Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-01-06
PREVIEWS (January 2006)

του Γιάννη Κουρουμπακάλη

Diamond Comic Distributors

Καλή χρονιά σε όλους και από μένα.

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σας βρήκε όλους ευτυχισμένους, υγιείς και με φράγκα, γιατί αυτό το Previews είναι τίγκα σε νέους τίτλους, (ongoing, limited series, trade paperbacks, original graphic novels, απ' όλα έχουμε). Λοιπόν, εγώ θα προσπαθήσω να αναφέρω τους περισσότερους νέους τίτλους από τις μεγάλες εταιρίες αλλά και να κοιτάξω τι διαμαντάκια μπορούμε να βρούμε στις μικρότερες. Οπότε πιάστε χαρτί και μολύβι (ή ανοίξτε το notepad και κάντε copy-paste) και σημειώστε ότι σας ενδιαφέρει, στη συνέχεια πηγαίνετε στο αγαπημένο σας κομιξάδικο(α), ανοίξτε το Previews στην ανάλογη σελίδα για να σχηματίσετε και δική σας άποψη και αν όλα είναι cool, τότε παραγγείλετέ το, διαφορετικά στείλτε το (λες και δεν το ξέρατε αυτό ήδη). So, happy hunting...

CONAN: BOOK OF THOTH #1 (of 4) - Dark Horse Comics (page 22)

Ένα comic που μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο Lein Wein μαζί με τον Kurt Busiek υπογράφουν το σενάριο και κείμενα, ενώ το σχέδιο, ανήκει στον Kelley Jones. Χμμμ... σαν All Star Conan μου κάνει εμένα. Έχει και μια πολύ καλή preview σελίδα μέσα στο PREVIEWS. Πιστεύω πως είναι must have ακόμη και για αυτούς που έχουν κόψει το ongoing λόγω απογοήτευσης με το σχέδιο του Cary Nord.

CONCRETE: THE HUMAN DILEMMA TPB - Dark Horse Comics (page 29)

Τι, πρέπει να πω καλά λόγια για το Concrete; Περιττό. Αν κάνατε το λάθος και δεν πήρατε τα τεύχη τώρα είναι η ευκαιρία σας να επανορθώσετε. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε και το review που του είχα κάνει.

BATMAN: SECRETS #1 - DC Comics (page 61)

Αλλο ένα Batman limited series. Αλλα πέντε τεύχη που ο Batman θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Joker. Σενάριο και σχέδιο υπογράφει ο Sam Keith. Αυτό για κάποιους είναι καλό, για άλλους πάλι (όπως εμένα) είναι κακό. Για κάποιο λόγο οι καλλιτεχνικές υπερβολές στον χαρακτήρα του Batman, μου είναι αχώνευτες. Πάντα προτιμούσα πιο straightforward αναπαραστάσεις του ήρωα (βλέπε Bolland). Επειδή όμως ξέρω πολλούς που γουστάρουν ρίξτε μια ματιά στις σελίδες που έχει μέσα στο previews.

THE OMAC PROJECT: INFINITE CRISIS SPECIAL - DC Comics (page 77)

ΟΚ. Μας πήραν τα λεφτά με τέσσερα limited series. Αλλά δεν μπορούσαν να το κλείσουν εκεί. Έπρεπε να φάνε και άλλα. Τι να πω... Τώρα για κάθε limited έρχεται και ένα special το οποίο είναι τσιμπημένο και στη τιμή - 4.99$ δηλαδή τουλάχιστον 5.40€. Τέλος πάντων, double sized είναι, το καταπίνουμε και αυτό. Η άποψή μου είναι ότι αν κάποιος έχει αγοράσει όλο το Crisis τότε δεν έχει νόημα να μην τα πάρει και αυτά. Τουλάχιστον μέχρι τώρα το story είναι ικανοποιητικό.

BIZARRO WORLD SC - DC Comics (page 79)

Bizarre tales - ιστορίες του φανταστικού. Τώρα και σε μαλακό εξώφυλλο, 200 σελίδες με 20$. Καθόλου άσχημα. Μια σειρά από πολλούς και καταξιωμένους δημιουργούς υπογράφουν τις ιστορίες που θα βρείτε μέσα. Ενδεικτικά παραθέτω τα ονόματα των Tony Millionaire, Harvey Pekar και Gilbert Hernadez. Πιστεύω ένα εξαιρετικό κομμάτι για κάθε συλλογή.

PS: Όπως το βλέπετε στο previews ακριβώς δεξιά αυτού του τίτλου βρίσκεται το trade paperback του CHALLENGERS OF THE UNKNOWN. Μια φιλική συμβουλή, μην το αγοράσετε. Αυτό το comic είναι δυσνόητο, μπερδεμένο, κακογραμμένο και άλλα χίλια μύρια. Δυστυχώς ο Howard Chaykin, δημιουργός και συγγραφέας του AMERICAN FLAGG, δεν είναι και πολύ στα high του τώρα τελευταία. Και το BITE CLUB το βρήκα μετριότατο (εκτός από τα αρρωστημένα φοβερά εξώφυλλα του Quitely) και το LEGEND καλούτσικό ήταν, αλλά τίποτα φοβερό.

BLUE BEETLE #1 - DC Comics (page 80)

Comings and goings. Ο Blue Beetle έφυγε, ο Blue Beetle ήρθε. Μετά τα γεγονότα του COUNTDOWN κάποιος έπρεπε να έρθει να γεμίσει το κενό που δημιουργήθηκε. Ήρθε η ώρα η αυτοθυσία του Blue Beetle να φέρει νέο αέρα στη σειρά αλλά και στο χαρακτήρα αλλά και χρήμα στη DC. Πολύς κόσμος θα σπεύσει να αγοράσει τον τίτλο για να δει ποιος θα είναι ο συνεχιστής. Λέτε η DC αν στοχεύει σε «αρπαχτή»; Το όνομα του Keith Giffen στους σεναριογράφους (και χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί το γράφει μαζί με τον John Rogers) θέλει να μας πείσει για το αντίθετο. Εγώ μάλλον δεν θα το πάρω παρότι το artwork δείχνει πολύ όμορφο. Δεν ξέρω, κάτι δεν μου κάθεται... Ελπίζω να έχω άδικο και να αποδειχτεί ένα αξιόλογο κομμάτι.

RED SONJA / CLAW THE UNCONQUERED: DEVIL'S HANDS #1 - Wildstorm, Dynamite Entertainment (page 106)

Η Red Sonja και ο Claw the Unconquered (O Conan rip-off της DC, του 1975) θα μας ταξιδέψουν, όπως πολύ άλλοι ήρωες στο παρελθόν, στους κόσμους του Sword and Sorcery. Περνάμε μια περίοδο άνθισης για το Fantasy και Sword and Sorcery στα Comics. Και όπως ήταν λογικό να συμβεί αρχίσαμε τα team-ups. Από ότι φαίνεται η Dark Horse έχει σφίξει το λουρί με τον Conan γιατί περιμέναμε κάτι σε στυλ Conan/Sonja και όχι Sonja/Claw. Όπως και να έχει το πράγμα όσοι αγαπάτε το είδος καλά θα κάνετε να του ρίξετε μια ματιά.

AMERICAN VIRGIN #1 - DC Comics/Vertigo (page 114)

Νέος τίτλος από την Vertigo, το imprint της DC που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα όπως SWAMP THING, FABLES, SANDMAN, 100 BULLETS and the list goes on. Ένας νεαρός πάστορας θα χάσει την παρθενιά του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πίστη του. Ακούγεται ενδιαφέρον και το σενάριο το υπογράφει ο Steven Seagle. Για τους αναγνώστες του Y: THE LAST MAN, το κειμενάκι μέσα στο Previews λέει πως και αυτό το comic -όπως και το Y- προσπαθεί να εξερευνήσει μια «δύσκολη» περιοχή την ανδρικής ψυχολογίας. Στο σχέδιο η διαρκώς ανερχόμενη Becky Cloonan ενώ τα εξώφυλλα υπογράφει ο καταπληκτικός Frank Quitely. Οι σελίδες μέσα στο previews δεν με ενθουσίασαν αλλά μου έδωσαν μια γεύση που το πάει ο συγγραφέας με το πρώτο τεύχος.

TRUTH, JUSTIN AND THE AMERICAN WAY #1 (of 5) - Image Comics (page 136)

Έχει καρτουνίστικο ύφος, φαίνεται αστείο και πραγματεύεται ένα περίπου υπερηρωικό θέμα. Το σενάριο υπογράφουν οι Scott Kurtz (PvP) και Aaron Williams, ο δεύτερος γνωστός στους φίλους του fantasy από το κωμικό NODWICK. Εμένα προσωπικά το σχέδιο δεν με ξετρέλανε πάντως. Μάλλον δεν θα το πάρω, αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

DOLL AND CREATURE #1 (of 4) - Image Comics (page 138)

Σε ένα διεστραμμένο μέλλον χωρίς πίστη, πολύ σεξ και με ένα θανατηφόρο ναρκωτικό στους δρόμους να μεταμορφώνει τους χρήστες του σε «τέρατα», μια μυστηριώδης φιγούρα κάνει την εμφάνισή της με σκοπό να τα εξοντώσει. Το comic αυτό είχε κάνει πρώτη φορά την εμφάνιση του στα ράφια, σαν ασπρόμαυρο graphic novel από την AiT-PlanetLar. Την δημιουργία και συγγραφή του τίτλου υπογράφει ο Rick Remender (SEA OF RED, FEAR AGENT). Δεν έχω διαβάσει ποτέ DOLL AND CREATURE, αλλά μου δίνει την εντύπωση ενός cult comic, με λίγα λόγια και πολύ attitude. Ανετα μπορεί να είναι από αριστούργημα έως η πατάτα του αιώνα, αλλά από ότι φαίνεται το προηγούμενο έχει καλή φήμη και κάνα δύο καλά reviews. Αν σας ψήνει το concept κάντε μια μίνι έρευνα στο net...

GUN FU: SHOWGIRLS ARE FOREVER #1 - Image Comics (page 140)

OK. Ουδέν σχόλιο για αυτό. Είμαστε στο 1941, οι Γάλλοι έχουν παραδοθεί στους Γερμανούς και οι Ναζί συνωμοτούν με Γαλλίδες showgirls για να επιτεθούν στην ουδέτερες Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας μπάτσος από το Hong Kong που είναι και παράλληλα Βρετανός μυστικός πράκτορας, αλλά και «ραπάρει»... Συγγραφέας αυτής της παράνοιας ο γνωστός σε όλου μας Dave Sim (CEREBUS) και ο Howard M. Shum. Το σχέδιο είναι καρτουνίστικο και το concept παρωδία του James Bond. Not bad at all...

Ο δημιουργός της σειράς Howard M. Shum έχει εκδόσει ως τώρα ένα one-shot (GUN FU #1) και ένα ακόμη limited series με τίτλο GUN FU: THE LOST CITY #1-4. Και τα δύο μπορείτε να τα βρείτε στον πρώτο τόμο της σειράς.

HYSTERIA: ONE MAN GANG #1 - Image Comics (page 142)

Ο Mike Hawthorne, σχεδιαστής των QUEEN AND COUNTRY, GRENDEL και BALLAD OF THE SLEEPING BEAUTY, ξεκινάει την δική του σειρά, την οποία γράφει και σχεδιάζει. Ο πρωταγωνιστής της σειράς περνάει τα σύνορά και μπαίνει στη περιοχή μιας συμμορίας για να σώσει ένα μικρό κοριτσάκι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος συμμοριών. Υπερβολή; Και λοιπόν..;. Το artwork μιλάει από μόνο του. Δείτε τις σελίδες μέσα στο PREVIEWS και λογικά εύκολα θα καταλάβετε αν αυτό το comic σας κάνει.

RETRO ROCKET #1 (of 4) - Image Comics (page 144)

Ερχόμαστε λοιπόν στον πιο ενδιαφέρον για εμένα τίτλο της Image. Καταρχάς το υπογράφει ο Tony Bedard.(ROUTE 666, KISS-KISS-BANG-BANG). Επίσης έχει φανταστικό artwork από τον Jason Orfalas (SUPERGIRL, JLA) και οι σελίδες μέσα στο PREVIEWS είναι πάρα πολύ καλές. Το θέμα είναι -αρκετά, έως πολύ- manga oriented και το σχέδιο ακολουθεί στο ίδιο ύφος. Mechs (ρομπότ) είναι υπεύθυνα για την προστασία της ανθρωπότητας. Κάτι πάει στραβά και μόνο ο πρωταγωνιστής μας γλιτώνει και είναι σε θέση να σώσει τον κόσμο... με λίγα λόγια τα γνωστά. Παρ' όλα αυτά ο τίτλος δείχνει δυναμικός και έχει και το retro feeling που υποδηλώνει το όνομά του. Εγώ θα το τσεκάρω πάντως.

SMALL GODS #1 (of 2) - Image Comics (page 147)

Το προηγούμενο SMALL GODS δεν το διάβασα, αλλά έχω ακούσει τόσο καλά λόγια, που δεν θα μπορούσα να προσπεράσω το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Απλά μια αναφορά για να του δώσουμε την προσοχή που ίσως να μην είχε τo πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Killing Grin, το οποίο έχει στο όνομά του πολύ καλές κριτικές.

COLOSSUS GN - Image Comics (page 148)

Ένα ξεκάθαρα fantasy graphic novel με κέντρο τη ζωή ενός ιππότη που η ψυχή του έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα μεταλλικό σώμα, πολεμώντας αιώνια το κακό. Συγγραφέας και σχεδιαστής αυτού του έργου ο πολλάκις βραβευμένος (Emmy, Annie) για τα storyboards του, Mark Andrews. Ο Andrews έχει δουλέψει στα THE INCREDIBLES, IRON GIANT, SAMURAI JACK, SPIDERMAN: THE MOVIE και STAR WARS: CLONE WARS. Γενικά το story δείχνει ενδιαφέρον, το artwork καλό, ο δημιουργός ταλαντούχος και μιλάμε για 224 ασπρόμαυρες σελίδες για 17.99$. Διόλου άσχημα.

PACIFY GN - Image Comics (page 150)

Δεν έχω ιδέα τι σας περιμένει αν αποφασίσετε να παραγγείλετε αυτό το graphic novel. Αυτό που διαβάζω μέσα λέει μια τολμηρή, φανταστική και παράλογη σάτιρα των καιρών που ζούμε που έχει ως κύριο στόχο την αμερικανική pop culture, με τσουχτερό και έξυπνο χιούμορ και οξύ σχεδιαστικό ύφος. Συγγραφέας και σχεδιαστής ο Steven Perkins, ενώ το flip cover υπογράφει ο Ben Templesmith του οποίου το σχέδιο ταιριάζει πολύ με του προηγούμενου.

THE BALLAD OF SLEEPING BEAUTY TP - Image Comics (page 152)

Δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Όποιος αγαπάει ένα καλό Western με μια δόση υπερφυσικού καλά θα κάνει να μην το προσπεράσει. Όπως θα έλεγαν και στο PREVIEWS "Certified Cool"!

CYBERFORCE #1 - Top Cow (page 170)

Ποτέ δεν ήμουν φίλος του Cyberforce. Παρ' όλα αυτά η επανακυκλοφορία του τίτλου δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη. Δύο βασικά σχόλια έχω να κάνω. Ο Ron Marz που έχει αναλάβει τη συγγραφή του τίτλου έχει πολύ καλά δείγματα δουλειάς το οποίο είναι ενδιαφέρον και θα πρέπει να ευχαριστεί τους οπαδούς. Από την άλλη ο Pat Lee πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι σελίδες πάντως μέσα στο PREVIEWS δεν δείχνουν άσχημες.

RISING STARS: UNTOUCHABLE #1 (of 5) - Top Cow (page 172)

Νέο limited series σχετικά με το universe του RISING STARS. Εμένα πάντως μου άρεσε το RISING STARS, ό,τι και να λέει αρκετός κόσμος, και ας άργησε να τελειώσει. Εντάξει δεν ήταν το αριστούργημα που μας τα είχαν ζαλίσει, αλλά ήταν by all means ένα αξιοσέβαστο comic. Βέβαια ο Straczynski το έχει αφήσει στα χέρια τα προστατευόμενης και μαθητευόμενης του Fiona Avery... δυστυχώς. Μιλάμε ό,τι κι αν έχω διαβάσει από αυτή, δεν παλεύεται. Εννοείται πως δεν πρόκειται να το πάρω. Απλά το αναφέρω για τους φανατικούς και για να αναφέρω my two cents.

TOMB RAIDER COVER GALLERY - Top Cow (page 176)

Επίσης μια απλή αναφορά για τους ψυχάκιδες με εξώφυλλα και Lara. Πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, πολλά εξώφυλλα. Αρμένη ακούς (μάλλον διαβάζεις);!

SQUADRON SUPREME #1 - Marvel Comics (page M21)

Μετά το πολύ καλό, αλλά κάπως αργό, SUPREME POWER (το RISING STARS της Marvel in a lot of ways), έρχεται επιτέλους το SQUADRON SUPREME. Στο πηδάλιο συνεχίζουν οι Straczynski και Frank. Δεν ξέρω πόσο φιλικό θα είναι για νέους αναγνώστες αλλά κρίνοντας από την γενικότερη στρατηγική της Marvel, μάλλον θα είναι αρκετά. Αν δεν διαβάζατε το SUPREME POWER και σας αρέσουν το λίγο πιο adult super-powered σενάρια, τότε σίγουρα δεν θέλετε να τον χάσετε αυτόν τον τίτλο. Αν πάλι διαβάσετε όλο το SUPREME POWER ως τώρα, τότε λογικά θα το παραγγείλετε σίγουρα. Σε γενικές γραμμές ένας από τους καλύτερους τίτλους της Marvel σε κυκλοφορία.

ANNIHILATION: PROLOGUE - Marvel Comics (page M28)

Ο πρόλογος του επερχόμενου ΝΕΟΥ μεγάλου event της Marvel, κοσμικών διαστάσεων, λες και το να σβήνεις και ξαναδημιουργείς σύμπαντα είναι «επαρχιακών» διαστάσεων. Τέλος πάντων όσοι πιστοί προσέλθετε και τσιμπήστε αυτό το 48σέλιδο prequel που υπογράφει ο Keith Giffen. Εγώ λέω να δώσουμε στην Marvel την ευκαιρία μήπως και καταφέρει να επανορθώσει, δημιουργώντας ένα major event αντάξιο αυτού της DC (σε story, όχι σε φράγκα please). Εντάξει το HOUSE OF M δεν ήταν εντελώς χάλια, ούτε όμως και ήταν καν κοντά στο ΙΝFINITE CRISIS.

FANTASTIC FOUR: FIRST FAMILY #1 (of 6) - Marvel Comics (page M34)

Με διαφορά, πιστεύω το πιο δυνατό χαρτί της Marvel αυτό τον μήνα. Με κάθε τρόπο αυτό το limited series δείχνει να ξεπερνά κάθε προσδοκία ως τώρα. Συγγραφέας ο ταλαντούχος Joe Casey ο οποίος ελπίζουμε να χειριστεί το παρελθόν της σημαντικότερης οικογένειας με την ευλάβεια, την σοβαρότητα και επαγγελματισμό που τον διακρίνει σε όλες τις δουλειές του. Σχεδιαστής ο φανταστικός Chris Weston με ένα εξώφυλλο που πραγματικά τα σπάει και μια εντυπωσιακή preview page. Μοιάζει με safe bet αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα το πάρω σίγουρα.

MS. MARVEL #1 - Marvel Comics (page M44)

Μετά από 20 χρόνια η Ms. Marvel αποκτά και πάλι δικό της μηνιαίο τίτλο. Δεν ξετρελάθηκα, δεν με νοιάζει και πολύ. Αλλά είναι worth mentioning.

NEW AVENGERS ILLUMINATI - Marvel Comics (page M49)

Και αισίως ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο event που ετοιμάζει η Marvel. Οι Illuminati, μια μυστική ομάδα από επίλεκτα και πολύ ισχυρά άτομα από το Marvel Universe- ποιοι είναι ακριβώς, ποια η ατζέντα τους, τι κρύβουν και ποιο το παρελθόν τους; Αλλος ένα πρόλογος λοιπόν για τα επερχόμενα κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα χωρίσουν το Marvel Universe στα δύο και θα μας αναγκάσουν να διαλέξουμε πλευρά. Κανονικά αν είναι να δώσουμε ευκαιρία στη Marvel με το ANIHILATION: PROLOGUE, θα πρέπει και με αυτό. Χμμμμ... άρχισε ήδη να ανεβαίνει ο λογαριασμός και είμαστε ακόμα στους προλόγους, (χε χε). Το παραπάνω το υπογράφουν οι Brian Michel Bendis και Alex Maleev.

A FEW PERFECT HOURS & OTHER STORIES GN - Alternative Comics (page 220)

Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Μια περιπέτεια γύρω από τον κόσμο με πολλές μικρές ιστορίες να μας ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη και Σερβία. Για κάποιο λόγο μου κάθεται καλά. Ίσως η ώριμη προσέγγιση του comic ή το ενδιαφέρον εξώφυλλο. Κοιτάξτε το...

FUN WITH MILK AND CHEESE TP - Slave Labor Graphics (page 220)

Απλά μια αναφορά στο νέο printing του MILK AND CHEESE trade paperback, της βραβευμένης με Eisner μνησίκακης σατιρικής σειράς του Evan Dorkin. Αν δεν έχει τύχει να διαβάσετε, να η ευκαιρία σας.

WARHAMMER 40000: IMPERIAL GOTHIC TP - Black Library (page 236)

Όσοι δεν ξέρετε τι είναι το σύμπαν του 40000, καλύτερα να προσπεράσετε αυτό trade. Όσοι θα θέλατε να μάθετε τι είναι το WARHAMMER 40000 ακουστέ (με λίγα λόγια): το σύμπαν αυτό αναπτύχθηκε για την ανάγκες του ομώνυμου, γνωστού πολεμικού παιχνιδιού με μινιατούρες της Game Workshop και είναι ένα από το πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχω διαβάσει, όσο αφορά κόσμους. Πρόκειται για ένα σκοτεινό τεχνο-γοτθικό, πολύ μακρινό μέλλον που μαστίζεται από πόλεμο για το οποίο έχει γίνει εντυπωσιακή, σε βάθος δουλειά από τους δημιουργούς (πάντα για war-game) και συνοδεύεται από απίστευτο artwork που κοσμεί κάθε βιβλίο του παιχνιδιού. Καλά, δεν αγγίξαμε ούτε το νυχάκι του με αυτό που έγραψα παραπάνω, αλλά έτσι για να μην λέτε ότι δεν προσπάθησα. Γενικά το σύμπαν αυτό έχει τέτοιο ενδιαφέρον που κάθε καλή ιστορία που γράφεται σε αυτό να αξίζει πολύ γι' αυτούς που το αγαπάνε. Είναι κάπως έτσι: έχουμε το σύμπαν, το feeling, το setting και το μόνο που λείπει είναι οι καλές ιστορίες (νουβέλες ή comics).

DEFINITIVE SHI: THE ESSENTIAL WARRIOR VOLUME 1 TP - Crusade Entertainment (page 241)

Σε τρεις τεράστιους τόμους (576 ασπρόμαυρες σελίδες ο καθένας) θα εκδοθεί όλο το SΗΙ του Tucci. Ο πρώτος λοιπόν τόμος είναι διαθέσιμος για 25$. Αν θέλατε να μαζέψετε ποτέ το SHI, δεν θα έχετε εύκολα πολύ καλύτερη ευκαιρία.

NOTHING BETTER #4 - Dementian Comics (page 246)

Απλά μια αναφορά σε ένα comic που ο Δημήτρης (Σακαρίδης) μου είχε πει ότι είναι πολύ καλό και μου το ξαναθύμισε πρόσφατα. Ευκαιρία να «χωθείτε».

PROJECT X 240Z - Digital Manga Publishing (page 260)

Το παραπάνω είναι manga. Αλλά δεν πραγματεύεται τα θέματα που εμείς έχουμε συνηθίσει (φαντασία, δράση, περιπέτεια, ψυχολογία) αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ντοκιμαντέρ. Στην Ιαπωνία τα manga δεν χρησιμοποιούνται μόνο για διασκέδαση, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έτσι το PROJECT X, βασιζόμενο σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ με ομώνυμο τίτλο εξερευνά τους ανθρώπους πίσω από τις μεγαλύτερες ιστορίκες επιτυχίες της Ιαπωνίας. Είναι η πρώτη φορά που manga αυτού του τύπου εκδίδονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος τόμος αφορά την ιστορία του Ιαπωνικού DATSUN 240Z, ενός από το πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα. Κατά την άποψή μου όλη αυτή η ιδέα ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

20th CENTURY EIGHTBALL TP - Fantagraphics Books (page 268)

Μια απλή αναφορά για αυτόν και τον επόμενο τίτλο. Αμα σας λείπει ένα από τα δύο καιρός να τα αποκτήσετε. Μοναδικά κομμάτια της 9ης τέχνης.

EIGHTBALL: GHOST WORLD TP- Fantagraphics Books (page 268)

Βλέπε πιο πάνω...

THE SANDMAN PAPERS GN - Fantagraphics Books (page 270)

Όταν το είδα αυτό είπα απλά ότι πρέπει να το αναφέρω. Μια συλλογή από δώδεκα papers - essays (επιστημονικά υποτίθεται αλλά χωρίς «δύσκολες λέξεις») που μιλάνε για το SANDMAN. Περίεργο; Ενδιαφέρον; Δεν ξέρω τι να πω. Κάποιοι, μπορεί και να ψήνεστε.

THE GREAT AND SECRET SHOW #1 - IDW Publishing (page 279)

Η μεταφορά του THE GREAT AND SECRET SHOW του Clive Barker σε comic. Συγγραφέας ο Chris Ryall (SHAUN OF THE DEAD) και σχεδιαστής ο Gabriel Rodriguez (LAND OF THE DEAD).

ORDER OF THE STICK VOLUME 1: ON THE ORIGIN OF THE PCS TP - Paizo Publishing (page 302)

Το δημοφιλές fantasy RPG fun online-strip τώρα έχει και τους τόμους του. Έξι stick-figures σε περιπέτειες φαντασίας. Στη ίδια σελίδα του PREVIEWS, θα βρείτε και τον δεύτερο τόμο της σειράς.

LA PERDIDA GN - Pantheon Books (page 302)

Αυτό το graphic novel το αναφέρω σαν recommendation από τον Δημήτρη (Σακαρίδη). Είχε να πει πολύ καλά λόγια για τη δημιουργό Jessica Abel. Το story είναι κοινωνικού χαρακτήρα με μπόλικο self exploration, καθώς μια νεαρή κοπέλα προσπαθεί να ανακαλύψει και ίσως να κατανοήσει τον εαυτό της κάνοντας ένα ταξίδι στο Μεξικό. Πάντα ένα τέτοιο concept ακούγεται ωραίο. Ελπίζω να έχει και αντίστοιχα καλή εκτέλεση. (272 σελίδες, Hardcover για 20$).

EGO & HUBRIS MICHAEL MALICE STORY HC - Random House (page 303)

Νέο graphic novel από τον Harvey Pekar. Αυτή την φορά όχι αυτοβιογραφικό αλλά απλά βιογραφικό, καθώς ο Pekar γράφει μια ιστορία για τον Michael Malice, ένα νεαρό που γνώρισε σε ένα εστιατόριο. Ποιος ξέρει το αποτέλεσμα...

JUDGE DREDD: BROTHERS OF THE BLOOD TP - Rebellion (page 304)

Για τους κλασσικούς φανατικούς φίλους του δικαστή. Βέβαια βγήκαν τα collected στα προηγούμενα PREVIEWS και δεν ξέρω ποια θα έχουν μέσα. Μπορεί να υπάρχει κάποιο overlapping αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου...

SAWED-OFF MOJO #1 (of 6) - Speakeasy Comics (page 309)

Ντετέκτιβ, μαγεία και κόσμο-απειλητικά γεγονότα. Δεν ξέρω. Γενικά οι παρουσιάσεις των νέων τίτλων της Speakeasy, είναι κάπως. Δεν μπορώ να πιάσω το vibe. Μπορεί να είναι πολύ καλό, μπορεί να είναι και μάπα. Δείτε το και αποφασίστε εσείς.

THE LAST BASTION #1 (of 6) - Speakeasy Comics (page 309)

Μάγοι σουπερήρωες (κάτι σαν το SHADOWPACT;;;). Μια από τα ίδια με από πάνω. Απλά δεν μπορώ να γράψω τίποτα παραπάνω. Η περιγραφή δεν μου δίνει κάποιο context. Γενικά και αόριστα, συνομωσίες, αόρατες δυνάμεις στα παρασκήνια κλπ.

THE BLACK COAT: A CALL TO ARMS #1 (of 4) - Speakeasy Comics (page 312)

Εξαίρεση.

Βρισκόμαστε στο 1775 και οι αμερικανικές αποικίες είναι έτοιμες να επαναστατήσουν. Οι Βρετανοί στην προσπάθειά να ανακτήσουν τον έλεγχο συμμαχούν με απόκρυφες δυνάμεις. Εδώ κάνει την εμφάνισή του ο ήρωάς μας ο Black Coat, ένας μασκοφόρος κατάσκοπος που θα υπερασπιστεί τις αποικίες. Δεν ακούγεται άσχημο, και εκτυλίσσεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο. Σημαντικό βέβαια για την επιτυχία ενός comic εποχής, είναι να είναι ιστορικό σε κάποιο βαθμό, δηλαδή ύφος, γενικότερη ενδυματολογία, διάλογοι, και όχι απλά για τα εντυπωσιακά κουστούμια. Συνεπώς κρατάω μια πισινή μήπως και είναι απλά «φανταχτερό».

PICK OF THE MONTH
COMPLETE BOX OFFICE POISON TP - Top Shelf Productions (page 340)

Πρόσφατα πήρα και διάβασα το TRICKED του Alex Robinson. Ήταν καταπληκτικό. Όμως δεν είχε τύχει να διαβάσω την προηγούμενη του δουλειά το BOX OFFICE POISON η οποία έχει μαζέψει γενικά πολύ καλές κριτικές. Έχοντας διαβάσει το TRICKED δεν έχω κανένα ενδοιασμό για το αν θα το παραγγείλω. Σίγουρα θα το παραγγείλω. Και αν δεν έχετε διαβάσει το TRICKED τότε να το παραγγείλετε και αυτό (είναι δίπλα ακριβώς). Και τα δύο comics είναι κοινωνικού χαρακτήρα και εξιστορούν την ζωή παραπάνω από ενός χαρακτήρα. Το BOX OFFICE POISON είναι 608 ασπρόμαυρες σελίδες για 30$ - συμπαθητική τιμή.

COWBOY BEBOP: SPIKE SPIEGEL PVC STATUE - Yamato Toys (page 432)

Αυτό μόνο και μόνο για το ψώνιο μου. Το COWBOY BEBOP είναι respect!

ΟΥΦ! Αυτά. Καλά πάει ο ύπνος μου. Ελπίζω να άξιζε τον κόπο και να βρείτε τίποτα ενδιαφέρον μέσα στα κείμενα (ravings) μου. Πάω να την πέσω γιατί έχει αρχίσει να χαράζει... εεε ο ήλιος είναι αυτός;;; Shit, ξημέρωσε!

Morning boys and girls.



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi