Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-04-06
PREVIEWS (April 2006)

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Diamond Comic Distributors

Τις προάλλες εξηγούσα σε ένα φίλο μη-κομιξά, ότι υπάρχει η ιεροτελεστία του PREVIEWS. Φτιάχνεις καφέ, παίρνεις δίπλα σου τσιγάρα, τασάκι, αναπτήρα, post-it και φυσικά τον προκλητικό αυτό τόμο. Βάζεις μουσική που γουστάρεις κι αρχίζεις το ξεφύλλισμα... (it's my time of the month!)

CONAN #29 - Dark Horse Comics (p22)
O Mike Mignola έρχεται για ένα story arc τριών τευχών για να διηγηθεί μία χαμένη ιστορία του Robert E. Howard στο CONAN κι εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

CONAN AND THE DEMONS OF KHITAI TPB - Dark Horse Comics (p25)
Xμμμ, μήπως να σας παρέπεμπα καλύτερα στα reviews του Γιάννη Αγαπίου για το πρώτο και το τελευταίο τεύχος της σειράς, που συγκεντρώνεται εδώ σε trade paperback;

SUDDEN GRAVITY TPB - Dark Horse Comics (p31)
Αν σας άρεσε το σχέδιο του Greg Ruth στο FREAKS OF HEARTLAND είναι πολύ πιθανό να σας αρέσει και αυτή η τρομακτική ιστορία (που γράφει και σχεδιάζει ο Ruth) και εκτυλίσσεται σε ένα νοσοκομείο γεμάτο ένοχα, φρικιαστικά μυστικά. Αχχμμμ...

ΤΗΕ ARTIST WITHIN TPB - Dark Horse Comics (p35)
100 (αρκετές από αυτές αδημοσίευτες) φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα μάτσο "άσημους" τύπους όπως οι Frank Miller, Al Hirschfeld, Joe Barbera, Jack Kirby, Joe Simon, Moebius, Walter και Louise Simonson, καθώς και 100 illustrations των "άσημων" αυτών ανθρώπων, περιλαμβάνονται στο παρόν φωτογραφικό άλμπουμ. Στα $39.95 (για όποιον ενδιαφέρεται)

ΤΗΕ COMICS: AN ILLUSTRATED HISTORY OF COMIC STRIP ART tpb- Dark Horse Comics (p35)
Ο τίτλος τα λέει όλα. Αν θέλουμε να ξεστραβωθούμε σε σχέση με αυτό το μοναδικό είδος εικονογραφημένης αφήγησης, αυτή είναι η ευκαιρία μας! ($24.95)

FRANKENSTEIN: THE SHADOW OF FRANKENSTEIN NOVEL- Dark Horse Comics (p36)
Οι Henry και Elizabeth Frankenstein πηγαίνουν στο Λονδίνο για να ξεκουραστούν και να αποφύγουν ποινικές διώξεις λόγω της παρουσίας του τέρατος. Όμως ο "υιός Frankie" ζει μαζί με τις πόρνες και το λοιπό υπόκοσμο της πόλης, μέχρι τη στγμή που ο Jack the Ripper θα ξαντεριάσει μία πόρνη και το τέρας θα θυμώσει και θα αρχίσει να τον αναζητά. Όλα αυτά σε σενάριο και σχέδιο Stefan Petrucha.

AMANO: THE TALE OF GENJI HC ILLUSTRATED NOVEL - Dark Horse Comics (p37)
Γνωστός για τις πανέμορφες υδατογραφίες του, οι δουλειές του Yoshitaka Amano αφορούν κυρίως σε μεταφορές μύθων και θρύλων. Αυτό ακριβώς είναι το THE TALE OF GENJI, η μυθική ιστορία ενός πρίγκιπα μέσα από τις ερωτικές περιπέτειές του. Δείγματα της δουλειάς του Amano μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

MUSEUM OF TERROR VOLUME 1 TPB - Dark Horse Comics (p40)
o Junji Ito θεωρείται ίσως ο σπουδαιότερος horror manga artist και το MUSEUM OF TERROR από το εξώφυλλο και μόνο δείχνει να ανταποκρίνεται στο status του δημιουργού του. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Dark Horse για το comic.

OLD BOY VOLUME 1 TPB- Dark Horse Comics (p42)
Το comic στο οποίο βασίστηκε η επιτυχημένη ταινία. Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη έκδοση και δεν ξέρω πόσα volumes πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά ενθυμούμενος τα γεγονότα στην ταινία, ήδη το παραπάνω από ένα volume, μου φαίνεται υπερβολικό.

SUPERMAN RETURNS: KRYPTON TO EARTH, MA KENT, LOIS LANE & LEX LUTHOR one shots - DC Comics (p67)
Tέσσερα one shots που κοστίζουν από $3.99 έκαστο και αφηγούνται τα όσα συνέβησαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το SUPERMAN II, μέχρι το SUPERMAN RETURNS.

DCU: BRAVE NEW WORLD - DC Comics (p77)
Όπως ακριβώς έκανε με το COUNTDOWN TO INFINITE CRISIS, έτσι και τώρα η DC δίνει μία 80σέλιδη αναγνωστική απόλαυση, μόνο με $1, για να προμοτάρει 6 νέες σειρές της. Προκλητικό value for money, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι συλλέκτης.

FLASH: THE FASTEST MAN ALIVE #1 - DC Comics (p78)
Μάλιστααα... Ο Flash άλλαξε. Έχουμε νούμερο ένα πάλι guys. Αυτό λοιπόν με την επανεκκίνηση της αρίθμησης, μου θυμίζει όταν κάποιος μετράει και νομίζει ότι έκανε λάθος και ξαναμετράει από την αρχή. Λέω εγώ τώρα...

GREEN LANTERN CORPS #1 - DC Comics (p80)
Με σενάριο Dave Gibbons. Απλώς ενημερώνω...

ΑBSOLUTE KINGDOM COME HC - DC Comics (p84)
340 σελίδων slipcased hardcover, με μεγάλο character sketch section, ένα μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητο σχέδιο του Ross και γενικά της Παναγιάς τα μάτια, μόνο για $75.

WONDER WOMAN #1 - DC Comics (p78)
Και δώσ του και μετράει κι όλο νομίζει ότι κάποιο λάθος έχει κάνει, κι όλο από την αρχή ξεκινάει. Λες παρ' όλα αυτά ο Heinberg (ΥOUNG AVENGERS) να κάνει κι εδώ το θαύμα του και να αναστήσει την Αμαζόνα; Όταν το κάνει πείτε μου.

ASTRO CITY: SAMARITAN SPECIAL - DC/Wildstorm (p106)
Είναι ωραίο πράγμα να έχεις μια cult αναγνωστών που σε ακολουθεί όπου κι αν πας με ένα project. Οι Kurt Busiek, Brent Anderson και Alex Ross, το κατόρθωσαν αυτό με το ASTRO CITY.

MANIFEST ETERNITY #1 - DC/Wildstorm (p107)
Ο Scott Lobdell επιστρέφει με μια διαγαλαξιακή ιστορία που περιλαμβάνει πόλεμο, μαγεία, τέρατα και πολλά άλλα.

CLAW THE UNCONQUERED #1 - DC/Wildstorm (p111)
Είναι βέβαια και ο Chuck Dixon στο σενάριο... Είναι όμως και που ο ήρωας θυμίζει πολύ Conan... Θα το σκεφτώ μέχρι το πρώτο trade...


PICK OF THE MONTH

SLOTH HARDCOVER - DC/Vertigo (p115)
Ένα σουρεαλιστικό ρομαντικό δράμα. Έτσι περιγράφεται το πρώτο graphic novel του Gilbert Hernandez του ενός εκ των δύο "evil bros" που άλλαξαν με τη σειρά τους LOVE & ROCKETS τα εναλλακτικά comics. Δείτε περισσότερα για το SLOTH στην ιστοσελίδα της Vertigo για το comic

TESTAMENT: AKEDAH TPB - DC/Vertigo (p122)
Από το παρελθόν στο μέλλον, κι από τις Βιβλικές συγκρούσεις, στη τεχνολογική καταστολή. Είναι αλήθεια πως ακόμα δεν με έχει ψήσει η σειρά των Douglas Rushkoff,/em> και Liam Sharp για να σας την προτείνω, συνεπώς...

CASANOVA #1 - Image Comics (p136)
Mόνο με δύο δολλάρια παίρνετε αυτό. Ενδιαφέρεστε ή να πάμε παρακάτω;

THE CRYPTICS #1 - Image Comics (p138)
O Steve Niles (30 DAYS OF NIGHT) ενώνει τις δυνάμεις του με το σχεδιαστή του I LUV HALLOWEEN, Ben Roman. Αν δεν έχετε διαβάσει το τελευταίο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο σχεδιαστικό στυλ του Roman στην επίσημη ιστοσελίδα του.

PAUL JENKINS SIDEKICK #1 (OF 5) - Image Comics (p142)
Sidekick επί πληρωμή; Σίγουρα πιο αποδωτικό οικονομικό από το να κάνεις delivery πίτσες! Ο Paul Jenkins υπόσχεται τρελές πλάκες σε αυτό το mini series.

LIBERTY MEADOWS, VOL. 1 & 2 TPB (NEW PRINTINGS) - Image Comics (p149)
Όσοι λατρεύετε τα funny animals with a twist, καθώς και τις sexy απεικονίσεις των καυτών γυναικών και δεν έχετε ενδώσει ακόμα στο LIBERTY MEADOWS χρειάζεστε επειγόντως τη βοήθεια ενός ειδικού.

CYBERFORCE #0 - Top Cow (p174)
O Marc Silvestri,/em> επιστρέφει στους Cyberforce και μας αποκαλύπτει σημαντικά origins του Cyberforce Universe. Αλήθεια, εσείς που ήσασταν στα 90's;

CIVIL WAR: FRONT LINE #1 & #2 (OF 10) - Marvel Comics (pM29)
Kάθε πόλεμος έχει τους ανταποκριτές του. Τα αρρωστάκια του continuity βρήκαν τρόπο να καλύψουν επιπλέον κενά του εμφυλίου της Marvel. Στο σενάριο, ο Paul Jenkins.

ETERNALS #1 (OF 6) - Marvel Comics (pM33)
Το superteam των Neil Gaiman και John romita Jr. σε αποστολές comeback. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει περισσότερα να πει από το 1602...

MARVEL MILESTONES: RAWHIDE KID & TWO-GUN KID - Marvel Comics (pM43)
Η Marvel εγκαινιάζει το western καλοκαίρι της με την επανακυκλοφορία δύο περιπετειών από τους Stan Lee, Jack Kirby και Don Heck. Μόνο με $4 και με εξώφυλλο Kirby!

MARVEL WESTERNS: THE TWO-GUN KID - Marvel Comics (pM46)
Dan Slott στο σενάριο, Eduardo Barreto στο σχέδιο και Eric Powell στο εξώφυλλο. Ακούγεται πολλά υποσχόμενο...

GENEXT #1 (OF 5)- Marvel Comics (pM66)
Το συγκεκριμένο comic επιλέχθηκε από το κοινό στο marvel.com ως η ιστορία που θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ειπωθεί ανάμεσα σε άλλες τέσσερις αν θυμάμαι καλά (είχα ψηφίσει, και μάλιστα αυτό που τελικά βγήκε). Το GENEXT είναι η ιστορία των παιδιών των X-Men σε ένα κόσμο που οι ήρωες μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο κανονικά. Φοβάμαι όμως ότι με την αιφνίδια ασθένεια του Claremont (διαβάστε εδώ την είδηση) θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε το comic να φτάνει στα χέρια μας.

ETERNALS BY JACK KIRBY HC - Marvel Comics (pM85)
Masterpiece μεν, κοστίζει $75 δε. Choice is yours.

SUPREME POWER: NIGHTHAWK TPB - Marvel Comics (pM100)
Σε σενάριο Daniel Way και σχέδιο Steve Dillon, η mini αυτή σειρά τολμώ να πω ότι με εντυπωσίασε εξίσου αν όχι περισσότερο από το ongoing SUPREME POWER. Αγοράστε αυτό το paperback και θα με θυμηθείτε!

CONTINUITY GN - AIT/PLANETLAR (p218)
Οι Jason McNamara και Tony Talbert διηγούνται την ιστορία της Alicia μιας κοπέλας που ξεκινάει να ζει ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εφιάλτη όταν τα όνειρά της αρχίζουν να αλλάζουν την πραγματικότητα.

SHRUGGED #1 - Aspen (p234)
To νέο project του Michael Turner προσπαθεί να αγγίξει τις τρυφερές νεανικές ψυχές όπως αυτές εμφανίζονται στις διαφημίσεις γνωστών αναψυκτικών cola. Ερωτεύτηκα ή μήπως χοροπηδάνε τα burgers στην κοιλιά μου;

NIGHTMARE ON ELM STREET: FEARBOOK #1, FRIDAY THE 13TH: FEARBOOK #1 & TEXAS CHAINSAW MASSACRE: FEARBOOK #1- Avatar Press (p242, 242, 243)
Χαζέψτε όλα τα εξώφυλλα με την ησυχία σας, εδώ.

BLACK PLAGUE ONE-SHOT - Boom! Studios (p248)
Ένα one shot από τον Joe Casey με πρωταγωνιστή ένα villain, στα πρότυπα comics όπως τα EMPIRE, WANTED και VILLAIN'S UNITED.

RED SONJA: MONSTER ISLAND ONE-SHOT - Dynamite Entertainment (p263)
Αυτό το one shot σε σενάριο Roy Thomas, φαντάζει ιδανική ευκαιρία για κάποιον δεν παρακολουθεί την ongoing σειρά.

EIGHTBALL: PUSSEY! TP (New printing) - Fantagraphics Books (p290)
Πλέον πέφτω πάνω στα comics του Dan Clowes με κλειστά μάτια. (και μέχρι τώρα δεν έχω κακόπέσει)

COMICS AS ART: WE TOLD YOU SO - Fantagraphics Books (p290)
H εταιρία που άλλαξε τα comics, έχει κάθε λόγο να καυχιέται, σήμερα 30 χρόνια μετά. Αυτή είναι η ιστορία της.

PASSIONELLA AND OTHER STORIES HC - Fantagraphics Books (p292)
ο Jules Feiffer έγινε ευρύτερα γνωστός για τα επιτυχημένα strips που δημοσίευε στα τέλη της δεκαετίας του 50 και στις αρχές του 60, σε Μέσα όπως τα PLAYBOY και LONDON OBSERVER. Το συγκεκριμένο HC συγκεντρώνει τις καλύτερες από υτές τις δουλειές του.

TOMMYROT: THE ART OF BEN TEMPLESMITH - IDW (p301)
Αυτή η special over-sized έκδοση συλλέγει αρκετά από τα πιο σημαντικά -καθώς και αδημοσίευτα- σχέδια του Ben Templesmith.

IN THE HANDS OF BOYS #1 (OF 2) - Melody Nadia Shickley (p310)
Η Anna Covello διδάσκει θέατρο σε ένα γυμνάσιο, όταν μαθαίνει πως η καλύτερή της φίλη που δούλευε ως ανταποκρίτρια στο Σαράγεβο, σκοτώνεται. Η Anna όμως θα περάσει ένα ακόμη σοκ όταν ανακαλύψει ότι η φίλη της, της κληροδότησε όλη της την περιουσία, μαζί με τον δεκάχρονο γιο της. κάτι μου λέει ότι αυτό το comic αξίζει τα λεφτά του, ακόμη κι αν ζητάει $10 για 48 μόλις σελίδες.

WILL EISNER: THE EDGE OF GENIUS VOLUME 1 TP - Pure Imagination Publishing (p320)
160 σελίδες γεμάτες ιδέες και comics από την περίοδο που ο μεγάλος δημιουργός περνούσε το κατώφλι της ιδιοφυίας. Must-have για όσους θέλουν μία πλήρη Eisner library.

Aυτά από μένα. Φροντίστε να στείλετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραγγελία σας. Πάλι καλά που τη θυμίζω σε σας, γιατί εγώ πάλι είμαι βέβαιος ότι θα την ξεχάσω..



previews picks archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi