό σχέδιο. Who, created the Joker; Must... have... (HAHAHAHA!)

BIRDS OF PREY #111 (p86)
Oracle εναντίον Calculator στο internet, computer geek's heaven.

COUNTDOWN SPECIAL: THE FLASH 80-PAGE GIANT (p87)
Ιστορίες από το Silver Age, με όλο το Rogues Gallery του χαρακτήρα, από τα FLASH #106, #113, #155, #174.

JUSTICE SOCIETY OF AMERICA #10 (p89)
The sequel to KINGDOM COME. Μη με κοιτάτε έτσι, εκεί μέσα το λέει. Σε ένα ενδιαφέρον twist, ο Geoff Johns και ο Alex Ross φέρνουν εκείνον τον Superman ως νέο μέλος της νέας JSA. Μετά το JUSTICE, τον ROSS δεν τον εμπιστεύομαι, αλλά ο Johns ακόμα δεν έχει σφάλλει. Αναμένω...

CHECKMATE #19 (p90)
Πολιτική, εκβιασμός, δράση, προδοσία. Η Amanda Waller, ο χαρακτήρας που έκανε τη φράση "kill the bitch" καθημερινή εξάσκηση, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να χάσει τον τίτλο της Λευκής Βασίλισσας του Checkmate (κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα πρέπει να προκαλεί αυτός το τίτλος). Έχει όμως μερικούς άσσους στο μακρύ, συνωμοτικό της μανίκι.

METAL-MEN #3 (of 8) (p90)
Metal Men εναντίον... Death-Metal Men! Μετά, φαντάζομαι εναντίον Black-Metal Men, Thrash-Metal Men και λοιπών-μουσικών-σχημάτων Men.

WORLD WAR III TPB (p93)
52 VOL. 1-4 TPBs (p93)
INFINITE CRISIS HC (p93)
Η χαρά του non-collector αναγνώστη: τα mega-events της DC σε βολικούς, μαζεμένους τόμους, με έξτρα υλικό για γαρνίρισμα. Περάστε και σερβιριστείτε.

TALES OF THE BATMAN: TIM SALE HC (p94)
BATMAN: DEATH IN THE CITY TPB (p94)
ABSOLUTE BATMAN: THE LONG HALLOWEEN HC (p94)
Τα πρώτα δύο, value & quality for yo' money, με το πρώτο (240 σελίδες) να μαζεύει ιστορίες που σχεδίασε ο Tim Sale πάνω σε σενάρια των Darwyn Cooke, James Robinson, Kelley Puckett και Alan Grant, ενώ το δεύτερο συγκεντρώνει τα DETECTIVE COMICS #827-#834 (192 σελίδες), μία από τις καλύτερες σύγχρονες περιόδους του Σκοτεινού Ιππότη. Το τρίτο είναι σίγουρα στις top ιστορίες που έχουν γραφτεί και σχεδιαστεί για τον Batman, αλλά με τιμή γύρω στα 80 ευρώ... ouch! (Eίναι βέβαια 400 σελίδες.)

SUPERMAN: KRYPTONITE HC (p97)
Μπορεί να σιχαίνομαι απέραντα τον Superman (Editor's Note: Nooooo? Really?), αλλά για αυτό φταίνε οι άνθρωποι που γράφουν τις ιστορίες και την προσωπικότητά του. Το παρόν αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εξαίρεση από τους Darwyn Cooke και Tim Sale, όπου διαβάζουμε για την πρώτη επαφή του Κρυπτόνιου ήρωα με τα ραδιενεργά απομεινάρια του πλανήτη του (SUPERMAN CONFIDENTIAL #1-#6) και παρακολουθούμε τη βαθιά αλλαγή που επέφεραν στον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

ORFINA VOL. 1 (p105)
Επιτέλους, η CMX έβγαλε πάλι κάτι άξιο αναφοράς, μια παραλλαγή στο "Πρίγκηψ και Φτωχός" από την Kitsune Tennouji. Η Fana είναι πρόσφυγας στο βασίλειο της Cordia, όπου την παίρνει ο βασιλιάς υπό τη προστασία του και τη γνωρίζει στην κόρη του, Orfina, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η δίδυμη αδελφή της. Όταν πράκτορες της Granza απαγάγουν την Orfina, καθώς επιτίθενται στο βασίλειο, η Fana πρέπει να πάρει τη θέση της ως αρχηγός του στρατού.

THE AUTHORITY: PRIME #1 (of 6) (p111)
Νέα μίνι σειρά από τους Christos Gage και Darick Robertson! Η ομάδα του Stormwatch Prime καταφέρνει επιτέλους να σπάσει τον κώδικα του Henry Bendix και να ανακαλύψει ότι ο τρελός και ιδιοφυής επιστήμονας είχε κρύψει κάτι πολύ σημαντικό σε ένα καταφύγιο στην έρημο. Κάτι που πολύ θα ήθελε η Authority στα χέρια της... Σύγκρουση αρμοδιοτήτων θα οδηγήσει μάλλον σε σύγκρουση των ομάδων και από τη συγκεκριμένη δημιουργική ομάδα, δεν χωράει συζήτηση ότι θα είναι και γ@#$%.

WELCOME TO TRANQUILITY #11 (p113)
Επειδή δεν είχαμε αρκετά ζόμπια και ζόμπια/υπερήρωες crossover, πάρτε να 'χετε. Πολύ, πολύ κακό χιούμορ!

TRICK 'R TREAT #1-#4 (p114)
Γενικά δεν εμπιστεύομαι adaptations ταινιών σε comics, αλλά ο Marc Andreyko ενδέχεται να γράψει μια ενδιαφέρουσα σειρά από horror short stories σχετιζόμενα με το Halloween, από ανθρώπινη κακία και τρέλα, μέχρι δαιμονικά πλάσματα βγαλμένα από τη φαντασία και τους φόβους μας. Worth a try.

KIMIE66 GN (p117)
Ο Aaron Alexovich γράφει για το Minx imprint μια φουτουριστική ιστορία με προβληματισμούς του σήμερα. H Telly Cade έχει τους καλύτερους φίλους της στο internet, είναι κλασσικό φρικιό/geek/gothάκι/you-name-it και όλα είναι μια χαρά, ώσπου η Kimie66, η καλύτερή της φίλη, αφήνει ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Τότε γιατί και πώς βρίσκεται παντού στο internet; Έτσι ξεκινάει η ψηφιακή της οδύσσεια προς ανακάλυψη της αλήθειας. Ειρωνικό, κωμικό και ολίγον ανατριχιαστικό, αξίζει να το τσεκάρετε.

THE VINYL UNDERGROUND #1 (p119)
Ο Si Spencer συνεργάζεται με Simon Gane και Cameron Stewart για να φτιάξουν μια σειρά που χαρακτηρίζεται ως "INVISIBLES meets CSI". Τέσσερις ντετέκτιβ με ειδίκευση στο υπερφυσικό ερευνούν ανατριχιαστικούς τελετουργικούς φόνους στο Λονδίνο, καθώς βυθίζονται στο βουρκώδη υπόκοσμό του. Όλα ξεκινούν με το κεφάλι ενός παιδιού, με διαμάντια αντί για μάτια, που ξεβράζει ο Τάμεσης. Κοκαϊνομανής, η πρώην του, μια βοηθός ιατροδικαστή και ένας επιληπτικός προφήτης επιλύουν μυστήρια από τα καταγώγια του Camden, μέχρι τα γυαλιστερά ξενοδοχεία του σύγχρονου Λονδίνου. INVISIBLES δεν έχω διαβάσει αρκετά για να έχω άποψη, αλλά το CSI κομμάτι είναι καθοριστικός παράγων. Τί να κάνω, I am a sucker for mysteries!

Κλείνοντας, ρίξτε μια ματιά στην σελίδα 135 για busts από το AFRO SAMURAI της Gonzo, αν και θα ματώσει η τσέπη σας.

Ουφ, και με αυτό κλείνουμε τη DC... Την πίστη μου έβγαλε με τόσα imprints! Moving on to...


Image Comics

THE SWORD #1 (p138)
Οι αδελφοί Luna μας φέρνουν μια νέα σειρά, στη γραμμή του "κορίτσι + σπαθί", με πολύ όμορφο artwork. Η Dara Brighton ήταν μια απόλυτα φυσιολογική και φέρελπις φοιτήτρια, μέχρι που τρεις ξένοι κατέστρεψαν τη ζωή της αναζητώντας ένα σπαθί. Τώρα θα τους το δώσει και με το παραπάνω. Το concept είναι απλό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ενδιαφέρον, ειδικά όταν αρχίσει να εξηγείται τι είναι η όλη ιστορία με το εν λόγω σπαθί. Εγώ σίγουρα θα το ξεφυλλίσω.

YOUNGBLOOD VOL. 1 HC (p139)
Το καλό: το παλιό YOUNGBLOOD mini-series, της παλιάς Image, μαζεμένο σε έναν τόμο, με ένα τέλος από τον Joe Casey. Το κακό: ο Liefeld βγάζει καινούργιο το 2008. (Editor's Note: πάμε άλλη μία το "καλό", γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα...)

LAZARUS #1 (p143)
Ο Juan Ferreyra (REX MUNDI) και ο Diego Cortes δημιουργούν μια πιο ανατριχιαστική εκδοχή του "Death Becomes You". Ο James Lazarus, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που μάλλον ήταν απόπειρα δολοφονίας, ξεκινά την αναζήτηση του επίδοξου δολοφόνου και ανακαλύπτει ότι είναι αθάνατος, πράγμα πολύ, πολύ κακό και επίπονο.

SPAWN #175 (p158)
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η σειρά δεν λέει να σταματήσει, αλλά το συγκεκριμένο τεύχος είχε στο εξώφυλλο κάτι στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ: Cowboy Spawn! 'Αλλος ένας χαρακτήρας για να φτιάξει action figure ο κος McFarlane.

WONDERLOST BOOK TWO (p162)
Το δεύτερο installment του αυτοβιογραφικού comic του C.B. Cebulski, με σχέδιο από τους Michael Avon Oeming, Skottie Young και άλλους. Με ειλικρίνεια, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ο δημιουργός του X-MEN: FAIRY TALES αφηγείται γεγονότα της ζωής του, που αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία σε κάθε επίπεδο. Απλώς έχει λίγο πιο πικρή γεύση.

PILOT SEASON: THE ANGELUS (p176)
PILOT SEASON: THE NECROMANCER (p177)
Ο φίλος Μανώλης Βαμβούνης εξήγησε τα πώς και τα γιατί αυτής της ιστορίας στο PREVIEWS PICKS του προηγούμενου μήνα, με τις αναφορές στα αντίστοιχα CYBLADΕ και VELOCITY. Και... οι επόμενοι διαγωνιζόμενοι είναι ο μανιακός άγγελος από τα DARKNESS και WITCHBLADE, και η έφηβη νεκρομάντης των Joshua Ortega και Francis Manapul. Στο μεν πρώτο, η Angelus αρχίζει να αναρωτιέται για το πραγματικό ποιόν της ύπαρξής της, ενώ στο δεύτερο, η έφηβη μάγος εξετάζει τη σύνδεσή της με τον δαίμονα Mali και αντιμετωπίζει ένα νέο εχθρό. Επιφυλάσσομαι για το σχέδιο του Jonboy Meyers, αλλά τα λεφτά μου είναι (κυριολεκτικά) στο δεύτερο.


Marvel Comics

ULTIMATE POWER #9 (of 9) (p6)
Οι Jeph Loeb και Greg Land κλείνουν το crossover Ultimates/Squadron Supreme, αλλάζοντας για πάντα το πρόσωπο των δύο universes. 'Nuff said!

AVENGERS CLASSIC #5 (p20)
Μια ακόμα κλασσική ιστορία, από την εποχή που οι Avengers δεν ήταν αντικείμενο συνεχούς κακοποίησης και διακωμώδησης, από τους Stan Lee, Jack Kirby και με εξώφυλλο του Art Adams. Avengers vs the Lava Men and the Incredible Hulk! Ένα κομμάτι ιστορίας από την εποχή του αληθινού υπερηρωικού comic. MUST. HAVE.

HOWARD THE DUCK #1 (of 4) (p25)
Όπλα, κάμερες, τηλεοράσεις, internet, χαμός! O Howard επιστρέφει και προσπαθεί, με τη βοήθεια της Beverly, να καταστρέψει τα ΜΜΕ! Είναι καλό που το σενάριο το γράφει ο Ty Templeton, είναι πολύ κακό που το σχέδιο κάνει ο Juan Bobillio, ολοφάνερα άσχετος με το θέμα του και η σειρά δεν είναι καν MAX, όπως αυτή πριν μερικά χρόνια. 'Αρα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με μια μικρή ελπίδα για κάτι καλό.

 

WORLD WAR HULK #5 (of 5) (p30)
THE INCREDIBLE HULK #111 (p31)
Η κατάληξη του WWH, ένα κορυφαίο smash-fest, Hulk εναντίον Sentry. Οι "ήρωες" της Γης φταίνε και ο Hulk έχει δίκιο να είναι οργισμένος και καταστροφικός, αλλά στο τέλος της μέρας, την ιστορία γράφουν οι νικητές. Αν δεν πεθάνει κάποιος, έστω από το B-List, όλη αυτή η ιστορία δεν είχε κανένα νόημα Μπορούμε να ελπίζουμε... (ότι θα πεθάνει ο Sentry, άλλωστε λίγο, πολύ είναι, "Marvel Superman vs Doomsday" - Editor's Note: Umm, no it ain't! What the fuck are you talking about, man?). Το δεύτερο είναι "vs the world" και CLASSIFIED! Συγχαρητήρια για cheap marketing tactics.

NEW AVENGERS #35 (p44)
Οι Brian Michael Bendis και Leinil Francis Yu φέρνουν τον Hood στο προσκήνιο, ο οποίος για να γίνει ο Kingpin των super-villains, μαζεύει το πιο φρικτό συνονθύλευμα που μπόρεσε να βρει και κάνει με το δικό του τρόπο τη δήλωσή του: τι ακριβώς συμβαίνει στην Τigra; Αυτό το τεύχος θα είναι είτε επικών διαστάσεων, είτε μια τρελή πίπα, ανάλογα με το πώς και γιατί θα χρησιμοποιηθούν οι χαρακτήρες.

MYTHOS: FANTASTIC FOUR (p46)
To origin των FF στο πολύ όμορφο στιλ του Paolo Rivera, σε ένα ακόμη MYTHOS one-shot.

PENANCE: RELENTLESS #2 (of 5) (p52)
Ο πιο μισητός και επικίνδυνος άνδρας στην Αμερική, ο Robbie Baldwin, άλλοτε γνωστός ως Speedball, συνεχίζει τη μανιώδη του αναζήτηση ως Penance! Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με αυτή την ιστορία που "έφυγε" από το ΤHUNDERBOLTS, αλλά το σχέδιο του Paul Gulacy είναι εξαιρετικό.

SHE-HULK #22 (p54)
Ο Peter David παίρνει τα ηνία. Για να δούμε τι θα σκεφτεί αυτή τη φορά. Όλα αυτά τα "νέα κατεύθυνση για τη ηρωίδα" και λοιπά, ακούγονται σαν "revamp, αλλά δεν σας το λέμε". Ωστόσο, ο David έχει καλό track record και εμείς υπομονή (απ' ό,τι φαίνεται).

X-MEN: MESSIAH COMPLEX ONE-SHOT (p59)
Τα κάνανε μαντάρα στο HOUSE OF M, τα χειροτέρεψαν στο SON OF M και τα μπουρδελέψανε τελείως στο DECIMATION. Τώρα προσπαθούν να τα ισιώσουν και όχι, δεν αναφέρομαι στους χαρακτήρες, αλλά στους συντελεστές της Marvel. Πάνω που σταμάτήσαν να γεννιούνται μεταλλαγμένοι και η ράτσα φαινόταν καταδικασμένη (με τη νέα γενιά να αποδεκατίζεται ηλιθιωδώς από τους σεναριογράφους), βρίσκεται ελπίδα στον πρώτο νέο μεταλλαγμένο μετά το HOUSE OF M. Ωστόσο, οι X-Men θα πρέπει να τον βρουν πριν ο Sinister και οι Marauders τους προλάβουν. Η αρχή ενός ακόμα multi-title X-over και θα δούμε που θα πάει. Η λύση βέβαια είναι μία: reboot τον κόσμο, delete everything, start over! Βut that's just me, παρόλο που θα το παραγγείλω.

ENDANGERED SPECIES #14-#17 CHECKLIST
UNCANNY X-MEN #491 (PART 14)
X-FACTOR #24 (PART 15)
NEW X-MEN #43 (PART 16)
X-MEN #204 (PART 17 - CONCLUSION)
Για όσους ενδιαφέρεστε μόνο για το side-story Dr.Strange/Beast.

WOLVERINE ANNUAL: DEATHSONG (p67)
Η αφήγηση που οδηγεί στο θάνατο ενός ληστή, μέσα από τα μάτια του, καθώς μια απόπειρα ληστείας σε μια τράπεζα άφησε 12 νεκρούς και ένα τέρας άρχισε να κυνηγάει τους υπαίτιους. Ένα τέρας με αδαμάντινα νύχια. Στα υπ' όψιν.

WOLVERINE: ORIGINS #18 (p68)
Wolverine, Captain America, Bucky, Nick Fury vs HYDRA. Ιστορία από τις πρώτες επαφές του Logan με τον Captain America. Όσο για το "Untold History" τσιτάτο στο πάνω μέρος της σελίδας... Bullshit! Ουσιαστικά, για πρώτη φορά η ιστορία χρησιμοποιήθηκε στην πέμπτη (αν θυμάμαι καλά) σεζόν του τηλεοπτικού X-Men, στο επεισόδιο "Old Soldiers". Just so you know.

MARVEL MAX SAMPLER '07 (p73)
Το MAX imprint έχει βγάλει κάμποσα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλάζοντας λίγο το χαρακτήρα της Marvel στα comics και τώρα προσπαθούν να το πάνε στο επόμενο επίπεδο με τα PUNISHER, FOOLKILLER, TERROR INC. και νέους τίτλους που αποκαλύπτονται εδώ. Για κάπου 1 ευρώ, δεν χάλασε ο κόσμος να το τσιμπήσετε.

FOOLKILLER #1 (of 5) (p74)
Το concept θυμίζει Punisher, με τη διαφορά ότι ο Foolkiller φροντίζει να ταιριάξει την τιμωρία με το έγκλημα σε μια μεγάλη επίδειξη, έχοντας ο ίδιος υποφέρει στο παρελθόν. Σκοτεινή πόλη, σκοτεινός αυτοδιόριστος προστάτης, πολύ αίμα, πολύ ξύλο και σκίτσο Lan Medina. Deserves a look.

MAGICIAN APRENTICE VOL. 1 TPB (p82)
Το αριστούργημα του Raymond E. Feist, σε adaptation του Michael Avon Oeming και σχέδιο του Brett Booth. Δύο απλά αγόρια σε ένα φανταστικό κόσμο, ονειρεύονται να γίνουν κάποτε ήρωες. Κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα ο ένας να διδαχθεί το ξίφος και ο άλλος τη μαγεία και τότε ανακαλύπτουν ότι ένας εχθρός ετοιμάζει επίθεση στον κόσμο τους από μια άλλη διάσταση. Η μοίρα τους είναι να γίνουν ήρωες, αλλά χωριστά, και είναι μια μοίρα που μπορεί να τους φέρει σε σύγκρουση. Τώρα που βγήκε ο πρώτος τόμος, αξίζει να το πάρετε και μάλιστα θα είναι πολύ καλύτερα από τα μονά τεύχη.

Στη σελίδα 193 τσεκάρετε το αγαλματάκι Howard The Duck, με τον Howard όπως θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι. Waaaay cool! Αλλά, $$$.

...aaaand that concludes the horrid, exploitative giants of the comic book industry (καλά, λίγη υπερβολή πάντα χρειάζεται). Moving on to...


The Green Pages.

ANIME INSIDER #50 (p203)
Το πεντηκοστό, επετειακό τεύχος του ANIME INSIDER, του καλύτερου μέχρι σήμερα αμερικανικού οδηγού για το otaku culture, θα είναι γεμάτο με εκπλήξεις τόσο στην ύλη, όσο και στα giveaways.

TIM SALE BLUES SKETCHBOOK - Active Images (p213)
40 σελίδες με σκίτσα, ζωγραφιές με νερομπογιές και άλλα καλούδια του δημιουργού, συνοδευόμενα από τις σημειώσεις του πάνω στο καθένα.

YOTSUBA VOL. 5 - ADV (p215)
Συνεχίζεται, συνεχίζεται, συνεχίζεται! Τί άλλο θέλετε να πω; Η χαρούμενη, παλαβιάρα πρασινομάλλα μας, επιστρέφει με ακόμη 200 σελίδες αστικού χιούμορ.

CONTINUITY GN - AiT/PlanetLar (p219)
Η ζωή της Alicia ήταν τυπικά μη ενδιαφέρουσα και ενοχλητική, μέχρι που τα όνειρά της άρχισαν να την αλλάζουν προς το χειρότερο, και έτσι ξεκινάει η οδύσσεια για να μείνει ξύπνια και να επαναφέρει τον κόσμο της στην πρωτινή του κατάσταση. Ψυχεδελικό θρίλερ για όλη την οικογένεια.

FIRST MOON GN - AiT/PlanetLar (p219)
Η τύχη των 'Αγγλων αποίκων στο Roanoke της Αμερικής, αγνοείται από το 1587, οπότε και εξαφανίστηκαν. Τώρα, ένας νεαρός με καταγωγή από την αποικία αυτή, αναζητά στον 21ο αιώνα την αλήθεια, ξεθάβοντας το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς του, και της Αμερικής. Τί είδαν οι άποικοι στο φως της πρώτης σελήνης;

NIGHTMARE WORLD - Ape Entertertainment (p230)
Εκατόν σαράντα τέσσερις σελίδες τρόμου σε 13 ιστορίες, οι οποίες μπλέκουν το χριστιανικό, με το εβραϊκό και το Λαβκραφτιανό, για να δημιουργήσουν στο σύνολό τους τη saga του Lucifer: ο άρχοντας του σκότους θέλει φέρει τον Αρμαγεδδώνα από το Hyborian Age και στο σύγχρονο Βατικανό βρίσκει τη λύση, στο πρόσωπο του... Great Cthulhu. Τόσα celebrities, δεν πρέπει να το χάσετε!

KILLING PICKMAN #2 - Archaia Studio Press (p231)
Ένας από τους τρελούς πρωταγωνιστές του H.P. Lovecraft ("Pickman's Model") βρίσκεται στην πτέρυγα ασφαλείας του νοσοκομείου, αναρρώνοντας από πληγές πυροβολισμού. Όταν του κάνουν ψυχολογικό τεστ, λέει την φρικτή, απίστευτη αλήθεια: ότι θυσιάζει παιδιά στον δαιμονικό αφέντη του με αντάλλαγμα την αθανασία και κανείς δεν τον πιστεύει. Καθώς περιμένει να δικαστεί, ο ντετέκτιβ που τον συνέλαβε αρχίζει να αποκτά μια έμμονη ιδέα: πρέπει να τον σκοτώσει!

THE SECRET HISTORY BOOK FIVE - Archaia Studio Press (p231)
Η εκπληκτική σειρά συνεχίζεται καθώς φτάνουμε στο 1666, με τη βασιλεία του Cromwell να έχει παρέλθει, οπότε μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους κεντρίζει το ενδιαφέρον της ηρωίδας μας και την οδηγεί στα σπλάχνα του Λονδίνου. Είναι μια σειρά που συνολικά αξίζει να τσεκάρετε, καθότι πλέκει την υπόθεση στις πτυχές της αληθινή ιστορίας, κάνοντας το αποτέλεσμα πιο πραγματικό και... ανησυχητικό.

R. F. OUTCAULT'S THE YELLOW KID HC - Checker Book Publishing (p250)
Το comic strip που άλλαξε για πάντα τα έντυπα μέσα, κέρδισε την Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1800 και γέννησε τον "κίτρινο τύπο". Τριακόσιες σελίδες ιστορίας, μαζί με όλα τα στριπάκια που δεν είδαν ποτέ παλιότερα το φως της μέρας.

MILLER & BISLEY'S BAD BOY 10th ANNIVERSARY HC - Dynamite Entertainment (p256)
Αιρετικό, in your face και ωμό, όσο οι δύο δημιουργοί ξέρουν να κάνουν. Παρόλο που σε συζήτηση μας, ο Γιώργος Χατζηκωστής το έθαψε (Editor's Note: I second that! It's a crappy book!), το βάζω εδώ, απλά για να ρίξετε μια ματιά και να αποφασίσετε. Βρωμερό SF, αίμα, σπέρμα και καφρίλα.

EDUARDO RISSO'S TALES OF TERROR - Dynamite Entertainment (p259)
Χαμένο στη σκόνη των ετών, υλικό του Eduardo Risso μεταφρασμένο για πρώτη φορά στα Αγγλικά. Έντεκα μακάβριες ιστορίες τρόμου και φρίκης, σε σενάριο Carlos Trillo, απαραίτητες για τους φαν του horror genre.

THE YAGYU NINJA SCROLLS VOL. 1 GN - Del Rey (p261)
Οι δημιουργοί του BASILISK επιστρέφουν με περισσότερη δράση, σφαγή και... ninja! Ακόμη μια εκδοχή της γνωστής νουβέλας, αυστηρά για τους φανατικούς του είδους.

NECESSARY EVIL #1 - Desperado Publishing (p265)
Όλοι έχουμε δει πού και υπό ποιες συνθήκες εκπαιδεύονται οι υπερήρωες. Οι υπερ-κακοί; Δεν μπορεί, κάποιος θα σκέφτηκε να κάνει market το "Σκοτώστε τη Γιαγιά Σας - 101". Πράγματι, το comic αυτό πραγματεύεται αυτή την οπτική, αναμειγνύοντας χιούμορ με μυστήριο, καθώς τα παιδιά της μεγαλύτερης villainess του κόσμου αναζητούν τον υπερήρωα που σκότωσε τη μητέρα τους.

DRAGONLANCE CHRONICLES VOL. III: DRAGONS OF SPRING DAWNING TPB - Devil's Due Publishing (p273)
DRAGONLANCE CHRONICLES VOL. III: DRAGONS OF SPRING DAWNING #8 - Devil's Due Publishing (p273)
Το πρώτο συλλέγει τα τεύχη #1-#6, με εξώφυλλο του Tyler Walpole. (Editor's Note: Now that's a pornstar name, if I ever heard one!) Το τρίτο adaptation των DRAGONLANCE CHRONICLES βάζει τους Companions να έρχονται πιο κοντά στο στόχο τους, να αντιμετωπίσουν την Takhisis και τις ορδές της, αλλά συνάμα να χάνουν ή να προδίδονται από αγαπημένα πρόσωπα. Ειδικά αυτό το τελευταίο συμβαίνει ξανά στο #8. Σπάνια οι μεταφορές βιβλίων σε comics είναι τόσο καλές και ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις όταν έπιασα στα χέρια μου το πρώτο τεύχος του πρώτου adaptation. Go get 'em!

MEGAMI DX VOL. 1 - Digital Manga Publishing (p281)
Ένα εξαιρετικό artbook 100 σελίδων γεμάτο με pin-ups από αγαπημένες σειρές, όπως TSUBASA RESERVOIR CHRONICLE, NEGIMA, FULL METAL PANIC! THE SECOND RAID και πολλά άλλα. Ασυζητητί, ανεπιφύλακτα και λοιπά.

VAMPIRE HUNTER D VOL. 1 GN - Digital Manga Publishing (p283)
Τι θέλετε να πω τώρα; Αν δεν έχετε ήδη πειστεί, είναι μάταιο, αν και το artwork της Saiko Takaki θα μπορούσε να είναι κίνητρο από μόνο του, οπότε ρίξτε μια ματιά.

EL CAZADOR VOL. 1 TPB - Disney Press (p284)
Σεμνά ρε, που βλέπετε Disney και στρίβετε! Το καλύτερο ίσως πειρατικό comic που έχω διαβάσει και το οποίο κόπηκε πρόωρα εξαιτίας του κλεισίματος της CrossGen, βρίσκει νέα ζωή μέσω της Disney και μια ελπίδα για ολοκλήρωση από τον μάστορα Chuck Dixon, με το εκπληκτικό σχέδιο του Steve Epting. Τί καλύτερο από Σπανιόλα, κοκκινομάλλα πειρατίνα; Νιώθω ξαφνικά ναυτάκι... (Editor's Note: Must... resist... easy... joke...)

THE DISAPPEARANCE DIARY GN - Fanfare/Potent Mon (p291)
Το αυτοβιογραφικό αυτό manga του Hideo Azuma, παίρνει τις δύο του εξαφανίσεις από την οικογένεια και τη δουλειά του (η μία, αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας), τον αλκοολισμό του και την ανάκαμψή του, και από σκληρά μαθήματα ζωής, τα παρουσιάζει με μια μοναδική κωμική ειρωνεία.

SHOOTING WAR GN - Grand Central Publishing (p302)
Με φόντο το κοντινό μέλλον, ο Jimmy Burns ζει καταστάσεις που με έξυπνη ειρωνεία σατιρίζουν τον πόλεμο στο Ιράκ και το κίνημα των "μεγαλοαστών δημοσιογράφων", οι οποίοι ψάχνουν νοσηρά για τραγωδίες να αιχμαλωτίσουν με την κάμερά τους. Όταν ο Jimmy καταγράφει μια τρομοκρατική επίθεση στα Starbucks, γίνεται το νέο αγαπημένο παιδί των media, ξεναγώντας μας στον αχόρταγο, πλαστό τους κόσμο. Το comic βασίστηκε για πολύ καιρό στις επικεφαλίδες των αμερικανικών εφημερίδων και έβγαινε σταδιακά στο internet, ενώ τώρα παρουσιάζεται ολόκληρο για πρώτη φορά.

THE REGULATOR COLLECTION SC - Heavy Metal Magazine (p304)
Οι τρεις πρώτοι τόμοι του αγαπημένου μας Ρυθμιστή, με φόντο έναν από τους καλύτερους steampunk κόσμους, γεμάτο δολοφονίες, καταχθόνια ιατρικά ιδρύματα, δολοπλοκίες και άφταστο σχέδιο στο είδος του. Γύρω στα 25 ευρώ για 144 σελίδες μεγάλου φορμάτ, καλό μου ακούγεται.

BEOWULF #1-#4 - IDW (p307)
Σε τέσσερις εβδομάδες, θα κυκλοφορήσουν τέσσερα τεύχη με το μύθο του Beowulf, βασισμένα στο σενάριο των Neil Gaiman και Roger Avary για την πολυαναμενόμενη φθινοπωρινή ταινία. Εξαιρετικό το σχέδιο του Gabriel Rodriguez, που αποδίδει την κρύα και αφιλόξενη Δανία και τους κατοίκους της.

THE ART OF BRYAN TALBOT SC - NBM (p323)
96 σελίδες γεμάτες Talbot, τελεία και παύλα. Απλά ΠΡΕΠΕΙ να το πάρετε. Move on!

BRIAN JACQUES' REDWAL GN - Philomel Books (p330)
MOUSE GUARD; TEMPLAR MICE; Πρώτα, υπήρχε το REDWALL και οι γενναίοι του, τετράποδοι με ουρά υπερασπιστές. Τώρα, ο δημιουργός (ορθά) εμπιστεύεται τον Bret Blevins να δώσει ζωή στα δημιουργήματά του, με εκπληκτικά αποτελέσματα για τους παλιούς και τους νέους αναγνώστες. Αν σας αρέσουν τα προαναφερθέντα δύο, αυτό σίγουρα θα σας κερδίσει και εάν έχετε διαβάσει τα βιβλία, δεν έχω τίποτε άλλο να πω.

I, OTAKU VOL. 1: STRUGGLE IN AKIHABARA - Seven Seas Entertainment LLC (p338)
Ο Sota είναι otaku "στη ντουλάπα" και προσποιείται ότι είναι τελείως φυσιολογικός, ενώ λατρεύει τις γκομενίτσες με αυτιά ζώων (συγκεκριμένα την Papico, που έχει αυτιά σκύλου). Η ζωή του έρχεται τα πάνω κάτω, όταν ένας παλαβός μαγαζάτορας στην Akihabara τον αναγκάζει να ομολογήσει την εμμονή του.

LEGENDS OF THE DARK CRYSTAL VOL. 1: THE GARTHIM WARS - Tokyopop (p344)
Με φόντο τον κόσμο 100 χρόνια πριν το DARK CRYSTAL, οι δημιουργοί εξιστορούν τα γεγονότα της εποχής, πιστοί στο πνεύμα του Jim Henson. Definitely a must check!

THE ART OF ANGEL SANCTUARY 2: LOST ANGEL - VIZ Media (p371)
THE ART OF FULLMETAL ALCHEMIST 2 - VIZ Media (p371)
THE ART OF NARUTO: UZUMAKI - VIZ Media (p371)
Αγαπημένοι χαρακτήρες, αγαπημένες σειρές manga και anime, όμορφα artbooks, χαρέεεες!

SPIRAL VOL. 1 GN - Yen Press (p375)
ZOMBIE LOAN VOL. 1 GN - Yen Press (p375)
Το πρώτο είναι μια αστυνομική ιστορία που ξεκινάει με έναν έφηβο που ψάχνει τον εξαφανισμένο αδελφό του, και πέφτει πάνω στο μυστήριο των Blade Children και του εαυτού του. Το δεύτερο είναι υπερφυσικό δράμα και περιπέτεια, καθώς μια ντροπαλή μαθήτρια, με την ικανότητα να προβλέπει τον άμεσο θάνατο οποιουδήποτε, προσπαθεί να σώσει δύο συμμαθητές της... με οδυνηρά αποτελέσματα.

Αυτά τα διόλου ολίγα από εμένα, είμαι ήδη waaay beyond deadline, and the editor will rightly smack my ass to Hell (Editor's Note: Hey man, I'm not into that kinky stuff, you know...), αλλά πρώτη φορά το καταραμένο PREVIEWS είχε τόσο πράμα. Hope you enjoy... some of it.

 



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi