Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-03-08
PREVIEWS (March 2008)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Diamond Comic Distributors

Σύντομος πρόλογος, καθώς η ύλη που πρέπει να καλύψω είναι, όπως συνήθως, πλούσια, από όλες τις απόψεις. Μπορώ να σας υποσχεθώ, ως φιλότιμος, εργατικός και ακούραστος συντάκτης (και assistant editor - ψώνιο!), ότι θα καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες, για μια όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση του νέου καταλόγου PREVIEWS. Δυστυχώς, το πλήθος των διάσπαρτων editor's notes, είναι εκτός της σφαίρας επιρροής μου, οπότε ζητώ την κατανόηση σας. Ευχαριστώ.


Marvel Comics

SKY DOLL #1 (of 3) (pM4)
Η συνεργασία της Marvel με την Γαλλική Soleil, ξεκινά εδώ, με ένα sci-fi comic! Αν θα καταφέρει να βρει ανταπόκριση στο Αμερικάνικο κοινό, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα βρει την απάντηση του, σε μερικούς μήνες...

AVENGERS/INVADERS #1 (of 12) (pM21)
Η θρυλική ομάδα των Invaders μεταφέρεται από τα πεδία μάχης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο παρόν, προσπαθώντας να αποδείξει το ήθος της, στους σύγχρονους Avengers. Το δίδυμο των Jim Krueger και Alex Ross, σε μια ακόμα συνεργασία, που δεν έχω καμία πρόθεση να την παρακολουθήσω. Υπερφίαλα superhero comics, που παίρνουν το εαυτό τους περισσότερο στα σοβαρά από ότι πρέπει, δεν είναι και πολύ του γούστου μου...

GUARDIANS OF THE GALAXY (pM31)
Καμία απολύτως σχέση με την κλασική ομάδα του μέλλοντος - οι νέοι, ξεπήδησαν από τις σελίδες του ANNIHILATION: CONQUEST. Το συγγραφικό team των Dan Abnett και Andy Lanning εγγυάται μια σχετική αξιοπιστία, όπως και το όνομα του Paul Pelletier στο σχέδιο.

KING SIZE HULK (pM32)
GIANT SIZE INCREDIBLE HULK (pM33)

Ένας κόκκινος, ένας πράσινος, ο καθένα με το δικό του one-shot, για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Η δεύτερη ταινία πλησιάζει και η Marvel προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, με την βοήθεια των Jeph Loeb, Roger Stern, Arthur Adams και Frank Cho, καθώς και άλλων ανθρώπων, των οποίων τα ονόματα, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Κάπως έτσι γεμίζουν τα ράφια των comic shops και ανεβαίνει το Market Share της Marvel...

THE INVINCIBLE IRON MAN (pM35)
IRON MAN: VIVA LAS VEGAS #1 (pM9)

Οι εργατικοί Matt Fraction και Salvador Larroca, αναλαμβάνουν τον δεύτερο μηνιαίο τίτλο του shell-head. Αχ, αυτή η δημοσιότητα, που έρχεται με τις κινηματογραφικές μεταφορές! Να δούμε τι θα προλάβει αυτός ο άμοιρος ο Tony Stark. Ίσα-ίσα που βρήκε λίγο χρόνο για να πρωταγωνιστήσει στο mini series, που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Jon Favreau. Οι παρατηρήσείς του προηγούμενου solicitation ισχύουν και εδώ. (Editor's Note: Αλήθεια, το ποσοστό των superhero comics που γράφονται από "outsiders", έχει ξεπεράσει το 10% ή όχι ακόμα; Does anybody keep count of this?)

MARVEL 1985 #1 (of 6) (pM42)
Mark Millar και Tommy Lee Edwards καταθέτουν την άποψη τους, για το τι θα γινόταν, αν οι villains του Marvel Universe πάταγαν πόδι στον κόσμο μας. Ο σωτήρας μας εμφανίζεται στο πρόσωπο ενός 13χρόνου παιδιού, αναγνώστη των comics της Marvel. Αν κρίνω από την περιγραφή του solicitation, καθώς και από το 2σέλιδο preview, με τον πόθο πολλών να πραγματοποιείται για τον νεαρό μας, μάλλον αυτό που ακούω είναι ο fanboy συναγερμός, που έχει πάρει φωτιά!

NEW UNIVERSAL: SHOCKFRONT #1 (of 6) (pM57)
Το revival του 80's property, με τον Warren Ellis στα συγγραφικά ηνία, επιστρέφει με ένα δεύτερο mini series. Σχεδόν είχα ξεχάσει την ύπαρξη του. Για τους φανατικούς του πολυγραφότατου Βρετανού.

GENEXT #1 (of 5) (pM71)
Οι fans απαίτησαν, η Marvel ανταποκρίθηκε! Εκείνοι αποφάσισαν ποιο θα είναι το επόμενο project του Chris Claremont! Τί θα γινόταν, λοιπόν, αν ο χρόνος για στο Marvel Universe, κυλούσε "φυσιολογικά"; Γνωρίστε τους απογόνους των X-Men, σε ένα mini series, που, πιθανότατα, δεν έχει να πει και πολλά. Θυμηθείτε λίγο, αν μπορείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά, που ο γερό-Chris έγραψε κάτι της προκοπής; My point exactly! Αν δεν είστε fan του, η απάντηση μεταβάλλεται.

Πολλά τα trades και τα hardcovers από την φίλη μας τη Marvel, με το μόνο που μου τράβηξε την προσοχή, με υλικό που έχει να δει το φως της ημέρας, πιθανότατα, από τότε που αρχικά κυκλοφόρησε, το ESSENTIAL RAMPAGING HULK VOL. 1(pM108), ενώ δεν λείπουν και τα φάλτσα (X-MEN: KITTY PRYDE AND WOLVERINE PREMIERE HC, wtf?). Κατά τα άλλα, πολλά reprints από hot runs και events των τελευταίων ετών. Business as usual, the Joey Q way...

No more Marvel! Moving on, sweet cheeks...


Dark Horse

INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL #1 & 2 (p34)
INDIANA JONES ADVENTURES VOLUME 1 (p35)

Ο Indy παρατά λίγο την σύνταξη, για να πάρει το μαστίγιο του και να μπλέξει πάλι με αρχαιολογικής φύσεως περιπέτειες, στην αναμενόμενη τέταρτη ταινία, όσο ακόμα τον πρωταγωνιστή, Harrison Ford, τον βαστάνε τα πόδια του. Η Dark Horse το εκμεταλλεύεται δέοντος.

THE COMPLETE K CHRONICLES (p40)
Keith Knight: Cartoonist, υπέρμαχος της καυστικής πολιτικής σάτιρας. Η προ ολίγων μηνών, απολαυστική συνέντευξη του, στο COMICS JOURNAL, μαζί με δείγματα του έργου του, είναι ένας καλός λόγος, να τσεκάρω αυτό το black & white, 500 page trade.

THE UMBRELLA ACADEMY: APOCALYPSE SUITE TPB (p45)
Ο Gerard Way μπορεί να είναι λίγο... emo, αλλά του το συγχωρούμε, γιατί το mini series που έγραψε ήταν ο καλύτερος λόγος για να αναζητήσει κανείς τα DOOM PATROL του Grant Morrison. Τώρα και σε οικονομική έκδοση!


DC Comics (all imprints)

DC UNIVERSE: ZERO (p69)
Πρόλογος του πολυαναμενόμενου FINAL CRISIS, με τους Grant Morrison και Geoff Johns να γράφουν και τους George Perez, Tony Daniel, J.G. Jones, Aaron Lopresti, Ivan Reis, Philip Tan και Carlos Pacheco να σχεδιάζουν. Όλα αυτά, σε 32 σελίδες, για 50 cents. Χαμηλή τιμή, για κάτι που προβλέπεται να είναι λίγο αχταρμάς, αν σκεφτούμε το πλήθος των εμπλεκομένων.

FINAL CRISIS (p70)
Οι Grant Morrison και J.G. Jones έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους. Το έργο τους πρέπει να φανεί αντάξιο, όχι μόνο στο ύψος των προσδοκιών των fans, αλλά και σε όλο αυτό το build up των τελευταίων ετών, που ο κύριος Di Dio επιμένει ότι έχει λόγο ύπαρξης. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για την ποιότητα του, μακάρι, όμως, να είναι το τελευταίο δείγμα της άκρατης event-ομανίας, των τελευταίων ετών. Μην δω κανένα AFTER THE CRISIS: THE LEFTOVERS, γιατί θα συγχυστώ! Fat Chance? (Editor's Note: Κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά πραγματικά τελειώσαμε - Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, στο comics industry, η λέξη "permanent" σημαίνει στην πραγματικότητα "for the next couple of years or so"...)

RANN/THANAGAR: HOLY WAR #1 (p72)
Αυτός ο Jim Starlin δεν έχει βαρεθεί να γράφει cosmic superhero comics; O Ron Lim, επίσης, δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, από το να συμμετέχει σε αυτό το sequel;

THE WAR THAT TIME FORGOT (p73)
Ακόμα ένα revival, από το μακρινό παρελθόν της εταιρίας. Μυστηριώδες νησί, με κατοίκους/πολεμιστές, από διάφορες χρονικές περιόδους, dinosaurs included - naturally! Bruce Jones γράφει, Neal Adams σχεδιάζει - δυστυχώς, όμως, μόνο το εξώφυλλο.

TOR (p80)
Ο Joe Kubert γράφει και σχεδιάζει τις προϊστορικές περιπέτειες του χαρακτήρα που ο ίδιος δημιούργησε. Κορυφαίος σχεδιαστής ο ol' Joe, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ανάλογα καλός συγγραφέας...

BATMAN: GOTHAM AFTER MIDNIGHT #1(p81)
Λατρεύω το artwork του Kelley Jones, όμως, δεν θέλω να δεσμευτώ σε μια σειρά 12 τευχών, αν αυτή τη γράφει ο Steve Niles. Μακάβρια η θεματολογία της, το artwork ταιριαστό, αλλά αυτός ο Niles μου κάθεται λίγο στο λαιμό.

JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL VOL. 2 HC (p98)
Η γενιά των αναγνωστών στην οποία ανήκω και εγώ, έχει μεγαλώσει με την light-hearted, full of jokes, absurd situations and wonderful characters, Justice League, των Giffen/DeMatteis. Μπορεί, βέβαια, να μην ήταν η επιτομή των "superhero team books", ήταν όμως, ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό run, που έχει χαραχθεί σε πολλές συνειδήσεις, ως personal favorite. Τα αυθεντικά τεύχη βρίσκονται πολύ πιο φτηνά σε back issue bins, τα hardcovers, όμως, δείχνουν ωραία στις βιβλιοθήκες. (Editor's Note: Ναι, αλλά τα αυθεντικά τεύχη έχουν εκείνη την ωραία μυρωδιά παλιού newsprint, ενώ τα hardcovers μυρίζουν πλαστικό. Don't mind me, I'm just a hopeless addict...)

THE LOST BOYS: REIGN OF FROGS (p107)
Μετά από περίπου 20 χρόνια, αποφάσισαν να γυρίσουν το sequel του cult vampire film των 80's. Ευκαιρία για την Wildstorm, να κυκλοφορήσει ένα mini, με τα όσα έγιναν μεταξύ των δυο ταινιών. Για τους fans μόνο!

HOUSE OF MYSTERY (p118)
Ακόμη μια αναβίωση κλασικού comic του παρελθόντος της εταιρίας, διατηρώντας τον τίτλο και αλλάζοντας... τα πάντα. Πέντε άνθρωποι, παγιδευμένοι σε ένα μπαρ, λίγο διαφορετικό από τα άλλα, χωρίς να ξέρουν γιατί βρίσκονται εκεί. Ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσουν την ανία τους, είναι ανταλλάσοντας ιστορίες. Ενδιαφέρον το concept, δεν μπορώ όμως να δω πως μπορεί να αναπτυχθεί σε ongoing σειρά. Επίσης, κύριοι Matthew Sturges και Bill Willingham, κάτι ανάλογο δεν είχε κάνει και ο Neil Gaiman στο SANDMAN, πριν από 15 χρόνια, με το WORLD'S END storyline; Κανένας editor εκεί στην Vertigo;

DEMO TP (p122)
Ο Brian Wood, μια και τα πάει καλά με την Vertigo, τα τελευταία χρόνια (DMZ, NORTHLANDERS), μεταφέρει εδώ το προϊόν της συνεργασίας του με τη Becky Cloonan, που αρχικά είχε εκδοθεί από την Ait/PlanetLar.


Image Comics

BOMB QUEEN V #1 (of 6) (p147)
Σε κάθε καινούριο mini series BOMB QUEEN, μόνο ένα είναι σίγουρο: Τα ρούχα της πρωταγωνίστριας ελαττώνονται, προς τέρψη των απανταχού fanboys, που αναζητούν το porn υποκατάστατο τους.

THE SAFEST PLACE (p156)
Νέο graphic novel, με τις υπογραφές των Victor Riches και Steven Grant στο σενάριο και του Tom Mandrake, στο σχέδιο. Πολεμικός φωτογράφος, με ψυχολογικά τραύματα και χωρίς την αίσθηση του φυσικού πόνου, που μπλέκει σε υπόθεση απαγωγής, Το όνομα του Riches δε μου λέει τίποτα, σε αντίθεση με τους άλλους δυο συντελεστές, οι περγαμηνές των οποίων είναι πιστοποιημένες, εδώ και χρόνια.

SPAWN #182 (p168)
Το solicitation, γράφει "The end of Spawn. 'Nuff said.". Μόνο αυτό. Λέτε να κλείσουν το μαγαζί; Λέτε αν γίνει, να το προσέξει κανείς;

PILOT SEASON: LADY PENDRAGON #1 (p178)
PILOT SEASON: TWILIGHT GUARDIAN #1 (p179)

Η Top Cow συνεχίζει την έκδοση one-shots, με εσάς, τους αναγνώστες, να αποφασίζετε ποιο θα βγει από το κουκούλι του, μεταμορφωμένο σε ongoing series. Μας πληροφορούν ότι το 2007 συγκεντρώθηκαν 4 εκατομμύρια ψήφοι, αποτέλεσμα του προηγούμενου εγχειρήματος της εταιρίας. Όοοοπα, ρε μεγάλε! Που βρέθηκαν τόσοι αναγνώστες comics και δη, της Top Cow; Όσο τρελό spam κι αν έχει πέσει σε συγγενείς και φίλους, όσα πολλαπλά ψηφοδέλτια κι αν υπήρξαν, τέτοιο νούμερο απλά δεν εξηγείται...


The Green Pages

JUDENHASS GN (Aardvark/Vanaheim - p198)
Pick Of The month #1!!!

Ο Dave Sim ερευνά τις ιστορικές ρίζες του Ολοκαυτώματος. Έχει ήδη αποσπάσει τα θετικότερα των σχολίων, από κάποιους "τυχαίους", όπως οι Joe Kubert και Neil Gaiman, αλλά όλα αυτά, πραγματικά, μου φαίνονται ασήμαντα. This is a freakin' Dave Sim comic we are talking about! Αν βλέπετε το όνομα του δημιουργού και στραβώνετε, αναρωτηθείτε το εξής: τι σας ενοχλεί πραγματικά, τα comics του Sim, ή οι απόψεις του για το θέμα του φεμινισμού; Αν ισχύει το δεύτερο και αγνοείτε, επιδεικτικά ή μη, το έργο του, λάθος σας. Αναθεωρήστε. Τέλος. Preview εδώ.

SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST HC (Adhouse Books - p203)
Ο Joshua Cotter έχει ήδη στρέψει πολλά βλέμματα πάνω του, έχοντας κερδίσει -και όχι άδικα- τη θέση του υποψήφιου στην κατηγορία "Ο Επόμενος Μεγάλος Alternative Δημιουργός". Ευκαιρία, για εμένα, που είχα δανειστεί τα πρώτα τεύχη της σειράς και είχα εντυπωσιαστεί, αλλά δεν διάβασα ποτέ την συνέχεια, να αποκτήσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μελαγχολικό και ευαίσθητο, ανήκει στα comics που τα διαβάζεις και τα κουβαλάς μέσα σου, για πολύ καιρό.

THE MAN WITH NO NAME (Dynamite Entertainment - p252)
Η Dynamite συνεχίζει την μεταφορά κινηματογραφικών και τηλεοπτικών properties. Ο κλασσικός χαρακτήρας, που είχε ενσαρκώσει ο Clint Eastwood, ένας εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών των ημερών μας (άσχετο, αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα), αποκτά την comic υπόσταση του. Προσωπικά, όταν βλέπω πάσης φύσεως μεταφορές μπροστά μου, τις περισσότερες φορές, ξυπνάει το ενδιαφέρον μου, για το source material. Ο Chris Gage γράφει κάτι άλλο εκτός από superheroes και ο Arthur Suydam φιλοτεχνεί το -τόσο προβλέψιμο πλέον- zombie variant cover. Και εδώ zombie cover, for fuck's sake! What next? Zombie variant cover σε Archie; Σε cd της Καλομοίρας; What! WHAT!! (Editor's Note: Στο φύλαγα για έκπληξη, George. Κανόνισα Zombie Variant για το εξώφυλλο του καταλόγου του Comicdom Con Athens 2008! Just kidding, of course - απλά, έπρεπε κάπου να χώσω ένα plug για το επερχόμενο event.)

SABRE 30TH-ANNIVERSARY HC (Desperado Publishing - p261)
Ένα comic που διεκδικεί κι αυτό τον τίτλο του "Πρώτου Graphic Novel Ever". Πρωταγωνιστής, μαύρος, με μουστάκι της εποχής εκείνης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως "the most explosive hero in comics" - σε σενάριο Don McGregor και σχέδιο Paul Gulacy. Εδώ με πιάσατε αδιάβαστο, αλλά 15 δολάρια, για ένα hardcover 48 σελίδων, δεν τα δίνω εγώ, εκτός αν κάποιος μου εγγυηθεί, ότι είναι αριστούργημα! (Editor's Note: Ωραία, στο εγγυώμαι εγώ! Το SABRE είναι ένα 70's masterpiece. Now pay up, you cheapskate!)

GOOD-BYE HC (Drawn & Quarterly - p283)
H Drawn & Quarterly προσφέρει το τρίτο volume με έργα του Yoshihiro Tatsumi. Ένα manga πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα που κατακλύζουν την αγορά, πέρα των συνόρων της Ιαπωνίας, απευθυνόμενο σε ένα κοινό που επιθυμεί διαφορετική θεματολογία. Στην ίδια σελίδα, προσφέρονται τα PUSH MAN & OTHER STORIES και ABANDON THE OLD IN TOKYO. Κάποιοι προσκυνούν τον Tatsumi, κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά υπερβολικά. Anyway, αυτό δεν με αποτρέπει από το να αποκτήσω την δική μου άποψη. (Editor's Note: Please do, γιατί μου φαίνεται πως θα αρχίσω να πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που δεν του αρέσει ο Tatsumi...)

STRANGE & STRANGER: THE WORLD OF STEVE DITKO HC (Fantagraphics Books - p286)
Pick Of The month #2!!!

Ακούγαμε για αυτό, αλλά δεν το βλέπαμε. Επιτέλους, το art-book αφιερωμένο στον απομακρυσμένο από τα σημερινά δρώμενα, καλλιτέχνη, κυκλοφορεί. Δεν ξέρω πόσοι μπορεί να είναι οι fans του Steve Ditko σήμερα, αλλά σίγουρα εδώ είναι η αφορμή που έψαχναν, για να ανοίξουν σαμπάνιες! (Editor's Note: *Pop*)

LIFE SUCKS (:01 First Second - p289)
Νεαρός βρικόλακας, με ερωτικής φύσεως προβλήματα, παγιδευμένος σε ένα εργασιακό αδιέξοδο. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά το συγκεκριμένο graphic novel το έγραψε η Jessica Abel (LA PERDIDA), όχι μόνη της, αλλά σε συνεργασία με τον Gabe Soria. Weird. Σχέδιο, από τον Warren Pleece.

MAGIC PICKLE (Graphix - p293)
Να σας πω το κρίμα μου, ο Scott Morse δεν είναι και πολύ του γούστου μου. Αναγνωρίζω, όμως, ότι έχει ένα fanbase, που σίγουρα περιμένει με ανυπομονησία να διαβάσει τις περιπέτειες λαχανικών, που έχουν μεταλλαχθεί, μετά από κυβερνητικά πειράματα...

ANDRU AND ESPOSITO'S GET LOST TP (Hermes Press - p294)
Πόσους μπορεί να ενδιαφέρει το reprint ενός σατιρικού comic των 50's; Όσοι και αν είναι, σίγουρα ανήκουν στην κάστα αυτών που ψάχνονται για τις λιγότερο γνωστές πτυχές των Ross Andru και Mike Esposito, ή για comics που κινούνται κοντά στο ύφος του MAD, όταν αυτό ξεκίναγε. Ένα από τα πρόσφατα τεύχη του COMICS JOURNAL είχε προσφέρει απόσπασμα του, αρκετό για να μου κινήσει την περιέργεια. Αν μην τι άλλο, υπάρχει και ένα συναισθηματικό δέσιμο με το σχέδιο του Andru, που ήταν από τους αγαπημένους μου artists στο AMAZING SPIDER-MAN (πρωτό-εφηβικά αναγνώσματα, βλέπετε) , αν και εδώ είναι αγνώριστος...

DEAD, SHE SAID #1 (IDW - p297)
Bernie Wrightson returns! Έχει σημασία το ότι συνεργάζεται με τον Steve Niles, σε ένα noir/horror comic; Δεν με απασχολεί -αν και ίσως θα έπρεπε- καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τους masters του horror art!

STAR TREK: ASSIGNMENT EARTH #1 (IDW - p298)
Ο John Byrne, εδώ και πολλά χρόνια, είναι -κακά τα ψέματα- μεροκαματιαρής, αλλά ή έναρξη της συνεργασίας του με την IDW, τον βρίσκει σε sci-fi χωράφια. Σύμφωνα με το solicitation, λοιπόν, η σειρά αυτή συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το τελευταίο επεισόδιο, του δεύτερου κύκλου του original STAR TREK. Πράκτορας, με sexy βοηθό, μάχονται σήμερα για να σώσουν το αύριο! Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, για το αν όλα αυτά όντως ισχύουν, από κανένα Trekkie. Εγώ ακόμα είμαι στον πρώτο κύκλο. (Editor's Note: Live long and prosper!)

THE COMPLEAT NEXT MEN VOL. 1 (IDW - p306)
Αυτό μάλιστα! Θυμάμαι ότι είχα φάει τρελό κόλλημα, στην εφηβεία μου, με αυτό το comic του John Byrne (πάλι αυτός;), το οποίο έληξε με ένα cliffhanger, με τους fans του comic να περιμένουν ακόμη την συνέχεια. Το ύφος του, τίποτα καινούριο για τον θρυλικό δημιουργό: μια ιστορία με γερές sci-fi βάσεις, στην οποία πρωταγωνιστούν teen super-powered beings. Κρατάει καλά μέχρι σήμερα; Πρέπει να το ξαναδιαβάσω, για να μπορέσω να σας δώσω μια σίγουρη απάντηση. Πάντως, 432 σελίδες για 19.99$, δεν είναι και άσχημα. Αυτό που είναι άσχημο, είναι ότι όλα αυτά είναι black & white, όπως απαιτεί η μόδα των reprints, ασχέτως αν το original υλικό ήταν in color. Damn those trends! (Editor's Note: Well, I hate black & white reprints as much as the next guy, αλλά από την άλλη, αν ήταν έγχρωμο, θα κόστιζε τουλάχιστον τα τριπλά! Anyway, έχω τα τεύχη οπότε δε με απασχολεί ιδιαίτερα...)

DOCTOR WHO: THE WORLD'S SHAPERS (Panini Publishing Ltd - p321)
Το ξέρατε ότι ο Grant Morrison έχει βάλει την υπογραφή του σε DOCTOR WHO srip; Εγώ τώρα το έμαθα! Πάνε πάνω από 20 χρόνια από τότε που αρχικά δημοσιεύτηκαν, δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά, αλλά αν ο καράφλας είχε κέφια όταν τα έγραφε, αν μη τι άλλο, θα έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον. Τότε, δεν την είχε "δει", όπως τώρα...

I WAS KIDNAPPED BY LESBIAN PIRATES FROM OUTER SPACE (Platinum Studios - p327)
Μακράν, ο πιο εντυπωσιακός, eye-catching τίτλος του μήνα! Την Megan Rose Gedris δε την γνωρίζω, αλλά για ένα δολάριο, μπορώ να την μάθω. (Editor's Note: Για κάποιο λόγο ακούστηκε τρομερά kinky αυτό...) Δεν είναι απίθανο, να είναι μια μπαρούφα το comic, αλλά για αυτή την τιμή, οφείλω να ικανοποιήσω την περιέργεια μου... (Editor's Note: OK, έχω μπει σε mode - κι αυτό kinky μου ακούστηκε!)

HERCULES #1 (Radical Comics - p328)
Αποκλείεται να το αγοράσω αυτό το πραγματούδι. Απλά, θα σκίσω το εξώφυλλο του Jim Steranko, γιατί αυτό μόνο με ενδιαφέρει! Jim made me do it.

24X2 GN (Top Shelf - p350)
Δυο 24-hour comic του David Chelsea, αυτοβιογραφικής φύσεως. "So what?", θα μου πείτε, αλλά περιμένετε μέχρι να ακούσετε το "catch". Ο ίδιος ο δημιουργός δεν εμφανίζεται ως χαρακτήρας στο comic, με τα γεγονότα να διαδραματίζονται μέσα από το δικό του POV. Ενδιαφέρον πείραμα μου ακούγεται.

DELAYED REPLAYS (Top Shelf - p350)
Η ανάγνωση του WILL YOU STILL LOVE ME IF I WET THE BED, της Liz Prince, προκαλεί, αποκλειστικά στο γυναικείο πληθυσμό, αντιδράσεις, όπως "ααααα... τι χαριτωμένο!" με το γελάκι να ακολουθεί. Cute όλα αυτά, αλλά τι κρίμα που η κοπέλα είναι ελαφρώς ατάλαντη. Το φρέσκο αυτό collection των comic strips της, δεν νομίζω να αλλάξει την άποψη μου...


Θέλετε και επίλογο; Δεν έχει! Bye-bye...previews picks archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi