Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-01-08
PREVIEWS (January 2008)

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Diamond Comic Distributors


Hum, hum... Λοιπόοοον, να 'μαι πάλι με Previews Picks... Πώς την πατάω έτσι, δεύτερη φορά; Η καλή μου η καρδιά φταίει. Ναι, κυρίες και κύριοι, διότι όπως είπε και ο Προφήτης, "treat thy editor as thou wouldst have him treat you" (ακούς, ρε;). (Editor's Note: Ακούω, ακούω...)

Τέλος πάντων, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό έχω γίνει, εκ νέου, το χαμένο κορμί (ή μήπως ο χαμένος Νάνος, ε, Κώστα;) του Comicdom.gr, με τον φίλτατο oberhauptkomissar Λαμπρόπουλο να έχει τα ηνία των manga reviews, this is how I will market myself, yes indeed! Ahem, αρκετά με αυτή την ουσιώδη (προκύπτουσα από ουσίες, δηλαδή) συζήτηση και ας περάσουμε στο PREVIEWS.


Marvel Comics

Λοιπόν, τίποτα από εδώ, don't bother και εσείς, κύριε Κουεσάδα μου, δώστε το πράσινο φως να κλείσει το τρέχον Marvel Universe, για να το ξαναπιάσετε από την αρχή - αυτή τη φορά με αμφότερα τα χέρια να εργάζονται ΠΑΝΩ από το τραπέζι, αν γίνεται. Καλά, υπερβάλλω, αλλά μετά τις πρώτες τέσσερις, εννοώ κάθε λέξη!

MARVEL ILLUSTRATED: MOBY DICK #2 (of 6) (pg M4)
Δεν σας κάνει εντύπωση που πλέον η Marvel ξεκινάει τα listings της στο PREVIEWS με non-superhero titles και βάζει στην αρχή τα λογοτεχνικά adaptations, αντί στο τέλος; Πάντως το συγκεκριμένο, πέραν του ότι είναι ένα φανταστικό βιβλίο, έχει γίνει adapted από ΤΟΝ Roy Thomas και το σχέδιο του Pascal Alixe είναι εξαιρετικά ταιριαστό.

LORDS OF AVALON: SWORD OF DARKNESS #2 (of 6) (pg M9)
Ακόμη ένα, φαινομενικά, καλό adaptation, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Kinley McGregor: ένα μίγμα κλασσικού fantasy, με σκίτσο που φέρνει στο μυαλό κάτι από manga και κάτι από το πρώτο WARLANDS (μόνο σχεδιαστικά).

ULTIMATE FANTASTIC FOUR #52 (pg M11)
Μμμ... FF vs Thanos for the Cosmic Cube. Now where have I seen that before, I wonder? (Editor's Note: Newsflash - Πιθανότατα δεν υπάρχουν πια άλλα πρωτότυπα υπερηρωικά comics! In any case, ακόμη κι αν υπάρχουν, είναι βέβαιο πως δεν εκδίδονται από τη Marvel!)

ULTIMATE X-MEN #92 (pg M15)
Πάνω που νόμιζα ότι χειρότερα δεν γίνεται... Ultimate G.I.Joe! Α, συγγνώμη, ο Onsalught και ο Stryfe είναι αυτά τα καραγκιοζάκια στο εξώφυλλο; Neeeext! (Editor's Note: Ο Stryfe; Ο Stryfe;;;)

AVENGERS FAIRY TALES #1 (of 4) (pg M21)
Να και κάτι που, πιθανώς, να είναι αξιόλογο, καθότι τα αντίστοιχα installments για X-Men και Spider-Man δεν ήταν διόλου άσχημα. O Cebulski το κατέχει το άθλημα της μετατροπής και προσαρμογής υπερηρώων σε παραμύθια, οπότε μένει να δούμε αν ισχύει το ίδιο για τον σχεδιαστή Joao Lemos. Πάντως, το πρώτο εξώφυλλο, από την Claire Wendling, είναι πανέμορφο. Avengers meet Peter Pan!

ANNIHILATION: CONQUEST #5 (of 6) (pg M22)
Το Ultron/Phalanx team-up συνεχίζεται. Αρχίζει να μου λείπει η Wildstorm των 90's. Το εξώφυλλο του Aleksi Briclot τα σπάει, πάντως.

HULK #3 (pg M 31)
Red Hulk vs Manga Abomination! Το αποτέλεσμα; Pure abomination! Just kill them and get it over with! Λίγο σεβασμό στον Dale Keown, πια!

THE LAST DEFENDERS #1 (of 6) (pg M35)
Nighthawk (που ήταν θαμμένος τόσο καιρό;), Colossus, She Hulk, Blazing Skull (ε;), είναι το roster για τους νέους, πολιτικά ωθούμενους Defenders. WTF??

SECRET INVASION SAGA (pg M40)
"Οι Skrull επιτίθενται!" "Μα έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και έγιναν οι τρεις τελευταίοι αγελάδες!" "Ναι, αλλά οι Skrull επιτίθενται, που σου λέω! Και η Ms. Marvel είναι μια από αυτούς!" Ugh, I'm gonna be sick.

UNCANNY X-MEN #496
Ed Brubaker στο σενάριο και Michael Choi στο σχέδιο: ως εκεί καλά. Ο Cyclops και η Emma Frost κινδυνεύουν να "υποκύψουν" στο μυστηριώδες hippie grooviness του San Francisco; Nightcrawler, Wolverine και Colossus στη Ρωσία; Ό,τι να 'ναι, αλλά πιθανώς να έχει πολύ fun value οπότε τσεκάρετέ το. (Editor's Note: Wait, I'm confused. Ο Colossus δεν είναι στο DEFENDERS;)

CABLE #1 (pg M59)
Πόσα #1 έχει βγάλει ο Cable; Απαντήστε και κερδίστε ένα κουρδιστό λουκούμι. (Editor's Note: Περίπου τα μισά από τον Wolverine, φαντάζομαι. Μετράει αυτό ως απάντηση, ή θες ακριβή αριθμό;) Δεν είναι απλά ότι το σχέδιο του Ariel Olivetti είναι τελείως αταίριαστο, αλλά και το γεγονός ότι το θέμα έχει κουράσει τόσο, μα τόσο πολύ...

LOGAN #1 (of 3) (pg M69)
Χμμ, να και κάτι υποσχόμενο (αυστηρά για όσους τους αρέσει το σχέδιο του Eduardo Risso - like me). Ο Brian K. Vaughan κάνει team-up με τον μακάβριο σκιτσογράφο, για να αφηγηθούν μια από τις πιο αιματηρές ιστορίες εκδίκησης του ανθρώπου που ονομαζόταν "απλά Logan". (Editor's Note: Χε-χε... Το πραγματικά αστείο είναι ότι όταν έγραψα το προηγούμενο "Note", δεν είχα δει καν αυτό το listing...)


Dark Horse

SERENITY: BETTER DAYS #1 (of 3) (pg 30)
Οι Joss Whedon και Brett Matthews επιστρέφουν, με το prequel της ταινίας και μια περιπέτεια του πληρώματος του Serenity, η οποία μπορεί να αποβεί πολύ κερδοφόρα! Bonus: εξώφυλλα του Adam Hughes.

INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL (pg 33)
Χωρίς να είμαι σίγουρος αν ο Dr. Henry Jones Jr. είναι αυτό που υποπτεύομαι και έχοντας ακούσει μάλλον φρικιαστικά σχόλια για την -κατά τα άλλα- πολυαναμενόμενη ταινία, Indiana Jones είναι αυτός, οπότε εγώ θα ρίξω μια ματιά. Άλλωστε, ο Luke Ross, είναι μια αρκετά καλή επιλογή για artist.

CONAN #50 (pg 34)
Παρά τα διάφορα, μάλλον κακεντρεχή, σχόλια, παραμένω πιστός αναγνώστης και αισίως φτάνουμε στο εορταστικό, διπλό τεύχος #50, τέλος εποχής, τέλος του "The Hand Of Nergal" και τέλος (αυτής) της σειράς. Δεν είμαι σίγουρος γιατί συμβαίνει αυτό το τελευταίο, αλλά υποθέτω ότι έχει να κάνει με το διαχωρισμό μεταξύ περιόδων της ζωής του Conan και planning της συνέχειας, αφού η σειρά συνεχίζεται στο CONAN THE CIMMERIAN, που θα κυκλοφορήσει Ιούνιο. (Editor's Note: Ή μπορεί απλά να είναι αφορμή για ένα ακόμη "sales-boosting first issue". Or am I too cynical? God, I hate this job...) Εντωμεταξύ, στη διπλανή ακριβώς σελίδα, τα trade paperbacks CONAN VOL. 5: ROGUES IN THE HOUSE και CONAN: BORN ON THE BATTLEFIELD!

X OMNIBUS Vol. 1 (pg 42)
Το πρώτο WIZARD που αγόρασα ποτέ, πριν πολλά, πολλά χρόνια, είχε τις πρώτες ανακοινώσεις και reviews για το X των Steven Grant και Doug Mahnke. Αν και ποτέ δεν πρόλαβα τη σειρά (όντας ένας γνήσιος Marvel και Spawn-addicted πιτσιρικάς - ιστορία μου, αμαρτία μου), πάντα διάβαζα οτιδήποτε γραφόταν σχετικά με το συγκεκριμένο comic και μάλιστα ήταν και το πρώτο μου, επιλεγμένο nickname. Επειδή αυτός δεν είναι αρκετός λόγος να ασχοληθείτε, σκεφτείτε ότι είναι από τα πρώτα αληθινά mature super-hero comics και είναι 352 σελίδες για περίπου 25 ευρώ, οπότε... (Editor's Note: X rules, motherfuckers!!!)

HELLBOY: THE COMPANION (pg 49)
Χιλιάδες χρόνια storyline, 12 χρόνια comics, όλα μαζεμένα και τακτοποιημένα, για να βγάζετε άκρη δίχως δυσκολία και προγραμματισμένο να συμπέσει με τη δεύτερη ταινία.

BERSERK vol. 23 (pg 55)
Το λουτρό αίματος συνεχίζεται, καθώς ο Guts προσπαθεί να ξαναβρεί την Caska και να φτάσει στην ασφάλεια του Βασιλείου των Νεραϊδών, την πατρίδα του Puck. Υπομονή, μόνο τέσσερις μήνες μένουν.

WETA ORIGINALS: VICTORIOUS MONGOOSE 1902A RAY PISTOl (pg 59)
Δεν έχω ιδέα από πού είναι αυτό το υπερβολικά steampunk revolver/laser gun, αλλά είναι must have, ούτως ή άλλως και σε scale 1:1, αν έχετε γύρω στα 400 ευρώ (λέμε τώρα).

SAMURAI CHAMPLOO MINI-BUST #1: MUGEN (pg 61)
Ο άθλιος και σιχαμένος πρωταγωνιστής του anime, μόνο για τους πραγματικά φανατικούς!


DC Comics

TANGENT: SUPERMAN'S REIGN #1 (of 12) (pg 69)
Το "εφαπτόμενο DCU" (όπου ο Superman είναι με ολίγη από Professor Xavier και Hitler, έχοντας επιβάλλει παγκόσμια ειρήνη με mind control - WTF?), συγκρούεται με το κανονικό DCU και, well, stuff happens. (Editor's Note: Ο Mephisto εμφανίζεται;)

JUSTICE LEAGUE: THE NEW FRONTIER SPECIAL (pg 72)
Ο Darwyn Cooke γράφει πολύ ενδιαφέρουσες και, ενίοτε, προβοκατόρικες ιστορίες, αλλά σχεδιάζει σχεδόν το ίδιο άσχημα με εμένα (από όσο έχω δει και πάντοτε ΔΕΝ μιλάμε για τις animated σειρές του). Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκδοχή της JLA ήταν μια ενδιαφέρουσα και τολμηρή κίνηση, οπότε είναι άξια προσοχής και εκδίδεται για να συμπέσει με το animated movie.

BATMAN: THE RESSURECTION OF RA'S AL GHUL HC (pg 89)
Must... have... ειδικά αν δεν παρακολουθείτε τους υπόλοιπους Bat-τίτλους πλην του BATMAN και του DETECTIVE COMICS, όπως εγώ.

JACK KIRBY'S O.M.A.C. ONE MAN ARMY CORPS HC (pg 90)
Διαβάσατε το OMAC PROJECT, διαβάσατε IDENTITY και INFINITE CRISIS, ε, να μη δείτε και από πού προέκυψε το παιχνίδι του Batman-μετά-μανίας-καταδιώξεως;

JLA PRESENTS: AZTEK - THE ULTIMATE MAN TPB (pg 91)
Grant Morrison. Mark Millar. Ήρωας των 90's, με trademark κακόγουστο κοστούμι, reminiscent των πολλών ηρώων με μεταλλικά something, όπως τους μισήσαμε στην παλιά Wildstorm! (Editor's Note: Grant Morrison πριν τη δει Θεός. Mark Millar πριν τη δει... Grant Morrison. Μore smart, less smart-ass. Better than about 99.99% of everything currently on the stands, actually...)

THE STARMAN OMNIBUS Vol. 1 HC (pg 92)
Επί συνόλου 6, για να συλλέξετε σιγά-σιγά όλο το magnum opus του James Robinson.


DC Comics (Wildstorm)

THE NEW DYNAMIX #1 (of 5) (pg 102)
Οι κακοσχεδιασμένες απομιμήσεις των ήδη κακών 90's συνεχίζονται και εδώ. Keep moving.

WILDSTORM: ARMAGEDDON TPB (pg 108)
Το event που εξελίχθηκε σε όλους τους re-launched τίτλους, σε ένα βολικό τομάκι (εγώ ψήνομαι, αλλά όσο να 'ναι, μόνο PHD διάβαζα).

TEAM ZERO TPB (pg 108)
Το Wildstorm Universe την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά το υπογράφουν Chuck Dixon, Doug Mahnke και Sandra Hope, οπότε ρίξτε μια ματιά.

SUPERNATURAL: ORIGINS TPB (pg 109)
Το prequel της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, σε comic. (Για να μη λες ότι σε γράφω, Κώστα...)

THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: BLACK DOSSIER - THE ABSOLUTE EDITION (pg 109)
Not available in Europe! @$$#073$! (Editor's Note: ENOUGH ALREADY! Εντάξει, είναι δυσάρεστο που το γαμημένο το comic δεν έρχεται στην Ευρώπη -για λόγους που δεν είναι της παρούσης- αλλά ειλικρινά, δεν αντέχω άλλο κλάμα! Όποιος το θέλει πραγματικά, ας σταματήσει επιτέλους να κλαίει τη μοιρά του και να γκρινιάζει χωρίς λόγο. Last time I checked, το ημερολόγιο έδειχνε 2008 και πλέον ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ. It's called The Internet, people...)


DC Comics (Vertigo)

DAVID LAPHAM'S YOUNG LIARS #1 (pg 114)
Sex, drugs, rock & roll και... μπουνίδια! Ο David Lapham εξιστορεί το βίο και την πολιτεία του Danny Nonan, άχρηστου κιθαρίστα από το Τέξας, και της Sadie Dawkins, πρώην τυπικού πλουσιοκόριτσου, νυν αλήτισσας, καβγατζούς και εθισμένης στην αδρεναλίνη καριολίτας. Οι δύο τους πλαισιώνονται από ένα ψυχεδελικό cast, από φονιάδες της πεντάρας, μέχρι ψυχοπαθείς νάνους. This is the 80's - the 21st Century way!


DC Direct

ELSEWORLDS RED SON BOX SET (pg 137)
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Elseworlds, στο οποίο ο Superman προσγειώθηκε στην ΕΣΣΔ ως μωρό, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας. Περιλαμβάνει τον Superman, τον Batman κατάσκοπο, τον Αμερικανό Bizarro και την Wonder Woman, καθώς και το πρώτο τεύχος της σειράς σε prestige format.


Image Comics

DARK IVORY #1 (of 4) (pg 142)
Δεν είμαι σίγουρος πώς να αντιδράσω στο συγκεκριμένο. Από τη μία, μια μικρή γκοθού που θέλει να γίνει βαμπίρ, έρχεται αντιμέτωπη με τη Linsnerική μορφή του Esque (loads of fun, όταν το κακομαθημένο βρεθεί εν μέσω της σαπίλας των δρόμων της Νέας Υόρκης). Από την άλλη, έχουμε το πολλοστό Dawn-clone του Linsner, μαζί με ένα χαρακτήρα που δεν είναι δα και ΤΟΣΟ ενδιαφέρων, αν και το VAMPIRE'S CHRISTMAS δεν ήταν καθόλου κακό. (Editor's Note: Φαντάζομαι πως θα είναι όπως όλα τα comics του Linsner - either you like this kind of thing or you don't. I personally don't!)

DEAD SPACE #1 (of 6) (pg 144)
Το prequel στο καινούργιο, survival horror παιχνίδι της EA (θα κυκλοφορήσει Οκτώβριο του 2008), όπου μια αποικία μεταλλωρύχων, κατά τη διάρκεια εξόρυξης, απελευθερώνει μια φρικτή, εξωγήινη μορφή ζωής. In space, no one can hear you scream και λοιπά, από τους Anthony Johnston και Ben Templesmith.

TRANSHUMAN #1 (of 4) (pg 148)
Η γενετική μηχανική ανακάλυψε πώς να φτιάχνει υπερανθρώπους και αυτή είναι η ιστορία των εταιριών που "πάτησαν" σε αυτή την τεχνολογία, διαφημίζοντας και πουλώντας την με κάθε μέσο. Ενδιαφέρον concept και καλό artwork, worth a try.

TELLOS COLOSSAL TPB (pg 155)
288 σελίδες από το epic/steampunk fantasy του Todd Dezago και του πρόσφατα αποθανόντος, Mike Wieringo, για περίπου 18 ευρώ. Check it out!


Image Comics (Top Cow)

WITCHBLADE #116 (pg 176)
Η Sara Pezzini γέννησε, μαζί με το μωρό προέκυψε και ένα δεύτερο Witchblade, οπότε τώρα έχουμε ΔΥΟ, ναι, δύο γκομενίτσες με alien latex. Huzzah. Πάντως, το artwortk, αν και τελείως στατικό, είναι πολύ όμορφο. Για τους φανατικούς (Editor's Note: Bwa-ha-ha) αυτού του setting, επίσης:

WITCHBLADE Vol. 1 TPB (pg 177)
FIRST BORN: AFTERMATH (pg 178)
FIRST BORN Vol. 1 TPB (pg 179)



και αισίως, φτάσαμε στα συχνά παραμελημένα από τους αναγνώστες, παραπονεμένα, πτωχά πλην τίμια (είπαμε, η υπερβολή είναι το μόνο αναγκαίο αγαθό)...

Green Pages

CURSED PIRATE GIRL #1 (of 6) (Archaia Studio Press - pg 218)
Πειρατές, παράξενα τέρατα, ταξίδια σε μαγευτικούς τόπους, με το όμορφο σχέδιο του Jeremy Bastian, καθώς η CPG του τίτλου παρασέρνει μαζί της την Apollonia, κόρη του Κυβερνήτη, σε αναζήτηση του δικού της πατέρα. Looks like fun!

OKKO: CYCLE OF THE EARTH #1 (Archaia Studio Press - pg 218)
Η συνέχεια του πετυχημένου saga, καθώς οι πρωταγωνιστές ψάχνουν έναν οδηγό για να περάσουν την επικίνδυνη αλυσίδα των 7 μοναστηριών και συναντούν τον μυστηριώδη ξιφομάχο, Mow of the Wind. Στην ίδια σελίδα βέβαια, OKKO: THE CYCLE OF WATER HC.

SOULFIRE Vol. 1 TPB (Aspen - pg 228)
SOULFIRE: DYING OF THE LIGHT TPB (Aspen - pg 228)
Για όσους -μάταια- παρακολουθούν ακόμα αυτή τη σειρά και τις παράπλευρές της.

NEPHILIM Vol. 1 GN (Aurora Publishing - pg 229)
Λίγο κουρασμένο το θέμα, αλλά με ενδιαφέρον twist. Τα Nephilim είναι οι Άγγελοι του Θανάτου, που το πρωί είναι αρσενικά και το βράδυ θηλυκά και όποιος δει τη γυναικεία μορφή τους, είναι γραφτό ότι θα πεθάνει. Ωστόσο, ο mega-playboy, Gai, καταλήγει με ένα Nephilim ονόματι Abel, να προσπαθεί επίμονα να τον σκοτώσει, ενώ αυτός προσπαθεί να κατακτήσει τη θηλυκή πλευρά της.

GRAVEL #1 (Avatar Press - pg 229)
Μια οπτική του Warren Ellis πάνω στη μαγεία, καθώς ο Sgt. William Gravel (από τις σελίδες του STRANGE KISS) τη χρησιμοποιεί καθαρά για μάχη και σε συνδυασμό με τα σύγχρονα όπλα. "This is not just magic, this is combat magic!"

THE GODFATHER CHRONICLES #1 (Boom! Studios - pg 244)
Κάποιοι μπορεί να πορωθούν, κάποιοι μπορεί να το πουν ανοσιούργημα, αλλά τις νέες ιστορίες της οικογένειας Corleone επιμελούνται οι Mark Waid και Greg Scott, οπότε... (Editor's Note: Fuck, I didn't catch that. Ίσως θα έπρεπε να το παραγγείλω...)

CTULHU TALES #1 (Boom! Studios - pg 244)
Οι Steve Niles και Michael Alan Nelson (FALL OF CTHULHU) μας φέρνουν νέα μηνιαία σειρά, με περισσότερο Lovecraftian Horror. Αν τα πρώτα covers είναι ένδειξη, we are in for a treat!

DRAGONLANCE CHRONICLES: THE EGEND OF HUMA HC (Devil's Due Publishing - pg 276)
Επιτέλους, το adaptation του Richard A. Knaak, μαζεμένο, μαζί με το περιπετειώδες (σε έκδοση και περιεχόμενο) έκτο τεύχος. Don't miss it!


Δυστυχώς, λόγο χρονικών προβλημάτων, θα πρέπει να περιοριστώ σε μόνο δύο ακόμα entries. Έτσι, για την τιμή των όπλων...

GOSICK Vol. 1 (of 6) (TokyoPop - pg 347)
Κοινώς, "Gothic", αλλά ένας Θεός ξέρει γιατί το είπαν έτσι. 1924, φόνος ενός μέντιουμ και δύο παιδιά αναζητούν την άκρη του μυστηρίου, βυθιζόμενα σταδιακά στη σκοτεινή άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής.

GUN BLAZE WEST Vol. 1 (VIZ - pg 376)
Ο Watsuki Nobuhiro, μετά τους samurai (RUROUNI KENSHIN) και τους αλχημιστές (BUSOU RENKIN), το ρίχνει στους καουμπόηδες, καθώς δυο περιπλανώμενοι πιστολάδες, ο Viu Bannes και ο Marcus Homer, αναζητούν το θρυλικό Gun Blaze West, τον τόπο στον οποίο μπορούν να επιβιώσουν μόνο οι καλύτεροι και γρηγορότεροι gunfighters!


Editor's Note: Τί, αυτό ήταν; Έτσι απότομα; Δεν έχει επίλογο; Τι είδους post-modern κλείσιμο είναι αυτό; Oh well...

Seriously, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντρέα γιατί με αυτό το κείμενο πήγε... way beyond call of duty και με έβγαλε από τη δύσκολη θέση να αναγκαστώ να γράψω το Previews Picks μόνος μου. You're a pal!



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi