Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-08-08
PREVIEWS (August 2008)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Diamond Comic Distributors

Πόσο τρελός πρέπει να είναι κάποιος, για να κάθεται, μέσα Αυγούστου, και να ξεψαχνίζει το PREVIEWS; Περίπου όσο τρελός είναι και αυτός που κάθεται και σας το παρουσιάζει! Κάπως έτσι, αγαπητοί μου συμπάσχοντες, βολευτείτε με αυτό το κείμενο, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κάνετε την επόμενη βουτιά. Ή δείτε κανένα επεισόδιο της γνωστής σειράς με τον Mitch Buchannon, σε επανάληψη - παρόμοια αποτελέσματα. Το γεγονός ότι αυτό το μήνα, ο κατάλογος είναι "ελαφρών βαρών", δεν δείχνει να διευκολύνει το έργο μου.


Marvel Comics

Προκαταρτικά τέλος, ξεκινώ με Marvel, λίγο διαφορετικά, όμως. Επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι αν υπάρχει κάτι που τσεκάρετε κάθε μήνα στο PREVIEWS, αυτό δεν είναι άλλο από το αυτόνομο booklet της Marvel, δεν έχω σκοπό να επεκταθώ πολύ - μόνο σε ότι με έκανε να σηκώσω το βλέφαρο μου, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο Dr. Spock, όταν πιστεύει ότι ο Bones του λέει κοτσάνες. Χάνω, βέβαια, την ευκαιρία να γράψω αμέτρητες μπηχτές, αλλά δεν θα ενδώσω! Όχι πως δεν θα υπάρξουν μπηχτές - απλά θα είναι λίγες...

AMAZING SPIDER-MAN #573 (pM17)
Να σας πω το κρίμα μου, αυτό το προϊόν της Faust-ικής συμφωνίας, παρά το άσχημο μονοπάτι που ακολούθησε προκειμένου να φτάσει εδώ, τελικά το βρίσκω συμπαθέστατο. Τα νέα Spidey creative teams δεν κάνουν κάτι το ριζοσπαστικό, προσφέροντας "ασφαλείς" ιστορίες, διατηρώντας, όμως, το ενδιαφέρον μου. Τέλος πάντων, το storyline "New Ways To Die" ολοκληρώνεται εδώ, με ένα ακόμα κλωτσομπουνίδι με τον Green "Norman in da house" Goblin. Επίσης, το AMAZING SPIDER-MAN ANNUAL #1 (pM20), υπόσχεται ότι θα δώσει απαντήσεις σε όσα υποψιαζόσασταν -ή όχι- σχετικά με την Jackpot. Συγκρατήστε την αγωνία σας.

MARVEL ZOMBIES 3 #1 (of 4) (pM46)
Το αστείο πάλιωσε (ή μάλλον σάπισε) από το δεύτερο mini series. Οι Fred Van Lente και Kev Walker θα προσπαθήσουν να το φέρουν πάλι στη ζωή, εισάγοντας το νεκροζώντανο cast στο κανονικό Marvel Universe, ως λύση ανάγκης. Στα εξώφυλλα, ο Greg "porn" Land, με tribute όχι σε παλιό εξώφυλλο της Marvel, αλλά στο poster του ARMY OF DARKNESS. Θα αποφύγω.

(Editor's Note: NO MORE ZOMBIES!!!)

THOR: THE TRUTH OF HISTORY #1 (pM68)
Είναι άραγε η παρουσία του Alan Davis, ως writer/artist, αρκετή για να με πείσει να αγοράσω αυτό το one-shot; Δεν είναι και λίγα τα δεκαπέντε χρόνια από την τελευταία φορά που αγόρασα comic με τον ξανθομάλλη...

ASTONISHING X-MEN: GHOST BOXES #1 (of 2) (pM70)
Υπάρχει έστω ένας σοβαρός λόγος, μη οικονομικής φύσεως, για τον οποίο κυκλοφορεί αυτό το mini-series, αντί να ενσωματωθεί η ιστορία στον ongoing τίτλο;

X-MEN: ORIGINAL SIN #1 (pM72)
Retcon alert! Ποιός είναι ο "πραγματικός λόγος", που οδήγησε τον Wolverine να ενταχθεί στους X-Men; Αποκαλύψεις! Σκάνδαλα! Κρυμμένα συμφέροντα! Ο Μάκης που είναι;

GIANT SIZE X-MEN: FIRST CLASS #1 (pM81)
Αν δεν αναφέρω τη συμμετοχή του Roger Langridge σε αυτό το one-shot, o Άρης Κώτσης θα μου κόψει την καλημέρα...

SECRET WARS OMNIBUS HC (pM89)
Καθαρή κλεψιά! Βάζετε μέσα σε αυτό το Omnibus, τα 12 τεύχη του miniseries και ένα-δύο σχετικά τευχάκια; Και μετά ζητάτε 100 δολάρια, για 384 σελίδες! Βρε, ούστ! Εσείς και ο δικός σας κατάλογος των PREVIEWS!


Dark Horse

Ψόφια τα πράγματα στην Dark Horse, με το HELLBOY: IN THE CHAPEL OF MOLOCH (p26) να ξεχωρίζει, μόνο επειδή ο Mike Mignola σχεδιάζει μετά από 3 χρόνια το ίδιο του το δημιούργημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσω να τσεκάρω εκείνο τον μήνα το MYSPACE DARK HORSE PRESENTS (p49) - MR. X από τον Dean Motter! Anyway, προχωράμε...


DC Comics

FINAL CRISIS #5 (p57)
FINAL CRISIS: SUBMIT #1 (p58)
FINAL CRISIS: RESIST #1 (p59)
FINAL CRISIS: RAGE OF THE RED LANTERNS #1(p60)
FINAL CRISIS: LEGION OF THE THREE WORLDS #3(p61)
FINAL CRISIS: REVELATIONS #3 (p61)

Η φρενίτιδα της DC γύρω από το FINAL CRISIS συνεχίζεται, χωρίς το mini series-ναυαρχίδα να έχει βάλει στα charts την φωτιά που πρέπει, ή έστω να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατό -θετικό πάντα- σούσουρο μεταξύ των fans. Μάλλον το στοίχημα χάθηκε, και οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν, δεν είναι άλλοι από τους Dan DiDio και Grant Morrison.

SUPERMAN AND BATMAN VS. VAMPIRES AND WEREWOLVES #1 -2 (p62)
Παρακαλείται αυτός που είχε την ιδέα για αυτό το σούργελο, να εγκαταλείψει την βιομηχανία των comics.

ΒΑΤΜΑΝ #681 (p67)
Το "Batman R.I.P." τελειώνει! Τί επιφυλάσσει το μέλλον; Ποιός θα γίνει Batman; Πόσο καιρό θα μείνει στο πόστο του; Καυτά ερωτήματα, και αν κάποιες από τις φήμες που κυκλοφορούν είναι αλήθεια, θα πάρουν φωτιά τα ξένα forums; The fun is about to start!

(Editor's Note: Wait a minute! Δεν το ζήσαμε ξανά αυτό πριν από καμιά 15αριά χρόνια, με τα διάφορα "Knightfall", "Knightquest" κ.λπ., ή εγώ τα έχω χαμένα;)

SUPERMAN: NEW KRYPTON SPECIAL #1 (p74)
Σύσσωμο το συγγραφικό brain trust των Superman τίτλων, στρώνει το χαλί για την επιστροφή 100.000 Κρυπτόνιων στο DC Universe. Δεν θα ήθελα με τίποτα να δούλευα για τον υπεύθυνο του catering στο πάρτι υποδοχής!

(Editor's Note: Oh boy, here we go again... "Last son of Krypton", my ass!)

BATMAN: EGO AND OTHER TAILS TP (p83)
Για όσους θαυμάζουν το ταλέντο του Darwyn Cooke και δεν γνωρίζουν όσα έχει κάνει με τον Batman, αυτό το trade είναι μια καλή λύση.

JLA/AVENGERS TP (p84)
JLA. AVENGERS. Busiek. Perez. Θέλετε κάτι περισσότερο;

(Editor's Note: Ναι, την Rachel Bilson, την Sophia Bush και την Nastia Liukin, στο δωμάτιο μου, ντυμένες cheerleaders! Καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο, έτσι δεν είναι;)

TOP 10 SEASON TWO #1 (of 4) (p99)
Ο Gene Ha επιστρέφει στον τίτλο, δεν φέρνει μαζί του, όμως, και τον μουσάτο συγγραφέα! (Editor's Note: Μουσάτο συγγραφέα; Θυμίστε μου.) Θα μπορέσει ο Zander Cannon να αναπαράγει το whimsical feeling του αυθεντικού; Και αμάν πια με αυτά τα seasons σε τίτλους comic! Volumes παιδία, volumes! Εδώ δεν είναι TV... (Editor's Note: Θα ήθελε να είναι, όμως. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα...)

UNKNOWN SOLDIER #1 (p106)
Νέο interpretation του cult favorite χαρακτήρα της DC, σε Vertigo-style, από τους Joshua Dysart και Alberto Ponticelli. Κάτι τέτοιες κινήσεις, συνήθως εξοργίζουν παλιούς fans, αν και, κάποιες φορές, παρουσιάζουν ενδιαφέρον.


Image Comics

SPAWN #185 (p130)
Ο Todd McFarlane εμπλέκεται, μετά από πολλά χρόνια, στη ζωή του "παιδιού" του, γράφοντας παρέα με τον Brian Holguin, ενώ βάζει και μελάνια πάνω από τα μολύβια του νέου regular artist, Whilce Portacio. Μας υπόσχονται εκπλήξεις, καθώς και ένα event τόσο μεγάλο, όσο αυτό του πρώτου τεύχους. Κάτσε να δούμε αν θα καταφέρει να μπει μόνιμα στο top 100 της Diamond, γιατί μέχρι την πρώτη θέση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αχ, περασμένα μεγαλεία...

DNAGENTS: INDUSTRIAL STRENGTH EDITION TP (p158)
Φτηνιάρικο black&white reprint της -ελαφρώς- κλασικής σειράς των Mark Evanier και Will Meugniot, που έμπλεκε γενετικά πειράματα και superheroes. Το μαυρόασπρο σχέδιο έχει τη γοητεία του, αλλά και αυτά τα άτιμα αυθεντικά τεύχη, είναι damn dirt cheap. Προσωπικά, περιμένω να κλείσω κάνα-δυο κενά που έχω από αυτό το πρώτο volume, και στην συνέχεια να διαβάσω όλα τα τεύχη, που τα έχω και περιμένουν, μαζί!


Entering the realms of total chaos, a.k.a. The Green Pages!

CROSSED #1 (Avatar - p210)
H συνεργασία των Garth Ennis και Jacen Burrows, υπόσχεται ότι είναι ένα post-apocalyptic comic, χωρίς zombies. Περιλαμβάνει, όμως, πλήρη κατάρρευση των κοινωνικών δομών, εξαφάνιση του πολιτισμού, καθώς και τρελάρες με κόκκινο σταυρό στα πρόσωπα, που αρέσκονται σε ακατονόμαστες πράξεις ακραίας βίας προς τους συνανθρώπους τους. Περίπου όπως ένα zombie comic, δηλαδή. Θα το τσεκάρω οπωσδήποτε και όχι μόνο επειδή το σχεδιάζει ο Burrows. Ναι, είμαι cheap horror junkie και δεν ντρέπομαι!

SOJOURN OMNIBUS VOLUME #1 (Checker Book Publishing Group - p228)
Τα 24 πρώτα τεύχη του SOJOURN, μαζεμένα σε 584 σελίδες, για 34.95 δολάρια, με σχέδιο του Greg Land, όταν δεν αναρωτιόμασταν από ποια τσόντα τα έχει ξεπατικώσει όλα τα porn faces. Αρκετά βολικό, για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα comics της CrossGen, μετά τον εκδοτικό της θάνατο, ή ακόμη μια καλή ευκαιρία για τους νοσταλγούς των fantasy-themed comics της, να βρίσουν τον businessman Mark Alessi και όλη την παρασκηνιακή του δράση, που οδήγησε στο θάνατο της υπερ-φιλόδοξης εταιρίας του. Κάπως έτσι γράφονται οι μαύρες σελίδες στο μεγάλο βιβλίο των Αμερικάνικων comic.

STAN DRAKE'S THE HEART OF JULIET JONES VOLUME 1 TP (Classic Comic Press Inc - p229)
Δεν μπορώ να πω ότι με αφορούν ιδιαίτερα οι σαπουνοπερίστικες αψιμαχίες της "μαζεμένης" Juliet Jones, με την μικρή "έξω καρδιά" αδερφή της, που έχουν ως φόντο την δεκαετία του '50, αλλά αν το σχεδιάζει ο Stan Drake, ε, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το παραγγείλω! Και ας είναι comic strip reprint, σε ταπεινή έκδοση, χωρίς σκληρό εξώφυλλο και dust jacket! (Α, όλα κι όλα, τα φετίχ, φετίχ!)

WILL TRIUMPH FIGHTS ALONE #1 (of 3) (Devil's Due - p247)
Σχεδιάζει ο πιο αδύναμος κρίκος από τους artists του DEATH OF SUPERMAN hoopla, Jon Bogdanove, ενώ ο ίδιος μοιράζεται τα συγγραφικά credits με τον Dave Child, καθώς και το σπλάχνο του, Kal-El Bogdanove. Καλά, ρε Jon, πόσο αρρωστάκι fanboy είσαι, για να καταδικάζεις το γιο σου να έχει αυτό το όνομα; Πως έπεισες την γυναίκα σου; Το καημένο το παιδί, δούλεμα που θα έχει φάει...

ZEN: INTERGALACTIC NINJA #0 (Devil's Due - p247)
Ναι, είναι γεγονός. Ο Joe Casey γράφει πλέον ότι να 'ναι. Άτιμε, κάποτε πίστευα σε εσένα!

ACME NOVELTY LIBRARY VOLUME 19 HC (Drawn & Quarterly - p278)
Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο Chris Ware είναι έτοιμος να διαθέσει στο κοινό το πιο πρόσφατο volume του ACME NOVELTY LIBRARY. Όσοι ακολουθούν το έργο του, έχουν ήδη σημειώσει την ημέρα κυκλοφορίας, που εντοπίζεται κατά το Δεκέμβριο, αναμένοντας την συνέχεια των περιπετειών του μικρού Rusty Brown. Το solicitation text υπόσχεται "rocket ride into the world of unkempt imagination and pulse-pounding excitement", το οποίο μεταφράζεται ως απογοήτευση, μελαγχολία, στοίχειωμα...


Pick Of The Μonth #1

THE ROMITA LEGACY (Dynamic Forces - p281)
O γνωστός Tom Spurgeon γράφει για την καριέρα των δυο Romitas (Senior και Junior), που το όνομα τους έχει συνδεθεί με τη Marvel, και κυρίως με τον Spider-Man. Δελεαστικότατο!

COMIC BOOK COMICS #3 (Evil Twin Comics - p286)
Το τρίτο τεύχος της ιστορικής αναδρομής στο εκδοτικό παρελθόν της Αμερικανικής βιομηχανίας των comics, εστιάζει σε δύο πολυσυζητημένα, αμφιλεγόμενα για κάποιους, subjects: Dr. Fredric Wertham και Comics Code Authority! Not to be missed!

POPEYE VOLUME 3: "LET'S YOU AND HIM FIGHT!" (Fantagraphics - p288)
Μακάρι αυτά τα oversized reprints των πρώτων χρόνων του Popeye, να κυκλοφορούσαν πιο συχνά - μια φορά το χρόνο δεν αρκεί! Ουδέποτε υπήρξα φίλος του ασχημομούρη ναύτη, ακόμη και κατά την διάρκεια των παιδικών μου χρόνων, που τα αναγνώσματα ήταν περιορισμένα (και η ντόπια έκδοση των ιστοριών του βρισκόταν μέσα σε αυτά), αλλά τα αυθεντικά strips του E.C. Segar, με ανάγκασαν να αναθεωρήσω την παραπάνω άποψη μου. Ένας Popeye, πιο politically incorrect από όσο τον θυμάμαι, περιτριγυρισμένος από χαρακτήρες που ζουν στην κοσμάρα τους!

(Editor's Note: Συμφωνώ και επαυξάνω! Και για όσους θέλουν ακόμη περισσότερο Popeye, αυτό το DVD set είναι το perfect companion στα volumes του Segar. Έτσι, για να μη λένε μερικοί πως δεν μου αρέσουν οι κινηματογραφικές μεταφορές...)

WELCOME TO DINGBURG: A ZIPPY COLLECTION (Fantagraphics - p288)
Έχω προσπαθήσει να εισέλθω στον σουρεαλιστικό κόσμο του Bill Griffith, ακολουθώντας, μάλιστα, τη σειρά μαθημάτων για να μπορέσω να κατανοήσω καλύτερα, μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχω καταφέρει να μπω σε "full Zippy mode", κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Εκτιμώ τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του comic strip, αλλά αναγνωρίζω ότι ίσως να μην είναι για μένα. Αυτό, όμως, δε με εμποδίζει από το να σας προτείνω αυτή την συλλογή.

THE OFFICIAL PRICE GUIDE TO MICKEY MOUSE COLLECTIBLES SC (Gemstone Publishing - p294)
Συνήθως, όταν κάποιος βλέπει ένα ποντίκι στο σπίτι του, τρέχει να το διώξει, αν όχι να το σκοτώσει. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που γεμίζουν το σπίτι τους, με αναπαραστάσεις του super star ποντικού, πάνω σε πάσης φύσεως αντικείμενα. Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε αυτούς.

MAGIC TRIXIE SLEEPS OVER GN (Harper Collins Publishers - p296)
Η Jill Thompson καταγράφει την αθώα παιδική επανάσταση της Magic Trixie, καθώς και τις εμπειρίες που απέκτησε μένοντας τα βράδια στα σπίτια φίλων της. Οι φίλοι της, όμως, είναι πλάσματα που ο μέσος άνθρωπος τα αποφεύγει, όπως βρικόλακες, μούμιες και τέτοια. Εδώ, στη χώρα μας, ένα (φανταστικό) οκτάχρονο, με καλή γνώση της Αγγλικής, θα εκτιμούσε αυτό το graphic novel.

THE ESSENTIAL DYKES TO WATCH OUT FOR HC (Houghton Mifflin Company - p298)
Η επιτυχία του FUN HOME της Allison Bechdel, πιθανότατα αποτέλεσε το κίνητρο για αυτό το reprint book, που επιλέγει strips από όλες τις περιόδους της 25ετούς ιστορίας του.

PRESIDENTIAL MATERIAL: BARACK OBAMA (IDW - p303)
PRESIDENTIAL MATERIAL: JOHN McCAIN (IDW - p303)
PRESIDENTIAL MATERIAL FLIPBOOK (IDW - p303)

Η IDW ρίχνει φως στο παρελθόν των δύο υποψήφιων προέδρων, με αυτά τα δύο βιογραφικά comics, ενώ αν θέλετε και ολοκληρωμένη ενημέρωση, υπάρχει και το FLIPBOOK. Λέτε να γίνουν τίποτε σκηνικά, τύπου "πολιτική συζήτηση κλασσικού Ελληνικού καφενείου", στα comic shops της Αμερικής, την ημέρα της κυκλοφορίας; Αν είναι να δω comic geeks να πλακώνονται για πολιτική, ας ετοιμάζω από τώρα το popcorn μου!

(Editor's Note: Get the butter!)

GRANT MORRISON'S DOCTOR WHO #1 (of 2) (IDW - p304)
Ένα ολοκληρωμένο rerpint όσων έγραψε ο Grant Morrison με τον δημοφιλή ταξιδιώτη του χρόνου. Γιατί όχι; Τουλάχιστον τότε ο Grant δεν την είχε ακόμη δει "καραφλός γκουρού των comics"...

WILL EISNER'S THE SPIRIT: A POP-UP GRAPHIC NOVEL (Insight Editions - p310)
Πριν ο Frank Miller καταδικάσει, παρερμηνεύσει, μεταλλάξει ή εξυψώσει (you never know!) τον κλασικό ήρωα του Will Eisner, ανακοινώνεται η κυκλοφορία αυτού του pop-up book, που επανεκδίδει της δυο τελευταίες ιστορίες του Eisner. Ακούγεται δεόντως εντυπωσιακό, αλλά και λίγο ακριβό -35 δολάρια!- για ένα hardcover 16 σελίδων.

(Editor's Note: "Εξυψώσει"; Έχουμε δει το ίδιο trailer;)

NOCTURNAL CONSPIRACY'S: NINETEEN DREAMS GN (NBM - p314)
O David B. καταγράφει σε comic, δεκαεννέα από τα όνειρα του, εκθέτοντας τον εαυτό του, στο κοινό. Να υποθέσω ότι είχε δίπλα του στο κομοδίνο έτοιμο το σημειωματάριο ή το sketchbook, μη χρειαστεί να καταγράψει κάτι στην μέση της νύχτας;


Pick Of The Month #2

BREAKDOWNS: PORTRAIT OF THE ARTIST AS A YOUNG %@&*! HC (Pantheon Books - p319)
Αξίζει να θυμηθούμε/μάθουμε ότι ο Art Spiegelman έχει και άλλο έργο στις πλάτες του, πέρα από το MAUS, η αλλιώς "το comic που έχει κερδίσει Pulitzer Prize, είδατε που σας λέγαμε ότι τα comics είναι τέχνη;". New and extended edition και χαλάλι τα 27.50 δολάρια που κάνει για 16 μόλις σελίδες!

(Editor's Note: Υποψιάζομαι πως αυτό πρέπει να είναι τυπογραφικό λάθος, γιατί και στο Amazon αλλά και σε άλλα online bookstores που έψαξα, λέει πως είναι 72 σελίδες. Δυστυχώς, στο site της Pantheon Books δεν έχει λεπτομέρειες, πράγμα που αποδεικνύει πως μια μεγάλη εκδοτική μπορεί να είναι εξίσου "καφενείο" με αυτές του χώρου μας...)

STEVE DITKO: EDGE OF GENIUS SC (Pure Imagination Publishing - p324)
Μέσα στις 160 σελίδες, φιλοξενούνται comics του θρυλικού, απομονωμένου από την comic βιομηχανία, καλλιτέχνη, που κυκλοφόρησαν τη διετία 1954-55. Το περιεχόμενο τους, σχεδόν ότι μπορεί να θέλει κάποιος, εκτός από superheroes. Η εκτίμηση που τρέφω για το ταλέντο του Ditko είναι απεριόριστη, και νιώθω υποχρεωμένος να προβώ σε παραγγελία - άμεσα!

(Editor's Note: And don't forget to buy this one, too! Το περιμένω από μέρα σε μέρα!)

JACK AND THE BOX GN (Raw Junior LLC - p326)
Ο Art Spiegelman σε ένα ευφάνταστο παιδικό comic; Yes, please, and thank you!

SULK VOLUME 1: BIGHEAD & FRIENDS GN (Top Shelf Productions - p338)
Θα ήθελα να ήξερα, πώς αυτός ο Jeffrey Brown έχει οργανώσει μια από τις μεγαλύτερες πλάνες των τελευταίων ετών, όσο αφορά τα comics: το ότι διαθέτει ταλέντο! Μα, είναι δυνατόν να έχει κόσμο με το μέρος του;

THE SPIRIT: THE MOVIE VISUAL COMPANION HC (Titan Publishing - p330)
WATCHING THE WATHCMEN (Titan Publishing - p330)

Ακόμη είμαστε μόνο στα trailers, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Titan να ετοιμάσει αυτές τις δυο εκδόσεις. Εντάξει, το WATCHING THE WATHCMEN είναι αφιερωμένο στο comic, αλλά πείτε μου, χωρίς την ταινία, πόσες ήταν οι πιθανότητες να κυκλοφορήσει;

(Editor's Note: Περίπου 0.001832%. Give or take a couple of decimal points...)

THE MAN WHO LOVED BREASTS GN (Top Shelf Productions - p338)
O τίτλος και μόνο, προκαλεί την προσοχή μου! Πώς θα μπορέσει κάποιος να βγάλει τα προς το ζην, κάνοντας κάτι που αγαπά; Αυτή είναι μόνο η πρώτη από τις τρεις ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το one-shot 32 σελίδων, με τις υπόλοιπες δύο, να υπόσχονται ανάλογο fun.

JOE KUBERT: HOW TO DRAW FROM LIFE (Vanguard Productions - p342)
Για όσους δεν μπορούν, για οποιονδήποτε λόγο, να εγγραφτούν στην σχολή του Joe Kubert, αυτό το How-to book, είναι μια καλή παρηγοριά. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια - ένα βιβλίο αφιερωμένο στις τεχνικές του Kubert. Αν δεν έχει τύχει να δείτε σχέδιο του, μια και η παραγωγή του τα τελευταία χρόνια είναι περιορισμένη, την επόμενη φορά που θα είστε σε comic shop, ξεφυλλίστε ένα τεύχος του νέου mini series TOR της DC, και θα καταλάβετε γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι τυμπανοκρουσίες στο PREVIEWS.


Pick Of The Month #3

AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES VOLUME 2 HC (Yale University Press)
Το πρώτο volume της ανθολογίας του Ivan Brunetti (εδώ σε ρόλο editor), είχε σκάσει από το πουθενά, πριν από περίπου δύο χρόνια, ξαφνιάζοντας ευχάριστα με την ποιότητα του. Επίσης, λειτουργούσε και ως εναρκτήριο βήμα, για την είσοδο κάθε ενδιαφερομένου στον κόσμο της Αμερικάνικης alternative σκηνής, προσφέροντας υλικό, που μπορούσε να οδηγήσει προς πάσα κατεύθυνση. Δεν περιμένω τίποτε λιγότερο από αυτό το δεύτερο volume, το οποίο φιλοξενεί αποσπάσματα από έργα 75 διαφορετικών καλλιτεχνών. Θα ήθελα, όμως, να ήξερα, πότε ο Brunetti σκοπεύει να κυκλοφορήσει το επόμενο SCHIZO. Μην μας κάνει να περιμένουμε και πολύ...


Υπήρχε καλύτερη επιλογή για να τελειώσω αυτή την παρουσίαση;

(Editor's Note: Σίγουρα όχι! Καλό "rest of Summer" σε όλους!)



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi