Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-05-08
PREVIEWS (May 2008)

του Κώστα Λαμπρόπουλου

Diamond Comic Distributors

Ξεκινάμε με τη Marvel, ώστε να φύγει γρήγορα από τη μέση και να ασχοληθούμε με τίποτα πιο σοβαρό.

DARK TOWER: END-WORLD ALMANAC (pM4)
Σιγά που δεν θα το βλέπαμε και αυτό! Μετά το δεύτερο run, μετά το τέλος του κόσμου, έρχεται και το Almanac, να συνεχίσει την επιτυχία του franchise και να σας λύσει όποιες απορίες μπορεί να είχατε για τα Badlands και τα συναφή - αν είχατε.

UNIVERSAL WAR ONE #1 (of 6) (pM6)
Το τεράστιο αυτό best-seller, που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς, επιτέλους έπεσε στα χέρια της Marvel! Μια χούφτα στρατιώτες, αποφασίζουν, αντί να δουν τι θα κάνουν με το στρατοδικείο που εκκρεμεί εις βάρος τους, να πάνε να ερευνήσουν ένα μαύρο τοίχο που εμφανίστηκε από το πουθενά. Μια υποσημείωση της Marvel, που λέει ότι τα Soleil Comics είναι διαθέσιμα μόνο στην αμερικάνικη επικράτεια, δεν πρέπει να σας ανησυχεί - κι εμείς πλέον εκεί ανήκουμε...

AMAZING SPIDER-MAN: BRAND NEW DAY EXTRA (pM15)
Κάθε event που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να συνοδεύεται από ένα σωρό extras και one-shots και αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το BRAND NEW DAY. Άντε να δούμε και τη θεία, να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα...


"Αντί να τα ρίχνω στη μάπα του Hammerhead, χάθηκε να είχα τη Black Cat;"

GHOST RIDER #25 (pM24)
Ο Johnny Blaze μπαίνει στην στενή, και κάποιος του την έχει στημένη! GHOST RIDER meets PRISON BREAK!

MARVEL ADVENTURES: SUPER HEROES #1 (pM33)
Τι συγκίνηση! Άλλος ένας τίτλος MARVEL ADVENTURES, αυτή τη φορά με τη φιλοσοφία "όλοι οι καλοί χωράνε" και τα παιδάκια όλου του πλανήτη θα είναι λίγο πιο χαρούμενα!

MOON KNIGHT #20 (pM36)
Με έξτρα σελίδες, με Mike Deodato, με έναν MOON KNIGHT που τον κυνηγάει η δικαιοσύνη, δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το πάρετε. Λυπάμαι, αλλά αυτό το προβληματάκι το είχα πάντα: Όπου ακούω θεότρελο, τρέχω! (Editor's Note: Must... Resist... Easy... Joke...)


"Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντικό πράγμα, νεαρέ μου!"

PATSY WALKER: HELLCAT #1 (of 5) (pM40)
Γατούλα στην Αλάσκα! Μιάου!

Αν δεν ξέρετε τι είναι το SECRET INVASION μπορείτε να δείτε τι λέει η WikiPedia σχετικά. Αν πάλι ξέρετε τι είναι το SECRET INVASION και σας ενδιαφέρει, δώστε 99 cents και αγοράστε το MARVEL PREVIEWS, γιατί έχει ένα σκασμό τίτλους που σχετίζονται με αυτό και εγώ έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με ακόμη ένα event.

TRUE BELIEVERS #1 (of 5) (pM58)
Με τον υπότιτλο "Payback is a bitch", ακούγεται δελεαστικό, ε; Αν σε αυτό προσθέσουμε υπερήρωες που διευθύνουν ένα fight club, στέλνουν podcasts και πιστεύουν ότι το καλύτερο όπλο τους είναι η πληροφορία, είτε θα πρόκειται για μεγάλη πατάτα ή θα είναι πολύ καλό (καλά, τί είπα πάλι). Πάντως, αυτό με το payback με ψήνει...

UNCANNY X-MEN #500 (pM61)
Καλά, μη φανταστείτε τίποτα, αν δεν ήταν στρογγυλό το νούμερο, σιγά μην το ανέφερα... (Editor's Note: Πως περνάνε έτσι τα γαμημένα τα χρόνια...)

ESSENTIAL DR. STRANGE VOL.1 TPB (pM109)
Γενικά, τον συμπαθούσα τον δόκτορα, ειδικά προ εποχής SECRET DEFENDERS. Επίσης, γενικά, συμπαθώ τα Essentials της Marvel, γιατί δίνουν την ευκαιρία σε κάποιον που θέλει να ρίξει μια ματιά στο παρελθόν, να το κάνει, χωρίς να πληρώσει μια περιουσία ή να βγάλει τα μάτια του μπροστά σε μια οθόνη. Δεν είναι κακό, δεν είναι κακό... (Editor's Note: Κακό δεν είναι, αλλά είναι ασπρόμαυρο...)


Dark Horse

CRIMINAL MACABRE: CELL BLOCK 666 #1 (of 4) (p.32)
Άμα είσαι ο μεταγαμάτος φαντασματοκυνηγός, λίγος καιρός στη φυλακή δε σου λέει και πολλά. Βέβαια, ο Cal McDonald δεν έχει υπολογίσει όλους αυτούς που θέλουν να του δείξουν τη φιλοξενία της φυλακής και τη σωστή τεχνική του "πώς πιάνεις το σαπούνι", αλλά έχει 4 τεύχη περιθώριο να μάθει τα πάντα.

HELLBOY: THE CROOKED MAN #1 (of 3) (p.34)
Οι fans του HELLBOY, έχετε κάθε λόγο να χαίρεστε, καθώς ο Mike Mignola συνεργάστηκε και πάλι με τον Richard Corben και σας φέρνουν άλλη μια ιστορία με τον τύπο που κρύβει τα κέρατά του, γεμάτη μαγεία, λαϊκούς θρύλους και το υπερ-κλισέ "πουλάω την ψυχή μου στον δαίμονα, αλλά μετά το μετανιώνω και βρίσκω ένα θύμα να βγάλει το φίδι από την τρύπα". (Editor's Note: Ειλικρινά, ελπίζω το κοινό του Hellboy να ανανεώνεται κάθε 4-5 χρόνια, γιατί αν υποψιαστώ πως οι ίδιοι άνθρωποι διαβάζουν τις ίδιες μαλακίες για τόσο πολύ καιρό, θα χάσω κάθε ελπίδα για το μέλλον του ανθρώπινου έιδους...)

B.P.R.D.: THE WARNING #1 (of 5) (p.37)
Καινούρια μίνι σειρά, που εκτυλίσσεται αμέσως μετά το B.P.R.D.: THE KILLING GROUND, και περιλαμβάνει από την τύπισσα που βλέπει οράματα, μέχρι απομεινάρια από την Υπερβορέα. Μη φοβάστε, όμως, ο κερατάς θα καθαρίσει.

CONAN THE CIMMERIAN #1 (p.42)
Έχετε πρόχειρη τη σφουγγαρίστρα, γιατί με το που θα ανοίξετε το πρώτο τεύχος της καινούριας σειράς CONAN, θα αρχίσει να ξεχύνεται η τεστοστερόνη και μπορεί να γλιστρήσει κανένας! Με νέα δημιουργική ομάδα, ο CONAN επιστρέφει στην Κιμμερία, όπου συναντάει μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή. Σημειώστε, ότι κάπου παίζει και ένα σπάνιο variant εξώφυλλο από τον Joe Kubert.


"Πιστεύει και κανείς άλλος ότι μοιάζω στον Eric Addams;"

BARB WIRE OMNIBUS (p.42)
"Her boots may be made for walking, but they kick butt real pretty too." Τουλάχιστον έτσι λέει το solicitation της Dark Horse... Αν, παρ' όλα αυτά, εξακολουθείτε να θέλετε να το παραγγείλετε, είμαι σίγουρος ότι κάνετε μαθήματα Premiere, για να μπορέσετε να αλλάξετε το κεφάλι του Tommy Lee με το δικό σας... (Editor's Note: Τι στο διάολο είναι τα μαθήματα Premiere;;;)

THE NIGHT OF YOUR LIFE HC (p.49)
Στριπάκια των τεσσάρων panels, στα οποία ο Jesse Reklaw ερευνά τον κόσμο των ονείρων, μέσα από εμπειρίες που του έχουν στείλει από όλο τον κόσμο. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό, δεν είναι τα Κόκκινα Παπούτσια. Όταν λέμε εμπειρίες, εννοούμε όνειρα, άσε που δεν έχει και σκύλο...

ACHEWOOD: THE GREAT OUTDOOR FIGHT HC (p.51)
Η Dark Horse επιμένει ότι αυτή την ιστορία θα ευχόμαστε να την είχαμε ανακαλύψει στα 15 μας, κι εγώ απορώ γιατί την εκδίδει τώρα και όχι όταν είμαστε 15, αλλά κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί οι managers, που χρυσοπληρώνονται για να γράφουν τέτοια εμπνευσμένα κείμενα στα solicitations. Αν δεν επρόκειτο για ένα ήδη πολύ γνωστό strip, αναρωτιέμαι σε ποιον θα γεννιόταν η περιέργεια να το παραγγείλει...

THE PERRY BIBLE FELLOWSHIP ALMANACK (p.52)
Το ψηφίσατε ως το καλύτερο web comic της χρονιάς που πέρασε. Τώρα, έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε και σε low bandwidth format. Και για να δώσω και ένα έξτρα κίνητρο στους τσίπηδες, θα έχει και πραγματάκια που δεν είδατε ποτέ online.

ASTRO BOY 1 & 2 TPB (p.56)
Μη νομίζετε ότι την Dark Horse την έπιασαν οι καλοσύνες, αν δεν ήταν να βγει η ταινία, θα σας έλεγα εγώ... Τέλος πάντων, για να μη με πείτε και αχάριστο, οι δυο πρώτοι τόμοι του ASTRO BOY μαζεμένοι, σε προνομιακή τιμή (λέει η εταιρεία), είναι κάτι σημαντικό, μια και δίνει την ευκαιρία σε όσους νομίζουν ότι ξέρουν από manga επειδή έχουν διαβάσει το DRAGONBALL, να διαβάσουν και κάτι κλασικό. (Τελικά, αυτό με την σύμπτυξη των manga πρέπει να γίνεται τρελή μόδα...)

GANTZ VOLUME 2 TPB (p.57)
Αν και η φάση με τη μυστήρια μαύρη μπάλα που κάνει ότι γουστάρει τους ανθρώπους, μου θυμίζει τον Beyonder, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το GANTZ, οπότε...

THE KUROSAGI CORPSE DELIVERY SERVICE VOLUME 7 (p.58)
Είστε πτώμα και έχετε εκκρεμότητες; Η ψυχή σας δεν μπορεί να ησυχάσει; Εμείς είμαστε εδώ, αρκεί να έχετε αρκετά για την αμοιβή μας. Σε διαφορετική περίπτωση, αρκούμαστε σε χρυσά σφραγίσματα και στην τελική σας πουλάμε στα Mac για μπιφτέκια.


"Όλα τα εξώφυλλα του KUROSAGI είναι γαμάτα. Τέλος!"

(Editor's Note: Όλα τα εξώφυλλα του KUROSAGI είναι ίδια. Τέλος!)

MPD-PSYCHO VOLUME 6 TPB (p.59)
Η σειρά έχει ως εξής: Διαβάζετε το review, διαβάζετε τον πρώτο τόμο και μετά παραγγέλνετε όλους τους υπόλοιπους. Εκτός κι αν έχετε παραγγείλει το BARB WIRE, οπότε, καμία ελπίδα...

VAMPIRE HUNTER D BUST (p.64)
...Σιγά μην είναι available... Γ@*&%*&^ Diamond!


"Ακόμη κι αν είναι available, εξακολουθεί να ισχύει το Γ@*&%*&^ Diamond!"

(Editor's Note: Θα ήθελα να σου παρουσιάσω μια νέα, μοναδική τεχνολογική ανακάλυψη. IT'S CALLED THE INTERNET! Now stop all this fuckin' whining!)


DC Comics

Πολύ θα ήθελα να αποκαλυφθεί, μια μέρα, ότι η Marvel και η DC έχουν βάλει ένα πανάρχαιο στοίχημα, για το ποιος μπορεί να κάνει τα περισσότερα events. Μέχρι στιγμής, νομίζω η Marvel είναι μπροστά, αλλά που θα πάει, θα ανακάμψει και η DC.

FINAL CRISIS: REQUIEM #1 (ONE SHOT) (p.73)
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να θρηνήσεις έναν από τους ήρωες σου, τον οποίο ξεπάστρεψες για να αυξήσεις της πωλήσεις σου; Μα, να βγάλεις ένα one shot αφιέρωμα! Όταν, δε, όλο αυτό είναι στα πλαίσια ενός event, ε, έχεις γίνει ίδιος Marvel.

REIGN IN HELL #1 (of 8) (p.76)
I shall bow no more to the dogs of the lord
Tearing at my carcass heart
I shall fall to my knees only at the keyholes
Of virtue slipping into bondage masks...
Freewill made me better to reign in hell


"...Τις νύχτες τα χρησιμοποιείτε για πορτατίφ;"

THE JOKER'S ASYLUM: THE JOKER (p.81)
THE JOKER'S ASYLUM: PENGUIN (p.81)
THE JOKER'S ASYLUM: POISON IVY (p.81)
THE JOKER'S ASYLUM: SCARECROW (p.81)
THE JOKER'S ASYLUM: TWO FACE (p.81)

Ένα εβδομαδιαίο event που θα κρατήσει ένα μήνα; Κάτι δεν πάει καλά... Που είναι οι παλιές καλές μέρες, που το πιο ποταπό απ' αυτά κρατούσε ένα χρόνο; Τέλος πάντων, ο Joker μας λέει ιστορίες για τους μεγαλύτερους εχθρούς του Batman, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, φυσικά. Η απορία μου είναι: Πώς θα κρατήσει ένα μήνα, θα είναι εβδομαδιαίο και οι τίτλοι να είναι 5; (Editor's Note: Pretty simple, actually. Όταν η πρώτη Τετάρτη του μήνα πέφτει πρώτη ή δύο του μηνός -ή ακόμη και τρεις, αν ο μήνας έχει 31-, τότε υπάρχουν συνολικά πέντε Τετάρτες, hence πέντε "new comics days".) Ω, και μια φιλική συμβουλή: Αν τα θέλετε όλα, μάλλον θα πρέπει να τα παραγγείλετε ξεχωριστά, καθώς πρόκειται για 5 one shots και όχι για limited series. Ρωτήστε καλού κακού, μην κλαίτε μετά που χάσατε τέτοια ευκαιρία.

BATGIRL #1 (of 6) (p.82)
Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ, και κατάλαβα ότι δεν είναι ο Batman με βυζιά, είδα ότι πρόκειται για νέο limited series με την Cassandra Cain.


"...Και του το είπα του Άλφρεντ, οι μπύρες και τα κοτόπουλα θα μου βγουν σε κακό..."

JUSTICE SOCIETY OF AMERICA ANNUAL #1 (p.96)
Όταν πρωτομάθαινα αγγλικά, είχα μπερδέψει το gravy με το grave και το annual με το anal. Υποθέτω, όμως, ότι εσείς που διαβάζετε JSA, θα έχετε ξεκαθαρίσει τι είναι τι.

SIMON DARK: WHAT SIMON DOES TP (p.98)
Ο Simon Dark, ο σύγχρονος Frankenstein του Gotham, ο οποίος, αντί να κλαίει με τα χάλια του, κυνηγάει μανιακούς εγκληματίες, τώρα κυκλοφορεί και σε τόμο, ο οποίος περιέχει τα 6 πρώτα τεύχη της καυτής αυτής σειράς (προσέξτε μόνο να φοράτε τίποτα γάντια όταν τον πιάσετε στα χέρια σας). (Editor's Note: "Όταν τον πιάσετε στα χέρια σας;" Holy innuendo, Batman!) Από τον άνθρωπο που σας έφερε το 30 DAYS OF NIGHT, Steve Niles, και τον άλλον, τον "πως-τον-λενε".

ABSOLUTE RONIN HC (p.100)
Άμα είσαι σαμουράι, τραβάς ζόρια -ναι, είναι άλλωστε μέσα στο συμβόλαιο- αλλά το να ξαναγεννηθείς, από τον 13ο Αιώνα, ξαφνικά, στον 21ο, προκειμένου να εκδικηθείς το θάνατο του αφέντη σου, δεν είναι λίγο τραβηγμένο; Μπορεί, αλλά είναι Frank Miller και θα σας αρέσει και θα το πάρετε!


"Καταραμένε! Ξέρεις πόσο δύσκολα φεύγουν οι λεκέδες από αίμα;"


DC Comics (Wildstorm)

WILDCATS: WORLD'S END #1 (p.110)
Εγώ νόμιζα, ότι μετά το NUMBER OF THE BEAST ήταν το PIECE OF MIND, αλλά η Wildstorm επιμένει ότι είναι το WORLD'S END και ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω; Το Wildstorm Universe αλλάζει, νέα μέλη έρχονται να προστεθούν στους WILDCATS και τα μάτια του Grifter είναι πιο στρογγυλά από ποτέ!

STORMING PARADISE #1 (p.113)
Βασίλη, Βασίλη, αυτό θα σου αρέσει! Συγγνώμη, ξεχάστηκα... Πού είχα μείνει; Α, ναι. Ο Chuck Dixon αποφάσισε ότι εκτός από ROBIN, θέλει να ασχοληθεί και με πιο ρεαλιστικά ζητήματα, οπότε μας ξαναλέει την ιστορία, τότε που η Αμερική δεν κατάφερε να φτιάξει την A-Bomb και η μόνη εναλλακτική ήταν μια εισβολή στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου (???). Δεν ξέρω, αυτά τα what if με την ιστορία, μου φαίνονται κάπως...

CHUCK #2 (p.114)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει την ομώνυμη σειρά του NBC, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Στα πλαίσια της γενικότερης μόδας, που θέλει τις σειρές να μεταπηδούν και στο χώρο των comics, έχουμε και το adaptation αυτό, το οποίο θα προτείνω, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί το εξώφυλλο σπέρνει! Με τον υπότιτλο, δε, "A deadly trip to Japan" , μου κινεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, καθώς το έχω πρόσφατο, παρόλο που το δικό μου trip δεν ήταν deadly.


"Αν βγάλουμε τα σκουτεράκια από την εικόνα, been there done that..."

SUPERNATURAL: RISING SON #4 (p.117)
Τι λέγαμε για τις σειρές που γίνονται comics; Ε, μία από τα ίδια κι εδώ, με τη διαφορά ότι το comic ασχολείται (προς το παρόν) με τα γεγονότα που συνέβησαν πριν τη σειρά (καλά, δεν είπα ότι είναι πρωτότυπο). Παρεμπιπτόντως, η σειρά, έχει καταπληκτικό soundtrack.


DC Comics (Vertigo)

Ξύδια και ναρκωτικά από τη Vertigo. Μάλλον βρήκα τι θα παραγγείλω αυτό το μήνα...

THE ALCOHOLIC HC (p.120)
Ο Jonathan Ames γράφει για τις περιπέτειες ενός συγγραφέα, του Jonathan A. (μάλλον writer's block θα ήταν), γράφει και πίνει και προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη, χωρίς πάντα ιδιαίτερη επιτυχία. Όπως και να το κάνουμε, το να βρεθείς στο αυτοκίνητό σου, με μια γριά, η οποία είναι στα πρόθυρα του να σε βιάσει, δεν είναι και ότι καλύτερο.

HEAVY LIQUID HC (p. 121)
Το Heavy Liquid είναι, εκτός από ναρκωτική ουσία, μορφή τέχνης (OK, όποιος κατάλαβε τι μπορεί να σημαίνει αυτό, παρακαλώ να μου πει κι εμένα) και ο S είναι εθισμένος σε αυτό και όλα αυτά (ο S και ο εθισμός του) συμβαίνουν σε μια Νέα Υόρκη, κάπου στο μέλλον.


DC Comics (CMX)

SWAN VOL. 14 TPB (p.134)
Έχω καιρό να δω κάτι από τη CMX που θα έβαζα σε Previews Picks και το SWAN δεν είναι κάτι τέτοιο. Χάρη στην αδερφή μου κάνω, που της αρέσει...


DC Direct

BATMAN 1966 TV SERIES BATMOBILE REPLICA (p. 137)
Τί δεν καταλαβαίνετε; Είναι λίγο ακριβό αλλά είναι φετίχ.


"Same bat time, same bat channel..."

JLA TROPHY ROOM: BAT-CUFFS PROP REPLICA (p.138)
Μιλώντας για φετίχ, αν είστε απ' αυτούς που τους αρέσει να δοκιμάζουν διάφορα, προκειμένου να δώσουν λίγο γεύση στη σεξουαλική τους ζωή, μάλλον θα σας αρέσει (εννοείται ότι σας αρέσει κι ο Batman). Είναι πλήρως λειτουργικές...


"Τέλος στις απαίσιες χειροπέδες με το ροζ γουνάκι!"


Image Comics

COMIC BOOK TATTOO OGN (p. 146)
Το Gem of the month, ένα άλμπουμ στο οποίο συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες, με ιστορίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια της Tori Amos. (Μα τα γένια του προφήτη! Tori Amos?!?) Τέλος πάντων, μιλάμε για 70 καλλιτέχνες, διάφορα στυλ και 480 σελίδες. (Editor's Note: Επίσης, μιλάμε για τριάντα δολαριάκια, τα οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να κλαίμε διαβάζοντας τις μέτριες ιστορίες των μέτριων -most of them, at least- καλλιτεχνών. Maybe σε προσφορά από το Amazon - και πάλι παίζεται.)

LIBERTY COMICS: A CBLDF BENEFIT BOOK! (p. 158)
Η Image συμμαχεί με το Comic Book Legal Defense Fund, προκειμένου να πατάξουν την λογοκρισία στα comics. Είναι για καλό σκοπό, επομένως το στηρίζουμε.

BOMB QUEEN V #3 (of 6)
Θέλω να πιστεύω ότι, εκτός από βυζιά, έχει και ιστορία. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας ενημερώσει παρακαλώ. (Δεν έχουμε πρόβλημα με τα βυζιά, ίσα-ίσα που μας αρέσουν, αλλά να ξέρουμε, βρε αδερφέ.) (Editor's Note: Θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σας σε ένα πολύ καλό site που κάνει reviews σε καινούργια comics.)


"Thought I died and gone to heaven..."


Image Comics (Top Cow)

BROKEN TRINITY #1 (of 3) (p.180)
Χμμ, Darkness, Witchblade και Angelus, στην ίδια ιστορία, μια ιστορία που υποτίθεται ότι θα αλλάξει το Top Cow Universe για πάντα. Αναρωτιέμαι τί μπορεί να γίνει. Λες να ανακαλύψουμε ότι στην πραγματικότητα ο Darkness είναι η δίδυμη αδερφή της Witchblade;

PILOT SEASON: THE CORE #1
Όπου βλέπετε "Pilot Season", είναι η καταπληκτική ιδέα της Top Cow, να δείξει το σαδιστικό της πρόσωπο, στους νέους της καλλιτέχνες. Τους βάζει να κάνουν ένα τεύχος και μετά ο κόσμος ψηφίζει τα καλύτερα από αυτά, τα οποία θα συνεχίσουν, ενώ οι υπόλοιποι, τον πούλο! Αυτό, φίλες και φίλοι, είναι το σύγχρονο marketing...


Green Pages

PIRATES VS. NINJAS FOR PRESIDENT ONE-SHOT (Antarctic Press p.212)
Αυτές είναι εκλογές! Ξεχάστε τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη και τον Αλέξη, και ψηφίστε πειρατές ή νίντζα, για την προεδρία! Για τους πιο αφοσιωμένους από εσάς, υπάρχουν και T-shirts, τα οποία μπορείτε να φοράτε με περηφάνια, ώστε να βλέπουν όλοι ποιον υποστηρίζετε. (Editor's Note: Εγώ μπορώ να ψηφίσω τη Jenna Jameson;)

CTHULHU SHOT GLASS (Boom! Studios p.244)
Μπορεί να μην σας εξασφαλίσει την επιβίωση σε ενδεχόμενο ξύπνημα του Cthulhu, αλλά σίγουρα θα δώσει άλλη αίσθηση στα σφηνάκια που κατεβάζετε, όταν χορεύετε γυμνοί στο φεγγαρόφωτο... (Editor's Note: Disturbing mental image alert!)


"Should I suck or should I blow..."

HONOKA LEVEL UP! VOL.1 TPB (Broccoli p.247)
Χα! Επειδή η μικρή Honoka μπορούσε να ζωγραφίζει καλά, νόμιζε ότι όλα θα είναι εύκολα, όταν την προσέλαβε ο θείος της ως character designer στην εταιρεία του! Τώρα, όμως, που το αγγούρι είναι στο δρόμο κι έρχεται, η Honoka θα ζοριστεί κι εμείς θα γελάμε!

VOLTRON: A LEGEND FORGED #1 (of 5) (Devil's Due p.270)
Για πρώτη φορά, η ιστορία της δημιουργίας του Voltron, βλέπει το φως της ημέρας και, ξεπερνώντας το γεγονός ότι, για κάποιο λόγο, ο Voltron ξεθάφτηκε και έγινε πάλι "in", οι πιστοί τρέξτε να παραγγείλετε. Οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι είστε πολύ μικροί για να τον έχετε προλάβει, έχετε την κατανόησή μου. Δεν φταίτε εσείς που γεννηθήκατε σε λάθος εποχή...

HACK SLASH ANNUAL FEATURING THE SUICIDE GIRLS (Devil's Due p.275)
Η Cassie γίνεται Suicide Girl! Μόλις κάνετε την παραγγελία σας, μπορείτε να πάτε να δείτε το προφίλ της και να με αφήσετε εμένα εδώ, να χαζεύω το εξώφυλλο...


"To absolutely drive you wild, wild she's out to get you..."

SOUL STEALER GN VOL 1 (DMF p.289)
Είναι, που λες, ένας τύπος και έχει μείνει ζωντανός εδώ και 3000 χρόνια και αυτό που τον κρατάει και την παλεύει ακόμα, είναι η αληθινή αγάπη, και είναι τόσο γαμάτος, που μπορεί να φέρνει πίσω ψυχές από τον κόσμο των νεκρών και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει μια τεράστια στρατιά από δαίμονες και... well, you get the picture.

DEITCH'S PICTORAMA SC (Fantagraphics p.298)
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό (δεν έχει ούτε βυζιά ούτε όπλα), αλλά ο Κώτσης απείλησε να σκίσει τα ρούχα του, αν δεν το έβαζα! Εντάξει Άρη;

THE LIFE AND TIMES OF SCROOGE MCDUCK (Gemstone p.303)
Ναι, ξέρω, δεν είναι καινούριο, το έχετε ξαναδεί τόσες φορές σε PREVIEWS, αλλά είναι καιρός να πάψετε να σκέφτεστε εγωιστικά και να δώσετε την ευκαιρία και στους νεότερους να διαβάσουν κανένα καλό comic (και ας μην έχει ούτε βυζιά ούτε όπλα). Must!

DISCWORLD GN #1 (Harper Collins p.306)
Ακόμη κι αν δεν έχετε διαβάσει κανένα βιβλίο του Terry Pratchett, η ιδέα ενός αποτυχημένου μάγου που έχει για σύντροφο ένα μπαούλο με πόδια, θα πρέπει να σας εξάπτει την περιέργεια. You are not normal otherwise...

DEVICE, VOL. 1 (IDW p.313)
Μια συλλογή από περίεργα αντικείμενα, σχεδιασμένα από καλλιτέχνες όπως ο Giger, ο Wood και πολλοί άλλοι ακόμα. Ας μου εξηγήσει όμως κάποιος τι είναι το Contemporary Art...

DOCTOR WHO CLASSICS VOL.1 (IDW p.318)
Δεν λέω ότι η καινούρια σειρά δεν είναι καλή, αλλά εμείς οι παππούδες, βλέπαμε την παλιά. Πώς να το κάνουμε, μας ασκεί μια έξτρα γοητεία.

WAR OF THE UNDEAD TP O/A (IDW p.322)
Μπορεί να είναι "offered again", αλλά έχει Β' Παγκόσμιο, zombies, την αυτοκτονία του Χίτλερ, και είμαι σίγουρος ότι ο Βασίλης (πάλι δεν είναι αυτός που νομίζετε και πάλι δεν έχει καμιά σημασία, άλλωστε) δεν το είχε προλάβει την προηγούμενη φορά.

FAMILY BONES VOL. 1 (King Tractor p.323)
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το FAMILY BONES μιλάει για το παλαιότερο ζευγάρι serial killers, μέσα από τα μάτια του ανιψιού τους. Έλα στον παππού και τη γιαγιά, μικρό αγοράκι...

LITTLE NOTHINGS, VOL. 1: THE CURSE OF THE UMBRELLA (Νβμ p.328)
Ο φίλος Κώτσης μου λέει ότι κι αυτό είναι "offered again", αλλά εγώ θα το προτείνω, αφενός γιατί μου θυμίζει το SWEET X-RATED NOTHINGS και αφετέρου, γιατί εκεί έξω υπάρχουν πολλά Little Nothings και αυτό είναι ένα tribute σε αυτά.

STARCRAFT VOL. 1 (TokyoPop p.350)
Δεν νομίζω να χρειάζεται κανείς περιγραφή για το STARCRAFT (όσοι χρειάζεστε, δεν θα το αγοράζατε έτσι κι αλλιώς). Η TokyoPop αποφάσισε να συνεχίσει την video game παράδοση και να μας φέρει και αυτό, αλλά για να μας βασανίσει λίγο παραπάνω, δεν μας δείχνει καν το εξώφυλλο. (Editor's Note: Δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Απλά, είπα να δηλώσω την παρουσία μου, για να μη νομίζει κανένας κανεντρεχής πως έχω ξεμείνει στο site των Suicide Girls και χαζεύω γκομενάκια...)

TOO COOL TO BE FORGOTTEN GN (Top Shelf p.360)
Οι περιπέτειες ενός πατέρα που προσπάθησε να κόψει το κάπνισμα. Certified cool και με χαμηλή περιεκτικότητα σε πίσσα...


"Το υπουργείο υγείας προειδοποιεί: Τα καλά comics βλάπτουν σοβαρά τη Marvel"

BLACK LAGOON VOL.1 (Viz p.386)
Το γνωστό anime μεταφέρεται και σε έντυπη μορφή. Το hype μεγάλο, μένει μόνο να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Το έχω κλείσει από τώρα για review!


"Βυζιά, όπλα και εντελώς cool γκομενάκι! Τί άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;"

ZOMBIE SURVIVAL GUIDE TP (p.412)
Ξεφυλλίζοντας το book section του PREVIEWS, έπεσα πάνω σε αυτό το βιβλιαράκι, το οποίο υπόσχεται να σας κάνει ειδικούς, ώστε να εξασφαλίσετε την επιβίωσή σας, σε περίπτωση zombie infestation. Αναρωτιέμαι αν έχει ειδικό κεφάλαιο για τα zombie στα comics και πώς να τα αποφύγουμε...


No animals or small children were harmed during this month's PREVIEWS PICKS writing. Only a cat was used as stress relief device, but we think she liked it. All stunts herein are performed by specially trained actors. Don't try this at home...



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi